Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Romelu Lukaku wervelt met hattrick op bijzondere avond voor Bakayoko

Laatste update:

België heeft vrijdagavond een ruime zege geboekt in Groep F van de EK-kwalificatiereeks. Op bezoek bij Zweden was de ploeg van bondscoach Domenico Tedesco veel te sterk: 0-3. Romelu Lukaku was met een hattrick de absolute held van de Rode Duivels, terwijl debutant Johan Bakayoko met een assist bij de derde treffer eveneens een aandeel had in de zege.

België kwam in de openingsfase al meermaals in de buurt van het vijandige doel. Onder meer Yannick Carrasco beproefde zijn geluk na een pass van Kevin De Bruyne, maar het schot dat volgde ging net voorlangs. Na een kwartier spelen moest België op één moment naar lucht happen. Dejan Kulusevski vond een doorgang in de Belgische defensie en speelde doelman Thibaut Courtois door de benen; op de doellijn stond Wout Faes echter klaar om te redden.

De score werd in de 36ste speelminuut geopend door Lukaku. De spits, die tot dat moment nog weinig in het spelbeeld voorkwam, stond uitstekend gepositioneerd om een voorzet van Dodi Lukebakio binnen te werken: 0-1. Direct na rust viel de 0-2. Wederom was er een belangrijke rol weggelegd voor Lukebakio, die enkele tegenstanders passeerde en er opnieuw voor zorgde dat Lukaku op koelbloedige wijze kon afronden.

Na ruim een uur spelen mocht PSV’er Bakayoko zijn debuut maken voor de nationale ploeg, terwijl even later Zlatan Ibrahimovic aan de overzijde binnen de lijnen kwam onder luid gejuich. Het slotakkoord werd gespeeld in de 83ste minuut. Lukaku stond opnieuw perfect gepositioneerd voor het vijandige doel en schoot ditmaal binnen op aangeven van Bakayoko, die een waanzinnige dribbel in huis had voorafgaand aan de assist: 0-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze ploeg oogt sterker en frisser dan de gouden generatie.

Zomaar 0-3 winnen in Zweden is niet iedereen gegeven.
Ik denk dat een EK finale er zeker in zit.

24 maart 2023 om 23:19

Yes, verdienste van Tedesco dat hij durft doorselecteren. Goeie mix van ervaring en jonge kerels met veel zin en talent. Fijn om zien!

24 maart 2023 om 23:50

Hou op hoor. Dik mazzel dat de veldverantwoordelijke er niets van kan en Zweden 2x uitglijdt bij gouden kansen toen het 0-2 stond. Dat en mazzel bij de 0-2 waar Lukaku de bal mist maar per toeval teen zijn steunbeen krijgt aangeschoten en de 0-3 waar de Zweden verdedigers een comedy capers opvoering doen aan de zijlijn en je kan niet anders dan concluderen dat dit vooral een heel geflatteerde uitslag is. Verdiende overwinning maar er zijn zo 7-8 Europese landen die een stuk beter zijn en nog eens 5-6 die niet moeten onderdoen. Dan zou een ek-finale een waar mirakel zijn.

25 maart 2023 om 07:57

Real8madrid, haha we kunnen dan vooral alles gaan vergelijken. Misschien lag het wel aan hey schoeisels want wij gleden niet uit. Geflatteerd was het slles behalve, want zweden bakte er werkelijk niets van.

Ek finale is wat overdreven. Maar voor eem generale met nieuwe wisselingen is dit meer dan een geslaagde wedstrijd. Vooral omdat zweden toch al een ingespeeld team is😉.

25 maart 2023 om 09:47

Belgie bakte er ook niet veel van. Hoe kan je dit nou alles behalve geflatteerd noemen? 3 halve kansjes met alle mazzel erin, Zweden had de bal minder en ontbrak het constant aan de laatste baltoets maar had gewoon meer degelijke kansen.

25 maart 2023 om 00:03

Dit na één wedstrijd verkondigen op basis van de uitslag… België was niet schitterend hoor. De “Gouden Generatie” had deze ploeg opgevreten met minstens 5-0 met 80% balverlies in hun beste periode…

25 maart 2023 om 06:26

Inderdaad, met deze coach zie ik het zitten. Anders dan bij de spanjool. Fris voetbal is het nog niet echt, maar er zit verbetering in, en wij hebben duidelijk nog progressie.

25 maart 2023 om 08:16

Heerlijk die waan van de dag. Ze zijn in een omturn fase en in die eerste wedstrijd is het vonnis dus direct dat ze de ek finale kunnen halen?

Gefeliciteerd met de eerste overwinning zuiderburen! Die gaan sowieso door naar het EK lijkt me. Niet zo'n moeilijke poule op wellicht Oostenrijk na.

Hele goede assist van Bakayoko op het einde. Eerst de actie prima (komisch verdedigen van Zweden waar 2 spelers elkaar vloeren) maar de pass echt uitstekend. Blij voor hem die maakt leuke stappen nu na een heel stroef begin.

Lekkere actie van Bakayoko, die bewijst maar eens dattie de basis waard is bij Psv..

24 maart 2023 om 23:26

Ik zei het al eerder Bakayoko is een topvorm, daarom was het onbegrijpelijk van Ruud om hem te banken.

24 maart 2023 om 23:41

Precies, en dan ook nog Guti banken die aanvoerder is bij Mexico… Hoop dattie in ieder geval na deze interland ronde toch wat meer swung in het elftal kan brengen.

Zegt natuurlijk nog niks dit. Met 3-0 van Zweden winnen lukte zelfs onder Wilmots nog wel. Echte test komt pas weer in de nations league.

Qua materiaal is het toch bedroevend momenteel. Wie weet kan Tedesco er een leuke counterploeg van maken en kunnen we af en toe verrassen.

25 maart 2023 om 00:12

Het was zeker niet perfect en nee het is geen gouden generatie, maar je komt echt wel heel zuur over. Uiteindelijk wint België gewoon relatief gemakkelijk hun moeilijkste match - op papier- van deze kwalificaties. Dat is gewoon goed gedaan.

25 maart 2023 om 09:49

Wat is er nou weer zuur aan die reactie? Ik maak een oordeel over de selectie en potentie. Hun kwalificatiepoule heeft helemaal niets met mijn reactie te maken.

Het materiaal is objectief gewoon niet veel soeps. Er zit wel wat snelheid in dus zeg ik dat Tedesco er wellicht een leuke counterploeg van kan maken. Iets anders zou gewoon niet efficient zijn.

5 offensieve spelers in een 4-4-2, je moet maar durven. Tot dusver hadden alle toplanden het moeilijk in Stockholm maar dit België wervelde opnieuw zoals op het WK 2018. Martinez had veel sneller moeten doorselecteren op het EK 21 en WK 22...

25 maart 2023 om 10:01

enkel doorselecteren had niet genoeg geweest.
Martinez houd van ene pragmatische aanpak ipv een dynamische, en dat rendeert gewoon steeds minder en minder. doorselecteren en een nieuwe moderne filosofie is the way to go en dat had nooit gebeurd onder martinez

Hebben ze echt niemand meer anders over? Heeft die FAES echt gespeeld samen met Jan in de verdediging? Das toch die dramatische cv van Leicester city??

25 maart 2023 om 07:59

Die overigens heel goed speelde. Speelt een prima seizoen bij Leicester.

Hoop niet dat je het excelsior beeld nog voor je hebt. Want faes is echt een paar klasse beter geworden.

25 maart 2023 om 10:10

Faes is wel zo een hit or miss type. 70% van de matchen is die (heel) goed maar in de overige 30% maakt die wel veel blunders. Bij Leicester zijn er sinds het WK ook veel twijfels rond hem.

Ik hoop voor ons dat we niet te lang op hem moeten rekenen, of dat hij nog stappen kan zetten.

Benieuwd naar België.
Er waren toch wel teveel sterren die allen op hun eigen manier wouden spelen vroeger.
Stoppen van Hazard kan een zege zijn.
Echte buitenspelers voor Lukaku met De Bruyne daar achter.
Alleen verdediging kan wel eens een probleem zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren