Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo troeft Messi af en bereikt als eerste voetballer ooit magische grens

Laatste update:

Cristiano Ronaldo is de eerste voetbalmiljardair ter wereld, zo schrijft het Amerikaanse zakenblad Forbes. De 35-jarige Portugese aanvaller van Juventus verdiende afgelopen jaar 93 miljoen euro (105 miljoen dollar), een bedrag dat nog relatief beperkt bleef doordat de spelers van la Vecchia Signora dertig procent van hun salaris inleverden wegens de coronacrisis. Hiermee komt zijn totale vermogen in dollars voor het eerst boven de miljard (930 miljoen euro) uit. Na Tiger Woods en Floyd Mayweather is Ronaldo pas de derde atleet ter wereld met een dergelijk vermogen.

Forbes schrijft dat dat Ronaldo gedurende zijn loopbaan op het veld reeds 575 miljoen euro (650 miljoen dollar) verdiend heeft. Als hij zijn tot 2022 lopende contract bij Juventus uitdient, loopt dit op naar 678 miljoen euro (765 miljoen dollar). Lionel Messi kan Ronaldo benaderen, maar verdiende met 536 miljoen euro (605 miljoen dollar) tot dusver iets minder dan de Portugees. Er zijn weinig atleten die aan deze bedragen kunnen tippen. Alex Rodriguez hield alleen aan zijn honkbalcarrière 398 miljoen euro (450 miljoen dollar) over, terwijl David Beckham door alleen zijn voetbalcarrière 443 miljoen euro (500 miljoen dollar) kon bijschrijven.

Ronaldo en zijn Juventus weer terug op het trainingsveld

Mede dankzij zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes is Ronaldo echter buiten het veld uitgegroeid tot ware posterboy en dat heeft hem de nodige lucratieve sponsorcontracten opgeleverd, waardoor zijn totale vermogen inmiddels boven een miljard is uitgekomen. Zo is de Portugese aanvaller na Michael Jordan en LeBron James de derde atleet die levenslang aan Nike verbonden is. Het Amerikaanse sportmerk betaalt Ronaldo jaarlijks 18 miljoen euro (20 miljoen dollar). Daar komen nog eens sponsordeals met onder meer Unilever, Tag Heuer, Toyota, American Tourister, KFC, Armani, Castrol, Clear Haircare en Herballife bij, die Ronaldo tientallen miljoenen euro’s hebben opgeleverd.

Daarnaast heeft Ronaldo zijn initialen CR7 laten vastleggen als een merk, waarmee hij volgens Forbes een kwart van zijn jaarinkomen opstrijkt. Dat begon als een ondergoedlijn, maar inmiddels produceert CR7 ook spijkerbroeken, dekens, schoenen en parfums. Verder heeft hij belangen in een technologiebedrijf, een vliegtuigbedrijf, een nachtclub, een fitnessbedrijf, een hotelketen, een kliniek die zich specialiseert in haartransplantaties en een restaurantketen. Volgens de verwachting van Forbes komt Messi pas volgend jaar boven de magische grens van een miljard dollar uit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij is hij nummer 4 want Michael Jordans vermogen wordt geschat op 1,9 miljard

6 juni 2020 om 08:31

1.9 miljard ja? Whooh die heeft het ook wel heel dik voor elkaar! Dat wist ik niet, toch knap voor iemand die eigenlijk in de tijd sporten waar toch minder geld werd verdiend. 🙌

6 juni 2020 om 08:43

Buiten het sporten heeft MJ vooral aardig wat omgezet met zijn merk denk ik.

6 juni 2020 om 09:14

Wellicht gaat het om actieve sporters/die nog niet officieel met pensioen zijn

6 juni 2020 om 09:36

Het gaat om geld verzameld TIJDENS een actieve sportcarrière.

6 juni 2020 om 09:54

In andere woorden dus waarom MJ minder hoog in deze lijst staat. Bedankt voor de verduidelijking ...

6 juni 2020 om 17:10

Michael Jordan heeft vooral na het sporten geld verdiend met de Air Jordan

6 juni 2020 om 18:07

Het is 2,1 miljard volgens google

Ik pak mijn popcorn alvast voor het lezen van de reacties van mensen die zeggen dat het "belachelijk is om zoveel te verdienen voor het tegen een bal aantrappen"

7 juni 2020 om 01:19

Dus jij vind t vrij normaal om zo'n godsvermogen te verdienen met voetbal? En op de reactie hieronder van mcgregor dik verdiend? Ken zat mensen die heel hun leven hard gewerkt hebben, zich ontwikkeld hebben en vaak betrokken waren bij liefdadigheid, maar die zullen nooit een miljoen bij elkaar hebben gewerkt
Met een "belangrijkere" baan ook nog ipv een icoon te zijn... Ja dik verdiend

8 juni 2020 om 00:35

Dik verdiend vind ik een groot woord. Eerlijk verdiend zou ik gebruiken. Het is gewoon marktwerking, vraag en aanbod. Wij willen allemaal voetbal kijken, wij betalen kaartjes, abonnementen, shirtjes noem maar op. Dan valt er veel geld te verdienen en wordt je werk op dat moment meer waard. En die voetballers hebben nou eenmaal het geluk dat ze met dat talent geboren zijn dat ze in die industrie terechtkomen waar veel geld in omgaat.

Dik verdiend . Deze man is binnen en buiten het veld een machine en altijd bezig. Werkt hard en is zich blijven ontwikkelen. Daarnaast ook vaak betrokken bij liefdadigheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren