Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schat aan Premier League-ervaring in Schotse selectie; debuut Chelsea-talent

Laatste update:

Bondscoach Steve Clarke heeft woensdag de definitieve EK-selectie van Schotland wereldkundig gemaakt. Na een lang seizoen in de Premier League kunnen onder meer Kieran Tierney (Arsenal), Andy Robertson (Liverpool) en Scott McTominay (Manchester United) zich opmaken voor het eerste grote toernooi van de Schotten sinds 1998. Destijds werd in Frankrijk de poulefase van het WK niet overleefd.

De eerste EK-wedstrijd in een kwart eeuw vindt plaats op 14 juni, met Tsjechië als opponent op het vertrouwde Hampden Park. De wedstrijd waar alle Schotse fans reikhalzend naar uitkijken staat voor 18 juni op de agenda. Rivaal Engeland is dan de tweede opponent op Wembley. Schotland keert vervolgens terug richting Hampden Park voor de clash met Kroatië op 22 juni tijdens de laatste wedstrijd in Groep D.

Tierney was afgelopen seizoen een aantal keer geblesseerd, maar desondanks beleefde de linksback zijn doorbraak in de verdediging van Arsenal. McTominay is met Manchester United in voorbereiding op de Europa League-finale tegen Villarreal op 26 mei. Oli McBurnie zal op sportieve revanche azen na de degradatie van Sheffield United uit de Premier League. Ook Billy Gilmour maakt deel uit van de selectie van Schotland. Het talent van Chelsea kwam dit seizoen tot elf optredens.

De volledige selectie van Schotland:

Doel: Craig Gordon (Heart of Midlothian), David Marshall (Derby County), Jon McLaughlin (Rangers)

Verdediging: Nathan Patterson (Rangers), Stephen O’Donnell (Motherwell), Andy Robertson (Liverpool), Kieran Tierney (Arsenal), Greg Taylor (Celtic), Liam Cooper (Leeds United), Grant Hanley (Norwich City), Declan Gallagher (Motherwell), Scott McKenna (Aberdeen), Jack Hendry (KV Oostende)

Middenveld: Billy Gilmour (Chelsea), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United), Stuart Armstrong (Southampton), John McGinn (Aston Villa), John Fleck (Sheffield United), David Turnbull (Celtic), Ryan Christie (Celtic)

Aanval: James Forrest (Celtic), Ryan Fraser (Newcastle United), Lyndon Dykes (Queens Park Rangers), Ché Adams (Southampton) en Kevin Nisbet (Hibernian)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er staat dat Oli Mcburnie op sportieve revanche wil azen, maar vervolgens staat hij niet bij de geselecteerde selectie?

19 mei 2021 om 16:14

Kan toch sportieve revanche met aanmoedigen vanaf de bank thuis?

19 mei 2021 om 16:17

Inderdaad, ligt natuurlijk ook onder vuur vanwege dat filmpje waarin iemand op straat met hem de confrontatie zoekt en hij begint te vechten. Het is me dan ook niet duidelijk of de fout zit in de opsomming van de selectie of in de tekst

Ik zie dat Schotland vaak met een 532/523 speelt... Met McTominay Gilmour hebben ze een goed blok en met McGinn ervoor best een aardig middenveld! Fraser en Adams voorop?

Best een aardig middenveld met McTominay, Gilmour, Turnbull. Leuke selectie zo op het eerste oog.

Ik denk dat McGinn en McTominay een zekerheid zijn op het middenveld. Beide enorm belangrijk voor deze ploeg. Verder leuk voor Gilmour dat hij er ook bij zit. Benieuwd of hij een basisplek kan veroveren.

Wel jammer voor Schotland dat de twee beste spelers allebei linksback staan.

19 mei 2021 om 19:19

Ze spelen vaak met Robertson als linkshalf en Tierney RB of cv

Door deze oerdergelijke selecties krijg ik echt enorm zin in het EK.

Scott McKenna is één van mijn favoriete spelers, leuke logge jongen en een goede verdediger maar al een heel seizoen eigendom van Nottingham Forest en dus niet Aberdeen, jammer genoeg.

Tevens verbaast dat Che Adams Schots is, zal wel een grootvader met Schots bloed hebben of iets.

Hoe dan ook, ik hoop dat ze tot ver kunnen doorstoten, mooi land, mooi team en zoals benoemd met één van mijn favorieten in de ploeg.

19 mei 2021 om 19:18

Zijn grootmoeder is Schots vond het ook maar raar, ze zullen waarschijnlijk counter voetbal spelen met Fraser en Adams van voor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren