Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schotse legende ziet geen toekomst bij zwalkende Belgische topclub

Laatste update:

Racing Genk moet na het seizoen op zoek naar een nieuwe coach. De Schotse voetballegende Alex McLeish, die in 2005 werd opgenomen in de Hall of Fame van het Schotse voetbal, heeft dinsdag te kennen gegeven na het seizoen te vertrekken. Hij wil speculatie voorkomen en wil met de zwalkende Belgische topclub de focus op de play-off II houden, zo meldt de club via de officiële kanalen.

/

Racing Genk wist zich niet te plaatsen voor play-off I en maakt zodoende geen kans meer op de landstitel. In play-off II maakt de drievoudig landskampioen alleen nog kans op een Europees ticket. Racing Genk is de laatste jaren een heus trainerskerkhof. Sinds het vertrek van Hugo Broos in februari 2008 stonden achtereenvolgens Ronny Van Geneugden, Pierre Denier (interim), Hein Vanhaezebrouck, Frank Vercauteren, opnieuw Denier (interim), Mario Been en Emilio Ferrera voor de groep. McLeish heeft het sinds augustus 2014 voor het zeggen.

De 56-jarige McLeish kende zijn grootste successen als trainer bij Rangers FC. In de seizoenen 2002/03 en 2004/05 werd hij kampioen van de Schotse Premier League. Daarna was hij nog manager van de nationale ploeg van Schotland, Birmingham City, Aston Villa en Nottingham Forest.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De reden dat ze zwalken ligt toch echt gewoon aan hem hoor. Oke, ze hebben de beste defensie van het land. Maar hij kan gebruikmaken van de een van de meest talentvolle selecties van het land, na Club en Anderlecht.

31 maart 2015 om 14:20

Grapje, toch?

31 maart 2015 om 15:17

De defensie is echt wel enorm goed. Maar verder hebben ze ook wel wat versterking nodig.

31 maart 2015 om 15:39

Zo heb je een mooi elftal, wat investeren in Vanaken en in de linkerkant van Heerenveen.

Köteles 30
Castagne 19
Kara 25
Kabasele 24
Van Anhol 23
Gerkens 19
Milinko 20
Buffel 34
Vanaken 22
Larsson 21
Schrijver 18
31 maart 2015 om 18:07

Deroderidder
De defensie is echt niet zo goed. Enkel op papier, omdat iedereen telkens verwijst naar het aantal tegendoelpunten.

Het probleem zit in het hoofd bij spelers als Mboyo en Okriashvili. Dan doen ze een topper als Camus weg, snap ik ook niets van.

Ben wel blij dat jonge talenten als Castagne, Gerkens en Schrijvers daar hun kans krijgen. Maar geld moet eens serieus durven investeren. Al zie ik het niet snel gebeuren, zeker niet na de miskoop Mboyo.

31 maart 2015 om 18:17

Zowel Kara, Kabasele, als Walsh zijn echt absolute topverdedigers centraal naar Belgische normen. En op rechts speelt Castagne ook een goed seizoen. Enkel links moet je iemand halen.

31 maart 2015 om 18:52

Als Walsh al een topverdediger is.. Meningen verschillen natuurlijk en ik respecteer de jouwe, maar dan ben je wel snel een topverdediger.

Met de defensie reken ik trouwens ook de keeper mee. Nooit overtuigd geweest van Köteles. Penaltyspecialist, maar maakt voor de rest geregeld een fout. Onzeker op hoge ballen e.d.

31 maart 2015 om 20:37

Die Vanaken ging volgens een Club Brugge supporter hier op vz naar Club Brugge ze waren al aan het onderhandelen ofzo...

31 maart 2015 om 21:08

Ja, al een jaar

31 maart 2015 om 15:18

Volgens mij volg je de belgische competitie niet echt. Ik schat club, anderlecht, standard, gent en zelfs lokeren hoger in dan genk

31 maart 2015 om 15:30

Vergeet zeker Kortrijk en Charleroi niet. Speelden beiden een beter seizoen dan Genk.

31 maart 2015 om 16:02

Man, ik volg het maar al te goed. Het gaat niet over het klassement, ik had het over het talent in de selectie. Genk beschikt over zoveel talentvolle jeugdspelers. De enige reden dat Kortrijk, Charleroi en Lokeren beter presteren is omdat dat echte team zijn, Genk is loshangend zand. Die spelers vechten niet voor elkaar.
In plaats van mij te verwijten dat ik de competitie niet volg zou je jezelf beter verwijten dat je niet kan lezen.

31 maart 2015 om 17:20

maxkerel,

Zit gewoon weinig balans in dat elftal. En de sterren zoals Mboyo renderen niet, maar lopen wel naast hun schoenen.

Grote kuis in de kleedkamer is echt nodig.

Denk dat Peter Maes het mag gaan proberen.

31 maart 2015 om 17:04

Beste defensie? Neen, echt niet. Wel weinig goals tegen gehad, maar daar kwam aardig wat geluk bij kijken.

En Gent en Standard hebben echt wel een betere ploeg dan Genk. Gent doet - als outsider - mee voor de titel. Zelfs Charleroi, Kortrijk en Lokeren brengen beter voetbal.

31 maart 2015 om 17:27

Snap je mijn punt dan echt niet? Genk heeft veel kwaliteit in de kern, alleen staat er geen ploeg. Het feit dat Gent, Kortrijk, Lokeren enzo beter voetbal spelen is omdat ze niet zo'n slechte defensieve coach hebben. Maar er speelt wel minder kwaliteit on hun kern dan in die van Genk. Alleen Moses, Raman, Neto en Kums zouden in de basis staan bij Genk.
Om even mijn punt duidelijker te maken, bv: bij Genk speelt ene Hervé Kagé, speler met een geweldige technienk, alleen, het komt er niet uit.

Zet een Maes, Vanhaezebrouck, of Preud'homme voor de selectie van Genk en ik beloof je dat Genk weer makkelijk de Play-Offs haalt, ja met deze selectie.

31 maart 2015 om 18:13

Da's ook overdreven. Ik moet het nog maar eens zien of een Okriashvili het zou halen van Dejaeghere. Neen. Gent heeft wel wat meer kwaliteit, maar natuurlijk zou een toptrainer Genk naar PO I loodsen. Ze hebben meer kwaliteit dan Charleroi en Kortrijk.

Het is gewoon geen hechte ploeg, enkele individualisten met een slechte mentaliteit, enkele jongeren op belangrijke posities (gerkens en Milinkovic-Savic op het middenveld vind ik wel extreem jong)

31 maart 2015 om 18:48

Ze hebben een paar leuke talenten zeker milinkovic-savic kan echt goed worden. Het probleem is dat de selectie gewoon niet goed genoeg is. Te weinig leiders en een slechte bank. Talenten hebben is super maar er moeten ook leiders zijn die hun begeleiden.

31 maart 2015 om 19:10

maxkerel,

Je vergeet o.a. Depoitre, Sels en Brecht Dejaegere.
Samen met Raman, Neto, Moses en Kums zit je dan aan een bijna volledig elftal.

Weet je wie Gent van Genk zou willen hebben? Niemand. Echt niemand.

Maar neen, met de kern die jullie hebben, kan niemand hoge toppen scheren. Die is gewoon te plat. En er zitten ook wat rotte appels tussen.

Wel geestig dat je Kagé noemt. Je weet toch van waar die kwam? Gent ja.

We hebben de praalwagens buiten gehaald toen iemand die wou kopen. Die jongen kan wel iets hoor, maar ah zo'n slechte mentaliteit.

Met deze selectie kan gewoon niet beter gepresteerd worden. Geen enkele trainer had beter kunnen presteren met dit team, zie al die trainers die al ontslagen werden. Genk heeft gewoon veel spelers verkocht en er middelmaat voor teruggehaald. Of ze namen risicotransfers die niet goed uitpakten zoals de aankoop van Mboyo. Ook is de relatie met de supporters niet best. Dus ik wijs gewoon naar het bestuur als de schuldige voor deze situatie waarin Genk verkeert.

31 maart 2015 om 14:40

De waarheid ligt toch wat meer in het midden. Ja, het aankoopbeleid van Genk is behoorlijk dramatisch te noemen, maar toch zit er nog steeds genoeg talent in die groep om Play-Off I te halen. Als Kortrijk en Charleroi het kunnen, die hebben echt niet meer talent in de groep hoor. Alleen heeft Mcleish zo goed als niks aan Genk bijgebracht. Hij heeft de verdedigende organisatie op punt gezet, dat wel en dat is zijn verdienste. Maar voor de rest is zijn hand totaal niet herkenbaar en heeft hij wat mij betreft gewoon gefaald.

31 maart 2015 om 15:18

zo is het. charleroi en kortrijk spelen met veel mindere spelers wel in po1. dus de kwaliteit is niet de hoofdzaak, al kan die ook wel beter buiten de verdediging.

spelers als walsh, monrose en de ceulaer zouden de beste spelers zijn bij kortrijk en charleroi. in genk zitten ze op de bank.

31 maart 2015 om 16:03

Voila, de enige nuttige reactie hier.

Voetbalzone zet wel alle trainers hier, maar in die jaren van vele trainers is er veel voorspoed geweest onder Vercauteren en Been.

3 à 4 jaar geleden, met de verkoop van spelers als Courtois, Benteke en KDB schreeuwden de supporters om kwaliteitsvolle versterkingen. We hadden in ons prille bestaan eindelijk de kans om structureel een topclub te worden en ons met de grote van België te meten. Deze versterkingen kwamen er niet en Genk viel sinds de landstitel ieder jaar verder naar beneden af met als dieptepunt dit seizoen. Het bestuur heeft de afgelopen jaren amper geluisterd naar de stem van de supporters en middelmatige spelers binnengehaald die niets toevoegen aan dit Genk. Ons middenveld is al meer dan een 2 seizoenen onbestaand. Onze aanvallers, met persona non grata Mboyo in de hoofdrol, schieten geen deuk in een pakje boter. Wij moesten het dit seizoen hebben van geluk, véél geluk en weinig kunde. Het enige waar we op konden vertrouwen was onze ijzersterke verdediging, maar de beste man (kara Mbodj) vertrekt sowieso na dit (rampzalig) seizoen. Er blijft niets meer over van het vurige en fanatieke Genk dat kampioen werd. Waar gaat deze lijdensweg eindigen? Iedereen hoopt op Peter Maes als opvolger van deze overroepen Schot. Een Limburger, iemand van de streek. Hij is volgens vele de Messias waar Genk op heeft gewacht, maar ook hij gaat falen zolang er geen echt goeie investeringen komen op sportief vlak. De toekomst van Genk ligt in handen van een Antwerpenaar, dan weet je dat het bestuur het heeft verkloot.

31 maart 2015 om 15:14

Dat is een beetje het lot van alle clubs in Nederland en Belgie. Als je je beste spelers verkoopt is het gewoon heel lastig om voor datzelfde geld iemand terug te halen die betaalbaar is en voor jouw club wil spelen. Kijk bijvoorbeeld naar Ajax waar ook de laatste 4 jaar met spelers als Suarez, Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Blind etc Als dat soort jongens weg gaan dan is er geen mogelijkheid om diezelfde kwaliteit zomaar terug te halen. Dat zelfde geldt voor dat Standard een paar jaar geleden toen ze spelers als Fellaini, Defour, Witsel etc allemaal verkochten.

Hetzelfde geldt voor Genk, Courtois, de Bruyne en in iets mindere mate Benteke zijn extreme talenten, wie had Genk dan volgens jou moeten halen om hun op te volgen?

31 maart 2015 om 15:51

@rugu, daarom moeten de clubs in Nederland in België de jeugdopleiding en/of scouting als sleepnet gebruiken om zo talenten binnen te halen of zelf op te halen.

31 maart 2015 om 16:40

Ja klopt, dat is ook wat je de laatste 10 jaar bijvoorbeeld bij Ajax ziet, eigen jeugd maar ook zeer talentvolle jeugdspelers uit het buitenland halen zoals Eriksen, Vertonghen, Vermaelen, Alderweireld, Andersen, Zivkovic, Cerny en Muric. Dat is de enige manier om incidenteel met een goede lichting Europees nog iets te kunne bewerkstelligen. Slimme grote talenten die zullen de optie Nederland/belgie wel serieus nemen als je toch eens kijkt naar een hoeveelheid spelers vanuit Nederland en Belgie de laatste 10 jaar de top hebben gehaald, echt indrukwekkend, jongens als Ibrahimovic, Suarez, Robben, Hazard, Kompany etc.

Verder ben ik ook wel onder de indruk van de manier waarop Club Brugge hun selectie heeft samengesteld, een beetje op de Basel manier door heel slim te scouten en de spelers te pakken die bij andere clubs nog niet duidelijk op de radar zijn zoals Ryan, Duarte, Gedoz en Izqueirdoz. Kwamen respectievelijk uit Australie, Costa Rica, Uruguay en Colombia maar laten volgens mij alle 4 zijn dat ze een niveau hoger ook makkelijk aankunnen.

Het probleem is, vindt dat soort jongens maar eens. Dat is natuurlijk ook altijd een kwestie van een beetje geluk.

31 maart 2015 om 16:58

Net wat er bij Genk fout is gelopen. Geweldige jeugdacademie opgebouwd en wanneer het geld binnenkomt de talenten vervangen door dure en matige spelers. Het jarenlang mismanagement heeft er voor gezorgd dat de toptalenten geen geloof meer hadden in het bestuur en simpelweg vertrokken zijn. Praet, Origi, Ferreira-Carrasco, Casteels, Ademoglu allemaal vertrokken zonder een deftige opbrengst. Recent nog Indy Boonen naar Man U en Tyron Ivanof naar Lille. En wanneer ze toch een deftige prijs gaan krijgen voor hun talent maken ze er een ganse soap van waardoor die spelers kost wat kost willen vertrekken. Zowat bij iedere uitgaande transfer is er miserie geweest. Pas dit jaar terug volop de jeugd gezet met een overgangsjaar als pijnlijk gevolg.

31 maart 2015 om 23:17

Dat is inderdaad een veelgemaakte fout ja, Dan worden spelers als Courtois, de Bruyne en Benteke opeens verkocht voor 25 miljoen en dat weet men opeens niet meer wat te doen met het geld. Het is in de meeste gevallen gewoon het verstandigst op je aan je beleid te houden en gewoon doorgaan waar je me bezig bent en inderdaad hebben jongens als Praet, Origi en Ferreira-Carrasco veel meer talent als al die spelers bij elkaar die Genk voor dat geld heeft gehaald.

Echt een aanwinst voor de Belgische competitie is hij toch ook niet gebleken. Genk was dit seizoen vooral een grijze muis die heel veel geluk heeft gehad in redelijk wat matchen, terwijl het voorheen nog één van de beste voetballende ploegen was in ons land(niet altijd met resultaat maar je kon er wel naar kijken).

De spelers waarmee hij het moest doen waren ook niet schitterend, dat excuus heeft hij wel, maar zelfs met deze spelerskern vind ik dat er bijzonder zwak voetbal is gespeeld.

Genk is geen topclub.

31 maart 2015 om 15:37

Ik wou iets zeggen over een deur die open is maar ik zal zwijgen.

31 maart 2015 om 15:50

De laatste 15 seizoenen 3 keer kampioen gespeeld. Nee, dan ben je een subtopper idd...

31 maart 2015 om 17:07

Deroderidder,

Genk is idd. een subtopper. Wisselen hoogtes met laagtes af. De toppers zitten voortdurend in de top 3.

Genk staat gemiddeld op een 5de plek. Of wel is de top hier dan even breed dan in Engeland, ofwel is Genk een subtopper. Ik ga voor dat laatste.

31 maart 2015 om 18:51

@de rode ridder

Dan ben je inderdaad een... subtopper juist ja.

31 maart 2015 om 19:17

Roderidder

Ik ben ook Genk fan, en ja, wij zijn een subtopper. Beetje zoals Roma in Italië, zo nu en dan eens meedoen om de knikkers, een keer de titel pakken, de beker pakken, om dan 4de,5de,6de,7de etc etc te eindigen.

31 maart 2015 om 18:36

Tuurlijk niet, daarom dat we relatief wat prijzen hebben behaald op redelijk korte tijd. Brugge staat al lang droog buiten dit jaar eindelijk eens de beker, maar wordt wel nog steeds als topclub bestempeld. Ochja, in de Belgische media worden zelfs Zulte Waregem en Gent nog als topclub bestempeld. Die hebben juist amper iets behaald.

31 maart 2015 om 18:50

wij eindigen de laatste 15 jaar haast altijd in de top 3. Structureel zijn en blijven wij een topclub.

Racing Genk is gewoon een subtopper. elk jaar tot de laatste speeldag van de reguliere competitie moeten knokken om überhaupt in Play off 1 te geraken is nu niet meteen topclub waardig met alle respect. en zelfs met spookdoelpunten en spookcorners geraken jullie niet in play off 1 en dat zou een topclub zijn?

Dat heeft trouwens niks met voorkeuren of club brugge te maken hoor.

3x kampioen zijn in je geschiedenis maakt je geen geen topclub.

Of is KV Mechele ook een topclub? die hebben een groter palmares dan Genk.

Geef mij een paar voorbeelden van Belgische media die gent en zulte-waregem topclubs noemen?

Gent is trouwens goed op weg om een topclub te worden.

31 maart 2015 om 19:03

Gent is een subtopper, Zulte Waregem een middenmotor.

Gent kan wel over 2 jaar een topper worden. Dan gaan ze 5500 zitjes bijzetten en staan ze budgettair op het niveau van een Standard of Club Brugge.

Als ze bij Brugge dan nog wat willen treuzelen met hun stadion, dan kunnen we tijdelijk de pikorde even verstoren.

31 maart 2015 om 19:08

Genk bestaat nog niet zo lang. Toch slagen ze er niet in om constant te presteren. Ze worden kampioen om daarna heel diep te zakken. Met dat budget, stadion en aantal supporters zouden ze altijd top 4 moeten eindigen. Er is momenteel ook gewoon een slechte sfeer binnen de club. Als je ziet dat het stadion maar halfvol zit. En inderdaad als gent zo blijft voort doen kan het zeker een topclub worden.

31 maart 2015 om 20:13

@iedereen komt

Het uitblijven van het stadion van Club is buiten hun wil, dat week je maar al te goed. Gent heeft het goed getroffen met Termont, bij Club zat zowat iedere politieker die er toe doet in de zak van Cercle met Pol Van Den Driessche op kop.

Jammer voor genk. Maar hopelijk komen ze er weer boven op in België. Hopen dat mboyo en mbodji blijven bij genk.

Vond het wel een toffe vent, maar een beetje herhalend in zijn analyses. Zijn elftal was altijd 'amazing' en zette keer op keer een 'fantastic performance' neer. Zal dan wel, maar ze zitten wel niet in play-off 1.

En dan besta je niet.

Dramatische trainer, heb nooit wat gezien in Mister Positivo. Het ligt niet enkel aan hem dat wannabe-topclub Gent ons is voorbijgestoken-toch enkel dit seizoen- maar vooral door een slechte clubleiding die enkel bezig is met hoeveel euries ze in hun eigen zakken kunnen steken. Sportief kennen ze er de ballen van en supporters worden enkel als klanten behandeld.

De enige manier waarop we nog gered kunnen worden is veel geld vangen voor Kara en hopen dat De Condé een uitgebreid netwerk heeft zodat er eindelijk wat goede spelers worden aangekocht. We hebben echt enorme middenmoot aangekocht voor belachelijk hoge prijzen... Wraakroepend.

31 maart 2015 om 19:01

Allez het ligt aan jullie 'slechte' clubleiding en 'slechte' trainer dat Gent een nieuw stadion heeft kunnen bouwen en jullie budgettair is voorbijgestoken. lol

Er is niks mis met jullie clubleiding. De resultaten zijn gewoon wat minder en daarom zijn ze zo gezegd slecht. Vorig jaar waren er ook die vertelden dat Louwagie en De Witte het niet meer in de vingers hadden. Zo gaat dat wanneer de resultaten slecht zijn. En nu willen dezelfde 'kenners' een standbeeld voor die 2 oprichten. Zo gaat dat wanneer de resultaten goed zijn.

Genk is een subtopper. Dat wil zeggen dat je af en toe in de top eens kunt meedoen, dat je af en toe in de middenmoot zit en dat je meestal in de subtop zit. Gemiddeld een 5de plek voor Genk (gent trouwens 4de) de laatste 10 jaar bewijst dat.

Gewoon dus aanvaarden dat het niet elk seizoen prijs kan zijn. Jullie zijn Anderlecht niet.

31 maart 2015 om 20:05

Ik heb meer vertrouwen in de opmars van gent dan die van genk en dit doet veel pijn om dit te posten.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren