Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rutten maakt PSV weer onverslaanbaar

Laatste update:

Het heeft een tijd geduurd, maar eindelijk is de rust weer terug in Eindhoven. Vorig seizoen was het een jaar vol frustraties. PSV was de regerend kampioen, maar zo speelde het absoluut niet. Stevens kon niet het maximale uit de ploeg halen, Dzsudzsak was geen schim meer van wat hij was bij zijn debuut een halfjaar eerder, Isaksson kon de leegte die Gomes achterliet niet vullen en de verdediging was af en toe zo lek als een mandje.

/

Op het moment dat Lodeweges het roer overnam werd het iets rustiger. De komst van Toivonen in de spits was goed, hij maakte doelpunten en zorgde weer voor mooie aanvallen wat je met spelers als Afellay en Dzsudzsak (die zijn van het jaar daarvoor beetje bij beetje terugkreeg) verwacht. Uiteindelijk zette PSV de stijgende lijn in en wist het zich te plaatsen voor Europees voetbal. Dit seizoen, 2009-2010, begint eigenlijk zoals het vorig seizoen had moeten zijn. Rutten bracht weer rust. Hij nam met Ten Hag een uitstekende assistent mee en met Cocu en Eijkelkamp twee echte PSV-ers, die de club, evenals Rutten, op hun duimpje kennen. Drie aankopen volstaan om een ploeg weer te laten voetballen. De komst van Ooijer zorgde ervoor dat de verdediging weer wat steviger staat en de komst van Engelaar zorgt met zijn splijtende passes weer voor een betere overgang tussen verdediging en aanval, iets wat altijd de zwakke plek was van Simons.

Fred Rutten heeft er met zijn rustige en bescheide uitstraling voor gezorgd dat de rust weer terug is. Wat Stevens niet lukte, lukt Rutten nu wel, hij haalt het maximale uit de ploeg. Isaksson, die aan het begin van het seizoen nog erg onzeker leek en een aantal fouten maakte, lijkt langzaamaan een heldenstatus te verkrijgen en wordt toch meer en meer een waardige opvolger van Gomes, alhoewel hij bij voorzetten en corners nog altijd erg twijfelachtig optreedt, maar met zijn reflexen pakt hij punten.

Manolev als rechtsback, als supporter had ik bij zijn komst twijfels, ik vind Kromkamp een zwakke back, geen schim meer van wat hij bij AZ was, maar om daar nou een onervare, onbekende Bulgaar voor te gaan halen? Maar het pakt enorm goed uit, verdedigend staat hij zijn mannetje, aanvallend komt hij met mooie voorzetten en hij heeft de conditie om tot het einde van de wedstrijd het verdedigen en aanvallen met elkaar te combineren, Diep in de blessuretijd van de tweede helft zie je hem nog steeds zijn rushes langs de zijlijn maken, onvermoeibaar is die jongen. Ooijer en Rodriguez lijken een goed duo te gaan worden. Ervaren jongens met body.

Pieters werd ooit genoemd als 'de toekomstige linksback van het Nederlands Elftal' en begint steeds meer naar dat niveau te voetballen, waar hij vorig seizoen nog vaak zijn mannetje liet lopen, is hij nu verdedigend haast op geen fout te betrappen. De drie middenvelders Afellay, Bakkal en Engelaar voelen elkaar goed aan. De uitgemeten passes van Engelaar, de creativiteit en techniek van Afellay en de diepgang en loopacties van Bakkal sluiten perfect op elkaar aan. Lazovic excelleert aan de rechterkant, hij speelt met zijn hart. Ook voelt hij precies aan wanneer Manolev langs de lijn opkomt en geeft dan een perfecte bal in de diepte die Manolev meestal in één keer voor kan zetten.

/

Dzsudzsak wordt ook steeds meer een 'lieveling van het publiek'. Mooie acties worden vaak vervolgd met een goede voorzet of een gevaarlijk schot op goal. Naar mijn mening heeft PSV nog maar één zwak punt, de spitspositie. Toivonen is niet meer zo in vorm en lijkt toch meer een nummer 10 te worden dan een diepe spits. Koevermans scoort wel maar is technisch gewoon niet goed genoeg voor het niveau van PSV. Bij Jonathan Reis zie je nu het verschil in het spel van een technische spits en dat van Koevermans. Hij wordt meer bij het spel betrokken en heeft de techniek en het voetballend vermogen om zijn man voorbij te gaan. Zijn sterkste punt is zijn traptechniek, hij heeft al meerdere malen gescoord en daar zaten ook een paar mooie doelpunten bij, die niet zomaar iedere spits maakt. Hij is absoluut een grote belofte maar nog te jong om nu al als vaste spits te zien.

Ik hoop dat PSV in de winterstop nog met een verrassende aankoop komt, een spits met het scorend vermogen van Koevermans en de (trap)techniek van Reis, maar ook de nodige ervaring meebrengt. Dan kan PSV met dit elftal niet alleen in Nederland maar (met een beetje geluk) ook in Europa heel ver komen!

PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal mee eens.
pieters, Isaksson, Dzudszak, Lazovic, Manolev, Bakkal en Reis zijn opgeleefd onder Rutten.
daar tegenover staat dat ik Affelay, Marcellis en Toivonen (al liet hij zich gister weer eens zien) niet het niveau halen wat ik van ze had verwacht. Marcellis is wel heel snel geslachtofferd maar ook bij Jong PSV (heb ze twee keer gezien) vind ik hem maar zozo, maar goed vorig jaar was hij toch international.
verder wil ik onverslaanbaar niet zeggen. In de duels tussen Psv, Twente en Ajax waren de verschillen heel erg klein, voor Ajax is het twee keer ongelukkig uitgevallen, voor PSV en Twente een keer gelukkig en een keer gelijk. Ik denk dat deze drie teams er op dit moment heel erg boven uitsteken en weinig voor elkaar onderdoen. De onderlinge duels in de tweede competitie helft zullen doorslaggevend zijn, want tegen andere teams zie ik ze alle drie nauwelijks punten verspelen.
en ik hoop dat Psv, met Twente en Ajax (heerenveen en Az?) nog ver komen in de Europa League.
4 sterren.

9 november 2009 om 10:53

Ben het niet helemaal met je eens afellay vind ik namelijk wel goed spelen hij valt misschien niet zo op maar dat komt omdat iedereen nu wel goed speelt en belangrijk is terwijl vorig jaar afellay alles in zijn eentje moest doen, maar afellay speelt goed en geeft ook goede passes.

9 november 2009 om 11:15

Affelay zit in een andere rol hij speelt meer in dienst van het team dat is waar. Moet ook bekennen dat ik lang niet altijd naar PSV kijk, maar als ik kijk vind ik hem vaak redelijk, maar ontzichtbaar en dat hoort niet in mijn ogen bij Affelay. Misschien heb ik het hierboven verkeerd bewoord maar ik bedoelde dat hij niet helemaal goed tot uiting komt onder Rutten. Hij speelt inderdaad redelijk in dienst van het team, maar zijn kracht is dat hij in dienst van het team nog iets extra's heeft en dat hebben we dit seizoen nog niet of nauwelijks gezien.

9 november 2009 om 14:52

Klopt maar de oude Affelay krijgen we nog wel te zien , vergeet niet dat hij nog vrij jong is en heeft nog nauwelijks tegenslag gekend. Ik vind wel dat hij Isakkson,pieters,rodriquez,pieters en Reis merkbaar beter laten spelen.

9 november 2009 om 16:21

@ Kasper

Afellay haal inderdaad zijn niveau niet. Het is zeker dat Afellay het hoogste rendement uit zijn spel kan halen als hij kort op de spits staat. Maar je kan niet zeggen dat Otman het daar verkeerd doet. Hij heeft 7 goals uit 12 wedstrijden. Gemiddeldes waar spitsen hun voldoening uit halen(doorgerekend naar 34 wedstrijden zijn dit ongeveer 20 goals). Dus zeg het maar. Afellay heeft de laatste wedstrijden niet bijzonder veel laten zien(ik heb de wedstrijd tegen ado niet gezien).

On:
ik ben het er niet mee eens dat PSV een nieuwe spits moet halen. Reis voldoet prima. Scoort al 3x in Europa in 4 wedstrijden(terwijl hij nog geen eens alles heeft gespeeld). Koevermans scoort in de competitie 6 uit 8 (in verschillende wedstrijden heeft hij 45 minuten of minder gespeeld, hij is ook vaak gewisseld). Koevermans heeft die ervaring al die jij denkt nodig te hebben bij Psv. Toivonen is geen spits maar wel eventueel inzetbaar daar. 3 prima mogelijkheden voor 1 positie, dan lijkt mij een extra spits onnodig.
daarintegen moet er wel een nieuwe keeper komen. Het is leuk dat Issakson nu punten pakt, maar hij doet nog zo verschrikkelijk veel fout. Ik wil geen pessimist zijn maar ballen die recht op hem afkomen slaat hij weg. Dat oog vrij spectaculair maar het is in feite slecht. Bij hoge ballen zit hij sowiezo mis. Erger nog hij loopt er onderdoor. Je kan de bal ook niet op hem terugspelen zonder dat je hem daarna kwijt bent. Kortom een nieuwe keeper is wél welkom.

9 november 2009 om 21:29

Ik zeg ook juist dat Bakkal het dit jaar heel goed doet bij Psv.

10 november 2009 om 07:12

Psvfan700,
Ben het grotendeels met je eens.
Maar of PSV echt een nieuwe keeper nodig heeft ?
Ik vindt Issakson echt heel er goed keepen de laatste weken, hij houd er enorm veel uit. Soms nog wel wat foutjes, maar die zie ik eigelijk niet zo vaak meer.
ik vindt PSV sowieso al een goed elftal hebben.
Manolev valt mij ook erg positief op.
Ik denk dat het dit jaar tussen 3 clubs gaat, Psv, Ajax & Twente.

Als PSV onverslaanbaar was hadden ze nu bovenaan gestaan.
.
en ik vind PSV gedegen spelen maar ik vind Twente persoonlijker beter voetbal spelen.

9 november 2009 om 10:36

PSV heeft nog niet verloren dus in dat opzicht zijn ze nog niet verslagen en dus onverslaanbaar.

9 november 2009 om 10:44

Haha ja als je het zo bekijkt heb je gelijk.

3 december 2009 om 15:04

Zulke reacties zijn altijd zo jammer hè.. 1 Ster uit het niets gegrepen, geen onderbouwing of iets. Of geef je 1 ster omdat PSV niet bovenaan staat en toch onverslaanbaar genoemd wordt??

Met onverslaanbaar bedoel ik eigenlijk meer dat PSV niet zo snel meer van een mindere club zal verliezen (wat vorig jaar toch wel gebeurde, bijv. tegen clubs als Roda). Tegen Ajax en Twente heb je natuurlijk altijd dat je kan verliezen..

9 november 2009 om 11:31

Oke. Moet je wel mee oppassen trouwens, straks gaat het over twee weken mis tegen Heracles en sta je voor ... met zo'n stukje.

9 november 2009 om 14:53

Voorlopig is dat niet hel geval en speelt PSV goed en volwassen voetbal daarbij houdt iedereen zich aan zijn taak en lijkt het mijn prettig dat je spelers als Marchellis , Simons,kromkamp en Koevermans achter de hand dat geeft ook aan dat je in de breedte gewoon een heel goed elftal heb staan.

Een beetje overtrokken allemaal. PSV heeft een aardige ploeg, maar onverslaanbaar is weer wat anders. Hangt natuurlijk ook af van de tegenstand en die is tot op heden nog niet echt van topniveau geweest. Als ze nu alle wedstrijden overtuigend hadden gewonnen, maar dat is zeker niet zo. Er zijn voldoende wedstrijden waarin ze zwak speelden en over geluk niet te klagen hebben gehad. Wel knap dat ze na zo'n matig seizoen als het vorige het dit jaar goed doen.

10 november 2009 om 12:50

In de Eredivisie is PSV praktisch niet te verslaan en dat heeft te maken dat ze niet beroerd zijn voor elkaar te lopen. Zelfs Lazovic is een team-speler geworden.

10 november 2009 om 14:15

Nou ik kan er maar 3 noemen waar PSV echt slecht heeft gespeeld en niet de winst pakte: VVV thuis, Twente uit en Utrecht uit. En 3 van de 23 officiële duels dit seizoen slecht spelen is toch niet zo erg? Het rendement ligt gewoon hoog en ook slechte wedstrijden moet je proberen te winnen. En kom op, PSV is al 30 officiële duels op rij ongeslagen, ofterwijl al vanaf maart onverslaanbaar.

ON:
Goed stuk, eigenlijk een samenvatting van het seizoen tot nu toe. Het loopt als een geoliede machine. PSV heeft een middenveld wat subliem op elkaar aan sluit en zoals in het stuk ook al word vermeld Lazovic en Manolev kunnen het ook uitstekend met elkaar vinden op de rechterkant. Daarbij heb je natuurlijk de bank van PSV die ook z'n mannetje staat als het moet. Volgend jaar waarschijnlijk meer ervaring erbij met Van Bommel (aflopend contract bij Bayern) en ik blijf nog steeds maar dromen van een terugkeer van ons Ruudje.

Daarbij mogen ze van mij trouwens Simons en Koevermans wel verkopen en spelers als Nijland en Manco wel verhuren.

Isaksson
Manolev
Ooijer
Maza
Pieters
Afellay
Bakkal
Engelaar
Lazovic
Reis / Ola
Dzsudzsák

PSV is op dit moment gewoon nog onverslaanbaar hoor. Die status heeft het gewoon maar een echte wonderploeg is PSV natuurlijk ook weer niet. Het is een selectie met bovengemiddelde kwaliteiten dat een collectief is geworden. De individuele klasse van een aantal spelers kan in de mindere wedstrijden doorslaggevend zijn. PSV staat er gewoon behoorlijk voor.

Misschien was Vennegoor wel een versterking geweest. Of misschien...... Ruud??

Ik denk dat PSV geen extra spits moet halen. Met Toivonen heb je een goede. En met Koevermans een prima speler. Daarnaast vind ik Reis een erg groot talent. Een extra aankoop brengt alleen maar verwarring en verstoort de rust. PSV heeft het goed voor elkaar nu. De verdediging was het zorgenkindje maar dat staat nu stukken beter.

Waar PSV vooral zijn voordeel haalt tov vorig seizoen is het voetballende middenveld. Simons was als verdedigende middenvelder om zijn verdedigende kwaliteiten natuurlijk zeer gewaardeerd, maar je hoefde hem de bal niet te geven in de opbouw. Spelers als Mendez en Culina kunnen ook niet of nauwelijks creativiteit brengen of iets onverwachts doen. Daardoor lag de druk altijd bij de voorhoede + afellay, ZIJ moesten zorgen voor de kansen. Dit is echter voor de tegenstander makkelijk te verdedigen.

Nu Rutten een middenveld heeft gecreeërd met Afellay, Bakkal en (mijns inziens) belangrijkste man Engelaar wordt PSV onvoorspelbaarder, creatiever. Hoe Engelaar keer op keer met 2 man in zijn rug de bal kan aannemen, het overzicht bewaart, met passes strooit, zonder dat het er ook maar één moment lijkt alsof het fout kan gaan, kan ik ontzettend van genieten. Met de wisselwerking tussen de drie middenvelders krijg je daarnaast een ingewikkeld positiespel, waar veel tegenstanders moeite mee hebben.

Zoals Rutten in het begin van het seizoen vaak aangaf, aggeert PSV nu. Het is allemaal veel minder voorspelbaar, er zijn meer mogelijkheden, en daardoor kunnen spelers als Dszudszak en Lazovic vrijer voetballen. Logisch dat zij hun voeten dan laten spreken, itt tot vorig jaar.

Verder vind ik ook niet dat PSV een nieuwe spits moet halen, misschien hebben ze er nu geen topper rondlopen, maar een 4e spits zorgt inderdaad voor onrust en de nieuwe aankoop zal ook weer zijn tijd nodig hebben. Wel hoop ik dat Ruud volgend seizoen weer terugkomt!

Keeper mag wel vervangen worden. Ook al heeft hij een uitstekende reflex, hij straalt altijd onrust uit en maakt hij teveel fouten. Dat kan zo'n ploeg als PSV niet gebruiken, de keeper moet onomstreden zijn vind ik.

Verder een goed stuk, maar ik had gehoopt op iets meer achterliggende gedachtes omtrend Rutten, HOE hij PSV beter heeft gemaakt. Iedereen ziet tenslotte dat Dszudszak, Lazovic, de spitsen, etc het beter doen dan vorig jaar.

Eigenlijk kun je juist concluderen dat enkel Stevens onrustin het Phillips stadion bracht. Wie had dat gedacht. De droomtrainer. Die Rutten heeft het aardig snel op de rails gekregen. Knappe prestatie..

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren