Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Royal Antwerp nieuwe koploper van België ondanks gemiste penalty Janssen

Laatste update:

Royal Antwerp is de nieuwe koploper van België. In een enerverende wedstrijd kwam KRC Genk op voorsprong, miste Vincent Janssen een strafschop en maakte Antwerp één doelpunt meer: 2-1. Na de openingstreffer van Mark McKenzie en de gemiste penalty van Janssen leek het de kant van Genk op te vallen, maar vlak voor rust benutte Toby Alderweireld wel een strafschop. Na de onderbreking profiteerde Michel-Ange Balikwisha van een fout in de verdediging. Diep in blessuretijd pakte Genk nog tweemaal rood. Antwerp is de nieuwe koploper met 42 punten, één meer dan Genk en Union Sint-Gillis.

Aan de kant van Antwerp stonden Janssen en Jurgen Ekkelenkamp als enige Nederlanders aan de aftrap. Laatstgenoemde was midweeks nog van grote waarde door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen tegen Union (0-2). Calvin Stengs en Gyrano Kerk moesten het doen met een reserverol. Bij Genk moesten onder meer voormalig Eredivisionist Mike Trésor Ndayishimiye, dit seizoen al goed voor 22(!) assists, en Bilal El Khannous voor de aanvoer richting spits Mbwana Samatta zorgen.

Ekkelenkamp leidde de eerste kans van de wedstrijd in, door de bal van El Khannous over te nemen en af te spelen op Janssen. De spits leverde een weinig overtuigend schot. Het bleek de enige echte kans in de eerste twintig minuten te zijn, waardoor de openingstreffer van McKenzie redelijk uit het niets kwam. De Amerikaan kreeg het leer in twee instanties achter Jean Butez: 0-1. De goalie van Antwerp zag zijn ploeg al snel dé mogelijkheid krijgen om de gelijkmaker te noteren. Janssen werd gehaakt door Mujaid Sadick, waardoor eerstgenoemde een strafschop kreeg te nemen. Maarten Vandevoordt wist de matig ingeschoten poging van de spits echter te keren. Vlak voor rust kreeg Antwerp weer een strafschop, dit keer na een ongelukkige handsbal van Bryan Heynen. Alderweireld faalde niet: 1-1.

De gelijkmaker gaf Antwerp vleugels want het begon de tweede helft als door een wesp gestoken. Het leidde al snel tot een kopbal van Ekkelenkamp, die zijn poging over zag gaan. De middenvelder hoefde echter niet lang te treuren. Sadick stond niet op te letten, zag Balikwisha er met de bal vandoor gaan en kon ook niet rekenen op de helpende hand van Vandevoordt: 2-1. Sadick kende een slechte avond, want weer leidde een fout van hem een kans voor Antwerp in. Het ontbrak Janssen echter aan scherpte. Antwerp hield redelijk simpel stand en kreeg via invaller Stengs nog de mogelijkheid op 3-1. De technicus dribbelde fraai langs Gerardo Arteaga, maar moest in Vandevoordt zijn meerdere erkennen. De voorsprong kwam echter niet meer in gevaar. Trésor en Aziz Ouattara pakten diep in blessuretijd nog rood.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat liet Genk zich kennen op het laatst zeg… ongelooflijk.

Blijf het razend knap van Antwerp vinden wat ze presteren. Zo bijzonder is hun selectie niet vind ik. Benieuwd of ze kampioen kunnen worden.

Ik blijf de opzet in België bijzonder vinden. Je staat eerste, maar je wordt daarmee geen kampioen. Dan moet je nog een extra ronde gaan spelen met de top teams? Blij dat we dat in Nederland niet hebben. Vinden onze Belgische vrienden die hier op VZ zitten het een toevoeging voor de competitie en is er in België geen kritiek op? On: Top van Antwerp. Ook mooi om er weer een topclub bij te hebben ipv de gevestigde orde.

7 mei 2023 om 20:48

De leider van de reguliere competitie krijgt als troostprijs een Europees ticket. De halvering van de punten is jammer als je een mooie voorsprong hebt inderdaad. Nu was het verschil tussen de top 3 slechts 3 punten (union zelfs op gelijke hoogte als Genk) dus nu wordt er niet over geklaagd.

Play-Off 1 zorgt echt wel voor wekelijks spektakel en topwedstrijden wat het niveau en inkomsten voor de clubs ten goede komt. Het heeft z'n plus-en minpunten dat is zeker.

7 mei 2023 om 20:55

Heeft in België echt wel voor gedoe gezorgd. Maar als de clubs idd zo dichtbij elkaar zitten, valt het mee idd. En kan nou niet zeggen dat de Belgische clubs het bv slecht doen in Europa. Dat was jaren echt stukken minder. Denk dat het, ondanks het feit dat het oneerlijk is/lijkt, wel echt veel heeft gebracht voor Belgische clubs. Kom zelf uit het hockey en hier doen we dat in NL al jaren, echter direct met series van best of three. Daardoor kan je als koploper er na 2 wedstrijden in de play-offs al uit liggen. Dat is nog raarder imo.

7 mei 2023 om 21:19

Het belachelijke in Belgie was dat men Play-Off 1's grootte verkleinde van 6 ploegen naar 4 wegens Corona. Daarna vergrootte de competitie van 16 naar 18 ploegen maar behield men de kleinere opzet (lees: top 6 van de 16 i.p.v. top 4 van de 18).

7 mei 2023 om 20:50

De meeste voetballiefhebbers vinden dit een absurd gedoe met die
Playoffs.Mij zal je niet horen klagen momenteel.

7 mei 2023 om 20:59

Het is een heel oneerlijk systeem maar het maakt de competitie spannend. Als team moet je pieken dicht bij de playoffs, dan ben je er dichtbij. Op de eerste speeldag in augustus was er bijvoorbeeld Brugge-Genk en echt niemand maakte het uit wat er toen gebeurde gevoelsmatig.

7 mei 2023 om 21:00

Aan de andere kant kijk je natuurlijk wel voetbal voor entertainment. Het systeem is natuurlijk zo oneerlijk als iets dat je voorsprong gehalveerd wordt en dat je een heel seizoen goed voetbalt en het in een paar weken dus kan verpestten.

Maar goed eerlijk gezegd lijkt mij het toch wel een feest als we nu in deze periode van het jaar leuke wedstrijden tussen de huidige top 4 van Nederland kunnen zien. Het maakt het misschien wat minder speciaal, maar de mooiste momenten voor mij de afgelopen jaren zijn toch wel de momenten dat een club het ineens compleet weggeeft op het einde of een ontknoping op de laatste speeldag.

7 mei 2023 om 21:13

Is ook een belachelijk systeem. Beetje hetzelfde idiote systeem wat wij ooit hadden mbt alle Europese plaatsen. Ik kannhet fout hebben, maar volgens mij zijn wij (ajax) ooit richting de CL te gaan te koste van teams die veel meer punten hadden. O.a. geloof ik twente.

7 mei 2023 om 21:35

Uiteindelijk is er geen zak oneerlijk aan. Het ene seizoen heeft de ene club er profijt aan en het andere seizoen een andere club. Daarnaast stemt iedereen er vooraf ook gewoon mee in dus achteraf miepen is maar kinderachtig.

Het gevolg is wel dat wel al jaren een redelijk spannende titelstrijd hebben. En dan hebben we het nog niet gehad voor de strijd om in de top 4/6 te geraken.

7 mei 2023 om 21:38

Je hebt helemaal gelijk. Dan laat je over het hele seizoen zien dat je de beste bent, en als het daarna even tegen zit of je team is even uit vorm, kan je zo ineens het kampioenschap mislopen. Man man man.

7 mei 2023 om 21:42

En het volgende jaar is het andersom. Je kan pas spreken van een oneerlijk systeem als 1 club er structureel een voordeel uit haalt. En dat is dus totaal niet het geval.

7 mei 2023 om 21:51

Je bent de beste op basis van 34 wedstrijden. En niet omdat Piet Pukkel van de tegenstander net in die ene wedstrijd 3 ballen verkeerd raakt (lees, erin schiet waar die dat normaal niet doet) en je door een gotspe eruit ligt.

Maar dat is maar mijn mening. Veel succes met de play-offs.

7 mei 2023 om 21:54

Dat ben je nog steeds. Je moet het daarna ook gewoon nog even laten zien tegen de toppers.

Ik zou zelf ook meer voorstander zijn van het afschaffen van de puntenhalvering. Maar dat maakt het nog niet meteen een oneerlijk systeem.

7 mei 2023 om 22:30

Jullie interpreteren het woord oneerlijk op een verschillende manier. Technisch gezien is het niet oneerlijk aangezien iedereen evenveel wedstrijden speelt tegen elkaar. Gevoelsmatig is het wel oneerlijk want een kampioen van een land zou de beste moeten zijn van een heel seizoen. Ik denk dat we in België het geluk hebben gehad dat Standard geen kampioen is geworden op het Genk van De Bruyne en Courtois want dat zou immens oneerlijk zijn geweest toen en dan zouden ze het misschien wel afgeschaft kunnen hebben. Die hadden toen een reeks van 25 op 27 en als ze wonnen van Genk zouden ze kampioen zijn geweest nadat ze als 6de eindigden met +20 punten achterstand.

7 mei 2023 om 22:40

Is het oneerlijk als je 28/30 haalt tegen de 5 beste teams van België? Gewoon een waanzinnige prestatie toen.

7 mei 2023 om 22:45

Je hebt gelijk dat er niet op dezelfde golflengte gesproken werd. Ik heb het eigenlijk niet gehad over eerlijk of oneerlijk. Ik praat over wat de beste manier is om een kampioen te bepalen. En dat is op basis van 34 wedstrijden. Stel een team staat na 34 wedstrijden stijf en stijf bovenaan. Echter voor de playoffs raakt nou net het centrale verdedigingsduo geblesseerd. Daarmee zou iedere club hangen en lig je uit die play offs. Ammehoela.

Je maakt de kans-factor te groot als je de beste bepaald op basis van een paar wedstrijden aan het einde van het seizoen imo.

7 mei 2023 om 22:05

Ik denk dat het geen toegevoegde waar heeft. De hele middenmoot is nu al vakantie inclusief Anderlecht.

Ik vind de systemen van Nederland wel beter. Dat houdt de middenmoot gemotiveerd in zowel KKD als Eredivisie. Maar ook dat is gelukkig aangepast, zo was het eerst ook Play-off voor de CL-ticket.

Qua resultaten is Belgie juist aan het kelderen in Europa. Nu een leuk jaar maakt het nog geen zomer.

8 mei 2023 om 00:41

Juist leuk toch. De punten in het reguliere seizoen zijn zeker nog wel relevant aangezien je de helft behoudt. Het zorgt er voor dat de wedstrijden tegen de topclubs op het eind relevanter worden. Anders word je kampioen omdat je consistenter tegen de kleintjes hebt gespeeld ipv dat je hebt laten zien de beste team te zijn door de moeilijke wedstrijden te winnen. Is ook zo in de NFL/Champions League/NBA etc. Eigenlijk een stuk leuker

8 mei 2023 om 08:31

Nee, dit is echt en belachelijke formule

8 mei 2023 om 23:26

Het grote voordeel is dat het de hele competitie spannend is wie top 4 en top 8 haalt. Daar leef je al naartoe en geeft een extra. Alles is goed behalve de halvering van de punten. Dat is wel onfair

Erg knap van Antwerpen wat ze deze competitie laten zien, maar vind het toch appart dat je een hele competitie bovenaan kan staan met een flinke voorsprong qua punten en dan alsnog ingehaald kan worden omdat de punten worden gehalveerd.

7 mei 2023 om 21:21

Eindstand van de reguliere competitie was als volgt:

1. Genk 75ptn
2. Union 75ptn
3. Antwerp 72ptn
4. Club Brugge 59ptn (rip)

De 3 titelkandidaten waren dus zeer close qua puntenaantal dus van oneerlijkheid is er dit seizoen geen spraken imo.

7 mei 2023 om 21:29

Heb je helemaal gelijk in. Ik bedoel meer te zeggen, stel je staat bovenaan met een flinke voorsprong maakt dat niet heel erg uit want dan kan altijd nog ingehaald worden.
Maar andere kant heeft ook wel weer zijn charme. Blijft tot het einde spannend.
Alsnog bedankt voor je bijdrage Vazquez!!

Verdiend zege, Genk begon pas te voetballen nadat ze achter stonden, ze waren makkelijk uit hun tent te lokken.

Hmm terechte nederlaag van ons. Alle wedstrijdfases die je kan indenken zaten wel tegen maar dat is voetbal. Ik ben al verbaasd dat we eens punten verliezen zonder dat de ref en VAR een cruciale fout maakt. De laatste wedstrijd van het seizoen zal alleszins intens worden.

Marc Overmars...hij doet het weer.

7 mei 2023 om 21:40

Die man heeft, net als Louis, opzeker een gouden pik. Hij flikt t weer.

7 mei 2023 om 21:49

Dus als Louis het flikt ligt het aan de trainer en als Marc het flikt ligt het aan de TD?

7 mei 2023 om 21:52

Wat een gekke conclusie.

7 mei 2023 om 21:57

Ik vroeg me gewoon af hoe je dat voor je ziet.

7 mei 2023 om 23:46

Dat hij vindt dat bij zowel Overmars als van Gaal succes overal op hun pad komt?

On: super knap van Overmars en Bommel, creatief samengestelde selectie en met alle respect niet veel hoogvliegers maar toch bovenaan staan.
Kan ook dat het veel zegt over het algemene niveau van de competitie in Belgie dit jaar, maar daar heb ik geen goed beeld van.
Overigens wel teleurstellend dat Stengs inmiddels niet meer is dan een prima speler voor Antwerp, werd door heel veel mensen toch een grote toekomst toegeschreven (zeker na die wedstrijd tegen ik geloof PSV net voor/tijdens zijn blessure)

8 mei 2023 om 00:30

Ik vind het gewoon wat vreemd dat het nu plots het gevolg is van het werk van overmars. Dat hoor je toch namelijk zeer zelden dat het aan een TD (die er dan ook nog eens even uitgelegen heeft door zware gezondsheidsproblemen) toegeschreven wordt.

Verder heeft Antwerp toch een vrij tot zeer goede selectie? Alderweireld is top voor 95% van de teams, Pacho vertrekt voor 15+ miljoen, Vermeeren is echt een prachtig talent, Stengs een rasvoetballer en Janssens gewoon een uitstekende spits voor alles onder de top 5 competities.

Is Mark gegund. Geleerd van zijn fouten en hopelijk in de toekomst terug in Eindhoven.

Wat ik niet begrijp is dat Genk die Onuachu in de winterstop heeft laten gaan. Ok heel veel centjes voor ontvangen maar wat een aderlating! Zit nu op de bank of op de tribune bij Southampton zo ontzettend zonde

Genk is na het vertrek van hun spits helemaal in elkaar gezakt.
Precies wat Royal Union vorig jaar gebeurde gebeurt nu bij Genk
Wel knap van Mark en Marc zouden ze het redden om meteen in het 1ste jaar kampioen te worden. Is van Bommel dan gegroeid als trainer of had hij het talent al alleen kwam het er bij PSV niet uit of was PSV op dat moment te hoog gegrepen voor hem?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren