Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ruzie bij Almere City escaleerde: ‘Uit angst piste ik over mijn kleren heen’

Laatste update:

Christian Gandu gaat in een interview met VICE in op een incident bij Almere City in 2010, dat toenmalig ploeggenoot René Osei Kofi een ontslag bij Ajax opleverde. Gandu en Osei Kofi speelden in 2010 samen bij de club uit Almere en kregen het met elkaar aan de stok. Laatstgenoemde haalde bij de ruzie een pistool tevoorschijn.

Gandu, voormalig jeugdspeler van onder meer FC Utrecht en Borussia Dortmund, kwam negen jaar geleden landelijk in het nieuws na zijn ruzie met Osei Kofi. “We maakten vaak grapjes tegen elkaar, maar op een dag liep het uit de hand. Het liep zo hoog op dat we buiten tegen elkaar wilden gaan vechten”, vertelt Gandu.

Toen het tweetal naar buiten was gelopen, gaf Osei Kofi aan dat Gandu nog even moest wachten, om vervolgens naar zijn auto te lopen. “Ik dacht dat hij niet meer terug zou komen, dus ik ging weer richting de kleedkamer. Hij kwam binnen met een nektasje. Toen hoorde ik een paar klikken en haalde hij een pistool uit dat tasje. Die zette hij tegen mijn hoofd. Uit angst piste ik over mijn kleren heen en kreeg een soort black-out.”

“Vraag me niet hoe, maar ik nam het pistool over en stond later met dat ding in mijn hand te zwaaien in de kleedkamer”, vervolgt Gandu. “Andere jongens bukten en riepen: “Niet doen, hij is geladen!” Kofi vroeg me of ik hem het pistool wilde teruggeven en dat heb ik gedaan. We zijn daarna gewoon gaan trainen.”

Toen het nieuws naar buiten kwam duurde het niet lang voordat Osei Kofi de gevolgen meemaakte. Almere City zegde de huurovereenkomts direct op en Ajax, de club waar hij onder contract stond, ontsloeg hem op staande voet. Gandu heeft zijn ploeggenoot vergeven. “Het is later uitgelekt en groot nieuws geworden in Nederland, maar Kofi en ik hebben het uitgepraat. Ik heb ook geen aangifte gedaan. Hij zat fout, maar ik wilde hem niet verder zwart maken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

te ziek voor woorden dit. Een ruzie kan gebeuren onderling na grappen maar een vuurwapen erbij pakken is natuurlijk not done. Goed ook van Ajax om hem dan op staande voet te ontslaan.

Zo ken ik mijn stad weer! Ot: zeer terecht natuurlijk dat Ajax zijn contract heeft ontbonden, ik vind het al bizar dat de training na dit incident gewoon door is gegaan.

En nu speelt deze Rene Osei Kofi z'n wedstrijdjes op 27-jarige leeftijd bij de amateurs. Een gevalletje van karma, want zo'n persoon verdient het niet om succesvol te zijn als profvoetballer. Sowieso vind ik het al verdacht als je op die leeftijd een pistool in de auto hebt liggen, vooral als je dat pistool gebruikt om te intimideren... Dan krijg ik al snel het idee dat je je bezighoudt met duistere zaakjes die niets met voetbal te maken hebben.

16 oktober 2019 om 16:23

De voetbalwereld kennende speelt bij de amateurs op basis van talent, weinig karma te maken met dat. Sowieso is karma onzin wat gepland voor je staat, staat gewoon gepland voor je. Op die leeftijd een pistool bij je hebben was die sws met criminele zaken bezig.

16 oktober 2019 om 16:46

Je moet het woord 'karma' in dit geval ook niet zo zweverig opvatten. Ik bedoelde het meer als in: Hij krijgt z'n verdiende loon. Als je loopt te dreigen met een geladen pistool, verdien je geen mooie carriere als profvoetballer. Dan ben je gewoon een ordinaire crimineel.

16 oktober 2019 om 19:50

Vind het wel opmerkelijk dat je karma als onzin kwalificeerd, om vervolgens te zeggen dat je leven gepland staat.
On: je moet toch wel heel dom zijn om je leven op zo'n manier te verzieken. Je bent talent bij een grote club, waar heb je dat wapen dan uberhaubt voor nodig?

Wat een stom verhaal over twee domme jongens. Laten we dit soort minkunkels en hun rare uitspattingen negeren! In plaats van ze een podium te geven.

16 oktober 2019 om 16:20

In welke opzicht is Gandu dom? Vind je opmerking vooral dom..

16 oktober 2019 om 21:56

Gandu liep naar buiten en wilde gaan vechten, als gevolg van een paar grapjes. Als je het al zo ver laat komen, lijk je me niet helemaal helder.

16 oktober 2019 om 16:28

Gandu was slachtoffer van een laffe actie van Osei Kofi. Vervolgens koestert Gandu geen wrok en vergeeft de dader. Hoezo kwalificeer je zo’n persoon als dom en een minkukel?

16 oktober 2019 om 17:23

Als je maatje opeens een pistool trekt, is er toch iets mis met je inschattingsvermogen. Of is dat ouderswets..?

Haha Gandu. Die is ook volop in het nieuws geweest. Volgens mij eerst toen Willem van Hanegem hem als 15 jarige wilde laten debuteren voor FC Utrecht maar dat uiteindelijk niet mocht. Daarna die uitzetprocedure dat groot nieuws werd. Het was een grote belofte maar heeft het nergens waargemaakt. Ik herinner hem later nog bij amateurclub Maghreb ‘90. Ook daar was hij bankzitter omdat Jawad (die later naar Lienden ging) stukken beter was. Die jongen heeft veel meegemaakt op zo jonge leeftijd maar was verder geen bijzondere voetballer.

Meest bizarre is dat zo'n jongen een pistool standaard in zijn auto heeft liggen. Echt te gek voor woorden. Begreep van een mede lid dat hij nu bij de amateurs speelt. Mooi gevolg. Hopelijk is hij wel afgeleerd om van die wapens in bezit te hebben en dan met name mee te nemen.

Viel jaren geleden zo'n beetje van mijn stoel af toen ik dit nieuws zag. Kon echt mijn ogen niet geloven. Was altijd een beetje een makkelijk mikpunt. Kwam nooit echt voor zichzelf op. Krijg meer het gevoel van een gefrustreerde gepeste dan iemand die andere probeert te intimideren.

Uit angst piste ik over mijn kleren heen en kreeg een soort black-out.” Ik ga er vanuit dat dit een beetje onbenullige vertaling is van I peed all over my pants... Zoals het er nu staat, lijkt het mij een hele bijzondere situatie en dat hij blij mag zijn dat hij niet over de kleren van iemand anders heeft heen gepist.

Die slot zin ook echt, kan dat anno 2019 wel?

OT: Was dit incident alweer vergeten, mag hopen dat de politie er wel wat mee heeft kunnen doen ondanks dat er geen aangifte is gedaan. (Verboden wapenbezit etc)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren