Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scheidsrechters krijgen 'vrije trappen-spray' mee het veld op tijdens WK

Laatste update:

Tijdens het WK in Brazilië zullen scheidsrechters gebruik maken van een spray die ervoor moet zorgen dat de muur op de gewenste afstand blijft staan bij een vrije trap. Dat heeft Joseph Blatter donderdag aangegeven. Volgens de voorzitter van de FIFA is er door de deelnemers aan het lopende WK voor clubteams in Marokko positief gereageerd op het extra hulpmiddel voor de arbiters.

/

In Zuid-Amerika wordt al een tijdje gebruik gemaakt van de spray, waarmee scheidsrechters een lijn op het veld kunnen trekken. Die lijn verdwijnt uit zichzelf weer. "Ik denk dat het een erg goede oplossing is", zei Blatter tegen Reuters. "Sommige mensen zeggen dat het te lang duurt en ik was zelf ook sceptisch, maar de scheidsrechters die fluiten op het WK in Marokko zijn erg blij met de spray. Ik hoor ook alleen maar positieve geluiden van de clubs die meedoen."

"Ik sprak iemand van Bayern en die zei dat de vrije trappen hier echt worden genomen met een muur die negen meter verderop staat, terwijl zij in Duitsland vrije trappen moeten nemen met een muur op vijf meter", vervolgde Blatter. "Het is vernieuwend en we zullen deze spray ook gaan gebruiken tijdens het WK in Brazilië."

Ik ben een voorstander van de 'vrije trappen-spray'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig, vooruitgang bij de Fifa. Het is een wonder.

19 december 2013 om 16:10

Volle haat tegen die mensen bij fifa in mijn ogen is voortaan wat ze goed doen ook fout !

19 december 2013 om 16:21

Zeg dat nog eens

19 december 2013 om 16:27

@gekke man

Vertaling: Ik haat die mensen bij de fifa, vanaf nu is wat ze goed doen ook fout.

Mijn interpretatie: Blabla haat blablabla het lezen niet waard

19 december 2013 om 18:15

Het lezen niet waard maar wel onder de indruk om een reactie te schrijven? Vraag mr af hoe oud je bent net na groep 3 ?

In mijn ogen is alles fout wat ze doen een heel normaal uitspraak.

Teneerste wk hoort helemaal niet in brazilie het is er een drama !

Tentweede moeten wij hierdoor soms 2300 wedstrijden bekekijken vanwege tijdzone verschil

Tenderde beslis nu maar wiens uitspraak bla bla is gozer

19 december 2013 om 19:07

Fenerbahce. Serieus. U bent te dom om te poepen

19 december 2013 om 19:58

Teneerste en tentweede? Als je toch niets zinvols te zeggen hebt let dan in ieder geval een beetje op je spelling...

19 december 2013 om 20:27

Kan met mobiel geen duimpje geven maar je hebt helemaal gelijk. Het is dat voetbal de grootste sport ter wereld is anders was de starre houding al lang afgestraft. Heb niks met hockey maar die pas wel steeds op een goede manier de regels aan. Geen buitenspel meer en je mag in je eentje een vrije bal nemen. Spel is veel sneller en interessant daardoor.

19 december 2013 om 23:03

Ik snap niet dat mensen dit vooruitgang vinden. Ik heb het vd week bij bayern gezien en het kost alleen maar zuivere speeltijd dit

Goed idee lijkt me! Elke x die spelers die de bal naar voren leggen of een muur die naar voren komt, hopelyk komt t ook in nederland

19 december 2013 om 16:23

We kunnen ook gewoon een controlroom in het stadion hebben waar er scheidsrechters in zitten. Die kijken dan mee en kunnen ingrijpen bij een foutieve beslissing. Voetbal is secondewerk maar met de huidige technologie is het mogelijk om zaken heel snel duidelijk te maken. Elke maatregel dat Fifa verzint is gewoon een lapmiddel maar er moet gewoon een oplossing komen om van al het gezeur af te zijn. Ze willen liever 10 man langs het veld mee hollen terwijl je heel simpel een soort drone kan laten meevliegen en als die uit de lucht wordt getrapt heeft het publiek nog iets om voor te juichen.

19 december 2013 om 16:42

Dat is niet duur? Zo'n spuitbus is lekker makkelijk

19 december 2013 om 16:59

Zon drone is natuurlijk veel te duur voor elke wedstrijd, maar gewoon een camera scheidsrechter. Als die alleen al van de tv beelden gebruik kunnen maken voor bijv. buitenspel scheelt dat al heel veel!

19 december 2013 om 19:58

Zon spuitbus is niet persé nodig zal wel niet heel duur zijn maar toch
Die camera voor de scheids is wel goed
Bij hockey heeft elk team 1x de mogelijkheid om een video scheids in te zetten bij onduidelijkheid

19 december 2013 om 22:09

Dat is hockey , Bij voetbal zijn de belangen te groot . Te veel corruptie .

19 december 2013 om 17:42

De bal naar voren leggen als de muur er al staat is een nadeel voor de spelers, dus denk niet echt dat ze dat doen

En doellijntechnologie ho maar.

19 december 2013 om 16:07

Die wordt in Marokko nu ook al gebruikt, en waarschijnlijk op het WK ook.

19 december 2013 om 16:22

Dit is een andere vorm van doellijntechnologie. gebruiken nu extra doellijnen om de muur op afsstand te houden.

Wat een onzin zeg,dat er wat gesmokkeld word vind ik juist wel wat hebben. Dan moeten ze het ook doen bij ingooien,daar word ook altijd bij gesmokkeld.

19 december 2013 om 17:33

Ja je vind het waarschijnlijk alleen wat hebben als het team dat je support in het voordeel is. Als de mogelijkheid er is om de muur op de juiste afstand te krijgen dan is dat toch mooi? Het is echt frustrerend als een muur op 5 meter staat en de scheidsrechter doet er niks aan.

19 december 2013 om 18:39

Jouw laatste zin geeft eigenlijk de conclusie van dit hele gedoe. De scheidsrechters zijn zo dramatisch dat er nu geld gestoken wordt in dit soort snufjes.

19 december 2013 om 19:18

7ereniela

Heeft niks met me cluppie te maken,vind het gewoon BS deze regel. Dit soort dingen nemen imo het charme van het voetbal weg. Komt een vrije trap,de scheids gaat met een spuitbus de lijn spuiten op 9.15,joepie wat een uitvinding.;

19 december 2013 om 20:35

Iedereen is voor een z'n eerlijk mogelijk verloop van het spel. Dit is een extra maatregel hiervoor. Niks mis mee toch?

Sep heeft weer even niets te doen dus haalt hij deze maar uit zijn hoge hoed. Hij is waarschijnlijk ook grootaandeelhouder van het bedrijf die dit maakt dus probeert hij op deze manier naamsbekendheid voor het product te krijgen zodat hij zijn zwitserse zwarte geld bankrekening nog verder kan aandikken. Wat een kwal die vent.

Goede wijn behoeft geen krans, dus houd je kanis Blatter.

Ik vroeg me al af wat die random strepen waren op het veld tijdens het wk voor clubs.

Waar brengt de voetbalwereld ons tog naartoe?

19 december 2013 om 16:34

Wat een onduidelijke verhaal. En bovendien, als de muur op de juiste afstand blijft staan hiermee dan wordt de straf toch juist zwaarder dan lichter? Zo kan de muur niet smokkelen en enkele centimeters (en soms zelfs meters) winnen.

On: goed initiatief. Natuurlijk heeft het z'n charme als er een beetje wordt gesmokkeld, maar soms worden er vrije trappen genomen waarbij de muur bij lange na niet op 9,25 meter staat. Eerlijker dus.

19 december 2013 om 16:58

De afstand hoort niet 9.25 te zijn, maar 9.15

19 december 2013 om 16:35

Die spray is er om de muur ook daadwerkelijk op 9 meter te houden...
Je ziet vaak zat dat de muur een meter (of meer) snoept en stiekem naar voren kruipt.

20 december 2013 om 03:39

Guze wie? Hou maar gewoon op.

Ik ben hier ook wel positief over, je ziet erg vaak muurtjes naar voren gaan. Ik persoonlijk kan erg genieten van een mooie vrije bal dus hopelijk zien we deze dan vaker.

Blatter geef je ze ook gelijk een meetlint mee?

Stiekem een paar meter smokklen als de scheids niet kijkt...al het menselijke wordt uit het spelletje verdreven. Straks spelen we met robots!

Voordat je het weet is het hele veld wit en dan hebben we Maradonna weer nodig om de boel op te snuiven.

Wow, gaan ze dat eindelijk eens invoeren, zoals in het artikel ook al vermeld word gebruikt men dit in Zuid-Amerika al een tijdje. Daarom vond ik het onbegrijpelijk waarom er niets mee gedaan werd, maar goed beter laat dan nooit zullen we maar zeggen want de Fifa is nu eenmaal niet de snelste. Daarnaast zijn we dan ook meteen af van al die flauwe traangas grappen tijdens de Copa América.

Wow stop de persen!!! Al jaren lang weigert de Fifa vooruitgang op welke manier dan ook en dan nu deze reuzenstap!

Even serieus, de Fifa wil dat het voetbal met de tijd meegaat maar komt dan met zo'n onzinnige maatregel in plaats van grote veranderingen? Ik weet ook wel dat muurtjes vaak smokkelen om dichterbij te komen, dat hoort min of meer bij het spel, maar zo'n groot probleem is dat helemaal niet. Als ze gewoon de belangrijke en grote problemen eerst aanpakken dan weer zo'n zoethoudertje van kijk we doen aan modernisering!

19 december 2013 om 17:25

Haha ik verbaas me elke dag weer over het niveau hier op voetbalzone. Iedereen loopt constant te zeiken op de fifa dat ze te conservatief zijn enzo, maar als er dan een keer iets veranderd wordt, wordt er moord en brand geschreeuwd. Hypocriet zeg.

19 december 2013 om 17:40

Ik weet niet wie zijn reactie jij nu eigenlijk bedoelt, maar ik zie nergens iets wat hypocriet is in mijn reactie. Of vind jij het normaal dat de Fifa de belangrijke en grote problemen negeert en nu probeert te laten zien dat ze zo progressief bezig zijn, terwijl deze spuitbussen al lang worden gebruikt in het voetbal. Iets achter uit de kast trekken, afstoffen en doen of het nieuw is, alleen om de roep voor andere vernieuwingen te laten afnemen.

19 december 2013 om 18:15

Helemaal met baloog eens.
Dit is geen eens een probleem? Pak liever doellijn technologie ipv een klote spray voor een muurtje een goede vrijetrappen specialist maakt het echt niks uit..

Simpel en effectief. Meer van dit soort innovatieve ideeën aub! Goed bezig.

Hahaha tot de 5 de regel dacht ik dat ze met de spray naar spelers zouden spuiten als ze uit de muur stapten lol

Ok. Goed initiatief. Nu ook doellijntechnologie toepassen en de hawk-eye. Dat zou helemaal te gek zijn.

zal wel wat achter zitten !
Platini en Joseph Blatter beiden een pot nat
Niet gek dat beiden `p) Bla´ in hun namen hebben.

Leuk idee, nu nog gewoon videobeelden laten bekijken door de vierde man bij discutabele situaties. Gewoon net als bij Hockey. Zo simpel.

Wat bedoelen ze met spray? Ik begrijp niet wat dat is.

20 december 2013 om 00:26

Het is een kleine spuitbus met wit spul erin, waarmee je een lijn kan trekken.

Laten ze ook pepperspray meenemen, iedereen die protesteert krijgt de volle laag. Is dat ook gelijk afgelopen

Leuk dat ze allemaal met 'gadgets' komen, maar ik hoop dat voetbal een beetje haar charme behoudt. Een foutje van de arbitrage kan weleens voor komen, het is tenslotte menselijk. Het is prima dat ze de wedstrijden zo goed mogelijk willen laten verlopen, maar zeg nou zelf: lopen er ook niet veel dramatische scheidsrechters rond? Is het dus ook niet een optie om de oorzaak vanaf de wortels te bestrijden? Kunnen de amateur- en eerste divisionistenverenigingen hier ook ooit profijt uit halen? Dit soort dingen kosten namelijk ook een heleboel geld, en het duurt ook wel even voordat alles aangepakt is.

Ik vind het prima dat ze alles eraan doen voor een eerlijke pot, dus ik ben benieuwd.

Het veld wordt er waarschijnlijk alleen maar slechter op maar oke

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren