Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sana volgt voorbeeld van Hoesen: ‘Ik hoop dat het mij ook helpt’

Laatste update:

Tobias Sana kwam als grote onbekende naar Ajax. De 23-jarige aanvaller kende echter een veelbelovende start in Amsterdam: hij werd basisspeler en de Zweed debuteerde zelfs in de nationale ploeg van zijn land. Tegenwoordig vindt Sana zich niet meer terug in de Amsterdam ArenA, maar op De Toekomst bij het tweede elftal. Sana hoopt het voorbeeld van Danny Hoesen te volgen.

/

Mede door een speciaal trainingsprogramma heeft Hoesen zich ontwikkeld tot iemand die een serieuze kandidaat is voor een basisplaats in het team van trainer Frank de Boer. Ook Sana volgt inmiddels een speciaal programma. “Ik merk dat de zware trainingen me helpen, maar heb soms tijdens de tweede helft last van zware benen”, zegt Sana in gesprek met Ajax Life. “Ik moet eraan wennen.”

“Het is de bedoeling dat ik straks na negentig minuten net zo voluit kan gaan als in de eerste minuut”, vertelt de man die dit seizoen goed was voor dertien competitiewedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Twaalf van die wedstrijden speelde hij in het kalenderjaar 2012, in het jaar 2013 kwam hij tot slechts één duel.

Tobias Sana knokt zich bij Ajax terug in de basis

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik denk dat hij er wel komt. Sana is erg dynamiek en ziet het spelletje goed.

23 april 2013 om 18:03

Ja inderdaad iedereen die Sana een mislukte aankoop noemt, praat nog te vroeg volgens mij het is een investering geweest voor de toekomst.

23 april 2013 om 18:33

Het probleem bij Sana is dat hij erg onzeker was tegen betere tegenstanders, waar Lukoki té onvoorzichtig is, is Sana te voorzichtig.

Echter qua spelinzicht, dynamiek, dribbelen en speler uit spelen schat ik Sana toch veel hoger in dan Lukoki.

Ik denk dat hij volgend jaar met Serero veel basisplaatsen kan afdwingen, want het zijn beiden spelers die in de kleine ruimte niet slecht zijn. Alleen de stap van Zweden naar de subtop van Europa is toch een redelijk grootte.

Ik zie het hem wel maken, men onderschat hem erg.

23 april 2013 om 19:34

een zweeds international die een paar ton heeft gekost, kan nooit een miskoop zijn bovendien heeft hij al laten zien dat hij goed kan voetballen
moet alleen sterker en constanter worden

23 april 2013 om 21:39

Kan weinig mislukt zijn aan hem, voor 3 ton heeft hij toch de nodige puntjes / goals gemaakt.
itt Sulejmani... kuch, al moet ik eerlijk zeggen dat Sulejmani ook niet hele slechte stats heeft.

Tja met een Fischer voor je die 5 jaar jonger is ben je op Links al sowieso kansloos dus dat word knokken voor de Rechtsbuiten positie.

23 april 2013 om 17:19

ja het kan echt niet ziijn dat hij zich nog terugknokt in het 1ste elftal

23 april 2013 om 18:04

En laat die rechtsbuitenpositie nou net een positie zijn waar ie zich minder goed thuisvoelt. Van mij mag Fischer trouwens ook wel eens even met beide beentjes op de grond terugkomen en eens op de bank plaatsnemen. Zn egoisme begint irritant te worden.

23 april 2013 om 18:04

hij is ook rechtsbenig en de concurrentie op rechtsbuiten is eigenlijk alleen lukoki want shone schuift weer terug naar het middenveld volgend seizoen. Bij het vertrek van Siem de jong of eriksen.

23 april 2013 om 18:23

Het is helemaal niet zeker dat Fischer op linksbuiten blijft staan. Mag wel een linie naar achteren.

23 april 2013 om 23:54

Oorspronkelijk is Fischer volgens mij een linkshalf, dus dan zou het een optie kunnen zijn als Eriksen/de Jong, weggaat, dat Fischer die plek overneemt. Mochten ze allebei weggaan is het een optie dat Fischer linkshalf, Schöne rechtshalf en dan Poulsen of Boccara (als hij er klaar voor is) met de punt naar achter. Ik denk dat op die manier een aankoop niet eens noodzakelijk is, wellicht voor de breedte.

Als frank de boer vertrouwen in je heeft kan je wel concluderen dat je kans maakt op een basisplaats in de toekomst. Van wat ik heb gezien moet sana nog wat wennen aan het ajax systeem.

Komt simpelweg tekort voor de kampioen!

23 april 2013 om 19:16

Beetje makkelijk om nu al te zeggen vind ik! Hij heeft toch alle 'ingrediënten' die nodig zijn om te kunnen slagen bij Ajax. Hij is snel, technisch en heeft, verassend genoeg, een heel goed inzicht in het spelletje. Hij moet alleen een stuk rustiger worden, gaat nogal eens de mist in omdat hij te gehaast is of zijn acties te ver wil doorvoeren.

Als hij de puntjes op de i kan zetten komend seizoen, dan zie ik hem zeker nog wel belangrijk worden.

23 april 2013 om 19:48

dat zeiden we ook van Blind...geef die jongen een kans komend seizoen!

23 april 2013 om 20:06

Ik geloof dat je nog nooit naar Sana hebt gekeken. Hij kan het niveau wel aan maar komt fysiek te kort en hij had nog zweedse competitie in zijn benen.

Lijkt me verstandig, mits het niet ten koste gaat van zijn beweeglijkheid en lenigheid. ''ajacieden'' die roepen dat Sana tekort komt voor Ajax en maar weg moet gaan, vergeten even dat je ook spelers voor de breedte nodig hebt. Mocht hij derde keus worden, dan moet ie inderdaad weg.

23 april 2013 om 17:24

Mwah, voetballen kan hij wel, maar fysiek is hij veel te slap, dus ik snap het programma wel.
Als hij sterker wordt en hetzelfde voetbal kan laten zien, speelt hij zomaar als vaste rechtsbuiten.

23 april 2013 om 18:05

Inderdaad Sana heeft veel meer potentie dan jullie denken, deze jongen heeft nog een toekomst voor zich!

Probleem van Sana is dat hij weinig body heeft en dat heb je zeker nodig als aanvaller. Het heeft Hoesen ook geholpen dus wie weet helpt het voor Sana ook wel. Verder heeft ie leuke acties in huis dus wie weet wordt het nog wat.

23 april 2013 om 18:46

Minpunten waren zijn fysiek en op slot ook conditioneel. Hij gaf op een gegeven moment aan zich niet snel genoeg op te kunnen laden voor de volgende wedstrijden.

23 april 2013 om 19:07

Sana had ook nog in de Zweedse competitie gespeeld dus dat brak hem op een gegeven moment inderdaad op. Als hij fysiek kan groeien dan komt het alleen maar ten goede want inzicht en techniek heeft ie wel.

Sana is technisch goed, goed in de kleine ruimte en goed in het combinatievoetbal wat hem een zeer geschikte buitenspeler voor Ajax maakt. Hij moet alleen meer uithoudingsvermogen en kracht ontwikkelen wil hij weer een basisspeler worden. Persoonlijk denk ik dat hij de komende jaren niet verder zal komen tot het worden van een goede back-up van Fischer. Maar zoals Schöne aantoont kunnen ook spelers die niet bij de beste elf horen toch veel aan spelen toe komen. Volgend seizoen heeft Ajax met Sana, Serero en Hoesen er drie basiswaardige spelers bij. Natuurlijk hadden ze die dit seizoen ook al maar ze hebben dit seizoen allemaal een grote stap in hun ontwikkeling gezet. Daardoor zullen ze volgend seizoen waarschijnlijk meer spelen of zelfs basisplaatsen hebben. Ook Boilesen, Denswil, Andersen en Meleg zullen steeds meer aan spelen toe komen en als het vertrek van De Jong en/of Eriksen goed wordt opgevangen zal Ajax een zeer goede selectie hebben.

Ik vond hem die eerste wedstrijd in Nijmegen die Ajax met 1-6 won echt weergaloos spelen. Talent is er dus zeker!

Sana begon erg leuk, en had de hoop dat hij dat door had kunnen trekken maar helaas.
Nu maar afwachten of die speciale trainingen wel helpen bij hem. Bij Hoessen lijken ze wel te hebben gewerkt, begint namelijk een erg leuke voetballer te worden..

Mooi om te lezen dat er eens iemand in zichzelf gaat investeren ipv meteen zijn biezen te pakken en een andere club te zoeken. Gewoon vechten voor je plek, ik zie hem er wel komen. Hij heeft in ieder geval al laten zien dat ie kan voetballen

Technisch gewoon een uitstekende voetballer! Heeft zeker potentie. Hij kwam gewoon fysiek en tactisch tekort om mee te doen op rechts, op links vond ik hem op techniek uitstekend spelen. Dan hoefde hij zijn man niet voorbij om gevaarlijk te worden, maar kon hij d.m.v combinaties en steekpasses ook dreigend zijn. Op rechts was het drama. Ben benieuwd wat Ajax er uit weet te halen!

Volgens mij komt hij echt tekort, maar dat dacht ik ook van Hoesen en die gaat steeds beter spelen. In ieder geval is hij voor de breedte in de selectie prima. Ik heb zo'n idee dat Aissaïdi naar Ajax komt.

23 april 2013 om 18:54

Ik neem aan dat je Assaidi bedoelt en nee, die komt zeker niet naar Ajax. Ik durf weinig te zeggen over transfernieuws bij Ajax, maar die jongen komt niet. Hij heeft Ajax afgezegd en voor het snelle geld van Liverpool gekozen. Bij Ajax had hij aan zichzelf kunnen werken en vervolgens diezelfde stap kunnen maken. Hij koos echter niet voor Ajax, maar voor het geld. Spelers die zo denken daar heeft Ajax niks aan. Overmars heeft geprobeerd hem te halen en wilde voor Ajax begrippen ver gaan, maar hij vond het niet genoeg. Dan niet. Even goede vrienden, maar dan komt er geen kans bij Ajax meer.

23 april 2013 om 21:42

Bedoel je dat gerucht met een verkoop van Eriksen en dat Assaidi dan deze kant op komt?
Ik zou het op zich geen eens een slecht idee vinden, maar ik gok dat Ajax alleen cash wilt.
Dan kan je zelf bepalen wie je wilt, en een deel er van op zij zetten.
Ajax is goed bezig met een eigen vermogen van 80 miljoen!(zie laatste halfjaar opgave)

Sana Scoort bijvoorbeeld gister wel bij jong Ajax maar 90 min ajax1 is nog teveel voor hem!!

Gewoon knallen kerel je bent nog jong. Dus een jaartje investeren kan zeker geen kwaad.

Zo lang Daley Blind een miraculeuze ontwikkeling kan maken is mijn hoop wat betreft Sana nog lang niet vervlogen. Hij heeft talent zat en nu is het zaak aan zijn fysiek te werken. Ik ben heel benieuwd of die zaken hand in hand kunnen gaan, in ieder heeft het gewerkt voor Hoesen en in het verleden ook voor bijvoorbeeld Eriksen.

Je bent een talent of je bent het niet. Sana is het niet, Lukoki is het niet, is het niet.br Fischer is het wel, Cillissen is het ook, Blind is goed op weg..maar Sana domweg niet.br

23 april 2013 om 19:51

1.5 jaar geleden had je Blind ook een 'domweg niet'verkocht! geef Sana de kans...is nu op fysiek vlak bezig en had bij introductie al bijna een heel seizoen gedraaid...met de juiste instelling denk ik dat hij vriend en vijand best kan verrassen.

Deze jongenn goed voetballen maar is niet geschikt voor aajaax. Ik zie hem liever bij feyenoord mijn cluppie onder de lat staan. Hij kan dribbelen en dat hebben wij nodig. Goossens haalt nooit de achterlijn. Ik zou hem graag in rotterdam zien voetballen bij de trots uit het zuiden.

23 april 2013 om 21:43

'onder de lat staan' hij is geen keeper hoor ;p

Ik denk dat sana het wel gaat redden speelde leuke wedstrijden tegen NEC en AZ, miste wat fysiek en conditie verder erg leuk op de linkerflank, heeft goede techniek, goed schot, en spelinzicht.. als die hetzelfde als hoessen ondergaat hoop ik op deze opstelling volgend jaar(ervan uitgaan dat erikssen de jong vermeer en alderweireld vertrekken) en dan kies ik voor hoessen omdat ik hem meer een ajax spits vind, en beter meevoetbald

Cillissen
V rhijn
moisander
Denswil
Blind
Schone
Poulsen
Fischer
Cuenca/De Sa
Hoessen
Sana

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren