Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda versterkt selectie en hoopt spitsenprobleem op te lossen

Laatste update:

Roda JC Kerkrade staat onderaan in de Eredivisie en volgens coach Jon Dahl Tomasson komt dat omdat de Limburgers een spitsenprobleem hebben. Roda hoopt dit probleem op te lossen met de komst van Berry Powel, die woensdag medisch gekeurd zal worden. Als er geen problemen aan het licht komen, komt Powel per direct over van Heracles Almelo, zo meldt Roda op de website.

/

De 33-jarige aanvaller speelde bij Heracles op amateurbasis en kan daardoor buiten de transferperiode om van club wisselen. Powel heeft met Roda een akkoord bereikt over een contract tot het einde van dit seizoen. De goaltjesdief kwam voor Heracles tot vier invalbeurten in de Eredivisie en speelde in Nederland eerder voor De Graafschap, ADO Den Haag, FC Groningen en FC Den Bosch.

"Berry is een aanvaller met de nodige routine en ervaring die we in deze fase van de competitie goed kunnen gebruiken", zegt technisch manager Leon Vlemmings. "Hij geeft ons bovendien meer mogelijkheden in onze aanval. Aangezien hij op amateurbasis uitkwam voor Heracles Almelo was het voor ons een buitenkansje om hem in te lijven. We zijn er uiteraard blij mee en denken dat hij zeker van waarde kan zijn voor Roda JC.”

Berry Powel kan van meerwaarde zijn voor Roda JC Kerkrade

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
26 februari 2014 om 10:30

De problemen bij Roda zijn veel structureler dan een wel of niet scorende spits:

- Onervaren trainer
- Waardeloze aankopen
- Geen team dat voor elkaar wil knokken
- Mentaal weerbaar, tegenslagen worden zelden overwonnen.
- Te weinig zelfreflectie, de Knvb is alles schuld.

Zou zonde zijn maar dit Roda stevent af op een degradatie!

26 februari 2014 om 11:37

Hoezo zonde? Het is voor iedereen behalve Limburgers net iets te ver rijden hoor. Doei Roda!

26 februari 2014 om 11:41

Voor Roda begrippen hebben ze juist een prima selectie... Kali, Hupperts, Van Peppen, Luijkxs, Dijkhuizen, Letschert, Ramos, Sutchuin, Donald, Fledderus, Bonevacia, Pluim, emouge, Höcher en Jansen zijn allen Eredivisiewaardig. Met name de eerste twee zouden bij een subtopper niet misstaan.

26 februari 2014 om 12:22

Ik vind het juist goed als de clubs van het hoogste niveau verspreid over het land liggen. Wel zo leuk als er in ieder geval één club dichtbij je huis is... Ik zou het liefst de volgende 18 clubs in de Eredivisie zien:

1. Feyenoord
2. Ajax
3. Psv
4. FC Twente
5. Az
6. Vitesse
7. SC Heerenveen
8. FC Groningen
9. FC Utrecht
10. Roda Jc
11. Nec
12. Heracles Almelo
13. ADO Den Haag
14. NAC Breda
15. Sparta Rotterdam
16. De Graafschap
17. RKC Waalwijk
18. SC Cambuur

26 februari 2014 om 12:23

Van peppen en eredivisie niveau. Iets wat niet samengaat

26 februari 2014 om 12:32

Liever PEC Zwolle en Go Ahead dan RKC Waalwijk waar niemand zit.

26 februari 2014 om 13:01

Haha, ja, rkc, dan nog liever spakenburg. Daar zit nog bijna meer volk. Rkc.. Pff

26 februari 2014 om 13:14

Als het voor jou te ver rijden is dan is dat voor een Roda fan zeker het geval, bovendien jullie hoeven maar 1x te reizen wij 18x.

26 februari 2014 om 13:26

Kom op gast... De Graafschap? Sparta? Zowel Go Ahead als PEC Olle spelen prima voetbal voor eredivisiebegrippen.

26 februari 2014 om 16:48

Kom op man, prima selectie? Kali zou bij een subtopper niet misstaan? Wij waren blij in Utreg met zijn vertrek, zeker na zijn openlijke sollicitatie bij Ajax. Hij heeft een paar aardige wedstrijden gespeeld, voor de rest was het narigheid. Overgehypte speler, beperkt, geen leider, wel kapsones. Voor een aantal andere spelers ben ik het met je eens. Maar een Luijkxs, Donald, Demouge, daar gaan ze het echt niet mee redden.
Jammer maar helaas.

Beetje triest om te zeggen, maar deze gast heeft van de hele selectie van Roda nog steeds de meeste doelpunten in z'n benen.

Hoeveel spitsen heeft Roda nu. Volgens mij hebben ze er nu 4. Kom opzeg belachelijk beleid.

26 februari 2014 om 09:54

Nemeth en Demouge hebben wij enkel. Skhurtaj heeft tijdens de schorsing aangetoond absoluut het niveau (nog) niet aan te kunnen. Demouge ligt er nog voor onbepaalde tijd uit en Nemeth is geschorst zodra die een gele kaart pakt. Een spits is nodig, en Powel is een ervaren en goedkoop alternatief.

26 februari 2014 om 09:59

Nou dan heb je er nu toch 4 Ervaren ja maar of je er iets aan hebt. Ik vind de selectie van Roda helemaal niet slecht waarom komt er zo weinig uit. Eerlijk gezegd had ik Roda aan het begin van de competitie in de top 8 geplaatst. Ik vond de aankopen zeer sterk. Maar blijkbaar klopt de verhouding niet helemaal.

26 februari 2014 om 10:03

Arbitrage heeft ons punten gekost. Ook redelijk wat pech. En er zit totaal geen passie in het team. Mentaal behoorlijk zwak. Deze selectie is te goed om degradatievoetbal te spelen, maar als er geen inzet en strijd word geleverd, dan sta je zomaar 18e.

26 februari 2014 om 10:26

Wakker worden Roda Jc!

Als je een selectie hebt die mentaal zwak is en ook nog eens geen inzet hebt sta je terecht 18e!

Heel simpel, door te weinig inzet krijg je tegengoals en als je vervolgens niet de motivatie op kan brengen om dat recht te zetten verlies je (bijna) alles!

Wedstrijden dat Roda gas gaf (2 x Psv, Thuis tegen Ajax (ging net mis) ging het namelijk stukken beter met Roda!

26 februari 2014 om 10:41

Tegen PSV speelde ze zeer goed wonnen ze ook zeker verdient. Guusje is echt een goede speler. Die kan wel een stapje hoger degradeert Roda ben ik bang dat het goed mis gaat. Het salaris huis is veel te hoog. Ze hebben te veel spelers.

26 februari 2014 om 10:38

Roda_jc heeft helemaal gelijk. Demouge is al lang geblesseerd en zal niet op korte termijn terugkeren, en Shukrtah is simpelweg niet goed genoeg. De enige spits waar we van uit kunnen gaan is Németh, dus het is helemaal geen wanbeleid om een goedkope en ervaren kracht aan te trekken.

26 februari 2014 om 12:24

Roda moet eens een fatsoenlijke keeper halen. Die ze nu hebben bakken er erg weinig van.

Heeft hij bij Heracles uberhaupt minuten gemaakt?
Ik denk niet dat je van Powel mag verwachten dat hij Roda gaat redden, maar alle beetjes helpen zullen we maar zeggen.

26 februari 2014 om 09:49

Staat vrij duidelijk in de tekst: 4 inval beurten

26 februari 2014 om 09:51

Misschien de tekst lezen staat er namelijk in. Hij is 4x ingevallen.
On. Ik denk niet dat hij beter is dan nemeth maar als stormram kan hij misschien zijn waarde hebben.
Speelt die lebandynski trouwens niet meer voor roda ?

26 februari 2014 om 09:56

Lebedynski speel momenteel ergens in Denemarken volgens mij, heeft geen contractverlenging weten af te dwingen vorig seizoen.

26 februari 2014 om 10:05

Wat ik overigens echt onbegrijpelijk vind. Lebedynski is sterk, lang en kan goed voetballen. Als je ziet dat in plaats van Lebedynski ene Vasil Shkurtaj in de selectie zit, springen mij de tranen in de ogen

26 februari 2014 om 10:05

Okee bedankt dacht dat hij het toch aardig deed vorig jaar, maar dan heb ik dat mis

Deze zag ik niet aankomen. Heb Berry nog een aantal keren live in actie mogen zien bij Elche in de segunda division, waar hij een echte cultheld was, en denk dat hij momenteel wel degelijk iets kan toevoegen aan Roda. Is erg sterk en kan een doelpunt maken, iets waar de huidige selectie van Roda nogal moeite mee heeft.

Goede keus. Met alle geblesseerden is de spoeling dun voorin, en er moet iets gebeuren. Misschien kan de iets hardere Jupiler League mentaliteit van Powell een verschil maken
Ik geloof dat hij ook kopsterk is, dus goed te gebruiken als breekijzer tot demouge terug is?

Kan een supporter/kenner van Roda JC mij eens vertellen hoe het zit qua jeugd bij de club? Ik kan recentelijk alleen Hupperts als succesvolle doorgestroomde speler herinneren, maar als hij door Roda zelf opgeleid is, loopt er dan niet meer (aanvallend) talent rond?

26 februari 2014 om 09:52

Paulissen komt volgens mij ook uit de jeugd van roda

26 februari 2014 om 09:57

Is dat geen Scandinavier?

26 februari 2014 om 10:04

Paulissen komt uit Kerkrade...

26 februari 2014 om 10:06

Paulissen is een jongen uit Kerkrade. Behoorlijk talentvol, alleen fysiek komt die tekort.

26 februari 2014 om 10:09

niet dat ik weet. Vanuit de jeugd heb je verder Werker en Wijnen als is één van die twee geloof ik weggestuurd ivm gedrag.
Voor de rest is er niet heel veel. Roda heeft zich jaren gered met de centen van Nol en in/verkoop van spelers. Pas sinds enkele jaren dat er weer naar jeugd gekeken wordt

26 februari 2014 om 10:35

Wijnen is weggestuurd inderdaad, was een behoorlijk talent voor Roda begrippen. Goede rechtsback..

26 februari 2014 om 09:53

Paulissen is na de blessure van ''fleddie'' doorgestroomd naar het eerste. Hij heeft nu een aantal wedstrijden in de basis gestaan maar komt fysiek nog heel erg tekort.

Denk niet dat deze speler nog een groot verschil gaat maken voor Roda.

Denk dat het al te laat is voor roda, en om eerlijk te zijn vind ik Roda ook gewoon het minst mooie team in de eredivisie. Jonge clubs als Cambuur en vooral GAE voegen veel meer sfeer toe. Roda had trouwens hoger kunnen staan, ze hebben ontzettend vaak de scheids tegen gehad.

Met alle geblesseerden op dit moment kan Roda wel een doelpuntenmaker gebruiken inderdaad en ik hoop dat Powell zijn oude vorm weer hervindt, want ik vond het altijd wel een prima spits, zeker in zijn de Graafschap tijd.

Leuk voor Roda, maar met alle respect, deze man is echt zwaar over zijn top heen. Het is een fantastische vent, die wel de motivatie maar niet meer de snelheid heeft. Desondanks vond ik het leuk dat hij eventjes bij ons in Almelo heeft gelogeerd en wens hem veel succes in kerkrade.

26 februari 2014 om 10:09

Berry heeft in z'n dikke teen meer toegevoegde waarde als stormram dan Vasil Shkurtaj in z'n hele lijf.

26 februari 2014 om 10:33

' Haha, als Paullissen of Hupperts over de flank weg zijn kunnen ze op de achterlijn even een plas pauze houden omdat ze nog op Powel moeten wachten '
Haha, nee dit is puur wanbeleid. Het had afgelopen transferperiode en voor het seizoen een fatsoenlijke selectie moeten neerzetten en ook de echte pijnpunten versterken ( Keeper, C-spits )
VD Bunder, Vlemmings, ze moeten hun eruit gooien bij Roda en een leiding neerzetten die wat met de club heeft, maar ja.. dat kan ik wel blijven roepen. Eerst maar eens te zien ontsnappen uit deze situatie anders is het sowieso afgelopen in Kerkrade en dan wordt het FC Limburg of helemaal niks

'haha bij Roda beginnen ze hem te knijpen en komt er opeens een speler uit de hoge hoed van de heren'
Had je werk eerder beter gedaan dan hadden jullie nu wellicht niet in deze situatie gezeten.

nu nemeth weer terug is is de spitspositie wel goed bezet bij roda denk ik. ze hadden beter ergens transfervrij een verdediger kunnen oppikken. helemaal met de schorsingen die er nu bij komen

In het zuiden denken ze volgens mij allemaal dat het voetbal draait om aanvallers. Het probleem ligt achterin, je kunt 100 spitsen aantrekken daarvan ga je niet minder tegengoals krijgen. Paniekvoetbal dit.

Ik begin nu wel een beetje medelijden te krijgen met de Roda JC supporters

Die Vlemmings faalt ook overal waar hij zit , hoe vertel je dat thuis.. Dat je overal waar je werkt faalt. En sja Powel had dan Schalk gehuurd paar weken terug dan had je met Nemeth en Schalk een snel klein behendig spitsenduo

Na het seizoen 2010/2011 is Roda JC telkens in problemen gekomen.... elke keer ontlopen ze net de dans. Na dit seizoen (als ze zich handhaven) moeten ze een drastische verandering nemen, of het zal een zelfde verloop worden van de voorgaande seizoenen.

Powel kwam toen ie jong en fit was al veel te kort voor de eredivisie. Nu is hij oud en op. Pure paniekaankoop. Kun je beter je trainer in de spits zetten.

26 februari 2014 om 13:44

Klopt...powel kwam in zijn jongere jaren al veel te kort voor de eredivisie laat staan nu hij 33 jaar is en over de top is. Hij is misschien wel een versterking voor JL maar niet voor de eredivisie, helaas.
Je weet wat ze zeggen kat in het nauw maakt rare sprongen.

Potverdorie, daar gaat onze cultheld!

Ik neem aan dat we hem over 3 weken weer luidkeels toe zullen juichen, dat verdiend die gekke bowlingbal!

Mooie gozer met een top-mentaliteit, maar komt tekort voor zowel Heracles als Roda JC. Ben benieuwd wat hij nog gaat brengen daar in Kerkrade!

26 februari 2014 om 15:15

Hij komt eigenlijk te kort voor het profvoetbal, speelde op zijn 23e nog bij de amateurs waar de onterecht veelbekritiseerde Fred van der Hoorn hem heeft ontdekt. Hij heeft het goed gedaan en het maximale uit zijn carriere gehaald. Het is nu echter passe.

Snap eigenlijk totaal niet wat Roda met hem moet, wel beter dan Skourtai moet ik zeggen haha

26 februari 2014 om 19:49

gelijk al een cultheld na een blauwe maandag? die man komt het beste van pas als roda op de helft van de tegenstander speelt..

Met dit type spelers stelt de club zich dus al op het Jupiler Niveau.
Komt echt tekort voor de eredivisie

Tja, als je bij Excelsior tegen de muur aan loopt en Lars Veldwijk niet komt (een aanvaller die Utreg terecht heeft laten vertrekken) dan heb je je kennelijk al neergelegd bij Jupiler League volgend jaar. Powell is een rare maar bevlogen oliebol, maar heeft te veel beperkingen voor de eredivisie, dat heeft hij altijd gehad.

Wist niet dat jij zo serieus was, sorry daarvoor.

Iemand die mentaal en met zijn ervaring een groot pluspunt is in de kleedkamer voor de jongens. Daarnaast speelde hij op amateurbasis, bracht hij de jongens wat bij en is het een buitengewoon vriendelijke jongen.

Als dank voor zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren