Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schöne hint naar #LasseComeHome: ‘Natuurlijk mis ik Ajax wel’

Laatste update:

Nadat Nicoló Schira van La Gazzetta dello Sport deze week naar buiten bracht dat Genoa van Lasse Schöne af zou willen, is een ware geruchtenstroom omtrent de Deense middenvelder op gang gekomen. Supporters van Ajax startten de hashtag #LasseComeHome op Twitter, in de hoop de routinier te overtuigen om terug te keren naar Amsterdam. Schöne zelf lijkt daar in gesprek met Het Parool niet onwelwillend tegenover te staan.

"Ik mis Ajax wel, tuurlijk", zegt Schöne, die in totaal 201 keer voor de Amsterdammers uitkwam. "Na zeven jaar zou het gek zijn als dat niet zo was. Ik houd van Ajax. Ik heb er het grootste gedeelte van mijn voetballeven doorgebracht. Ik heb mijn gezin er al die jaren mee naartoe genomen. Zij kregen altijd een warm onthaal en dat doet wel wat. Ook mijn vrouw en kinderen voelen een band met de club en met Amsterdam."

Schöne koos eind juli plots voor een avontuur bij Genoa, de club waarmee hij nu onderaan staat in de Serie A. "Ik heb bij mijn vertrek niets met Ajax afgesproken. Ik zei wel: ik kom terug, in welke hoedanigheid dan ook, in elk geval als supporter. We zien wel wat de toekomst brengt. Ik zou nog wel graag afscheid willen nemen van de Ajax-supporters, want het einde was abrupt. Er is alleen niet veel tijd, maar ik zou het heel mooi vinden."

De vrije trappenspecialist bouwde bij Ajax een bijzondere band op met Hakim Ziyech. "Ik mis mijn maatje Hakim", vertelt Schöne. "Hij en ik zaten naast elkaar in de kleedkamer, we konden goed ouwehoeren met z’n tweeën. Ik heb hem hoog zitten. Het beeld van hem is anders, omdat hij tegenover buitenstaanders niet het achterste van zijn tong laat zien. Hakim gaat op zijn eigen manier met de media om en dat mag hij helemaal zelf ­weten. Voor ons is hij een open, vrolijke jongen die zijn stinkende best doet. En ik denk dat hij een van de beste spelers op de Europese velden is.”

Moet Ajax proberen om Lasse Schöne terug te halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Liever hem dan Marin of Alvarez op het middenveld. Alvarez kan terug naar CV. Marin brengt tot nu toe helemaal niks. Schöne er in als hij op is talenten als Ekkelenkamp en Granvenberch speel minuten gunnen. Ben benieuwd of Overmars er voor open staat.

27 december 2019 om 19:21

Nee dank je wel. Kans is zeer groot dat je met Schone een tweede Siem De Jong binnen haalt. Is oud en versleten. Zal amper tot niks meer toevoegen aan Ajax. Bovendien gaf Schone aan erg teleurgesteld te zijn dat hij steeds op de bank belandde bij Ajax. Daarom is hij ook weggegaan. Als hij terugkeert zal hij ook weer op de bank belanden. Vd.Beek, Martinez en Ziyech zijn wel zekerheidjes voor de basis op het middenveld als Blind weer kan spelen.

27 december 2019 om 19:56

Martinez gaat een linie zakken ivm Blind en voor hoe lang?????

27 december 2019 om 20:38

Hele seizoen. Mark my words

27 december 2019 om 20:42

Is nog onbekend.

27 december 2019 om 21:57

Alvarez zou ik houden brengt power en kan achterin. Maar Marin de rest van het seizoen ruilen met Schone zou ik wel een goede vinden. Komt Marin aan spelen toe, wellicht doet hij het goed en kun je hem redelijk verkopen. Schone willen ze van af en kun je zo nog gebruiken. win - win voor iedereen lijkt me.

27 december 2019 om 23:02

Schone is veel te traag. Zal alleen nog maar erger worden. Laten we zulke versleten spelers maar niet gaan halen.

Gewoon even polsen bij deze legend. Heb vele zien schrijven de laatste dagen dat hij het tempo niet meer kon belopen, maar deze man was heel wat beter dan wat er nu soms in de eerste seizoenshelft stond met Alvarez en Marin. Was 'ie gebleven dan was hij nu alweer een tijdje basisspeler geweest.

27 december 2019 om 19:28

Is Atlanta geen optie voor Schøne? Frank de Boer achterna...

27 december 2019 om 19:30

Denk niet dat 'ie daar zin in heeft. Italie was zijn droomland, met vs heeft ie dat dan weer niet volgens mij.

27 december 2019 om 19:36

Ik denk dat hij daar nu ook niet naar toe mag wegens Fifa wetgeving (je mag voor max. 2 clubs per jaar spelen).

27 december 2019 om 19:39

Ja daar heb je gelijk in. Dat was ik vergeten!

27 december 2019 om 19:44

Maar het zou wel een mooie optie zijn inderdaad

27 december 2019 om 20:39

Nee mag maar 2 clubs per jaar. Ajax en Genua

Ik snap de sentimenten wel, maar moet je als Ajax zijnde niet verder gaan bouwen? Geef de huidige selectie het vertrouwen, want met Eiting, Gravenberch, Ekkelenkamp, Marin (aankoop 12 miljoen) en Alvarez (aankoop 15 miljoen) naast de onbetwiste Martinez en van de Beek zijn er opties genoeg. Ik zie het als een motie van wantrouwen aan de gekochte middenvelders en jeugdspelers en een gebrek aan visie als Schøne daadwerkelijk terugkeert.

27 december 2019 om 19:28

Ajax moet inderdaad weer verder gaan bouwen. Dat doe je niet met oude versleten spelers terug te halen als Siem De Jong en Schone. Schone is enorm traag geworden.

27 december 2019 om 22:24

Schone kwam vorig jaar anders nog prima mee. Kun je mooi halen zodat je de jonkies langzaam kunt brengen. Staat er direct, geen aanpassingsproblemen. Prima oplossing tot einde seizoen. Je kunt Schone toch totaal niet vergelijken met De Jong?? Die is volgens mij 3 jaar geblesseerd geweest voordat ie terug kwam.

28 december 2019 om 09:58

Schöne speelde prima, maar dat kwam grotendeels door het vele werk van Frenkie. Frenkie laat anderen ook goed spelen. De combinatie De Ligt, De Jong, Schöne, Van de Beek en Tadic in de as van het veld was gewoon top. Maar Schöne terughalen zou niet goed zijn voor de ontwikkeling van enkele jeugdspelers. Echter met de afwezigheid van Blind zou hij de jonkies bij de hand kunnen nemen.

27 december 2019 om 19:30

Als Schone het prima vind om de bank warm te houden kun je hem nog wel polsen als breedte optie, dat is zo gek nog niet. + volgens mij is er niemand in de Eredivisie met zo'n goede vrije trap.

27 december 2019 om 19:53

Dat kan een talent ook. Ik hoorde vorig seizoen constant Eiting als vervanger van Schone en/of De Jong. Nu zie ik zn naam zelden voorbij komen.

27 december 2019 om 21:58

Eiting was geblesseerd en wordt rustig gebracht, verwacht ik nog veel van net als Gravenberg overigens en over een jaartje of zo Unuvar en Sontje ...

27 december 2019 om 22:20

Rbn.. Eiting is lang geblesseerd geweest. Is nu net weer terug bij jong Ajax. Die komt nog wel. Goede voetballer.

27 december 2019 om 22:11

Zou een prima keuze zijn tot einde seizoen. Natuurlijk gaat jeugd voor maar die zijn er nog niet klaar voor. Schone zou mooi gaan. Tegen einde wedstrijd wisselen voor een jonkie zodat die kunnen wennen. Ze hadden hem nooit mogen laten gaan.

Schone is goed genoeg voor in de basis. Nu Blind geblesseerd is, zal Martinez naar de verdediging gaan (waar hij ook thuis hoort). Die plek zal hopelijk niet opgevuld worden door Marin of Alvarez, want die zijn niet goed genoeg op dit moment. En dan kan hij aan het einde van de seizoen stoppen of een andere stap maken.

27 december 2019 om 22:14

Ze hadden hem niet moeten laten gaan. Zou een perfecte oplossing zijn tot einde seizoen. Op zijn leeftijd kun je hem tegen einde van de wedstrijd mooi wisselen met een jonkie. En de jonkies langzaam brengen.waar vind je anders zo snel een vervanger die direct mee kan draaien? Dat gaat niet lukken.middenveld met Ekkelenkamp en Gravenberch gaat hem internationaal ook niet worden. Als deze mogelijkheid zich voordoet, onmiddelijk doen.

Men roept al meerdere jaren dat Lasse het niet meer (helemaal) kan belopen maar streep alles eens tegen elkaar weg en wat hou je dan over: een hele slimme, technisch heel begaafde middenvelder met een fantastische traptechniek die met zijn mentaliteit en ervaring nog steeds goud waard is. Terug die man

27 december 2019 om 20:10

No thanks. Geef mij maar een nieuw toptalent als Reinier, Olmo of Stengs. Schone is enorm traag geworden en zal aan het einde van het seizoen toch weer verkassen of stoppen. Zie liever dat Ajax aan de lange termijn gaat werken.

27 december 2019 om 22:17

Ja maar die staan er niet direct. Schone staat er direct. Kun je mooi gebruiken om 1 of meerdere van de namen die jij noemt langzaam te brengen zonder dat het ten koste gaat van de prestaties. Begrijp trouwens niet waarom je Gravenberch, Eiting en Ekkelenkamp niet noemt? Stengs staat trouwens op een andere positie.

28 december 2019 om 01:14

Daarnaast zijn alle drie die spelers zo goed als onhaalbaar. Reinier heeft de internationale topclubs achter zich aan, terwijl Olmo en Stengs onbetaalbaar zijn in de winter.

Gewoon terug komen prima op de plek van Martinez want die zakt een linie terug hoppa probleem opgelost af en toe afwisselen met gravenberg

27 december 2019 om 22:19

Precies, jij snapt het.. 😉... zo moeilijk is het volgens mij ook niet

Nu blind een tijd weg is , is schone terughalen een must nu de mogelijkheid zich aandient lijkt me.

Kent de club, vrije trap in de benen en ervaring. Gewoon terughalen, krijgt ajax geen spijt van

De mensen die ouder dan 25-30 zijn en zelf voetballen zullen snappen dat schone terug halen een must is. Zelf nooit gevoetbald of nog jong... zullen zijn kwaliteiten niet of nauwelijks zien. Ja schone is langzamer, maar staat positioneel goed, neemt de ervaring mee, die met Blind weg valt. Is beter dan Alvarez, marin en gravenbergh op die plek, kent het spelletje van ten hag en is zodoende een directe versterking voor de basis!! Sterker nog.. met het risico op aanpassingsproblemen van een ander.. de beste versterking die je kan halen!

Met schöne zijn ze wel sterker en aan Marin hebben ze niet en Alvarez ook niet echt dus gewoon proberen om hem terug te halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren