Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars legt voormalig Eredivisie-smaakmaker voor één seizoen vast

Laatste update:

Royal Antwerp is erin geslaagd Chidera Ejuke over te nemen van CSKA Moskou. De Nigeriaan tekent voor een seizoen op de Bosuil. Ejuke staat in Nederland bekend om zijn periode bij sc Heerenveen. In Friesland ontpopte hij zich tot de absolute smaakmaker, waarna hij in 2020 voor liefst 11,5 miljoen euro naar Rusland trok.

Antwerp maakt gebruik van de speciale regeling van de FIFA. De wereldvoetbalbond bepaalde eerder dat spelers die in Rusland of Oekraïne actief zijn, een jaar voor het aflopen van hun contract transfervrij mogen vertrekken. Ejuke lag nog tot medio 2024 vast bij CSKA. Met het aantrekken van Ejuke heeft Antwerp-trainer Van Bommel zijn gewenste aanvallende versterking binnen. Eerder kreeg de uiterst succesvolle oefenmeester, die dit jaar al drie prijzen won, een grote teleurstelling te verwerken. Ondanks verwoede pogingen om Calvin Stengs langer in Antwerpen te houden, koos de aanvallende middenvelder voor een vierjarig contract bij Feyenoord.

Met Ejuke lijkt Van Bommel de nodige creativiteit terug te krijgen. Het openingsduel in de Pro League komt logischerwijs nog te vroeg voor Ejuke. Antwerp opent zondagmiddag het bal tegen Cercle Brugge. Ejuke kwam in 2017 bij het Noorse Vålerenga in Europa terecht. In Oslo groeide hij uit tot smaakmaker en bovendien was hij in 69 wedstrijden goed voor 15 goals en 10 assists. In juli 2019 legde Heerenveen 2 miljoen euro op tafel om de inmiddels achtvoudig international over te nemen.

In zijn eerste en enige seizoen in het Abe Lenstra Stadion groeide hij uit tot een van de smaakmakers in de Eredivisie. Na 29 wedstrijden, 10 goals en 6 assists legde CSKA 11,5 miljoen euro neer in de bestuurskamers van Heerenveen. Alleen Afonso Alves en Miralem Sulejmani leverden de club ooit meer op. Vorig seizoen werd Ejuke verhuurd aan Hertha BSC, dat op de laatste speeldag uit de Bundesliga degradeerde. Namens de club uit Berlijn speelde hij twintig Bundesliga-wedstrijden, waarin hij goed was voor drie assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede transfer voor Antwerp want op de flanken was er toch echt wel een kwaliteitsimpuls nodig. Ik verwacht eigenlijk toch nog wel wat vuurwerk daar.

Dat was een hele fijne speler bij Heerenveen! Ik denk dat hij onder de vleugels van Mark en Marc wel wel kan renderen. Leuke aankoop!

Deze jongen was wel echt een snelle en frivole aanvaller in zijn Heerenveen tijd.Heb hem in Rusland niet gevolgd, maar als hij zich daar in de tussentijd ook nog heeft ontwikkeld lijkt me dit een prima aanwinst voor Antwerp.

Was bij Heerenveen een leuke speler, ben benieuwd wat hij bij de kampioen van Belgiã« kan laten zien!

Schandalig dat ze zaken doen met een Russische club, hiermee steunen ze de Russische overheid en de inval van Oekraïne. Of telt dat nu niet?

30 juli 2023 om 13:32

Hij is transfervrij schele swiep. Eerst lezen voordat je gaat piepen, fijne zondag!

30 juli 2023 om 13:34

Denk dat je die op t lijstje van Royal Antwerp erbij kan zetten

30 juli 2023 om 14:11

Zolang ze precies 0 euro naar Rusland overmaken niet nee, en gelukkig is deze jongen transfervrij.

30 juli 2023 om 14:16

Haha nou dat. Nu is het geweldig, en als Ajax wat haalt uit Rusland, schandalig. Hypocriet volk😛

30 juli 2023 om 16:40

Ajax BETAALD voor een speler uit Rusland. Je snapt er echt niks van he🤣

30 juli 2023 om 14:20

als je zo principieel bent over zo'n zaken zou ik als ikjou was elk product in jouw woning "made in china onmiddellijk buitenkegelen,die onderdrukken namelijk gehele bevolkingsgroepen en steken ze zelfs in strafkampen. ik zou ook niet meer met de auto rijden, grote kans dat doe olie komt van naties die hun vrouwen als 2erangsburgers behandelen, slaven gebruiken of zoals de saoudi's bommen gooien op een arm land als Jemen en ze alten uithongeren. ik zou ook eens grondig nadenken over je kledij ook, relatief grote kans dat daar kinderhandjes aan hebben gewerkt. en als we dan toch consequent zijn mss ook ineens alle electronica buiten, want kobalt en silicium wordt doorgaans ontgonnen in mijnen waar mensen werkelijk uitgeperst worden als citroenen.maar foei,wat een onrecht zeg zaken doen met russen! dat is pas fout!

30 juli 2023 om 14:31

Fc-Bami, dat telt alleen wanneer het de EU in hun straatje past. Verder lekker boeien, het gaat uiteindelijk om de spelers toch. Die hele sanctie cultuur van de EU is toch maar voor de bühne.

30 juli 2023 om 14:40

Schijnt dat ze door deze transfer door te zetten, indirect goedkeuring hebben gegeven aan rusland om atoombom te gebruiken. K..zakken!

Dit tekent de club Antwerp en de persoon Overmars. Weinig moreel besef maar dat wisten we natuurlijk al langer. Hoop dat ze bij Ajax verstandiger zijn en geen zaken doen met Poetin.

30 juli 2023 om 13:36

Ze halen hem toch transfervrij op, op welke manier doen ze san zaken met Rusland?

30 juli 2023 om 13:41

Hij heeft gewoon een afkeer op Overmars zie je toch meteen

30 juli 2023 om 13:42

Ze maken geen geld over naar Rusland maar in principe verlagen ze daar nu wel de salariskosten.

30 juli 2023 om 15:32

Doet Putin nu ook al de onderhandelingen over voetbal transfers?

30 juli 2023 om 16:01

Had Marc anders nog graag gezien bij Ajax. Wat een fenomeen is ie.

Hij kan hard rennen maar verder is het een drama.

30 juli 2023 om 14:10

Dan heb je bij hem in de Eredivisie niet gezien voor hij naar Rusland ging: Snel is die zeker maar creatief is hij ook naast het feit dat hij een lading aan ervaring opgedaan heeft bij een andere club die beter dan Heerenveen is en mocht het dan zo zijn dat hij in die competitie stappen vooruit gezet heeft dan is het zeker wel een heel goede aanwinst van Antwerp!

30 juli 2023 om 14:29

Zeker wel. Juist in zijn Heerenveen tijd vond ik het een drama speler. Hij ging op snelheid verdedigers voorbij,kwam hij bij de achterlijn en liep weer een stuk terug omdat ie geen idee wat ie moest doen. Draver zonder overzicht

30 juli 2023 om 14:35

Hahha hou op man. Weet niet welke wedstrijden jij van hem gezien hebt, maar was een van de betere spelers toen. 25 wedstrijden. (9) doelpunten (5) assist is heel netjes.

30 juli 2023 om 23:23

1 van de betere spelers toen was ook niet zo n wereldprestatie want heel Heerenveen speelde toen als een saaie natte krant. Leuk dat ie op snelheid wat doelpuntjes maakte, maar het ontbrak de beste man compleet aan overzicht.

Hopen dat Heerenveen via de UEFA kan afdwingen dat zij het bedrag krijgen van de Russische club nu. Hebben nog altijd niet al het geld gekregen voor Ejuke

Vooralsnog staat Ejuke op een gedeeld 6e plaats voor hoogst uitgaande transfers bij Heerenveen. De laatste betaal termijn van 3 Miljoen is niet betaald en het is geenzins zeker dat dit alsnog gaat gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren