Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Heerenveen is het wachten zat en stapt naar het CAS om miljoenen te innen

Laatste update:

SC Heerenveen is naar het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) gestapt. De Friezen wachten nog altijd op 3,1 miljoen euro van CSKA Moskou voor de transfer van Chidera Ejuke. De Nigeriaan liet de Eredivisie in 2020 achter zich voor een Russisch avontuur.

CSKA en Heerenveen kwamen een transfersom van 11,5 miljoen euro overeen. Nu blijkt dat het volledige bedrag nog niet is betaald door de Russen. "Dat is vervelend, het is veel geld", reageert algemeen directeur Ferry de Haan op de clubwebsite.

"We hebben de termijnen van Amin Sarr en Joey Veerman naar voren gehaald door dat Ejuke-verhaal. Momenteel ligt het bij het CAS. Wij zijn positief dat het goed komt, maar niemand weet hoelang dat precies gaat duren. Er wordt gesproken over een aantal weken of maanden." Sarr verliet de Friezen voor Olympique Lyon, terwijl Veerman aan de slag ging bij PSV.

"Er is voor ons geen twijfel dat we wederom in het gelijk gesteld worden. Maar tussen je gelijk krijgen en daadwerkelijk je geld krijgen, zit nog wel een verschil." In hoeverre de oorlog tussen Rusland en Oekraïne een rol speelt in de betalingsachterstand van CSKA, is onbekend.

Miljoenenverlies
Heerenveen heeft woensdag het jaarverslag bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de club een verlies heeft geleden van ruim drie miljoen euro. Toch kijkt de club hoopvol naar de toekomst. Dat heeft alles te maken met een stijgende omzet, de nieuwe televisiedeal en goede gesprekken met Sportstad over de stadionhuur.

Heerenveen betaalt momenteel 2,6 miljoen euro per seizoen om in het Abe Lenstra Stadion te mogen voetballen. "Dat is exclusief onderhoud en bijvoorbeeld de energiekosten, dus dat komt er nog eens bovenop. We hebben het daarom over de totale huisvestingslasten." De totale huisvestingslasten liggen op 4,6 miljoen euro. "We zijn met Sportstad in een oplossingsgericht gesprek", is De Haan hoopvol.

Ook put de bestuurder hoop uit de nieuwe televisiedeal met ESPN. "Dat zal ons ongetwijfeld helpen om het operationeel tekort te verkleinen. Het is een feit dat we er dan substantieel op vooruit gaan", stelt De Haan. Daarnaast stijgt de omzet bij de club. "De cijfers zijn positief, maar die moeten nog positiever worden."

In het seizoen 2022/2023 bedroeg de omzet 17,7 miljoen euro, meldt de club. Voor het huidige boekjaar, 2023/24, is de verwachte omzet iets meer dan 19 miljoen euro. "Dat is een significante stijging, mede doordat het aantal seizoenkaarten gestegen is en omdat we een plaats op de mediaranglijst zijn gestegen." Het operationeel tekort voor het seizoen 2023/24 is net onder de vijf miljoen euro. Uiteindelijk wil de club naar een 'acceptabel niveau tussen de één en twee miljoen euro negatief'.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja al die Russische voetbalploegen zijn overal voor uitgesloten in Europa. Wat ik persoonlijk zwaar onterecht vind, die lopen natuurlijk ook een hele loop geld mis. spelers die ze niet kunnen verkopen/kopen.

denk dat Hereveen nog wel even mag gaan wachten op hun geld.

22 november 2023 om 18:36

Je kunt niet anders. Clubs hier uitnodigen van een agressor is toch echt te ongepast.

22 november 2023 om 18:43

Ik ben.van Limburg,maar vind het schandalig dat het zolang moet duren voor een club zijn geld voor een transfer krijgen.Ze kunnen het verlies van een speler zonder dat ze het transfergelden krijgen,niet opvangen,en als het om meerdere spelers gaat kunnen ze zelfs zwaar in de sportieve problemen komen,omdat de gelden voor transfers niet gelijk betaald worden.Dat moet door Fifa een plicht worden.

22 november 2023 om 19:38

Corhuijerjans,

Daar kiezen ze toch zelf voor. De ene club betaald max. 10 miljoen waarvan 5 direct en de rest in termijnen. De andere club 11,5 miljoen, maar verspreid over 5 termijnen.

Vervolgens kunnen ze de betalingen verpanden waardoor ze eerder het geld hebben, maar dan bijvoorbeeld maar 10,5 miljoen.

Hier is gewoon een uniek geval en ik snap CSKA ook volledig. Allerlei niet Russische spelers kunnen elders buiten Rusland voetballen waarbij hun contract wordt bevroren. Ze konden en mochten geen spelers verkopen. Kopen weet ik niet zeker, maar op spelers als Promes na, wil niemand momenteel in Rusland voetballen. Dan dienen dit soort betalingen ook in de ijskast te staan.

22 november 2023 om 18:45

Dat is natuurlijk volkomen logisch. Een oorlogvoerend land moet je van alles afsluiten.

De amusements sector is iets wat de burger van Rusland direct raakt. Hierdoor wordt er onvrede gecreëerd bij de burger, wat misschien (hopelijk) leidt tot opstand.

22 november 2023 om 21:16

Toch gebeurd dat niet met elk land…. Probeer meer te zeggen dat als er geen oorlog was die russen wss netjes betaald zouden hebben. Ze worden nu overal geboycot terwijl de club zelf niks met de oorlog te maken heeft.

22 november 2023 om 22:26

misgunner39, CSKA was tot de oorlog eigendom van een staatsbank. Vanwege de oorlog is het doorverkocht naar een verdacht Russisch investeringsfonds met wederom staatsbanden. Kortom de club heeft misschien niet zelf de oorlog verklaard maar zijn eigenaren wel.

Daarbij moet je niet willen dat twee landen die in conflict zijn potentieel tegen elkaar komen te spelen. Laat staan dat je de agressor, Rusland in deze gewoon moet blijven accepteren. Rusland is Oekraine binnengevallen puur voor landjepik. Dat de beloning voor dit naar gedrag slechts uitsluiting is valt dan nog best mee toch?

Vervelend voor de voetballers en fans enzo, maar dan moet je niet voor oorlog kiezen.

22 november 2023 om 19:05

Dat is een k..excuus. Dan moet je niet afspreken dat je spelers koopt voor een bepaalde prijs.

22 november 2023 om 19:34

Dat was voor de oorlog, toen konden ze nog bedragen overmaken. Daarom is het belachelijk dat een rusland wordt uitgesloten en vele andere landen niet

22 november 2023 om 19:33

Ja, dat wordt vast lachen als een Ukrainse club daartegen moet voetballen. Goh wat gek....

Het eigen vermogen is gedaald van 27,1 miljoen naar 23,4 miljoen. De liquide middelen, het geld dat Heerenveen echt kan uitgeven, was 4,4 miljoen en is nu 4,1 miljoen.
De omzet ging van 15,2 miljoen naar 17,7 miljoen euro. Bron Omrop Fryslân

22 november 2023 om 18:37

Kunnen ze naar fluiten dat geld zolang de oorlog er is.

22 november 2023 om 18:47

Dat zou heel goed kunnen.Het is van de betrokken dom om een transfer te maken met een vijandig ingesteld land.Nu blijk dat het door werkt op in dit geval, niet ontvangen transferbedragen voor een of meerdere spelers

22 november 2023 om 18:55

@Cor. De transfer dateert van 2020. Dat is ver voor de Russische inval van 2022 (maar wel na de annexatie van de Krim). De situatie was toen wel anders.

22 november 2023 om 19:05

Met zo'n lage omzet zijn de stadionkosten bizar hoog. 4,6 per jaar en bij Vitesse liepen ze al moeilijk te doen over 2,15 per jaar.

Die centen gaan ze nooit krijgen, vrees ik.
De relatie met de Russen is voor hele lange tijd verrot.

Zal niet al te creatief gaan boekhouden in Heerenveen. Je merkt gewoon dat alles onder AZ, Twente en de top 3 kan degraderen in Nederland. Een stevige subtop/middenmoot met Roda, Groningen, Heerenveen, Utrecht, Vitesse, NAC etc. bestaat al jaren niet meer. Al die clubs doen het tegenwoordig ook met transfervrije troep, terwijl vroeger nog wel eens een aardig spelertje voor een x-aantal miljoen gekocht werd (Bony, Suarez, Pranjic, Koné etc.).

Tja ben bang dat Heerenveen niks gaat ontvangen. Onderhandelen met Russische clubs is sowieso niet makkelijk door die oorlog.

Dit is een beetje uit de losse pols bedacht, maar stel nou dat CSKA een speler wil verkopen aan een Europese club.. zou je dan niet via het Cas kunnen regelen dat eerst deze 3 miljoen bij heerenveen terecht komt voordat zij hun geld krijgen?

22 november 2023 om 19:50

Dat is al vaker geopperd, ook nu ejuke is doorverkocht. Maar daar wilde cska niet aan meewerken geloof ik...

22 november 2023 om 20:13

Nee dat is geloof ik in een deal met west ham geprobeerd maar wil west ham niet meewerken.

Bizar eigenlijk als je kosten voor het stadion 4.6 miljoen zijn. 20.000 x 230 euro en dan speel je quite. Dus in feite kun je net zo goed geen stadion hebben. Ik vraag mij af wat wanneer het eerste digitale stadion een feit is.

22 november 2023 om 19:19

Je hebt ook nog catering, sponsoring, losse verkoop levert ook iets meer op als een seizoenskaart. Weet niet of ze daar ook skyboxen enzo hebben maar dat levert ook nog wat op.

Achterlijk project. Sportstad. Het heeft geen levensvatbaarheid en trekt SC Heerenveen mee het moeras in met die stadionhuur.

Bandieten die over de rug van SC Heerenveen lekker verdienen. Ik spuug op dat project. Is niets anders dan een blok aan het been geweest van de voetbalclub, nu al meer dan een decenium.

Lijkt mij toch dat je als UEFA hier ook streng tegenop moet treden. Er zal komende jaren het moment komen dat Russische clubs weer mee gaan doen aan Europese competities. Leg dan maar eerst beslag op eventueel prijzengeld plus 10 rente per jaar voor iedere cent die ze niet op tijd betalen. Verder natuurlijk verplichten dat zo'n club dan de komende 10 jaar iedere transfer per direct volledig moet betalen, en dus niet in termijnen zoals vaak te doen gebruikelijk.

Betaalt zo'n club alsnog niet, 5 jaar extra uitsluiting van Europees voetbal. Dit zou moeten gelden voor alle wanbetalende clubs. Er zouden maar clubs omvallen omdat jij weigert je miljoenen over te maken. Daar kan je niet hard genoeg tegen optreden.

Hoe lang heeft PSV moeten wachten op het geld van Robert ...of hebben ze dat nog steeds niet gekregen. Als er een bankgarantie ligt dan kan het probleem zo opgelost zijn, maar als het geld rechtstreeks vanuit Rusland moet komen, dan kan Heerenveen zwaaien naar de centen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren