Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Santos komt met noodkreet na nieuwe vraag over Cristiano Ronaldo

Laatste update:

Fernando Santos is er klaar mee om vragen over de geruchten rondom Cristiano Ronaldo te moeten beantwoorden, zo zegt de Portugese bondscoach op de persconferentie voorafgaand aan de kwartfinale tegen Marokko. De bondscoach vindt dat de pers niet altijd naar de 37-jarige superster zou moeten wijzen en vraagt om hem met rust te laten. “Hij verdient dit niet."

Ronaldo begon in de gewonnen achtste finale tegen Zwitserland (6-1) op de bank en zag uitgerekend zijn vervanger Gonçalo Ramos een hattrick maken. Sportkrant Record meldde dat de ex-speler van Manchester United zou hebben gedreigd met een vertrek uit het Portugese trainingskamp als Santos hem nog een keer uit de basis zou houden op dit WK. Ronaldo ontkende die geruchten donderdag via Instagram en ook zijn trainer geeft aan dat daar niets van waar is. “Het was logisch dat hij niet blij was met zijn reserverol, maar het was een volkomen normaal en ontspannen gesprek”, zegt Santos.

“Hij vroeg me of ik zeker wist dat dit de juiste beslissing was. Ik heb hem mijn visie uitgelegd, dat is alles”, vervolgt de oefenmeester. Santos maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om zijn mening te geven over de geruchten rondom Ronaldo. “Het wordt tijd om een aantal zaken te stoppen. Het is een beetje de mode geworden om alleen maar naar Cristiano te wijzen, maar hij was het voorbeeld. Hij schreeuwde in de dug-out en sprong op bij alle doelpunten tegen Zwitserland. Uiteindelijk was het Ronaldo die zijn medespelers vroeg om het publiek te bedanken.”

Santos wil dat de pers zich niet zo bezighoudt met zijn superster. “Negentig procent van de vragen op deze persconferentie gaan over Ronaldo. Laat hem met rust! Hij verdient dit niet na alles wat hij voor het Portugese voetbal heeft betekend.” Het land neemt het zaterdag om 16.00 uur op tegen Marokko. De winnaar van dat duel treft Engeland of Frankrijk in de halve finale. “Ik geloof dat we hier nog een tijdje zullen zijn. De sfeer tussen de 24 spelers is geweldig. Zonder dat zouden we hier niet kunnen zijn”, sluit Santos af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

En helemaal gelijk heeft hij! Wat een lekkere nuchtere coach zeg

9 december 2022 om 15:25

Ronaldo heeft zijn hele leven lang de publiciteit gezocht en alles gedaan om alle aandacht op hem gericht te krijgen. Om maar twee ( hele trieste) voorbeelden te noemen een CL finale die al lang beslist was een penalty binnen schieten en dan je shirt uittrekken en naar de zijkant sprinten alsof je de winnende maakt bij 0-0. Of de EK finale die hij geblesseerd was en dan na afloop precies hetzelfde doen om alle schijnwerpers op hem te krijgen. En nu gaat het logischerwijs gezien zijn leeftijd wat minder en dan moet hij met rust gelaten worden? Zo werkt het natuurlijk niet

9 december 2022 om 15:51

dan nog is het vreemd als portugal kwartfinale heeft gehaald door een hattrick van Ramos, niemand iets vraagt over achste finale of komende kwartfinale of over Ramos of over teamprestatie. Maar alleen vragen als CR7 wel of niet boos is......

9 december 2022 om 15:58

Het is ook veeemd. Zou ook veel minder moeten zijn. Maar er wordt nu gedaan of het zielig voor Ronaldo is en hij het slechtoffer is en dat is natuurlijk behoorlijk hypocriet.

9 december 2022 om 16:13

Iets met wel de lusten maar niet de lasten

Zelf zoekt hij ook de publiciteit als hij het er niet mee eens is dusja... Iets met eigen schuld, dikke bult

9 december 2022 om 14:54

Ja want hij geeft 1 interview nadat er maandenlang leugens over hem verspreid worden.. Inderdaad eigen schuld

9 december 2022 om 14:58

Waarin het letterlijk een lange monoloog is over hoeveel respect hij wel niet verdiend en dat de hele wereld tegen hem is

9 december 2022 om 15:12

Dat is helemaal niet waar Rinus! 90 minuten lang over verschillende onderwerpen, waaronder de faciliteiten van United, mentaliteit van jonge spelers tegenwoordig, niet de goede ontwikkeling tussen de Glazers, Ten Hag en Ronaldo en over Messi.

9 december 2022 om 15:19

Faciliteiten niet goed genoeg betekent dat meneer niet kan trainen zoals hij denkt dat hij verdiend (respect dus)

Mentaliteit van jonge spelers, hij vindt zichzelf dus beter qua mentaliteit en de jongere niet terwijl die wel een basisplaats krijgen (hele wereld tegen hem)

Geen goede ontwikkeling Glazers, die hebben hem immers aangetrokken op een verkeerd moment (hele wereld tegen hem)

Ten hag (hele wereld tegen hem)

Okay het laatste onderwerp heb je me op, nou nou poeh

9 december 2022 om 17:51

Je kunt alles leuk draaien rinus maar als de faciliteiten hetzelfde zijn als bij zijn komst 20 jaar geleden

Mentaliteit in elke wereld is anders dan vroeger..

Als je de Glazers een toevoeging voor united vidn hoor je bij een zeer kleine groep, aangezien ze de club financieel al jaren leegplukken ipv investeren zoals de sjeiks doen

Ten hag heeft diverse keren gelogen over Ronaldo dus hij voelt geen respect nou poeh poeh wat een drama

9 december 2022 om 18:21

Niks aan gedraaid, dit is feitelijk wat hij zei en hij kan wel gelijk hebben maar los dat dan binnen kamers op, ik vind het zeer asociaal dat jij een club die je groot gemaakt heeft, waarvan jij een berg aan salaris krijgt en waarvan de fans je adoreren zo'n gigantische schop na geeft alleen om je eigen transfer te forceren... Dan is het vrij duidelijk voor mij dat het alleen maar ikke, ikke, ikke is

9 december 2022 om 16:19

Maar zijn coach niet. En die wordt moe van de vragen over Ronnieboy. Er was niemand vroeg of Ramos in de basis zal starten. 3 goals en niemand die het vraagt. Toch apart?!

Hij verdient dit op basis van zijn prestaties en legacy zeker niet inderdaad, maar het zou natuurlijk ook een beetje helpen als hij niet het hele seizoen bij United en toen hij gewisseld werd op dit WK als een verongelijkt kind boos van het veld stapt en in het veld de frustratie er vanaf spat bij hem.

Natuurlijk blijft Ronaldo een gigantisch merk en levert hij voor elk medium views en clicks op, maar door zijn houding de afgelopen maanden heeft hij dat zelf ook nog wel een keer in het kwadraat gejaagd.

Ik neem het vaak voor Ronaldo op en zeker de laatste vind ik de negativiteit iets te ver gaan. Santos doet dit echt keurig, alleen het zou verstandig zijn als Ronaldo zijnde om niets te zeggen op social media, ook niet dat je trots bent op je ploeg en publiek. Laat het even liggen.

De man is zestien jaar lang een van de twee beste spelers ter wereld geweest en heeft jaar in jaar uit iconische prestaties op de mat gelegd. Soms verbaas ik me dan ook over het gebrek aan empathie van leden hier op Voetbalzone. Als hij een verplichte training voor wissels overslaat, dan is dat met zijn status vrij logisch. Als hij niet blij is om ingebracht te worden in de 88e minuut is dat vrij logisch. Een iconische superster, een legende, heeft nou eenmaal een andere status dan andere spelers. De grens is natuurlijk het ondermijnen van het teamproces, wat bij Manchester United een paar keer is voorgevallen. Maar bij Portugal stellen de media alles in het werk om weer zo een soort ondermijning op te speuren. En dat is vrij treurig als daar geen concrete aanwijzingen voor zijn. Al kan natuurlijk betoogt worden dat het egoisme van Ronaldo zich nu tegen hem keert.

9 december 2022 om 16:21

Wat ik mij vooral ook verbaas is dat vrijwel niemand het voor de coach opneemt. Die vraagt toch niet om al die aandacht over deze persoon? Niemand vraagt over de rest van het team, of over een wel/niet basisplaats van Ramos. Beetje dezelfde moe-heid van vragen als onze Louis over Valentijn.

De coach heeft volkomen gelijk. Ronaldo is een superster geweest. Ook voor hem wordt het natuurlijk jaarlijks minder. Maar zodra hij wissel staat of gewisseld wordt springt men er boven op en probeert men te stoken. Niet netjes

9 december 2022 om 15:21

Ronaldo heeft hier ook een aandeel in. Als je elke keer hoofdschuddend en vloekend het veld afloopt als je gewisseld wordt, en je familie constant allerlei onzin spuwt, dan kun je verwachten dat de media erop duikt. Zeker als je ook nog bij Piers Morgan gaat zitten om je vorige 2 managers, ex en huidige teamgenoten, bestuur etc af te branden. Ronaldo roept het op zichzelf af.

9 december 2022 om 15:37

Dat doet bijna elke speler maar daar hoor je verder niemand meer over bij Ronaldo gaat het nog 6 weken door over het hoofdschudden.

9 december 2022 om 15:57

Sowieso wat Tunined 13 schrijft. Bovendien kan het ook onvrede zijn met zijn eigen prestatie. Boos dat het hem niet gelukt is.
Zijn reactie, die ik ook afkeur, kan komen uit heel heel veel boosheid. Wie weet welke beloftes er wel niet zijn gedaan. Kijk dat is allemaal speculeren.
Een ding weten we zeker, gewoon omdat we het zien en horen en dat is de rol van de media
Voor mij komt hij als ster pas op plek 5 of zo. Na Pele, Messi, JC, Maradona
dus bevooroordeeld ben ik niet

9 december 2022 om 16:10

@muke doe die gekleurde bril eens af. Ik zie jou louter onzin over Ronaldo verkondigen. Hij roept niks over zichzelf af. Wat geeft het mensen dan het recht om constant onzin te verspreiden? Tijd dat deze hetze stopt.

Heerlijk gesproken maar ja je weet het he met de media en vele journalisten. Willen lekker goedkoop scoren. Doen het constant. En als iemand dan reageert oid zijn ze opeens sneu verontwaardigd. Goed gesproken van deze coach. Ronaldo's legacy is ongekend!

Super gedaan Santos. Zielige lui van alle wereldwijze media. Vraag me ten zeerste af of ze tevreden en gelukkig thuiskomen na weer een onzin bericht over Cristiano. Hopelijk stopt deze nonsens en pakt Cristiano samen met Portugal de titel, gun het hem enorm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren