Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Portugal overtuigt weer en kan terugkijken op geslaagde interlandperiode

Laatste update:

Portugal kan terugkijken op een geslaagde interlandperiode. De regerend Europees kampioen won afgelopen donderdag in de Nations League van Polen en wist die zege zondagavond een passend vervolg te geven in het oefenduel met Schotland: 1-3. Bondscoach Fernando Santos had zijn sterspelers, waaronder Cristiano Ronaldo, niet nodig op Hampden Park.

Portugal maakte in de Nations League indruk door Polen met 2-3 te verslaan, maar Santos wijzigde voor het bezoek aan Schotland vrijwel zijn gehele basiself. Van de elf spelers die tegen Polen startten, verscheen alleen verdediger Rúben Dias opnieuw aan de aftrap. Schotland had voor eigen publiek wat goed te maken, nadat het drie dagen geleden in de Nations League met 2-1 verloor bij Israël.

De formatie van Alex McLeish verkocht zijn huid ook duur in de eerste helft, maar moest op slag van rust wel toezien hoe de Portugezen de leiding namen. Linkervleugelverdediger Kévin Rodrigues bracht de bal laag voor het Schotse doel, waarna Hélder Costa van dichtbij binnen tikte. De 24-jarige aanvaller van Wolverhampton Wanderers wist zijn debuut voor Portugal zo op te luisteren met een treffer.

Scott McKenna miste luttele minuten na de onderbreking een enorme kans op de gelijkmaker: de verdediger van Aberdeen kopte geheel vrijstaand uit een hoekschop rakelings naast. Die enorme mogelijkheid bleek Portugal wakker te schudden. Het elftal van Santos nam het initiatief in de wedstrijd over en wist de zege zestien minuten voor tijd uiteindelijk veilig te stellen. Invaller Renato Sanches bracht de bal uit een vrije trap in het strafschopgebied van de Schotten, waarna Éder overtuigend raak kopte. In de absolute slotfase scoorden Bruma en Steven Naismith nog aan weerszijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Europees vanaf 1996 met kop en schouders t best presterende team .
WK s helaas minder .
1996 kwartfinale
2000 halve finale
2004 finale
2008 kwartfinale
2012 halve finale
2016 winnaar
2020 .....

14 oktober 2018 om 20:36

Inderdaad. Zeer knap voor een land met slechts 9 miljoen inwoners.

14 oktober 2018 om 20:44

Heeft Portugal maar 9 miljoen inwoners??? Had k totaal niet verwacht haha

14 oktober 2018 om 20:47

Zeker. Net als Uruguay en België nu. We kunnen dat argument "ach, we zijn maar een klein land" niet meer gebruiken. Portugal is kleiner, maar heeft net zoveel gewonnen als Oranje.

14 oktober 2018 om 21:39

Inderdaad. Zo klein zijn we qua inwoners helemaal niet. Zweden, Denemarken, IJsland, Noorwegen, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland, België, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Servië, Griekenland, Bulgarije, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Israël... Allemaal minder inwoners dan Nederland.

14 oktober 2018 om 22:59

Alleen Portugal heeft nooit een Wk finale gehaald

15 oktober 2018 om 00:01

Portugal is groter maar heeft minder inwoners.
Daarnaast hebben Portugal en Nederland allebei 1 EK gewonnen dus Nederland heeft niet "meer" gewonnen.

15 oktober 2018 om 01:13

Portugal kan echter wel Brazilianen en aliëns naturaliseren. Pepe en CR7 zijn daar voorbeelden van. Die spelers staan toch aan het succes van de EK-winst.

15 oktober 2018 om 06:27

Cr7 is Gwen buitenlander wat een onzin. Dat heeft met wetten te maken die Nederland ook heeft. Nederland wilde toch die douglas van PSV naturaliseren?

15 oktober 2018 om 07:14

Dus als ik het goed begrijp zijn de Waddeneilanden ook geen Nederland?

15 oktober 2018 om 07:19

CR7? Ik heb veel domme reacties gelezen op vz maar dit slaat toch wel alles. Over Pepe zou ik je ook wat kunnen vertellen en Brazilië maar je bent er nog niet aan toe. Ga eerst maar wat basis kennis vergaren

nu is het wachten op de mensen die gaan zeggen dat Portugal als team beter presteert door het vertrek van Ronaldo

14 oktober 2018 om 21:02

Maar dat is ook deels waar... Portugal kan nu veel vrijer spelen zonder Ronaldo.
Ook is het zo dat de spelers die nu gaan doorbreken bij Portugal van potentieel wereldniveau zijn.

14 oktober 2018 om 21:19

Er is van een zwak Polen gewonnen dat zegt niets bij Real dachy men ook meer vrijer speelde maar tegen Girona en Getafe is dat geen kunst en zo zie ik dat met Polen en Italië dat is momenteel ook 10 keer niks .

14 oktober 2018 om 21:45

Ben ik deels eens maar wel is het zo dat Portugal een hele goede lichting heeft nu zonder een speler die absoluut er tussenuit springt als Ronaldo. Het is gewoon een hele brede selectie aan het worden. Ronaldo maakt het verschil dat is duidelijk en daar veranderd idd een overwinning tegen Polen en Italië niks aan maar het is wel zaak om aan een toekomst te bouwen zonder Ronaldo. Een landenteam is geen club, een landenteam moet werken aan een toekomst en is niet dagelijks bezig om acuut voor de prijzen te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren