Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Salarisverlaging in Premier League en noodfonds van 142 miljoen euro

Laatste update:

Tijdens het overleg van alle betrokken partijen van vrijdag zijn enkele maatregelen genomen wat betreft het restant van het seizoen in de Premier League. Er gaat sowieso een streep door het idee om de competitie begin mei te hervatten, nu de coronacrisis voorlopig niet lijkt te worden opgelost. Daarnaast is er een gezamenlijk akkoord bereikt over een voorstel van dertig procent salarisverlaging voor alle spelers in de Premier League.

In de verklaring wordt nog maar eens benadrukt dat de veiligheid en gezondheid van spelers, trainers en supporters op de eerste plaats staan. Het seizoen 2019/20 wordt pas hervat als de overheid en de verschillende gezondheidsinstanties groen licht geven. In de Premier League staan nog negen speelronden op het programma. De Engelse voetbalbond staat in nauw contact met alle betrokken organisaties om de laatste ontwikkelingen rondom de coronacrisis te bespreken

De beslissing omtrent de salarisverlaging volgt op de forse kritiek die de clubs in de Premier League recentelijk kregen. In andere landen hebben verschillende clubs, zoals Barcelona en Atlético Madrid, al aangegeven dat er tijdelijk gekort gaat worden op de spelerssalarissen. In Engeland waren dergelijke maatregelen nog nergens ingevoerd. Het leidde zelfs tot verontwaardiging in politieke kringen. Er ligt nu een akkoord op tafel om de jaarsalarissen van spelers voorlopig met dertig procent te verlagen.

De Premier League-clubs zijn tevens bereid om de lagere profdivisies en het amateurvoetbal in Engeland financieel te ondersteunen. In de verklaring wordt benadrukt dat de ideale oplossing niet voorhanden is, maar dat maatregelen toch voor verlichting kunnen zorgen. De English Football League (EFL) heeft afspraken gemaakt voor een noodfonds van omgerekend 142 miljoen euro voor de clubs uit de Championship, League One, League Two en de hoogste amateurafdeling.

Ben jij het eens met deze maatregelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap niet echt waarom er ophef was in de politiek over het feit dat er nog geen spelerssalarissen verlaagd werden? Als de clubs het kunnen betalen zie ik niet meteen een reden om die te verlagen. Het zullen wel van die politici geweest zijn die enorm hard reageren op de hoge lonen van de voetballers en dan zelf in 15 investeringsfondsen zetelen.

3 april 2020 om 17:20

Precies dit. Ik had het begrepen als de andere medewerkers van de club wel een salarisverlaging hadden gehad en de spelers niet, maar dat was voor zover ik weet ook niet het geval.

3 april 2020 om 17:31

Zoals ik begreep was dat dus wel het geval. Tottenham Hotspur, Newcastle United en Norwich City zouden al werktijdverkorting hebben aangevraagd voor normale werknemers zodat ze daar dan subsidie op konden vangen.

3 april 2020 om 17:32

Dat zou inderdaad een goede reden zijn. Ook bijvoorbeeld dat de clubs er zelf naar vroegen, maar de spelers het weigerden zou een goede reden zijn. Maar van beide scenario’s heb ik niets opgevangen.

3 april 2020 om 17:33

Als dat zo is dan is het niet meer dan terecht. Er zijn ook clubs waar de spelers een salarisverlaging hebben geaccepteerd zodat de andere medewerkers van de club hun normale salaris zouden kunnen behouden.

3 april 2020 om 17:41

@stravven, die spelers verdienen dan ook iets meer. Zo'n Norwich heeft slechts 4 spelers die boven de miljoen verdienen. Vraag me trouwens echt af waar dat geld bij hun heengaat. Ze hebben ook slechts 10 miljoen uitgegeven aan transfers ofzo dus daar gaat het geld ook niet heen.

3 april 2020 om 17:21

Exact. Gewoon symboolpolitiek. Wat goed werkt dat merk je aan de haast constante verontwaardiging bij elk artikel over salarissen of transfersommen hier op vz, zelfs voor de coronacrisis. Nu is het helemaal een rode lap.

3 april 2020 om 17:54

Het verschil is dat de gewone mederwerkers, net zoals bij veel andere bedrijven in Engeland, op dit moment door de overheid betaald worden en dat ze daarbij minimaal 20 procent van hun salaris in hebben moeten leveren en maximaal nog maar 2500 pond per maand verdienen. Hele mooie regeling die voor alle bedrijven geld om te voorkomen dat ze massaal mensen gaan ontslaan. Alleen het personeel met lage inkomens heeft dus salaris moeten inleveren en wordt nu betaald door de belasting betaler terwijl de voetballers hun miljoenen salarissen doorbetaald krijgen door de clubs. Zeker de clubs die het minder breed hebben kunnen de salarissen van de voetballers zels alleen nog betalen dankzij deze regeling. In de meeste gevallen vind ik het ook symboolpolitiek, maar in dit geval kan ik me er wel in vinden. Ik woon in Londen, en kan gelukkig vanuit huis werken. Dat in deze situatie mijn belastinggeld gebruikt wordt om salarissen van mensen die niet thuis kunnen werken te betalen vind ik prima. Maar ik heb er wel moeite mee dat clubs van die regeling gebruik maken voor hun ondersteunende personeel zodat ze voetballers hun miljoenen salaris kunnen blijven betalen.

3 april 2020 om 17:22

Ik vind het dus ook heel vreemd dat de spelers nu de dupe worden van deze maatregel. Men zal wel weer doen alsof voetballers voldoende hebben, maar je maakt een begroting op basis van je inkomsten. Je kan zo gewoon serieus in de knel raken.

3 april 2020 om 17:30

Kun je wel sarcastisch doen Aad, maar het is toch krom dat rijkelui die volledig doorbetaald worden verontwaardigd zijn over het feit dat andere rijkelui volledig doorbetaald worden. Neemt niet weg dat dit een logische maatregel is, maar het is op z'n minst vreemd dat hij alleen in de voetballerij wordt verwacht.

3 april 2020 om 17:34

Daar gaat het me niets eens over. Ik ben het er zelfs niet mee eens. Als je de hypotheek voor je villa niet meer kan betalen, ga je maar als een “gewone” burger in een “normaal” huis wonen naar mijn idee. Maar gewoon het feit dat ze geld moeten inleveren omdat ze veel verdienen (terwijl er niet echt een achterliggende reden is), snap ik niet echt.

3 april 2020 om 17:48

@Dante ik vraag me sterk af waar jij sarcasme in mijn reactie bespeurt. Mij gaat het overigens totaal niet om de hoogte van iemands salaris, maar om de afspraak die gemaakt wordt. Nogmaals je rekent op een salaris als je een begroting maakt. Dante, zou je mij willen laten weten hoezo je denkt dat ik sarcastisch ben?

3 april 2020 om 18:55

Omdat topvoetballers hun jaarinkomen niet opmaken omdat ze weten dat het een tijdelijk inkomen is, tot ergens in de 30. Dit betekent dat ze na hun carrière iets minder spaargeld hebben, wat gezien de omstandigheden niet zo'n ramp is

3 april 2020 om 19:54

@aad Sorry dacht dat je sarcastisch was, zo van aww die arme spelertjes die 10 miljoen per jaar verdienen en nu maar 7. Maar idd in theorie kunnen spelers in de knel komen, maar met de hedendaagse salarissen moeten ze dan wel zeer buitensporig leven. Maar er zijn er vast bij die dat doen.

3 april 2020 om 19:55

@tvap3402 Voor veel spelers zal dat zeker zo zijn. Maar er zijn ook zat verhalen van sporters die kapitalen verdiend hebben en alles er doorheen geblazen hebben binnen vrij korte tijd.

3 april 2020 om 17:41

Omdat clubs dit niet kunnen betalen wanneer tv gelden wegvallen. Zeker voor grote Europese clubs is dat inkomsten bron nr1. Hierdoor blijven organisaties als fox en sky pushen op doorvoetballen. Deel salaris inleveren lost dus een groot deel op. Clubs zijn minder afhankelijk van tv gelden en kunnen onafhankelijker in de discussie staan op voetballen nog zin heeft. Ik snap de ophef dus wel...2e argument is dat kantoorpersoneel makkelijker ontslagen worden. Het is toch mooi dat als je als grootverdieners salaris inlevert dit er ook voor zorgt dat de kantine juffrouw in dienst blijft.

3 april 2020 om 17:50

Dat kan ik zeker snappen, maar waarom de politiek er zich dan mee moet moeien ontgaat me even. De clubs kunnen zelf ook wel tot die conclusie komen lijkt me en als ze dat niet doen is het niet nodig zou ik denken.

3 april 2020 om 17:43

De ophef in Engeland komt omdat als een van de noodmaatregelen hier, bedrijven hun mederwerkers die niets of minder te doen hebben aan kunnen melden bij de overheid in plaats van ze te ontslaan waarbij de overheid dan 80% van het salaris blijft betalen tot een maximum van 2500 pond per maand. bedrijven mogen de rest aanvullen tot 100% maar dat hoeft niet. Daar wordt massaal gebruik van gemaakt. Wat dat betreft hebben ze hier denk ik de meest ruimhartige maatregelen genomen om de inkomens van mensen te beschermen. Ook bijna alle voetbal clubs maken gebruik van deze regeling en hebben een groot deel van hun ondersteunende personeel hiervoor aangemeld alleen uiteraard niet het duur betaalde personeel. De overheid (en dus de belasting betaler) betalen op dit moment dus de salarissen van de goedkope mederwerkes van de clubs. Medewerkers die 20% van hun salaris kwijt zijn (of meer, de overheid betaald immers maar 80% tot 2500 pond). Waar niet alleen de politiek maar veel mensen kritiek op hebben is dat ze dit doen zodat ze voetballers die miljoenen verdienen hun volledige salaris door kunnen blijven betalen. Ik ben het niet snel eens met kritiek op hoge salarissen, of dat nou op die van voetballers is, of managers of politicie of wie dan ook, maar in dit geval denk ik er eigenlijk net zo over. Ze zullen formeel wel niets verkeerds doen, maar eerlijk voelt het niet.

3 april 2020 om 17:53

In dat geval is het zeker een terechte kritiek die geleverd wordt. Ik had er alleen niets van opgevangen de laatste dagen. Verder is het ook wel vreemd dat er niet vanuit de clubs zelf een plan komt om de spelerssalarissen te verlagen. Want zo komt het toch wel op me over als ik de kritiek van sommige politici hoor.

3 april 2020 om 18:00

Er zal langs meer kanten kritiek zijn, die is er meestal op hoge salarissen. Ik woon zelf in Londen, en kan vanuit huis werken. Dat mijn belastinggeld gebruikt wordt om salarissen van mensen die niet thuis kunnen werken te betalen zodat ze niet ontslagen worden vind ik prima. Het is immers ook fijn als we straks nog iets van een draaiende economie hebben. Maar ik heb er wel moeite mee dat clubs van die regeling gebruik maken zodat ze voetballers hun miljoenen salaris gewoon kunnen blijven betalen.

4 april 2020 om 12:21

@lierse1997 het is toch begrijpelijk dat de politiek mee bemoeit..Als straks echt tv gekd wegvalt, komen veel clubs in problemen met betalen van salarissen. En als clubs problemen hebben waar kloppen ze aan? Juist bij de overheid/politiek om gered te worden. Je laatste stuk slaat nergens op. Tenzij die politici nu ook beroep doen op gemeenschapsgeld.

Ik zal wel een hoop over me heen krijgen, maar ik vind het te belachelijk voor woorden.
Voordat ik afgeslacht wordt, ze kunnen het vast allemaal missen, helemaal eens.
Maar, de voetballers, degenen die het geld in het laatje brengen, die meer belasting betaald hebben dan wie ook, die door hun beroep uit te oefenen zoveel mensen aan een baan helpen, die voetballers krijgen nu dus een OPGELEGDE salarisverlaging zonder welke logische redenering dan ook.
Als de club subsidie aanvraagt voor ander personeel, is dat dan de schuld van deze voetballers? Moeten zij dan maar betalen, een tweede keer na al die belastingen die ze al betaald hebben? Ik vind het schandalig dat dit opgelegd wordt op de manier waarop het gebeurd. Met de nadruk enorm op het punt dat voetballers hier dus iets fout hebben gedaan.

3 april 2020 om 20:59

Het is niet de schuld van die voetballers. Ik heb er ook geen probleem mee dat voetballers hun salaris houden. Waar ik wel een probleem mee heb is het overige personeel wel een opgeledge salaris verlaging heeft gekregen van minimaal 20 procent en vaak nog meer. Op zich maakt zelfs dat me nog niet zo veel uit, maar de salarissen van die medewerkers worden niet meer door de club betaald maar door de overheid en dus de belasting betaler omdat de club geen inkomsten meer heeft. Tegelijkertijd blijven ze echter wel hun voetballers miljoenen betalen. Als belasting betaler heb ik er geen probleem mee dat we medewerkers die anders ontslagen zouden worden op deze mannier helpen. Waar ik wel een probleem mee heb is dat op deze mannieer mijn belasting geld gebruikt wordt zodat clubs miljoenen aan voetballers kunnen blijven betalen.als dat niet het geval zou zijn mogen ze spelers van mij blijven betalen wat ze willen. En als ze liever de rest van het personeel ontslaan zodat ve voetballers kunnen blijven betalen, hoe moreel verwerpelijk sommig mensen dat ook vinden, dan mogen ze dat van mij ook doen. Maar om in deze situatie mijn belasting geld te gebruiken zodat ze voetballers door kunnen betalen, daar heb ik moeite mee. Het gaat mij niet om de voetballers in deze. die kunnen hier niets aan doen maar om de clubs en hoe die hier mee omgaan en door belasting geld gered worden.

3 april 2020 om 23:06

En dus geven we de clubs, die dus subsidie aanvragen voor hun werknemers die ze niet meer volledig zelf betalen een bonus door 30 procent minder spelerssalarissen te betalen? Schiet mij maar lek...

4 april 2020 om 00:57

ze betalen hun werknemers dus niet meer...daar zit het probleem. Als zij ze gewoon zelf betalen dan heeft niemand, in iedergeval ik, geen probleem mee. Alleen betalen ze hun werknemers dus niet, dat doet de overheid op dit moment...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren