Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ruud Gullit haalt hard uit: ‘Ik vind het een overschatte speler, echt waar’

Laatste update:

Ruud Gullit heeft zondagavond bij Rondo geen goed woord over voor David Luiz. De analist zag de Braziliaanse centrumverdediger van Arsenal afgelopen woensdag schutteren in het competitieduel met Manchester City en noemt hem in het praatprogramma van Ziggo Sport 'een overschatte speler'.

Arsenal verloor midweeks met 3-0 op bezoek bij Manchester City en Luiz vertolkte een negatieve hoofdrol. De 33-jarige stopper begon op de reservebank, maar maakte halverwege de eerste helft toch als invaller zijn rentree, nadat Pablo Marí geblesseerd raakte. Luiz beleefde een rampzalige avond: hij stond op slag van rust met een grove fout aan de basis van het openingsdoelpunt van Raheem Sterling en was kort na de onderbreking ook betrokken bij de 2-0.

Luiz beging in de zestien een overtreding op Riyad Mahrez, kreeg daarvoor een directe rode kaart en zag de strafschop die volgde benut worden door Kevin De Bruyne. Phil Foden bepaalde daarna de eindstand, maar Gullit constateert vanavond dat Luiz grotendeels verantwoordelijk was voor het ruime verlies van Arsenal in het Etihad Stadium. "David zit er momenteel niet goed in", zegt de oud-international met gevoel voor understatement.

"Hij kwam er in en maakte meteen een fout, vlak voor rust. En meteen na rust gaf hij een strafschop weg, met een rode kaart tot gevolg. Ik vind het een overschatte speler, echt waar", is Gullit hard in zijn oordeel. De analist merkt op dat Luiz gedurende zijn loopbaan al op diverse posities speelde. "Toen hij als middenvelder speelde, vond ik hem nog wel redelijk, maar zelfs toen was er al discussie over wat voor type speler hij nou is: een middenvelder of een verdediger? Hij wilde zelf liever als verdediger spelen."

Luiz speelde in zijn carrière overigens 'slechts' 37 keer als defensieve middenvelder; in de 463 overige wedstrijden die hij speelde voor Benfica, Chelsea, Paris Saint-Germain en Arsenal trad hij op als verdediger. Gullit probeert zijn betoog extra kracht bij te zetten door de legendarische WK-wedstrijd tussen Brazilië en Duitsland in 2014 in herinnering te roepen. Brazilië verloor het halve finale-duel met 7-1 en Luiz was destijds als aanvoerder een van de zwaksten bij de Gele Kanaries. "We kennen allemaal nog die wedstrijd tussen Brazilië en Duitsland. Hij stapte toen voortdurend uit en liep telkens op het middenveld. Ik kan het gewoon niet begrijpen. De meeste clubs hebben hem ook allemaal weggedaan, maar hij komt steeds maar weer ergens terug", aldus Gullit.

Ben jij het eens met Ruud Gullit over David Luiz?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je hebt open deuren, maar je hebt ook nog dit...

21 juni 2020 om 20:32

Precies de eerste vier woorden die ik wilde typen. Dat David Luiz er niks van bakt begrijpt iedereen. Alles wat Gullit zegt is ook vaak iets dat al tig keren gezegd is. Ik wil vooral weten wat David Luiz so slecht maakt tot in detail. En dat zeggen de analisten dan weer niet.

21 juni 2020 om 21:58

Hij kan gewoon niet verdedigen en dat zien we al jaren. Hij mist de basisvaardigheden die een CB moet hebben. Ik vind het echt bijzonder knap dat hij nog bij clubs als Psg, Chelsea, Arsenal en Benfica heeft kunnen spelen. En ook niet vergeten dat hij aardig wat interlands heeft gespeeld voor de beste nationale elftal.

21 juni 2020 om 22:00

Wat maakt David Luiz zo slecht? Als je 'm al 'n tijdje volgt is dat denk ik zijn positie spel met inzicht. Daarom is hij vaak laat en heeft hij veel overtredingen nodig. Heel matig vind ik. Zet daarbij nog een zwakke inspeelpass dan krijg je zo iemand als David Luiz. En de snelste is hij ook niet.

21 juni 2020 om 23:16

Misschien dat ze eens kunnen vertellen waarom hij toch nog steeds hoog voetbalt?want dan maken wij ook nog allemaal kans om bij chelsea of arsenal te spelen. Hij kon er 6 jaar geleden al geen klap van.

Hoe kan iemand overschat zijn als iedereen dezelfde mening over hem deelt en dat is dat hij er absoluut geen ene klote van kan?

21 juni 2020 om 20:57

Omdat hij altijd voor topclubs gespeeld heeft en ook veel caps voor Brazilië heeft.

21 juni 2020 om 20:59

Benfica, Chelsea, Psg, Chelsea, Arsenal zijn qua namen niet de minste ploegen. Ook met verschillende clubs kampioen geworden als basisspeler. David Luiz begon niet eens zo slecht bij Arsenal als ik me niet vergis alleen maakt hij te vaak fouten op belangrijke momenten. Als er dan maanden geen (premier League) voetbal op TV is geweest en je speelt dan een wedstrijd zoals David Luiz in z'n laatste wedstrijd valt het extra op en word er veel aandacht aan besteed. Het feit dat hij bij verschillende topploegen in de basis heeft gestaan en prijzen heeft gewonnen betekent natuurlijk dat hij er wel degelijk wat van kon alleen was hij niet altijd even betrouwbaar maar dat was algemeen bekent met Luiz. Concentratie wilde nog wel eens verslappen, nonchalance in balbezit en uitverdedigen, inschattingsfouten en soms domme kaarten pakken is niks nieuws bij Luiz en wanneer hij in de fout ging zag het er slecht uit.

Staat de vacature voor analist nog open? Lekker makkelijk praten zo wanneer die man op zijn retour is. Had hij het gezegd in zijn eerste periode bij Chelsea kon ik er nog mee leven, maar dit kan iedereen met enig verstand over voetbal verklaren.

Luiz is nu natuurlijk lachwekkend slecht, maar in z’n hoogtijdagen was het toch een getalenteerde verdediger met af en toe gekke fratsen. Beetje makkelijk om een aftakelende verdediger nu ineens overschat te noemen. Als Ronaldo op z’n 50e met een bierpens een potje bij de veteranen meedoet en er niks van bakt is die toch ook niet overschat?

21 juni 2020 om 20:45

Luiz is 33, geen 50. Die vergelijking slaat nergens op. De echte topverdedigers zijn op die leeftijd nog steeds top.

21 juni 2020 om 20:55

Dat kan per speler verschillen hoor. Bij Luiz is het toch wel overduidelijk dat die al even op z’n retour is?

Hij is helemaal niet overschat. Gigantische onzin. Luiz was ooit een prima verdediger die zich zeker bij een absolute topclub jarenlang staande hield. Maar iedereen weet dat hij ver over zijn houdbaarheidsdatum is, Luiz is in de verdediging bij een club als Arsenal is een grap. Die jongen moet gewoon ergens in de Braziliaanse competitie leuk gaan doen met z'n naam. Echt ongelofelijk hoe een van de allerbeste Nederlandse voetballers aller tijden altijd met van die overduidelijke insights komt, dan kan mijn broertje ook leuk in de studio gaan zitten lullen.

Zo jammer dat dit bij open deuren intrappen blijft. Ik wil een looplijnen analyse of een vergelijking met virgil qua instapkeuzes of dat men laat zien hoe/of de tactische keuzes van Arteta zijn slechte kanten benadrukken en hoe je dat kan omdraaien en van een type zoals Gullit wil ik horen hoe je nou als tegenstander tegen zo'n type zou spelen om hem helemaal gek te maken. Gewoon iets wat de "simpele ziel" niet binnen drie seconden ziet.

Beetje jammer wel dit.
Luiz heeft in de vroegere jaren gewoon top gespeeld en zeer belangrijke wedstrijden gehad.
Omdat meneer nu 33 jaar is moet hij dan nog steeds zo top zijn als eerst?

Mwah, meestal verwacht je wel dat je nog wel een balletje kan trappen. Maar dit was wel uiterst slecht van hem...
Daarbij takelt iedereen op zijn eigen manier af. Helaas voor Luiz is het al vroeg begonnen? Of was het gewoon een enorm slechte pech dag?

We zijn momenteel wel in een tijd beland waarbij een foto van Ruud Gullit aan een praattafel en hij haalt hard uit waar ik in ieder geval, misschien nog wel wat anderen, er meteen vanuit gaan dat het een uitspraak over racisme is. Het zijn overigens de enige artikelen die ik nog lees, excuus, de artikelen zijn copy-pasten en recyclen van eerder geplaatste artikelen maar de reacties zijn smullen. Super jammer dat ik niet mee mag praten, vind het kostelijke stukken tekst om te lezen en een beetje een inkijk te krijgen over de samenleving van kringen die ik niet spreek of tegenkom. Ik zal de komende dag maar extra veel reacties plaatsen zonder inhoud maar toch toevoeging voor het artikel zodat ook dit ei niveau drie behaalt. Dan David Luiz. Ik vind het gewoon een uitstekende stopper en denk dat hij bij ADO gelijk de beste speler zou zijn. Tuurlijk een zwakke wedstrijd gespeeld maar net voor de corona uitbraak was hij nog zo'n uitstekende verdediger voor Arsenal, er moet alleen wel een brok graniet naast zodat hij lekker zijn prachtige passes naar voren kan sturen en beetje kan passen terwijl dat brok graniet (om in de trent van ADO te blijven, Wilfried Kanon?) ballen afpakt en ze weer naar Luiz kan steken.

Er zijn natuurlijk ook dingen heel erg goed aan Luiz. Zo is hij sterk I'm de duels, kan goed koppen en is voetballend wellicht de beste verdediger die er is. Daarom waarschijnlijk ook dat hij steeds weer opduikt bij (sub)topclubs want als je zijn slechte dingen eruit haalt dan heb je een wereldverdediger. Helaas gaan die slechte dingen er niet uit. Hik heeft geen gevoel voor positive en het lukt hem niet om 90 minuten geconcentreerd te zijn.

Is er op dit moment dan iemand die hem extreem goed vind en Luiz dus overschat? Kwam er bij Arsenal ook alleen maar in doordat nog een CV geblesseerd raakte.

Dat WK is alweer 6 jaar geleden en toen vond ik hem belachelijk slecht. Dat hele team bakte er niets van maar hij viel toch wel erg op. Vooral toen Silva niet naast hem stond zakte hij volledig door het ijs. Zijn positiespel is altijd al dramatisch. Dat PSG hem haalde begreep ik niet, en dat Arsenal hem haalt ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren