Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Santiago Gimenez baart opzien met listige schwalbe, maar wordt doorzien

Laatste update:

Het was zondag niet de wedstrijd van Santiago Gimenez. De Feyenoord-spits verloor niet alleen de CONCACAF Nations League met zijn land Mexico, maar kreeg ook nog eens geel vanwege een fopduik. Arbiter Drew Fischer had wel de videoscheidsrechter nodig om daarachter te komen.

Gimenez moest zondagnacht vanaf de bank toezien hoe de Verenigde Staten Mexico op 0-2 achterstand zette. Om het tij te keren, bracht bondscoach Jaime Lozano de Feyenoorder binnen de lijnen. Er waren toen 65 minuten gespeeld.

Gimenez had niet lang nodig om de aandacht op zich te vestigen. Tien minuten na zijn entree ging hij naar de grond, schreeuwend om een strafschop. Die kreeg hij in eerste instantie ook nog toegekend van Fischer.

De VAR riep de leidsman echter naar de kant. Daar draaide Fischer zijn beslissing niet alleen terug, maar deelde hij ook nog de gele kaart uit aan Gimenez. In het resterende kwartier kon de spits ook geen potten meer breken: de VS zegevierde met 0-2.

Het was al de tweede Nations League-finale in drie jaar die Mexico van de VS verloor. In 2021, tevens de eerste editie, triomfeerde Team USA met 3-2. In beide wedstrijden stond Sergiño Dest aan de aftrap. Collega-PSV'er Malik Tillman won zondagnacht zijn eerste Nations League: hij viel in extremis in.

Homofobie


Het moment van Gimenez was niet het enige waarbij Fischer moest ingrijpen. De arbiter legde het duel meermaals stil, vanwege homofobe leuzen van de Mexicaanse fans richting doelman Matt Turner. De CONCACAF noemde het in een statement al 'buitengewoon teleurstellend dat deze kwestie bij bepaalde wedstrijden nog steeds een probleem is'. De daders zijn geïdentificeerd en uit het stadion verwijderd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Irritant dat hij daar een handje van heeft. Tegen Heerenveen ging hij ook al zo makkelijk naar de grond, hopelijk nu hij er voor gestraft wordt blijft ie makkelijker op zn benen staan want steeds op de grond liggen heb je niks aan en is ook nog eens bloedirritant om naar te kijken. Weet iemand waarom Matt Turner homofobie te verduren kreeg, hij heeft gewoon een vrouw toch?

25 maart 2024 om 10:16

Gimenez doet altijd hele smerige dingen om tegenstanders kaarten aan te naaien. Eigenlijk zou faken dat je geraakt bent en daardoor veel pijn hebt als er niet of nauwelijks contact is altijd met direct rood bestraft moeten worden. Op die manier is dit soort onzin heel snel uitgebannen uit het spel.

Indirect dupeert hij zichzelf hier ook mee want tegen Twente werd hij een keer wel vol geraakt in de 16 en kreeg toen niks, wellicht dat zijn eeuwige theater al zijn geloofwaardigheid heeft doen kwijtraken.

25 maart 2024 om 11:00

Het is veel te arbitrair soms om een duidelijke lijn voor rood te hanteren. Wel vind ik dat er vaker met geel bestraft mag worden.

25 maart 2024 om 10:20

Ik heb dat even uitgezocht. Blijkbaar doen die Mexicaanse fans al jaren. Is niet persoonlijk op Matt Turner gericht, maar op de keeper van de tegenstander om hem uit z’n concentratie te halen. Wellicht nu ze 0-2 achter stonden dat het wat erger werd. In Mexico zeggen ze dat het geen homo haat is, maar kwestie van interpretatie en betekenis van het woord. Blijkbaar lukt het straffen ook niet, want het blijft na jaren nog steeds.

Iets van een mug een olifant maken? Schwalbes horen eenmaal bij het voetbal, of je het wilt of niet. We mogen als Nederlanders na de actie van Gakpo even naar geen ander land wijzen.

25 maart 2024 om 09:38

Wat een onzin dat het bij voetbal hoort. Hoezo dan?

En omdat Gakpo een schwalbe maakt mogen wij er opeens niks van vinden? Dat vond ik ook schandalig van hem.

25 maart 2024 om 09:39

Ik veroordeel ze beide. Het hoort gelukkig steeds minder bij het voetbal.

25 maart 2024 om 09:40

Niet mee eens. Het hoort er helemaal niet bij. Ik heb er een zware hekel aan en zie ook liever niet dat Feyenoorders of spelers van oranje het doen.

Daarbij zeikt iedereen de scheidsrechters altijd af, maar juist schwalbes en het gezeik etc maken het voor hun alleen maar moeilijker.

25 maart 2024 om 09:50

Het is inderdaad van een mug een olifant maken, het gebeurt overal.

Enige is, het irriteerde mij wel. Paixao doet het ook wel regelmatig, dan denk ik ook waar ben je nou bezig mee.

Sommige landen vinden het hoort erbij, Italie Spanje Portugal en etc. Sommige vinden het van niet. Het heeft niks met voetbal te maken, een acteerwerk voor een film misschien?

25 maart 2024 om 10:18

Het hoort niet bij voetbal, maar in de tijden zonder VAR kon ik het nog begrijpen als spelers die proberen te flikken omdat de scheids het niet altijd goed kan zien.

Maar nu met de VAR ben je echt een complete randdebiel dat je het nog uberhaupt probeert. Net als Gakpo tegen Schotland.

25 maart 2024 om 11:00

En toch als er minimaal contact is kan de VAR zeggen er is contact dus wij grijpen niet in. Verder sluit ik mij volledig aan bij Mr. Knowledge. Ik erger mij ook aan Paixao en ook steeds meer aan Gimenez. Gewoon niet doen.

25 maart 2024 om 11:11

Gakpo heeft daar (terecht) toch ook zat kritiek op gekregen? Schwalbes zijn helaas inderdaad onderdeel van het voetbal ja, maar dat betekent niet dat het erbij hoort... Tijdrekken, schwalbes, eindeloos matengenaai, gejank en gezeik tegen de scheids... Hoort er allemaal bij? Spreekkoren, beetje rellen, racistische uitingen, ach... hoort allemaal bij het voetbal toch? Beetje afspreken op een veldje, elkaar de hersenen inslaan... hoort er gewoon bij. Niet zo moeilijk over doen.

Dat iets verweven is met voetbal maakt het niet ok, dit soort dingen (ook achteraf) gewoon aanpakken en met een gele kaart bestraffen bijv. Laat het om het voetballen zelf gaan, als ik naar een theatershow wil gaan of acteerlessen wil hebben koop ik daar wel kaartjes voor.

25 maart 2024 om 11:31



Als er fatsoenlijk wordt gefloten en je bij wijze van spreken ook de var gebruikt om er geel voor te geven, weet ik zeker dat het heel snel afgelopen is met schwalbes, die horen er helemaal niet bij.

En Gakpo mocht ook geel krijgen, daar valt toch weinig over te zwijgen?

25 maart 2024 om 11:48

Kwestie alles goedpraten van je club. Heerlijk leven met zo’n gekleurde bril haha

Dit is toch voort de standaard voor Gimenez? Mooie voetballer maar wel met een flink gebrek.

25 maart 2024 om 10:12

Mag je als scheids eigenlijk geel geven na een VAR? Ik dacht dat je enkel direct rood mocht geven.

25 maart 2024 om 10:27

Je mag geen geel geven op advies van de var,maar volgens mij mag het in een geval als dit wel omdat hij op advies van de var de penalty annuleert en uit zichzelf besluit geel te geven voor kijkersbedrog

25 maart 2024 om 10:49

Maar zo kan je vaker geel geven na het zien van een VAR. En ik dacht dat het überhaupt niet mocht, maar heb t in korte tijd nu twee keer gezien. Ook een keer bij een tweede gele (Welke wedstrijd het was, moet ik even opzoeken). Edit: Bedenk me wel ineens dat bij deze persoon een directe rode kaart werd ingetrokken en dat werd een tweede geel volgens mij. Edit2: ik lees nu op een site, weet niet of t betrouwbaar is, maar dat het verkeerd toekennen van een gele kaart ook terug gedraaid kan worden. Maar zou dat dan puur zijn aan de verkeerde persoon? Want laatst kon ergens een tweede geel niet terug gedraaid worden.

25 maart 2024 om 11:27

Zover ik weet kan zelfs elke kaart worden ingetrokken. Stel scheids fluit voor penalty en geeft geel en/of rood. De VAR constateert dat voorafgaand buiten de 16 een handsbal van de aanvallende partij vooraf ging waar duidelijk voordeel uit werd behaald. Dan wordt alles tot aan die situatie teruggedraaid.

25 maart 2024 om 23:15

Teruggetrokken wel als de situatie niet zou zijn geweest als de scheids gefloten zou hebben (waar de VAR hem op wees). Maar je mag toch geen geel geven na inmenging van VAR? Enkel rood toch?

Inderdaad een schwalbe maar laten we dat nou niet groter maken dan dat het daadwerkelijk is. en na afgelopen vrijdag moeten wij als Nederlands maar even stil zijn vanwege Gakpo zijn schwalbe. Die vond ik eigenlijk vele malen erger en die werd niet eens bestraft.

25 maart 2024 om 09:44

Omdat een Nederlander een schwalbe maakt mag de rest van Nederland daar niks meer over zeggen? Rare gedachtengang

25 maart 2024 om 11:29

Nee, Gakpo maakte ook een enorme schwalbe en geel had gewoon gekund wat mij betreft, waarom zouden we daar om moeten zwijgen? Zodat we ook Gimenez uit de wind kunnen houden? Zo werkt dat toch niet.

Naja baart opzien. Vind het inmiddels opzienbarender als onze Santi blijft staan in de 16 🤪

25 maart 2024 om 11:50

Je hebt humor Migi! Haha

Wat mij betreft mag ie daar zo snel mogelijk mee stoppen. Ik erger me dood aan die schwalbes en dat gezeur om een kaart door Gimenez. Dat soort gedrag wil ik niet zien bij een Feyenoord speler

Weet iemand waarom Santi geen onbetwiste basisspeler is bij Mexico? Is dat door zijn vlieguren of gewoon de kwaliteit van het moment? Die spits die er nu staat is echt geen geweldenaar hoor. Heb ook wel eens gelezen dat die bondscoach wil dat hij een stap maakt.

Gimenez die een enorme aanslag op zijn benen faked? Nee joh, dat zie je hem nooit doen.

Poh. Ik vind hem een geweldig goede spits hoor, even afgezien van de discussie of hij naar de absolute top kan groeien, maar die streken die zijn echt niet normaal. Hij kluunt er zelf ook vaak behoorlijk in, maar bij een stevige ingreep van een tegenstander dan is het standaard dus ook rollen en roepen, om vervolgens op te staan en om vanallles te vragen, bah bah. Heeft ie niet nodig en met een fatsoenlijke scheidsrechter en var ook zinloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren