Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ronaldo is ongelooflijk, vooral omdat Messi van een andere planeet is’

Laatste update:

Michel Salgado is er heilig van overtuigd dat Cristiano Ronaldo voor de vijfde keer de Ballon d'Or gaat winnen. De oud-verdediger van Real Madrid vindt het ongelooflijk dat de Portugese wereldster zo vaak tot beste speler van de wereld is gekroond, mede omdat hij Lionel Messi net iets hoger aanslaat.

"Ik houd van ze allebei", zegt Salgado in gesprek met AS. "Het feit dat we twee spelers hebben die met een ongekend niveau in dezelfde tijd voetballen, is iets waar we allen van moeten genieten. Wat vooral opvalt is wat Ronaldo heeft gepresteerd. De prestatie van hem om op gelijke hoogte te komen met de vijf Ballon d'Ors van Messi, want Ronaldo gaat de volgende pakken, is ongelooflijk, vooral omdat die ander met zijn technische kwaliteiten van een andere planeet is. Het is alsof God hem een magisch toverstokje heeft gegeven."

Salgado geeft verder aan dat hij tegenwoordig met veel plezier naar het huidige Real kijkt: "Ze zijn in ieder aspect goed: de coach (Zinédine Zidane, red.) is geliefd bij de fans en alles bij de club is rustig, want ze winnen alle prijzen. Het tegenovergestelde is het geval bij Barcelona, waar alles een beetje stroef loopt. Zidane drukt echt zijn stempel op het team", besluit Salgado over de Fransman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Messi is een artiest en ronaldo is een krachtpatser pur sang. Beiden prachtige voetballers, maar we kunnen niet eraan ontkomen om bij een borrel / verjaardag altijd de discussie op te rakelen wie het aller beste is. En dat is simpelweg messi, omdat hij meer facetten van het spel beheerst. Waar ronaldo zijn doelpunten en acties aaneen rijgt met simpele wiskunde sommen als 1 4 dan (10:3)x3-2, gaat messi te werk met formules waar bij tijd en wijle een wetenschappelijke rekenmachine onontbeerlijk is.

9 september 2017 om 00:49

Moest Messi meer vanvoor spelen zou hij zonder twijfel meer scoren dan Ronaldo. Messi zijn taak is meer de ballen gaan halen en spitsen diep sturen tegenwoordig. Met een beter middenveld zou Messi meer vrijheid krijgen en dus ook meer scoren.

9 september 2017 om 00:54

Het is juist de kracht van messi dat hij zich laat inzakken en deelneemt aan opbouw van de aanval, dan wel hele verdedigingen openscheurt met een alles vernietigende pass. Ik weet niet als hij verder voorin zou spelen of hij ook zo tovenaar kon worden zoals hij dat nu is. Ik denk het niet. Voor ronaldo geldt dat overigens zeker.

9 september 2017 om 10:47

MartinaRody...
Messi voorin is ook een beest. Al vergeten toen hij de 40jaar oud record brak? Toen stond hij veel machtes in de spits. Alexis Sanchez stond dan vaak rechtsvoor.

9 september 2017 om 09:02

Lang geleden dat ik zo'n hoop onzin in een verhaal heb gehoord, met die wiskundige sommen. Ik mag hopen dat je weet wat een facet is, want waar vind jij dat hij beter is dan Ronaldo? De speler Messi is geweldig, misschien wel de grootste voetbaltechnische speler ooit. Er valt om te twisten wie er nou daadwerkelijk beter is als complete voetballer dan de ander. Maar Ronaldo bezit zo veel meer facetten dan Messi. De dribbel van Messi is magistraal en ongekend en daar zal waarschijnlijk nooit iemand aan kunnen tippen, de manier waarop hij spelers met een simpele beweging meteen het bos instuurt kan niemand anders. Maar Ronaldo beheerst naar mijn mening meer facetten, koppen, tweebenig, heeft een prima dribbel, sprongkracht, snelheid enz. Tevens hoe je het ook went of keert hij heeft wel een Europese titel met zijn land op zijn naam staan. Volgens mij wordt Ronaldo zo vaak beoordeeld op voor wat voor irritante en gefrustreerde uitdrukking hij altijd op het veld heeft, en die frustratie niet onder stoelen of banken schuift.
Ook geweldig hoe je meteen in de eerste zin Messi een artiest noemt en Ronaldo een simpele krachtpatser, en niets meer.
Een aantal jaar geleden vond ik Messi de betere complete voetballer, in een team met geweldenaren zoals Iniesta en Xavi. Maar de afgelopen jaren heeft Ronaldo naar mijn mening bewezen dat hij even goed, zo niet beter is dan Messi. Door jaar in jaar uit topscorer te worden in bijvoorbeeld de CL-league. Maar ook zeker keer op keer beslissend te zijn voor zijn land en club.

9 september 2017 om 11:51

Lang niet zo'n verhaal gelezen vol aannames. En het winnen van een ek titel, prima dat je dat meeneemt, maar dat zou eventueel rol spelen op moment dat hij ala maradonna de titel aan portugal heeft bezorgd. En dat gebeurde volgens mij absoluut niet. Nogmaals, jouw verhaal zit vol met aannames over ronaldo. En als je alle facetten van het voetbal meeneemt, dan is er maar 1. En dat is messi, zonder ronaldo tekort te doen uiteraard. Maar hebben we niet over sentiment, maar simpelweg wie het lukt om ons te betoveren.

9 september 2017 om 12:18

Ja idd xavi en iniesta speelde een grote rol maar doe aub niet zo hypocriet en vergeet niet dat zonder kroos en modric Ronaldo nu nog op 2 goudenballen zou zitten in plaats van 4 en binnenkort waarschijnlijk 5, deze 2 spelers hebben real gemaakt wat het nu is

9 september 2017 om 16:04

@eidjee040, Helemaal mee eens! bij Manu had Cristiano ook een magistrale dribbel, stuurde ook spelers met een beweging het bos in, maar er werd meer van hem gevraagd en hij heeft daar gehoor aan te geven door een super efficiënte speler te worden.

Dat maakt Cristiano in mijn ogen beter dan Messi, Messi is geweldig maar je ziet nu geweldenaren als Xavi en Iniesta wegvallen dat hij een stuk minder effectief is.

Bij Real heeft Cristiano zich altijd moeten aanpassen omdat daar de basis (ozil, di Maria, Alonzo etc.) steeds weer onder hem werd weggepest/verkocht.

Maar je beschrijft het verder precies zoals ik het ook zie!

9 september 2017 om 09:39

Er is simpelweg geen discussie. Messi is voetbal in haa puurste vorm.

Maar om Ronaldo dan een krachtpatser pur sang a la Oguchi Onyewu te oemen, gaat veel te ver.

9 september 2017 om 10:24

Poeh ja, die Onyewu. Wat een beer was dat.

Overigens met je eens, Ronaldo is echt niet alleen maar hard werken, dan was hij een Dirk Kuyt geweest. Veel mensen onderschatten zijn (bijna) ongekende positionering met name. Ze zien alleen de intikkers, maar zien of begrijpen hetgeen wat daarvoor kwam niet.

Overigens blijf ik de Ronaldo - Messi een non-discussie vinden, aangezien het zo overduidelijk is wie er in figuurlijke zin bovenuit steekt.

9 september 2017 om 11:14

Ten eerste is Messi de beste en ten 2e die opmerking van autist en geen vrienden is een lachertje, iets meer vrienden een tof gezin tegenover een gefrustreerde kerel die zijn kinderen van een draagmoeder heeft en eigenlijk van mannen houdt dan is het niet moeilijk kiezen.

9 september 2017 om 11:05

Ik vraag mij elke keer af waarop baseert men dat Ronaldo een krachtpatser is? Aan zijn droge spieren?
Ik heb een hele sportieve achtergrond. Ben altijd bezig geweest met verschillende (vecht)sporten + krachttraining. Voor mij wordt kracht niet bewezen door looks maar door wat iemNd doet..
En ik moet eerlijk zijn dat ik zie amper Ronaldo aantonen hoe fysiek sterk hij is. Ik zie hem vaak naar de grond vliegen bij elke miniem contact. Ik Heb hem zelfs vaak duellen zien verliezen van Dani Alves. Dus waar is dat hardwerk waar iedereen over heeft? Waar is dat beast?

Messi aan de andere kant bewijst dat hij fysiek sterk is. Ik leg het uit voordat jullie mij uitlachen:
Messi gaat amper naar de grond.
Messi staat gelijk op na een aanslag.
Er wordt aan hem vanuit alle kanten getrokken maar hij blijft echt doorgaan.
Messi halt de bal op, zet een aanval op en scoort ook veel. Weten jullie hoe fysiek vermoeiend Dit is?
Ik denk dat Ronaldo geen seizoen vol zou houden als hij dezelfde hoeveelheid werk verrichtte als Messi verricht.

9 september 2017 om 11:45

Damn, ik verbaas me echt telkens over het feit hoe letterlijk sommige kenners hier dingen nemen. Er bestaat ook zoiets als context/metafoor mensen. Ik ken jullie niveau niet, maar ik moet echt elke keer schrikken van de tegenreacties die ingaat op 1 woord en daar een heel verhaal eromheen bouwen. Lees aub goed de tekst door en plaats het vervolgens in context. Ik weet ook wel dat we niet allemaal WO hebben gedaan, maar logisch nadenken brengt de mens ook verder. Het woord krachtpatser slaat mede op zijn daden. Ik zal 1 voorbeeld noemen en daar houd ik bij, word beetje moe van. Afin, het voorbeeld: ronaldo krachtpatserij komt tot uiting op moment dat hij de een hoge bal zo inschat dat hij 5 sec in de lucht kan hangen om vervolgens de bal op een sierlijke wijze richting de hoek te aaien, waardoor de keeper wordt vastgenageld op zijn doellijn en wordt gedegradeerd tot figurant, kijker... etc meer.

9 september 2017 om 12:29

@andresolo,

Misschien moet je eerst eens wat statistieken opzoeken voordat je een oordeel geeft.
Ronaldo is fysiek beter dan Messi,oa sprong kracht wat Martinarody ook al aangeeft is er daar een van maar ook het loop vermogen is bij Ronaldo beter.
Messi is vaak de speler die juist de minste meters aflegt in een wedstrijd, gemiddeld zit Messi rond de 7 km per wedstrijd , terwijl Ronaldo rond de 9 km per wedstrijd aflegt

9 september 2017 om 17:44

Uhm dus Messi is ook een krachtpatser? Aangezien wat op jouw vb staat heeft Messi ook meerdere keer gedaan. Tegen de bijna 2m Van der Sar. En zelfs heeft Messi een kopduel gewonnen van....en nu ga je lachen: ronaldo zelf. Zoek het maar op.
Iemand krachtpatser noemen omdat hij hoog kan springen slaat nergens op.

9 september 2017 om 17:57

@fcdc
Barcelona is de meeste dominant voetbal ploeg ooit. Barcelona speelt 9/10 keer op de helft van de tegenstanders. Wat wil je dat Messi doet wNneer Barça op de helft van de tegenstanders staat.(zelfs Pique en Umtiti ook)? Moet Messi steeds een balletje breed houden of terug spelen, richting de doel rennen en een voorzet/assist eisen (zodat hij extra km maakt)? Messi verricht veel meer arbeid dan ronaldo op t veld. KomOp zeg, Messi organiseert vanaf de middenveld, blijft vaker op zijn benen staan en is nog richting de 16 te vinden om te scoren. En wat doet ronaldo? Scoren. Wie werkt nou harder?

Mwaahh of Messi daadwerkelijk de beste is dat betwijfel ik, persoonlijk kies ik toch voor Ronaldo, reden is dat Ronaldo zichzelf heeft bewezen in Engeland alvorens hij naar Spanje is vertrokken, en niet te vergeten dat ie daar ook al de beste was. De nivo ligt in Engeland ook hoger dan in Spanje ik denk niet dat iemand daar over twijfelt, in Spanje heb je Real Madrid, Barcelona en Atletico vroeger had je nog Valencia maar die zijn jammer genoeg afgelopen jaren zwaar afgedaald, Engelse competitie daarop tegen word alsmaar sterker kijk bv maar naar Tottenham, je zult nu andere vast wel horen zeggen dat in plaats daarvan dat Manchester U. Arsenal en liverpool ook niet meer zijn wat ze vroeger waren dat klopt, maar deze clubs horen bij de Europese top en zullen dat ook altijd blijven, neem voorbeeld aan Juventus toen ze gedwongen zijn gedegradeerd naar de Serie B die waren niet opeens geen Europese topclub meer en de jaar wat volgde opeens weer wel. Een Europese topclub heeft heel wat nodig om Europese top te worden en die zullen heus niet na een aantal mindere jaren opeens geen topclub meer zijn. Maar terug naar Messi en Ronaldo op basis hiervan schat ik Ronaldo dus hoger in, buiten het veld om is ie ook een echte gentleman en daarom ook een voorbeeld voor vele, Messi heeft zich alleen bewezen in Spanje

9 september 2017 om 01:35

Er is geen enkele Engelse ploeg Europese top. Teams al Real, Barca, Bayern en tegenwoordig ook Psg steken ver boven de Engelse ploegen uit.

9 september 2017 om 12:17

Het klopt inderdaad dat de Engelse ploegen tegenwoordig ver onder Real, Barca , Bayern en PSG zitten, maar Ronaldo liet het wel zien in Engeland toen de Engelse ploegen Europa domineerden.

9 september 2017 om 01:37

Messi alleen in Spanje Haha en hoe!!
Magistrale voetballer qua skils kan niemand daar tegen op dat weet jij zelf ook. En op basis van buiten het veld een voetballer vergelijken kan niet natuurlijk

9 september 2017 om 01:48

@IwdAJAXX, begrijp me niet verkeerd ik vind t een genot om te kijken naar de voetbalkunsten van Messi, maar waar het mij om ging is dat ik duidelijk wilde maken dat Ronaldo zich in tegenstelling tot Messi niet alleen maar de beste is in Spanje maar ook in Engeland. En op basis van wat ie ook buiten het veld doet en zegt dat heeft een bepaald sympathie bij mij gecreëerd dat ik hem de beste vind en ik ben niet de enige

9 september 2017 om 01:51

CL finale in Rome, Ronaldo's United tegen Messi's Barca....

9 september 2017 om 01:55

@Ajacied34 Dat snap ik dus niet daar gaat het toch om je voetbalkunsten ,als je voetballers vergelijkt

9 september 2017 om 02:14

@IwdAJAXX, het is een beetje dubbel, je hebt gelijk maar ook weer niet, vergelijk het met een politieagent die je in een coffeshop ziet blowen, er zullen vast wel een aantal zeggen dat ze dat helemaal niet erg vinden en dat het om hun werkzaamheden gaat, maar met zo'n verantwoordelijkheid gaat dat niet, en in dit geval gaat het om de twee beste voetballers in tijde er komt dan heel wat bij kijken

9 september 2017 om 02:53

Voetbaltechnisch kan ik er zo 3 opnoemen die beter zijn dan Ronaldo.. Iniesta, Isco, Neymar. Dan stellen zij nog niks voor in vergelijking met Messi.

9 september 2017 om 07:28

De buurman wekt ook sympathie op bij mij. Om deze reden vind hem beter dan Ronaldo.

9 september 2017 om 09:57

@HakimRotterdam...
Vergeet Modric en zelfs Marcelo niet. In de jaren 90 zouden ze meer waardering krijgen dan Ronaldo

9 september 2017 om 09:57

@HakimRotterdam...
Vergeet Modric en zelfs Marcelo niet. In de jaren 90 zouden ze meer waardering krijgen dan Ronaldo

9 september 2017 om 15:53

@Ajacied34 Haha mooie vergelijking, is lastig zijn beide geweldig maar toch blijf ik Messi de beste pure voetballer vinden maar ieder zijn eigen voorkeur

9 september 2017 om 07:23

Dan kan ik ook zeggen dat Ibrahimovic beter is dan Ronaldo, omdat hij het heeft laten zien in meerdere competities. Wat een drogreden. Bewijst helemaal niks natuurlijk.

9 september 2017 om 08:17

Vind dat altijd zo'n onzin, hij heeft de topteams in Engeland al zo vaak vernederd. Of ben je vergeten hoe hij City vernederde in die wedstrijd waar hij die panna aan Milner gaf en de beslissende assist gaf? Zo heeft hij ook vaak zat zijn stempel gedrukt bij wedstrijden tegen Arsenal, Utd etc. Hij heeft dus helemaal niets meer te bewijzen tegen Engelse teams. Als hij het verschil kan maken tegen topteams uit Engeland hoeft hij het toch niet ook te bewijzen tegen Palace?

Messi was op zijn 20ste zo'n beetje dezelfde speler als vandaag de dag. Misschien iets minder lui. De prestaties van Ronaldo vind ik knapper, aangezien Messi meer kwaliteit heeft en er minder voor heeft hoeven trainen.
Ronaldo is een trainingsbeest, echt een doelpuntenmachine geworden, bij man u scoorde hij minder alleen meer mooie goals, daar speelde hij heel vaak zijn tegenstanders uit. De laatste jaren, levert hij ballen in om voor de goal te komen en te kunnen scoren.

9 september 2017 om 02:06

Ik snap wat je probeert te zeggen en ik lees vaker dat men C. Ronaldo een trainings beest vind en dat het bij Messi natuurlijk komt. Messi's schot, zijn techniek, zijn fysiek (krijg 'm maar van de bal)....dat krikg je alleen door keihard te trainen. Hierin wordt Messi zwaar onderschat. Verder is C. Ronaldo niets meer dan een afmaker (wel éën van de buitencategorie), daar waar Messi de bal ophaalt, het spel verdeelt, een aanval opzet en afmaakt. C. Ronaldo heeft vaak met maar 1 of 2 verdedigers te maken, waar Messi vaak met meer spelers te maken heeft. Ik vind dat Messi en C. Ronaldo tegenwoordig 2 spelers zijn die je eigenlijk niet eens met elkaar zou mogen of kunnen vergelijken....

9 september 2017 om 02:21

Het punt is, ze worden constant met elkaar vergeleken puur omdat ze al jaren de 2 beste spelers vd wereld zijn, en daar geef je dan een reactie op. Ik ben het met je eens dat Messi gewoon simpelwrg meer kwaliteiten bezit, maar om zoveel te bereiken met minder kwaliteit, is gewoon een belachelijke prestatie! Ongelooflijk zelfs, wij hebben gewoon het geluk dat wij in dezelfde periode, 2 van zulke idioot goede spelertjes hebben!

9 september 2017 om 02:25

Verschil is wel dat Ronaldo alleen heel veel doelpunten maakt en Messi veel meer kan dan Ronaldo. Dit komt door het rauwe talent van Messi, veel respect voor Ronaldo en wat hij bereikt heeft maar hij is de beste afmaken, Messi is met afstand de beste voetballer.

9 september 2017 om 02:28

Ronaldo is niet eens de beste in afmaken. Wanneer men naar zijn statistieken ziet is hij echt niet beter dan Messi

9 september 2017 om 03:53

Echt eh' en dat is ook nog het grappigste want Messi die de ballen ophaalt verdedigers kapot speelt de gekste steekpasses en assists geeft scoort vaak evenveel of, net wat minder of meer als Ronaldo. Kwa doelpunten zitten ze vaak naast elkaar maar assists en alle andere statistieken waarmee je kan aantonen dat een speler voetballend gewoon beter is staat Messi gewoon boven Ronaldo. Dan ben je gewoon de betere voetballer klaar.

9 september 2017 om 03:58

Zou die statistiek graag willen zien, ik denk dat je gelijk hebt hoor, vind Messi zn schot beter, meer nauwkeurig, meer gevoel. Messi is gewoon van een ongekend niveau. Nogmaals, des te knapper dat Ronaldo nog altijd met hem vergeleken wordt en als enige ter wereld jaar op jaar de strijd aan gaat qua moyenne. Ronaldo is gewoon een echte goalgetter geworden, hij gaat verder dan een neusje hebben voor waar je moet staan om een goal te maken. Daarnaast is real ingericht om hem die goals te gunnen. Bij Barca is dit minder geworden sinds het vertrek van Dani alves, in mijn ogen 1 van de belangrijkste spelers voor het "barca spelletje". Daarnaast had hij een topchemie met Messi. Altijd op zoek naar het 1 tweetje of een driehoekie.

9 september 2017 om 04:36

Messi speelt verdediging kapot? Tegen Venezuela was daar bv niks van te zien. Messi is een geweldig goede speler, maar vergeet niet wat voor een team hij rond zich had. Bij Argentinië speelt hij al jaren niks klaar. En nu het met Barcelona minder gaat merk je toch een enorm verschil met de Messi van onder guardiola.

9 september 2017 om 10:10

Niet lullig bedoeld maar Welke statistiek wil je eigenlijk zíen? Iedereen die naar Real en PortugAl kijkt weet dat Ronaldo tig pogingen per match doet. Dat hij vanuit elk hoekje en afstand schiet en vaak mist is niet eens meer nieuws. En dit is ook de reden waarom hij meer bv vrijetrappen heeft gescoord dan missen in zijn carrière.

9 september 2017 om 10:16

Dit dus.

Je ziet de shift ook de laatste jaren van Messi naar Ronaldo gaan.

Nu ga ik niet ontkennen dat Messi de beste dribbel heeft op dit moment. Maar daarom is voetbal juist zo mooi. Het gaat juist om wie het beste presteert. Daar is Ronaldo de afgelopen jaren nadrukkelijker beter in dan Messi.

Waar messi en co in de jaren onder Giardiola iedereen kapot speelden doet Ronaldi en co dat nu. het enige wat jammer is is dat Ronaldo dit team nu pas om zich heeft in plaats in zijn fysiek topjaren.

Toch presteert Ronaldo beter nu juist op latere leeftijf. Belangrijkere doelpunten, tegen grote teams, geeft laatste tijd veel assisten, motiveert zijn team.

en dit is het punt waar Messi keihard in faalt. Bij Argentinië en bij Barcelona. Ik heb het gevoel dat hij er veel meer uit kon halen.

elke wedstrijd 6-8km lopen. erg lui, motivatie nergens te bekennen. oppeppen kent hij niet. Argentijnse debacle kent iedereen. tegen grote tegenstanders in belangrijke wedstrijden kon hij met meer inzet zijn team op sleeptouw nemen.

Messi van 20 jaar is hetzelfde als de Messi van nu. niks is verandert.

het jaar laatste jaar van De braziliaanse Ronaldo bij Madrid en het eerste van Inter, je zou denken dat Messi zo'n niveau aan zou moeten kunnen, op zijn minst voor 1 jaar maar nee. Aan zijn kwaliteiten ligt het niet

ik bedoel, ze presteren al 10 jaar of langer ongekend, maar er liepen spelers rond die 1 jaar of 2 een nog hoger niveau behaalden.

9 september 2017 om 10:18

en de beste afmaker Messi?

Ronaldo scoort veel vaker buiten de 16 vergeleken met Messi. kijk eens naar de nauwkeurigheid van messi en ronaldo binnen en buiten de 16 en je zult zien dat Ronaldo daar de betere in is.

9 september 2017 om 10:25

Het valt mij op in deze site dat zulke berichtjes zoals die van QueVidaRonaldo niet (meteen) worden verwijderd. Heb jij de wedstrijd tegen Venezuela gekeken? Messi dribbelde zijn tegenstanders helemaal kapot. Er staat zelfs een filmpje hier. Messi had toen altijd meerdere tegenstanders om zich heen. Zijn ploeggenoten konden helaas die ruimte die vrij kwam niet benutten. Venezuela is geen Faeröer Islanden (wist niet eens dat zij een nationale elftal hadden).
...de vergelijking met Messi van Dankzij Messi hebben ze 4 finales bereikt, dankzij Messi maken ze kans om zich te kwalificeren voor het WK. Hoezo speelt hij daar jaren niets klaar? En de vergelijking met Guardiola tijden slaat weer nergens op.
Dat zo een reactie nog likes krijgt is mij een raadsel.

9 september 2017 om 13:57

Een wedstrijd is inderdaad een prima maatstaaf om een speler te beoordelen. Iedereen speelt wel eens een slechte wedstrijd. Als je die wedstrijd trouwens gezien had, zou je gezien hebben dat Messi veruit de beste was samen met Di Maria. Totdat die laatste geblesseerd raakte.

9 september 2017 om 13:59

Dat is dus niet waar. Messi scoort vaker van buiten de 16 en heeft daar ook nog eens veel minder kansen voo nodig.

Ik vind Ronaldo beter puur omdat ik meer van de directere speelstijl houd van hem. Hij heeft zich ook al bewezen in Engeland. Begrijp me niet verkeerd maar Messi speelt al heel zn leven bij Barca waar het team is afgericht om hem zo goed mogelijk te laten renderen en ik weet nou niet of hij dit ook in Engeland zou kunnen doen bij een Chelsea ofzo. Ronaldo maakt niet uit waar hij speelt voor hem blijft het gewoon hetzelfde en daarom vind ik Ronaldo gewoon beter en heb ik dat altijd gevonden. Ieder zijn mening wil je discussieren hierover feel free

9 september 2017 om 10:36

Barcelona afgericht om Messi zo goed te laten renderen?
Laten wij dit eens goed bekijken:
Wie eist alle ballen?
Wie is vaak het eind station?
Wie protesteert wanneer hij geen bal krijgt vN medespelers?
In welke team spelt de spits in de dienst van de winger?
Wie mag alle vrije trappen nemen ook al komen de meeste ballen in de bovenste ring of tegen de muur?

Om jou de moeite te besparen:
De hele team spelt in dienst van ronaldo (zelfs Sergio ramos gaf het toe) en Ronaldo spelt in zijn eigen dienst.

Barça spelt in dienst van Messi en Messi spelt 10x meer in dienst van Barça.

9 september 2017 om 11:35

Dat is de reden waarom Real Madrid al jaren de meeste verschillende doelpuntenmakers in hun team hebben. letterlijk van aanval ror verdediging scoort iedereen. Kijk eens naar het aantal schoten van bale en benzema ; meer dan die van Ronaldo. Dat hij ze erin prikt kan hij niet veel aan doen :S

Het is om moe van te worden ondertussen, wie is nou de beste! Ik kan de hele discussie niet meer begrijpen, Ronaldo is niets meer dan een afmaker van de buitencategorie. Hij komt al jaren niet meer fatsoenlijk een tegenstander voorbij. Messi daarin tegen speelt nog steeds met zijn tegenstanders alsof ze er soms niet eens staan. Verdeeld het spel als geen ander, zet een aanval op, of maakt het gewoon zelf af. Persoonlijk ga ik de discussies niet eens meer aan. Te vaak hoor ik "Ronaldo is de beste" om vervolgens weer een stortvloed van argumenten te moeten aanhoren die op niets anders dan onjuistheden berusten, niet onderbouwde argumenten of gewoon letterlijk onzin uitkramen. De shows die Messi meer dan geregeld weggeeft zijn toch kunststukje die je Ronaldo nooit ziet maken, behalve doelpunten dan. Ik ben dan ook zeker een Messi bewonderaar en steek het dan ook niet onder stoelen of banken.

Ze zijn gewoon allebei evengoed..
alleen dat Messi het meegegeven heeft gekregen van god en Ronaldo er keihard voor gewerkt heeft

Ronaldo is iemand die altijd op de goede positie staat, maar Messi daarentegen is gewoon simpelweg de betere voetballer hij gaat mannetjes voorbij alsof het niks is. Ook heeft Messi zelfs meer doelpunten dan Ronaldo dus eigenlijk zou Messi het verdienen, maar omdat hij betere teamprestaties, terwijl het om individuele prestatie gaat.

Jullie lullen wel dat Messi talent heeft en er nix voor hoeft te doen dat is fout je moet nog steeds trainen om jezelf te verbeteren. Je kunt net zo goed zeggen dat Messi chips een en de volgende dag wedstrijd heeft, je moet nog steeds trainen, als hij zoveel talent had had hij vanaf het begin niet eens moeten trainen so piss of. Allebei hebben ze talent. De een is met ieder team kampioen geworden de ander niet de ene gaat huilen na een finale en stopt voor 3 maanden, de ander zet door. Ronaldo is net als Messi een geweldige dribbelaar, maar zijn bouw qua lichaam zorgt ervoor dat het passeren van meerdere tegelijk moeilijker wordt. Een op een blaast hij iedereen weg. Bij man u dribbelde hij ook drie man voorbij omdat hij toen fysiek minder was, ik groeide op met Ronaldo had eerder nooit van Messi gehoord. Messi is fenomenaal maar Ronaldo ook ieder heeft zijn goede en slechte seizoenen. Op WK 2014 had robben speler van toernooi moeten worden. Zowel Ronaldo als Messi speelden niet goed, maar Messi won omdat hij finale bereikte. Ik ben Ronaldo fan maar vindt Messi een serieuze tegenstander

Messi heeft gewoon meer aangeboren talent. Messi is zeker de betere voetballer. Echter de mentaliteit en de manier van spelen zorgt ervoor dat Ronaldo met zijn fysiek en effectiviteit zoveel goals maakt dat hij zo hoog wordt geplaatst maar iedereen weet dat Messi puur van zichzelf de betere voetballer is. Het zijn allebei supersterren, allebei op hun eigen manier. Ze hebben allebei hun eigen kwaliteiten. Messi heeft meer de pass, inzicht dribbel enzovoort en Ronaldo het groter atletisch vermogen. Bekend verhaal allemaal. Waar heb om gaat is dat je objectief moet kunnen kijken. Madrid is een grotere club dan Barcelona. Maar Messi is gewoon een veel completere voetballer als Ronaldo. Messi schudt zijn kunsten zo uit zijn mouw, waar het bij Ronaldo gewoon uit zijn tenen moet komen. Laten we gewoon eerlijk zijn erover. Dat zal in ieder geval veel van deze discussies voorkomen.

cr7 is op dit moment gewoon beter dan messi daar kan je gewoon niet om heen messi niet in vorm kijk naar interland wedstrijden dit jaar is zeker voor ronaldo daar kan je niet omheen messi zeer goed tegen clubs als levante en las palmas waar hij zijn doelpunten op pikt maar als het er echt op aankomt zie je heb weinig

Messi en Ronaldo zijn ongelooflijk, dat weten we inmiddels wel. Hoe goed ze ook zijn, toch is het jammer dat zo'n gouden bal altijd aan een aanvallend ingestelde speler gegeven wordt (met Cannavaro jaren geleden als enige uitzondering). Op deze manier lijkt het meer een soort van logisch gevolg van het aantal gescoorde doelpunten in combinatie met het aantal gewonnen prijzen. Ik zou graag een speler als Modric of Buffon zo'n prijs zien winnen.

Ronaldo is een goalgetter. Messi is meer een spelermaker die' toevallig' achterlijk veel goals maakt.

Anders gezegd: Ronaldo is Suarez
Messi is modric, Isco, Ronaldo in 1

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren