Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

SC Cambuur op weg naar de eredivisie

Het is vrijdag 8 maart 2010. Bedroevend stappen de spelers van SC cambuur het veld af. Er is zojuist met 3-0 verloren tegen concurrent De Graafschap. De laatste hoop op de titel kan in de prullenbak worden gegooid. De kans op rechtstreekse promotie is verdwenen. De droom dat de titel naar Cambuur gaat is kapot. Wat nu nog rest zijn de play-offs. Bij de beste vijf eindigen in de competitie om de eerste ronde te ontlopen en daarna tot tweemaal toe een return winnend af sluiten. De opgave is simpel, de uitvoering des te moeilijker.

Na een wisselvallig seizoen is de kans dat Cambuur op de tweede plaats eindigt groot. Met nog 3 wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op Go Ahead Eagles zes punten. Een tweede plek, schitterend resultaat. Hier had iedereen voor getekend bij aanvang van het seizoen. Nu we op drie wedstrijden voor het einde zitten, ben ik van mening dat er meer in heeft gezeten. Een aantal keer werd in blessuretijd een voorsprong weggegeven en in wedstrijden tegen de top-vijf van de Jupiler League heeft Cambuur veel moeite gehad. Zo werden de Leeuwarders tegen onder meer Excelsior en De Graafschap met 3-0 terug naar de Friese hoofdstad gestuurd. Die nederlagen kunnen gebeuren natuurlijk en elke ploeg geeft wel eens een voorsprong weg, dus hier zullen de punten niet verspeeld zijn. Maar waar dan wel?

Als je de stand in de Jupiler league bekijkt, valt mij meteen één ding op. Cambuur heeft 75, tevens de meeste, goals gemaakt in het huidige seizoen. Dit is voor een nummer twee niet geheel onlogisch. Wat wel onlogisch is, is het feit dat Cambuur 47 goals tegen heeft. Dit zijn er bijvoorbeeld 20 meer dan de 'Superboeren' en 18 meer dan de 'Eagles'. Ook heeft Cambuur maar 6 goals minder tegen dan de nummer éénnalaatst van de Jupiler league; Fortuna Sittard heeft 53 goals tegen. Deze bovenstaande feiten geven de grote kracht, maar ook de grote zwakte van Cambuur aan. Namelijk: de aanval en de verdediging.

Nadat sterkhouders Koen Brack en Micheal Janssen vorig jaar zijn vertrokken moest de verdediging flink aangepast worden. Het hele centrum is vernieuwd. De backs daarentegen zijn hetzelfde gebleven. Althans, aan het begin van het seizoen. Door blessures heeft Rudy Jansen dit seizoen sporadisch zijn opwachting kunnen maken. Dit verlies werd opgevangen door Nuelson Wau en Dennis van der Ree. Laatstgenoemde is aan een sterke tweede seizoenshelft bezig en kan dan ook niet aangerekend worden op de vele tegengoals. In mijn opzicht kunnen zijn er een aantal spelers die de tegengoals wél aangerekend kan worden. Ik wil in dit column geen persoonlijke aanval doen, dus zal ik slechts een aantal zwakke en sterke punten van de desbetreffende spelers noemen.

Allereerst de keeperspositie. David Meul heeft dit seizoen veel meegemaakt in de goal. De ene wedstrijd sleepte hij Cambuur er doorheen, andere wedstrijden besliste hij de wedstrijd in ons nadeel door grove fouten te maken. Zo bleek hij dit seizoen een uitstekende lijnkeeper, maar was hij minder betrouwbaar bij vrije trappen en hoge ballen. Het tweede punt wat ter discussie staat is het centrale verdedigingsduo. Een speler die in mijn ogen iets te kort komt, die naast een speler staat die op het middenveld een stuk beter uit de voeten zou komen. Leon Hese en Robert van Boxel. Twee aardige voetballers, maar komen voor de posities centraal achterin te kort. Mochten er nog één of eventueel twee versterkingen bijkomen achterin zou ik geen probleem zien voor volgend seizoen. Aanvallend zit het wel snor, dat is dit seizoen bewezen. Een spits met ervaring die mogelijk in de eredivisie de nodige goals weet te maken.

Mocht promotie naar de eredivisie verwezenlijkt worden zal er wat gedaan moeten worden aan de tegen doelpunten. Als je nu al 47 doelpunten tegen krijgt, hoe vaak zal je dan in de eredivisie wel niet de bal uit het net moeten vissen. Daarbij komt nog dat het stadion (nog) niet te vergelijken is met dat van een ploeg die constant meedraait in de eredivisie. Kortom, twee belangrijke punten die promotie naar de eredivisie op het moment om zeep helpen, maar in de toekomst punten moeten zijn die ons juist naar de eredivisie toe helpen.

Na het afgelopen seizoen begin ik steeds meer te verlangen naar de eredivisie. Vorig jaar op een haar na promotie gemist en dit jaar tweede eindigen in de competitie met nog een kans in de play-offs. Deze twee prestaties hebben mij doen beseffen dat we er heel dichtbij zijn en dat promotie komende jaren toch zeker moeten worden gerealiseerd. De sfeer, de overwinningen en de trouwe supporters zijn nu al geweldig. De sfeer kan er alleen maar beter op worden in de eredivisie; een vol stadion en de hele wedstrijd zingen, wat wil je nog meer? De eredivisie zal voor Cambuur alleen maar voordelen hebben. Ook al gaan we er na één of twee jaar weer uit, het zal een prachtige ervaring zijn. Als ik aan deze dingen denk, begint het al te kriebelen. De play-offs zullen zenuwslopend worden, maar nadat het vorig jaar is mislukt gaat het nu wel lukken. Eredivise, here we come.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 12 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2400+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door Lwd-Kevin)

Niet om hier vervelend te lopen doen, maar ik heb niet het gevoel dat het dit seizoen wel gaat lukken met Cambuur. Er is flink doorgeselecteerd afgelopen zomer maar of de selectie er nou zoveel beter op is geworden? Ik ben benieuwd.

Hier ben ik het niet volledig mee eens.
Van Boxel komt inderdaad tekort centraal achterin ik vindt hem meer een centrale middenvelder.
Hese is juist wel een centrale verdediger en zou juist met zijn ervaring de boel op sleeptouw moeten nemen.
Ook een reden voor de 47 tegengoals is dat ik dhr David Meul de slechtste keeper in het betaalde voetbal in Nederland vindt.
Natuurlijk zullen veel mensen het oneens met me zijn dat is ook wel logisch maar 47 tegengoals kan je onmogelijk alleen aan de verdediging toewijden.
Daar heeft de keeper zelf ook veel schuld aan.
De aanval ja dat is Mark de Vries maar wat als hij uitvalt.
Ik vindt die aankoop van GAE Reza goochelaar niet echt overtuigen en Maachi vindt ik meer een aanvallende middenvelder.
Persoonlijk zou ik het wel leuk vinden dat Cambuur zou gaan promoveren.
Maar dan moet er waarschijnlijk eerst gewonnen worden van Zwolle wat lastig is en daarna zal denk ik wel van Willem2 moeten worden gewonnen.
Ook een lastige wedstrijd maar het team van Willem2 is zwakker dan het team van Rodajc vorig jaar.
Je krijgt 3 sterren hiervoor

8 april 2010 om 11:38

Ik denk dat je Sc Cambuur niet bepaald volgt....
V Boxel en Hese beginnen het steeds beter te doen en om meul de allerslechtste te noemen is ook niet eerlijk!
Maachi die is te wisselvallig, dan speelt die de sterren van de hemel om vervolgens weer het lachertje te worden van het elftal!
Reza doet het vele malen beter op rechtsvoor dan onze mooiboy de visser want volgens mij is die veelste bang om vies te worden!

Al met al 4 sterren!

8 april 2010 om 14:04

Wat jij zegt over van Boxel ben ik het helemaal mee eens. Dat zeg ik ook in mijn stuk. Over Hese zeg je het ook precies goed : Hese is juist wel een centrale verdediger en zou juist met zijn ervaring de boel op sleeptouw moeten nemen. met de nadruk op het woordje Zou, hij zou het moeten doen inderdaad. Maar hij sleept de verdediging er niet doorheen.
Daarnaast ben ik het niet helemaal met je eens over Meul. Hij heeft de laatste tijd wat blunders gehad maar heeft Cambuur ook regelmatig 1 punt of de volle 3 punten bezorgd. Je ziet dat hij nog aan het groeien is en ik zie zeker mogelijkheden voor forse verbetering bij Meul.

Met alle respect, zonder ('grote') aankopen komt Cambuur volgend seizoen duidelijk zwaar tekort in de Eredivisie. De verdediging is inderdaad zo lek als een mandje (maar dat is bij de meeste Friese profclubs zo), het middenveld staat wel redelijk( maar toch nog steeds niet eredivisiewaardig) en de aanval is leuk voor een club in de Jupiler (;de Vries geflopt bij Heerenveen, De Visser leuk voor de categorie Rkc/willem 2 en Maachi zie ik nou ook geen potten breken tegen de kwalitatief veel betere verdedigers. Alleen Reza en Schepers zit potentie in).

Willen ze er niet in één jaar weer uitvliegen zullen ze gelouterde spelers moeten kopen die talenten zoals Reza en Schepers wegwijs kunnen maken op het hoge(re) niveau, en tevens de ploeg op sleeptouw nemen. Het probleem bij Cambuur is echter ook nog steeds de financiele kant. Hoe zullen ze die spelers moeten kopen? En hoe zullen ze de salarispost die ongetwijfeld omhoog gaat moeten ophoesten? Daar is maar één oplossing voor: er moet een nieuw stadion komen voor meer financiele daadkracht.

Het zou leuk en mooi zijn voor Friesland dat Cambuur zou promoveren, maar ik denk dat het de ploeg/club niet goed zal doen (net zoals een aantal jaren geleden). Loop niet op de zaken vooruit en zorg dat je een eredisiewaardig totaalplaatje hebt, zowel qua spelers als de financiele kant.

Goed stuk, ben het er volledig mee eens dat Hese en vooral van Boxel te kort komen voor het niveau Cambuur. Zwolle en dan Willem II (waarschijnlijk) wordt moeilijk maar is mogelijk. Meul heeft idd soms zn dag en soms niet maar we zijn er na vd vlag niet op vooruit gegaan vind ik persoonlijk.

De wedstrijd van 8 maart was op een maandag...

Verder is Hese een heel bruikbare speler... op het middenveld. Daar heeft hij zijn beste wedstrijden (in de Eredivisie!) voor De Graafschap gespeeld. Was wekelijks in het Vi-team van de week te vindenn.
Verder heb je wel door waar het verschil zit tussen De Graafschap en Cambuur: de verdediging.

Waar De Graafschap spelers als Joost Terol, Muslu Nalbantoglu, Jordi Buijs, Vito Wormgoor, Purrel Fränkel en Cerezo Fung A Wing op kan stellen (die allen Eredivisie-ervaring hebben) doet Cambuur dat met Meul, Van der Ree, Wau, Rustenberg, van Boxel en Hese... spelers van een iets ander kaliber dan eerder genoemde collega's uit Doetinchem.

Vanuit een regenachtig Doetinchem aan alle Friezen, veel succes met de Play-offs en hopen dat jullie winnen tegen Willem II. Succes!

8 april 2010 om 14:07

Dat klopt ja, toen ik het later terug las begon ik er al aan te twijfelen. Was er zo van uitgegaan dat het een vrijdag was; Vrijdagavond Jupiler league, maar dit is een stomme fout die te voorkomen is naturlijk. Inderdaad is het grote verschil de verdediging, weinig tot geen eredivisieervaring bij Cambuur.

Complimenten voor de column. Mooi geschreven, realistische kijk er op en je geeft precies aan wat het probleem is en wat beter zal moeten wil cambuur die definitieve stap maken. Lijkt me een kwestie van tijd voordat cambuur promoveert naar de Eredivisie, maar je zou ook kunnen zeggen dat het vorig jaar net even te vroeg zou zijn geweest. Misschien dat cambuur er volgend seizoen dan juist wel klaar voor is.

Middenveld en aanval kun je dan voor een groot gedeelte zo houden, als je de linies daar achter versterkt moet je een aardig team hebben wat niet perse direct degradeert (a la Rkc)

Leuk stuk maar er zitten toch te veel fouten in je stuk. Als clubsexpert mag ik toch van je verwachten dat je de namen van ( ex-) Cambuur spelers wel kent. Michael Jansen bijvoorbeeld en niet Micheal Janssen. Tekst had je beter nog goed kunnen nalezen voor het opsturen.

'aanvallend zit het wel snor, dat is dit seizoen bewezen. Een spits met ervaring die mogelijk in de eredivisie de nodige goals weet te maken.'

Ik neem aan dat je daarmee Mark de Vries bedoeld. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij voor de Eredivisie een matige spits is. Bij ADO kwam hij dan ook niet uit de verf. Wil Cambuur in de Eredivisie een goed figuur slaan ( en geen avontuur zoals RKC dit jaar ) dan moet er aanvallend ook wat bijkomen. Vorig seizoen had RKC met Benson, Benschop, De Ceulaer een - in mijn ogen - betere aanval dan Cambuur nu heeft. Ter Heide is ook een oplossing want als je ziet hoe hij niet presteerd bij Emmen is hij zeker een aanwinst voor Cambuur. Hij heeft het de laatste jaren ook goed gedaan bij jullie vind ik.

Dat Cambuur zoveel doelpunten tegen krijgt vind ik opvallend want Robert van Boxel was de sterkhouder van MVV en Leon Hese heeft in de Eredivisie goede wedstrijden gespeeld en was regelmatig de uitblinker van zijn team.

Een club met zo'n grote supportersschare in de Jupiler League al hoort in de Eredivisie thuis. Ook als je de kwaliteit van de selectie bekijkt.

Heel goed geschreven, daar kan ik kort over zijn.
Ik weet verder niet zoveel van Cambuur, alleen je moet natuurlijk wel beseffen dat de play-offs voor Cambuur dus ''grote'' tegenstanders zijn.
En je geeft zelf in je stuk aan dat ze daar nou juist moeite mee hadden in de competitie.
Dat is ook vaak logisch, teams die veel scoren maar veel incasseren zijn ''voetballende'' teams, die doen het goed tegen de kleintjes omdat ze ''voetballend'' beter zijn, maar tegen de betere teams verliezen ze het dan wel.
Teams die minder scoren en minder incasseren winnen vaak moeizaam, maar deze ''vechtende'' teams zijn wel de ploegen die tegen de grotere teams ook vaak resultaten behalen.
Cambuur behoort dus denk ik als ik het zo uit de tekst opmaak, bij de eerste categorie.
Hoe dan ook, een goed stuk, vier sterren waard !

Leuk geschreven column. Ik zou het leuk vinden als Cambuur in de eredivisie komt, is weer wat nieuws haha

Ik lees alle columns altijd, maar op een Jupiler League-column heb ik nog nooit commentaar geleverd, vaak omdat het me niet duidelijk is. Deze is me duidelijk, en deze is erg leuk geschreven! 4*.

Ik volg de JL en ik denk dat Cambuur zo'n beetje 8 nieuwe basisspelers moet aantrekken wil het gaan overleven. De hele verdediging eruit, al moet ik zeggen dat ik die van der Ree toch een aardige speler vind, met van Boxel en Hese kom je in de eredivisie absoluut te kort bovendien denk ik dat je met Maachi, en de Vries ook te weinig kwaliteit hebt. Maachi is te wisselvallig en de Vries kan het eredivisie niveau naar mijn mening niet meer aan. Verder weet ik dat de Visscher een groot drama is en van Reza en Schepers weet ik niet genoeg af om te kunnen oordelen.

verder is Meul ook te wisselvallig dat kan je niet in de eredivisie gebruiken je moet een trouwe sluitpost hebben. En over het middenveld durf ik niet veel uitspraken te doen.

Als je realistisch bent is Cambuur 1 van de beteren ploegen in de JL maar of ze het redden in de eredivisie dat betwijfel ik als Cambuursupporter. Je moet eerst een goede organisatie hebben waar de scouting een heel belangerijk onderdeel is. Vind dat nog steeds niet optimaal bij onze club. Verder is het stadion veel te klein waardoor je niet kunt investeren in de toekomst. Daarom is het belangerijk dat je zo snel mogelijk een nieuw stadion krijgt om dat te kunnen waarborgen.

Wat vind een supporter belangerijker en leuker om te zien, Cambuur steeds bovenin in de JL of in de onderste regionen in de eredivisie ? Weet niet of Cambuur er al aan toe is om een stap hoger te maken?

Wat betreft het elftal zul je aardig wat nieuwe spelers moeten halen om maar enigzins een rol te kunnen spelen in de eredivisie. Vooral in de achterhoede maar ook voorin, je zal een centrumspits nodig hebben die snel en koelbloedig is. Zal zeker zo'n 10 a 15 goals moeten maken en op het middenveld heb je een leider nodig die het elftal op sleeptouw mee neemt. Denk dat Sandor te licht is voor deze klus, kan goed voetballen maar zeker geen leider. Van Boxtel en Hese zijn te langzaam achter, hebben veel overtredingen nodig om te corrigeren. Vind Guyt een geweldige speler maar is hij sterk genoeg voor het hoogste niveau net zoals Reza, Turk en Rustenberg.

Denk dat Sandor van de Heide, Maachi en de Visscher , Beekmans het wel redden in de eredivisie. Beekmans loopt alle gaten dicht, heeft longen voor twee, Van der Heide is geniaal maar geen leider, de Visscher heeft ervaring op het hoogste niveau en Maachi krijgt meer ruimte om zijn akties te maken. Deze laatste twee hebben ruimte nodig dan zijn ze op hun sterkst, Maachi heeft het vorig jaar laten zien wanneer hij ruimte krijgt niet te stoppen is. Is geen speler om mee te verdedigen, ziet er niet uit, laat hem lekker op links of rechts op de flanken ballen. Mark de Vries is een goede pinchhitter, is jammer te traag maar wel goed voor de team geest. Hij kan de spits zo wel op scherp zetten. Hij is een geweldige teamplayer.

Mocht Cambuur promoveren hoop ik dat we toch een leuke en behoorlijk elftal kunnen opstellen volgend jaar want om iedere wedstrijd te zien verliezen is ook niet prettig en wat zal het een lang jaar worden dan.

Wens Cambuur veel sucses maar eerst morgen tegen Den Bosch de punten pakken. Zal wel een open wedstrijd worden want Den Bosch zal moeten winnen om kans te maken op de nacompetitie. Zij zullen moeten komen dus Cambuur krijgt de ruimte. Hoop op een leuke wedstrijd met veel goals.

Het zou mooi zijn voor cambuur maar ik denk dat het beter is van niet.
want als er nu word verloren gaan de fans met de vuisten klaar staan (bijv. roda), en stel ze komen in de eredivie dan word er veel verloren en je moet afwachten hoe de fans daar op reageren.

9 april 2010 om 19:28

Daar zijn maatregelen voor

Dit slaat nergens op wat je hier vermeld. Wat een onzin. Heeft niks met de supporters te maken, is gewoon opjutterij wat je hier doet. Bij elke club gebeurt wel wat.

Of je gunt Cambuur het niet of anders moet je niet zo reageren. Net of als ze bij Heerenveen zo lieverdjes zijn.

Cambuur heeft al in de eredivisie gespeeld en toen was het ook niet raak met slaan en schoppen. Je moet trots zijn dat twee friese clubs in de eredivisie mogen en kunnen spelen.

Kijk eerst naar je eigen club voor dat je een andere club veroordeelt.

Als Cambuur dit jaar een andere keeper had gehad, had ik het dit jaar nog wel willen zien als het om het kampioenschap gaat. Meul is gewoonweg geen puntenpakker en een onzekere factor in het elftal van Cambuur. Volgend jaar nieuw keepertje daar in Ljouwert?

9 april 2010 om 09:12

Leeuwarden bedoel je. Ik ben geen Fries, maar een Leeuwarder.

9 april 2010 om 11:38

Yes, de mierenneukers zijn er ook weer...

On topic: leest lekker weg en het is ook weer eens leuk om iets over een ander team te lezen dan alleen de toppers.

9 april 2010 om 17:48

Als echte Leeuwarder en Cambuur-fan zit dat gevoelig.
Dat heeft niets met mierenneukerij te maken.

Het zou mooi zijn als onze vrienden uit het hoge Noorden weer in de eredivisie komen! Mooi stukje, 4 sterren.

Hest het prima verwoord, ik bin t volledig met die eens
In mei promoveren wij! Sc cambuur kom dr aan

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

SC Cambuur

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder161
R. BalkAanvaller154
M. SmitAanvaller1511
R. Uldriń∑isAanvaller132
Y. El HilaliAanvaller122
W. KooistraAanvaller122
Y. van OschKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren