Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sarri houdt De Ligt uit de wind en laat hem tegen Genoa op adem komen’

Laatste update:

Matthijs de Ligt zal woensdagavond om 21.00 uur niet aan de aftrap verschijnen bij de wedstrijd tussen Juventus en Genoa in de Serie A. Diverse Italiaanse media, waaronder Corriere dello Sport melden dat de Oranje-international rust krijgt van trainer Maurizio Sarri. De Ligt lag de laatste weken onder vuur door de fouten die hij maakte in het shirt van la Vecchia Signora.

De ex-Ajacied is zijn basisplaats niet kwijt, zo verzekeren de Italiaanse kranten. Er is nog volop vertrouwen in de twintigjarige verdediger. De Ligt krijgt even een adempauze in een periode waarin wedstrijden zich in een hoog tempo opvolgen. Dit was hij afgelopen seizoen bij Ajax al gewend, maar door alle kritiek van de afgelopen weken vanwege zijn allesbehalve overtuigende optredens en zijn veroorzaakte strafschop tegen Lecce, besluit Sarri om hem even uit de wind te houden met oog op de wedstrijden die nog komen.

Sarri verdedigt De Ligt: 'We hebben de beste defensie van Italië'

De Ligt heeft sinds zijn overstap van Ajax naar Juventus nog niet weten te overtuigen in Turijn. Hij maakte een goede indruk in de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen in de Champions League, maar deed dat niet in de wedstrijden tegen Atlético Madrid, Napoli, Fiorentina en het Nederlands elftal. De mandekker viel geen enkele keer door de mand, maar was vaak ongelukkig in bepaalde acties.

Door de blessure van Giorgio Chiellini is De Ligt vaste basisspeler geworden sinds zijn transfer. Dinsdag gaf Sarri op de persconferentie nog aan dat hij het niet ziet zitten om zowel De Ligt als zijn kompaan Leonardo Bonucci rust te geven. "Op dit moment kan ik zowel Matthijs als Leonardo niet buiten het elftal laten", aldus de trainer, die veel vertrouwen houdt in de aankoop van 75 miljoen euro. "Wij hebben de beste verdediging in de competitie. Dit seizoen is het aantal doelpunten in de Serie A toegenomen, terwijl alle tegengoals die wij hebben gekregen bijna exclusief uit penalty's zijn voortgekomen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neem aan dat rugani nu eindelijk gewoon een keer gaat spelen. Anders moet ie daar gewoon vertrekken. Mag wel naar Napoli komen dan. Kan een heerlijk duo vormen met koulibaly

30 oktober 2019 om 11:31

En manolas dan?

30 oktober 2019 om 11:57

Dan moet je met drie centrale verdedigers gaan spelen want Manolas is te goed voor de bank.

Begrijpelijke keus denk ik. Ook goed voor Demiral om minuten te kunnen maken. Hopelijk blijven hem dit keer foutjes zoals tegen Chievo bespaard. Aan twee stuntelende talenten hebben ze bij Juve natuurlijk niets. Ik blijf erbij dat ik graag Demiral én De Ligt samen zou zijn, ik denk dat zij beter bij elkaar passen dan De Ligt en Bonucci of Demiral en Bonucci.

30 oktober 2019 om 11:44

Precies. Met de meedogenloosheid van Demiral en de controle van De Ligt heb je in potentie een defensie om je vingers bij af te likken voor de komende 10 jaar. Ben wel bang dat het alleen te ''lomp'' wordt.

30 oktober 2019 om 12:04

Dat zie ik ook als betere pairing inderdaad. Bonucci met Chiellini was een hele goede combinatie, omdat de sterke punten van beide elkaar aanvulden. Bonucci en De Ligt zijn juist vrij vergelijkbare type verdedigers, waardoor je nu merkt dat je de sterke punten van Chiellini mist (buiten zijn leiderschap nog trouwens). Demiral lijkt meer op Chiellini qua type speler.

30 oktober 2019 om 14:46

Denk dat het niet handig is om een ervaren Bonucci eruit te halen voor 2 jonge talentjes die er nog niks van bakken. Misschien over een aantal jaartjes Dejan

Nou hè he, het werd eens een keer tijd. Ik snap die coach ook wel dat die het uitlegt als " rust " gunnen. Maar nu moeten de vervangers lekker hun ding doen zodat de Ligt gewoon lekker zijn "rust" kan blijven pakken. De Ligt mag zich een poosje concentreren op de bekerwedstrijden. Niks mis mee.

En nu bij Oranje ook gewoon de Vrij erin want anders maakt Koeman zich compleet belachelijk.

30 oktober 2019 om 11:54

Compleet belachelijk is ook wat overdreven, De Ligt heeft bewezen een uitstekende verdediger te zijn. Ik vind echter wel dat De Vrij nu in Oranje ook de kans mag krijgen, anders kun je die net zo goed helemaal niet meer selecteren.

30 oktober 2019 om 12:50

Hoe zou je het zelf willen uitleggen dan Rossellini? De Ligt heeft 10 van de 12 wedstrijden voor Juventus gespeeld waarin hij niet altijd gelukkig was. Maar niets wijst er op dat het nu ineens een bankzittertje wordt, zoals jij duidelijk hoopt. En even lekker aannemen dat hij ineens alleen nog maar bekerwedstrijdjes mag spelen, je haat is groot he? Je maakt jezelf belachelijk.

Italianen zijn lastig om mee te dealen. Je moet een heel volgzaam type zijn en een dikke huid hebben, anders ga je het daar niet redden als buitenlander. Als je werkt voor Italianen, heb je niks te vertellen. Een baasje als de Ligt had nooit naar Italië moeten gaan, past daar qua persoonlijkheid niet. Hij zal het nu niet toegeven, maar geloof me, hij is er doodongelukkig. Hij had, als ie de kans had gehad, naar Manchester City of Liverpool moeten gaan. En uiteraard Barcelona.

30 oktober 2019 om 11:59

Ben ik het er niet mee eens. Bij City onder Guardiola had hij allang 'rust' gehad na 2 fouten. Bij Liverpool onder Klopp en Van Dijk was hij ook geen baasje geweest. Deze kerel moet gewoon rustig gebracht worden.

Verstandige keus. Genoeg wedstrijden de komende maanden lekker rouleren zodat iedereen wedstrijdfit blijft. Zo kan De Ligt weer even op beide benen blijven. Ben toch ook wel benieuwd naar de combinatie Demiral en De Ligt.

Bijna al die handsballen zijn een kwestie van toeval en pure pech. Die tegen Duitsland was wel de meest idiote. Bijna geen enkele kun je De Ligt echt verwijten. Een bal die van dichtbij via het lichaam van een ander tegen je arm komt, dat soort dingen, belachelijk om daar een penalty voor te geven. Snij liever die bal lek, dat is de enige die je wat kunt verwijten !

30 oktober 2019 om 13:09

Ja klopt het is allemaal pech! Matthijs doet niets fout, de bal is gewoon elke keer op het verkeerde moment in de buurt! Wat een onzin zeg. De laatste penalty kan je hem inderdaad niet aanrekenen, maar de meeste echt wel. Bovendien; bijna elke handsbal is pech. Mensen doen dat doorgaans niet expres namelijk (op die Ié bij mijn club na dan, onze huisvolleyballer)

Er is wel verschillende berichtgeving in Italië. Zo meldt de Gazetta bijvoorbeeld dat De Ligt zal starten als rechter CV met Rugani naast hem. Ik vind de kritiek op De Ligt in dat opzicht niet geheel terecht. Er moet niet vergeten worden dat De Ligt op een redelijk onbekende positie moet spelen als gevolg van de blessure van Chiellini. Je ziet dat De Ligt zich vooral op voetballend gebied niet echt heeft kunnen onderscheiden omdat hij erg afhankelijk is van zijn (logisch) sterkere rechter. Bij Ajax en het Nederlandse elftal is het veel makkelijker voor hem om zijn inspeelpass te spelen, en je ziet bij Juventus vaak dat hij terugkapt naar zijn rechter. Het is niet meer dan logisch dat De Ligt hierin moet groeien, buiten zijn algemene ontwikkeling. Uiteraard ziet het er niet altijd even gepolijst uit op verdedigend vlak, en daar mag best een mate van kritiek op zijn. Maar juist daarom wil ik hem graag zien op zijn meest natuurlijke positie, in ieder geval vanavond.

30 oktober 2019 om 13:11

Hij staat letterlijk een meter van zn oude positie. De fouten die hij maakt zijn ook geen fouten die daar door komen. Hij stapt veelvoudig blind in en verliest duels, verwerkt ballen slecht uit de verdediging zoals laatst bij NL ook. Dat heeft geen ene ster met positie te maken

30 oktober 2019 om 13:37

klopt, absurd als 2 meter verschil naar links verschil maakt tussen toekomstig weredltop en 13 in dozijn verdediger. als dit daadwerkelijk klopt, is dat zeer triest.

30 oktober 2019 om 13:42

Waarom is dit anders dan een rechtsbuiten linksbuiten zetten? Of een linksback rechtsback? Hij zal natuurlijk nooit meteen zo goed renderen als op zij oude vertrouwde positie. Bovendien vind ik het heel raar dat iedereen verwacht dat hij meteen gewend is aan de nieuwe speelstijl en zijn omgeving, terwijl hij de taal niet eens spreekt.

30 oktober 2019 om 14:16

Het maakt wel degelijk verschil. Ik heb geen minuut van Juventus gemist dit seizoen en ik let erg nadrukkelijk op De Ligt. Het is vrij duidelijk dat hij verantwoordelijk is geweest voor een aantal grote fouten, en dat probeer ik ook niet per se recht te praten. Maar het is ook erg duidelijk te zien dat hij minder comfortabel is aan de bal is, omdat zijn opties qua passing minder makkelijk zijn als gevolg van zijn positie. Bij centrale verdedigers maakt het onderscheid in rechts of links erg veel uit, helemaal bij een team dat wil en moet opbouwen. Het is niet het alomvattende verschil van waarom hij niet zijn niveau haalt, maar wel degelijk iets dat opvalt. Uiteindelijk gaat hij hier beter van worden, omdat hij zich nu ontwikkelt als een meer veelzijdige verdediger. Maar momenteel is dit zijn eerste ervaring als linker CV op het hoogste niveau, en dan hebben we ook over het allerhoogste niveau.

Heel begrijpelijk allemaal, Mathijs moet nog zijn draai vinden wat niet zo erg is. Koeman mag De Vrij ook de kans geven

Goed keuze voor allebei, zowel voor de ligt, die kan nu wat rust krijgen en een beetje van dat stress uitkomen, als voor het team en sarri, die kan wat andere combinaties proberen. Ik hoop dat rugani ook kan spelen.

Niet elke handsbal van hem is met een penalty bestraft. En terecht m.i. . Ik praat vooral over de wèl gegeven penalties. Waarbij ik met name die tegen Duitsland, en die van de laatste wedstrijd nog heel helder op het netvlies heb. Feit is dat dat uitgesproken voorbeelden zijn van arbitrage (en/of Var) in situaties waar momenteel door het scheidsrechterskorps totaal verschillend wordt geoordeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren