Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sampdoria en Moisander nemen Europees ticket over van aartsrivaal

Laatste update:

Niet Genoa, maar Sampdoria gaat de derde voorronde van de Europa League in. Eerstgenoemde club eindigde hoger op de ranglijst en had vanwege de zesde positie eigenlijk recht op het Europese ticket, maar Genoa was te laat met het inleveren van de aanvraag voor komend seizoen en kreeg daarom geen licentie van de Italiaanse bond.

/

I Rossoblu zouden tegen de maatregel van de bond in beroep gaan bij het Italiaanse olympisch comité (CONI), maar advocaat Mattia Grassani heeft woensdag in een statement laten weten dat de club daar alsnog van afziet. Het Stadio Luigi Ferraris voldoet overigens ook niet aan de eisen van de UEFA.

Sampdoria, dat nu dus Europa ingaat, speelt normaal gesproken ook in dat stadion, maar heeft al geregeld dat men straks kan uitwijken naar het Mapei Stadion van Sassuolo. Bij Samp staat vanaf volgend seizoen ook Ajax-verdediger Niklas Moisander onder contract.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan Genoa niet een ander stadion zoeken waar ze de Europese wedstrijden in kunnen spelen, hetzelfde wat Go Ahead Eagles doen?

3 juni 2015 om 18:48

Het ligt niet aan het stadion maar om achterstandige schulden aan o.a. Dinamo Zagreb, Olympiakos en FC Groningen

3 juni 2015 om 19:18

Dat heeft hier niets mee te maken. Vlak na het afwijzen van de verstrekking van de licentie door de Figc heeft Preziosi (president) aangekondigd een herkapitalisatie van 25 miljoen voor te bereiden en dat die grotendeels beschikbaar wordt gesteld aan het langzaam sluitend brengen van de begroting, waaronder ook de afbetaling van buitenlandse schulden hoort (aan o.a. inderdaad Olympiacos voor Fetfatzidis). Het geschil in kwestie is puur formeel het schijnt. Van een organisatie als de Uefa, die hamert op Financial Fair Play, zou je wel mogen verwachten dat ze het wel openlijk zouden zeggen als de financiële situatie het struikelblok zou zijn geweest.

Volgens mij zat het zo dat vanwege de vormfout, de gehele aanvraag voor een licentie niet werd bekeken. De uefa wilde nog graag een inzage hebben in de financiële stukken hebben van Genoa voor die deadline (31 maart) alsmede toezeggingen voor hun schulden aan buitenlandse ploegen, maar deze waren dus te laat omdat dat allemaal in één pakket verstuurd moest worden.

Edit: Al kun je Preziosi nooit echt op z'n woord vertrouwen. Mocht hij echt de waarheid spreken over die 25 miljoen, dan is er niets aan de hand qua achterstallige betalingen. Is het allemaal een leugen, dan heeft Genoa wat meer probleempjes behalve uitsluiting van Europees voetbal....

3 juni 2015 om 19:27

En toch als je jou financien niet op orde hebt kan de uefa je bestraffen zo gauw je europees speelt. Daarom heeft twente ook geen aanvraag ingedient.

3 juni 2015 om 18:48

Sampdoria doet dat toch ook, dus dat is het probleem niet. En vind het wat sneu dat ze de aanvraag te laat hebben ingeleverd, al kan je het ook oliedom noemen.

Erg jammer voor Genoa dat niet vaak Europees speelt. Zelf vind ik het jammer dat Tino Costa dan niet op de Europese velden te bewonderen zal zijn, mocht hij bij Genoa blijven aangezien hij gehuurd werd. Eigenlijk hoop ik dat hij naar Tottenham gaat.

3 juni 2015 om 18:50

Staat inderdaad in het artikel dat het te laat zou zijn ingeleverd, maar dit klopt niet. De Uefa heeft ze de licentie gewoon niet verstrekt.

3 juni 2015 om 18:53

Heb je hier bronnen van? Ben wel nieuwsgierig.

3 juni 2015 om 19:19

Ik had een officieel statement van de Uefa gelezen, ik geloof op hun eigen website of op de website van VI

Heb je dan toch even mazzel zeg.
Zit er wel iemand ongelofelijk te pitten daar in Genoa trouwens.

Heerlijk dit! Genoa die al jaren roep "wij spelen toch geen Europees" als Uefa ze dreigde met schorsingen voor hun achterstandige betalingen krijgen nu eindelijk de deksel op de neus. Eigen schuld, dikke bult. Hopelijk krijgt FC Groningen binnenkort dan eindelijk de tonnen die ze nog te goed hebben voor Granqvist.

Wat een onzin. Als al die arbitrale fouten die gemaakt waren dit seizoen worden weggewerkt, dan was Genoa zelfs op plek 2 geëindigd samen met Roma (bron: Panorama). En nu wordt hun mooie seizoen bestraft omdat waarschijnlijk Preziosi nou niet zo veel vriendjes heeft om bij aan te kloppen om voor een alternatief stadion te zorgen voor EL wedstrijden of dat het administratie-personeel voor een moment lui was. Plus, in mijn optiek is er vrij weinig mis met het Marassi. Dat wordt al wekelijks gebruikt voor Serie A matches, dus als het om té veel matches gaat: Dat kan dat pareltje wel aan.

Ach ja, voetbal is niet altijd even eerlijk. Nu hopen dat de kern van de ploeg eindelijk eens een keer wél behouden kan blijven. Samp zal toch bezwijken onder het drukke programma, dus daar zal je minder last van hebben volgend seizoen.

Edit: Toch nog goed nieuws voor Genoa: Perin heeft bijgetekend.

Pijnlijk voor je fans, dan zie je die laatste ticket naar je aartsrivaal gaan. Was vorig jaar ook gebeurd met Parma trouwens, ik hoop nu niet dat Preziosi dezelfde beslissing neemt zoals Ghirardi.

jammer. genoa speelde goed voetbal dit seizoen en nu gaat sampdoria erin. een ploeg die minder mooi voetbal speelde in mijn ogen. jammer dat inter geen puntje meer had. dan gingen wij europa nu in. ik denk dat inter meer punten kan pakken dan samp voor italie

Ongelofelijk dat Italiaanse subtoppers niet aan de stadioneisen voldoen. Steek daar dan eens wat geld in. Blijft toch een van de beste competities ter wereld.

Genoa heeft bewust afgezien van europa. Téveel schulden bij andere clubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren