Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Royal Antwerp blijft achter Overmars staan en spreekt steun uit in statement

Laatste update:

Royal Antwerp FC heeft in een statement op de website zijn steun uitgesproken naar Marc Overmars, die maandag besloot om niet verder in beroep te gaan tegen zijn wereldwijde schorsing van twee jaar waarvan één jaar voorwaardelijk. De vijftigjarige technisch directeur van de Belgen moet zijn werkzaamheden daarom tot medio november definitief noodgedwongen neerleggen.

Antwerp laat op de website weten dat Overmars de club van zijn beslissing op de hoogte heeft gebracht en geeft aan dat het de technisch directeur na zijn schorsing gewoon weer terugverwacht. “Sinds de uitspraak van de FIFA begin januari was hij al niet meer actief voor Antwerp en ondertussen is ook op een formele manier overeengekomen om zijn werkzaamheden als directeur voetbalzaken van Antwerp tijdelijk op te schorten.”

De regerend landskampioen van België geeft aan dat de taken van Overmars tot november worden verdeeld onder het management en het scoutingteam. Daarna zal de oud-voetballer zijn rol opnieuw op zich nemen. Antwerp blijft dubbel en dwars achter Overmars staan.

“Bij zijn komst in maart 2022 heeft de club gemeld dat we een zorgvuldige en weloverwogen beslissing hadden genomen. Wij zijn nog steeds van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal blijvend moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd.”

“Er zijn ook ondubbelzinnige afspraken gemaakt omdat een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers een prioriteit is en omdat wij een zerotolerance-beleid hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer”, vervolgen de Belgen.

“De club steunt Marc in zijn beslissing en we willen collectief de persoon steunen die wij de voorbije twee jaar als mens en professional hebben leren kennen. Dit zonder enige uitspraak te doen over wat er in het verleden is gebeurd. We hebben het volste vertrouwen dat we ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving.”

Overmars accepteert wereldwijde schorsing


Frank Neervoort, de woordvoerder van Overmars, liet eerder op de maandag tegenover De Telegraaf weten dat de beleidsman van Antwerp niet naar het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS) zal stappen om zijn wereldwijde schorsing verder aan te vechten.

"Marc heeft in samenspraak met zijn familie het besluit genomen om geen procedure meer op te starten", vertelde Neervoort. "We gaan daar ook geen verdere toelichting voor geven. Momenteel staat Marc ook op het punt om met vakantie te gaan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is in ieder geval duidelijk. Antwerp spreekt zijn steun uit en gaat er vanuit dat hij daarna terug komt. Bij ajax was een (symbolisch) ontslag (weg uit “eigen” beweging) en vervolgens alleen maar steunbetuigingen is toch wat vager. Dan ben je zowel je directeur als je geloofwaardigheid kwijtgeraakt

Hoe is dit te controleren? Mag hij niet meer op de club komen? En zelfs dan, dan nodigt hij toch gewoon zijn tijdelijke vervanger, de trainer en de hoofdscout thuis uit, en dan gaan ze daar met z’n allen beslissen. Als je mails en sms’jes vermijd lijkt me het lastig te controleren..

26 februari 2024 om 22:20

Is ook niet te controleren. Men kan gewoon verder gaan, zolang het maar niet officieel is.

26 februari 2024 om 23:38

Inderdaad, die is gewoon met een conference call overal bij.

Overmars mag ook niet klagen. Twee jaar straf, waarvan slechts één onvoorwaardelijk, en dan krijgt hij van dat jaar straf ook nog een dikke zes weken cadeau doordat de FIFA hem pas in januari overnam van de KNVB en het ISR.

26 februari 2024 om 22:31

Als jij op je werk hetzelfde doet wordt je hooguit ontslagen. Je zal echt niet door de branche commissie voor 2 jaar verbannen worden....

26 februari 2024 om 22:44

Van de financiële, gezondheidszorg tot overheidsfuncties kan je best branchebreed geschorst worden hoor haha. Zeker als je de beroepsverenigingsregels overtreedt

26 februari 2024 om 22:58

De vraag is of je dezelfde ethische normen in de voetbalwereld moet hanteren.

26 februari 2024 om 22:59

Stond in de fifa regels. Dus blijkbaar vinden ze het toch belangrijk

Hij heeft bij Antwerp ook niks verkeerds gedaan, dus ik snap wel dat ze hem blijven steunen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren