Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC klimt uit gevarenzone na winst op 'lievelingsopponent' NEC

Laatste update:

Roda JC Kerkrade is 2013 begonnen zoals het 2012 afsloot: met een zege. NEC, dat van de voorgaande dertig ontmoetingen in Kerkrade er liefst twintig keer verloor, bleek ook nu niet opgewassen tegen de Limburgers. Een razendsnelle treffer van Sanharib Malki (de snelste van het lopende seizoen) hielp de thuisploeg in het zadel, waarna Mikolaj Lebedynski na een ruim uur spelen het karwei klaarde: 2-0. NEC blijft daarmee al sinds 24 november verstoken van een overwinning. Roda mag weer voorzichtig omhoog kijken.

/

‘Goed uit de winterstop komen’ kreeg al binnen dertien seconden spelen een geheel nieuwe dimensie. De meeste fans moesten hun plekje in het Parkstad Limburg Stadion namelijk nog vinden, toen de bal al in het net lag. Roda JC slingerde de bal vanaf de aftrap meteen naar voren en bracht Khalid Sinouh daarmee ernstig in verlegenheid. De doelman van NEC verwerkte de hoge inzet niet goed en Malki profiteerde optimaal: de spits kopte de bal van dichtbij over de laatste verdediger heen en hielp zijn ploeg zo al binnen een mum van tijd aan een 1-0 voorsprong.

Aanvankelijk hadden de bezoekers uit Nijmegen veel moeite om die snelle tegenslag te verwerken. Roda JC kreeg nog een goede kans op een treffer, maar gaandeweg nam de nummer zeven van de Eredivisie de regie over. Nick van der Velden leek na een half uur spelen Melvin Platje in stelling te brengen, maar de spits kon niet bij de voorzet van zijn ploeggenoot. Niet veel later werd het écht gevaarlijk: na een mooie aanval over rechts leek Sören Rieks de bal voor het inschieten te hebben, maar de Deen verloor de rust en schoof slordig naast. Omdat Platje nadien nog een keer miste, bleef het 1-0 bij rust.

/

NEC ging na de onderbreking door waar het gebleven was. De bezoekers hadden het betere van het spel, maar verzuimende ook nu omdat in de score uit te drukken. Zo punterde Van der Velden naast en had Roda-doelman Filip Kurto de mazzel dat zijn bedenkelijke optreden bij een hoge bal van Rémy Amieux met een sisser afliep: het leer viel op de bovenkant van de lat. Precies op het moment dat het er echt om begon te spannen, bracht Lebedynski de verlossing.

De spits miste eerst nog van een meter of twintig, maar was enkele minuten later wel succesvol. Rob Wielaert legde een hoge vrije trap terug tot bij de Pool, die vervolgens van dichtbij steenhard raak kopte. Daarmee bracht hij niet alleen zijn ploeg in veilige haven: het was tevens de eerste keer sinds 6 oktober van het vorig jaar dat de thuisfans in Kerkrade meer dan één treffer én een zege van hun ploeg mochten begroeten. Ondanks de ruim 22 minuten die na de 2-0 nog resteerden, wisten de bezoekers uit Gelderland het treffen niet meer spannend te maken. Roda JC verlaat zodoende de degradatiezone en staat nu gedeeld dertiende. NEC blijft (gedeeld) zevende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Nec had gewoon de pech dat die goal zo snel al viel. Anders had ik ze eerlijk gezegd nu wel minimaal een puntje zien meepakken hier. Sorry dat ik het zeg maar in Roda zegt echt 0.0 van wat dan ook wat een dramatisch elftal. En zag ze net juichen met ze alle als of ze net de CL met 5-0 van Barcelona gewonnen hadden

20 januari 2013 om 18:32

ja jammer dat Roda won, vindt het de minst aantrekkelijkste club in de eredivisie at the moment.. anti voetbal en alleen maar buitenlanders..

20 januari 2013 om 18:34

Sorry, maar alleen maar buitenlanders is gebaseerd op dingen uit het verleden.
Anti-voetbal is er met vlagen inderdaad wel, maar goed daar is ons materiaal ook erg beperkt voor. Toch weten ze met vlagen ook te voetballen, maar ik zie momenteel maar wat graag punten deze kant op komen. Of het met goed voetbal is of met antivoetbal, maakt me momenteel niet zoveel uit.

20 januari 2013 om 18:38

Er stonden vijf Nederlanders en drie Nederlands sprekende Belgen in de basiself, dus het valt allemaal wel mee. Ik neem aan dat je dit roept zonder ook maar even research te hebben gedaan.

20 januari 2013 om 18:42

Dus Ajax mag je ook niet, te veel Denen.
Groningen mocht je ook 2 jaar geleden niet, te veel sweden.
Dus zeer slecht argument.

En trouwens nec heeft ook veel buitenlanders.
5 in de basis bij nec van de 12

20 januari 2013 om 21:14

Wat een frustratie hier omdat NEC voor de zoveelste keer bij Roda heeft verloren... alleen maar buitenlanders? Pardon?
En misschien vind men wel van NEC dat ook wel. Een club die er nooit uitspringt en tot op heden nog geen prijs heeft weten te pakken. Dat het nu minder gaat met Roda is natuurlijk makkelijk "scoren"

20 januari 2013 om 18:34

Ach, NEC speelde nog slechter vandaag. Dat Roda dit jaar niet zo'n spectaculair elftal heeft, dat is bekend, maar als NEC genoeg kwaliteit had, dan hadden ze die 1-0 juist gerepareerd. Ze hadden ruim negentig minuten de tijd ervoor. En vind je het gek dat er zo gejuicht wordt? Elk punt is meer dan welkom als je ergens onderin staat.

20 januari 2013 om 18:37

NEC speelde nog slechter vandaag? Are you serious?

20 januari 2013 om 18:40

Ja, want ze verliezen.
Malki was beter dan Platje
Hupperts was beter dan Foor
En zelfs Kurto was beter dan Sinouh

20 januari 2013 om 18:40

Vond jij ze goed dan? Meer balbezit, maar nauwelijks kansen. Dat vind ik niet bepaald goed te noemen. Of vind je dat getik achterin goed voetbal?

20 januari 2013 om 18:44

Nee, goed niet(heb ik ook nergens gezegd), maar het veldspel was beter dan dat van Roda. Maar als je zelf de kansen(minimaal 3 puike kansen met Van Eijden, Rieks en Van der Velden) niet benut kan je hier op wachten, zeker als je zo'n onzekere keeper op goal hebt die Roda 1, bijna 2 goals gewoon cadeau doet.

@ Rodarocker

De redenering dat je automatisch slechter bent als je verliest is zo beperkt en achterhaald.

20 januari 2013 om 18:46

Met goed voetbal dwing je kansen af.
Je doet het in mijn ogen ook goed als je naar je mogelijkheden speelt en dat goed uitvoert.
Goed voetbal en verzorgt veldspel zijn in dezen dan ook te scheiden.

20 januari 2013 om 18:48

Klopt, ik vond het veldspel van NEC met name in de eerste helft beter, maar in de tweede helft was NEC nergens meer. Zelfs na de 2-0 leek het als of ze er geen zin meer in hadden. Ik vind alleen dat Ecktsjaak Roda iets te kort doet hierboven. In mijn ogen doet hij net of NEC na de 1-0 van Roda 90 minuten lang moest bijkomen van de schrik.

Ik wens je veel succes met NEC verder, ik vind nog steeds dat ze een goed seizoen draaien dit jaar.

20 januari 2013 om 21:21

@ keizerstad

Welke wedstrijd heb jij gezien? "3 puike kansen" voor Nec, het veldspel van NEC was beter? En dan ga jij anderen wijzen op beperkt en achterhaald inzicht.
Lebedynski had die bal er in moeten hebben dat noem ik pas een puike kans. Die was gewoon niet te missen. Onze keeper gezien? Vond je hem zo zeker dan? Die aanslag op Malki die eigenlijk direct rood had moeten zijn is jouw natuurlijk ook niet opgevallen. Is natuurlijk ook achterhaald he?

20 januari 2013 om 18:38

Laat ze juichen, wat is daar mis mee?
Het als Roda een dramatisch elftal heeft, en Roda wint van nec, moet je nagaan hoe dramatisch het elftal van nec is.

20 januari 2013 om 18:52

Toch grappig dat er mensen mij nu aanvallen over de kwaliteiten van Nec. Terwijl ik helemaal niks met Nec heb. Dit is gewoon een moment opname Nec had gewoon pech dat de goal zo vroeg viel misschien ook door onkunde van de keeper. Als je zoals jou redeneert word het wel heel erg makkelijk. Over het algemeen heeft Nec een beter elftal en voetbalt ook gewoon een heel stuk leuker als Roda. Dat lijkt soms echt helemaal nergens op.

Dat juichen was gewoon stuitend je hebt gewoon met een dosis mazzel van Nec gewonnen. Nog niet eens een Ajax of Psv maar de nummer 8 van de eredivisie. Als je ze nou helemaal weg getikt had had ik gezegd oke

20 januari 2013 om 19:37

Jouw redenatie raakt kant noch wal. Volgens jou mag Roda dus alleen juichen als ze de tegenstander helemaal wegtikken? Dan kunnen we net zo goed niet meer juichen. De 2-0 voelde gewoon als een bevrijding en de drie punten zijn, kijkende naar Roda's positie, zeer belangrijk.

20 januari 2013 om 21:25

Sjaakie zit volgens mij iets te vaak in de graftombe van het Gelredome bij een club die hun identiteit hebben verkocht. Of gewoon gefrustreerd?

Wij staan onderaan de lijst en zeker gezien de perikelen die er spelen zijn wij hartstikke blij met een overwinning. Ook als het voetbal gewoon rampzalig is.
Ik snap in jouw positie heel goed waarom je dit nooit zult begrijpen.
.

20 januari 2013 om 22:31

@mardymo

Leg me dat eens heel even uit je valt me nu aan op Vitesse ook prima. Denk je dat ik er blij mee ben dat we nou een Georgische eigenaar hebben nee dus kom ook niet met die onzin aan. Alleen anders waren we er niet meer geweest dus we moesten wel maar dit is dus absoluut niet waar ik blij mee ben. Heb me er bij neer gelegd dat is totaal wat anders.

Ik snap ook wel dat jullie blij zijn met een overwinning maar het was gewoon een gestolen overwinning. Kijk als je straks aan het einde van de rit nacompetitie afwend of weet ik veel wat. En je juicht zo helemaal terecht maar nu is het midden van de competitie.

En waarom je gelijk Vitesse moet afkraken is me heel erg een raadsel. En waarom snap je in mijn positie heel goed dat ik het nooit zal begrijpen?

20 januari 2013 om 22:33

@miln
Nee dan nog had ik gedacht van oke als je zo juicht. Alleen als je zon wedstrijd op de mat legt en je wint van de nummer 8 dan vind ik dat helemaal overdreven. Als je straks nacompetitie afwend of je doet dit in de laatste weken van de competitie dan snap ik het nog. En ze mogen het van mij ook gewoon doen hoor er is niemand die zich wat van me mening aan hoef te trekken. Alleen ik mag het toch wel stuitend vinden

21 januari 2013 om 09:35

Een gestolen overwinning? Laat me niet lachen. We hebben met 2-0 gewonnen, Koolwijk die een rode kaart had moeten krijgen voor zijn afschuwelijke overtreding in het begin van de wedstrijd, Lebedynski die een 110 kans weet te missen. NEC die hooguit 3 kansen heeft kunnen creeeren maar had geen enkel moment in het stadion zoiets van we gaan verliezen. NEC mist dreiging van voren.
Iets wat Roda wel heeft middels een Malki.

En over dat juichen: Vitesse staat op zijn zachtst nou niet echt meer bekend als hondstrouw en fanatiek publiek en al helemaal niet na die overname. De sfeer is zo waar onder het vries punt. Bij Roda is men blij met een winst, blij met het feit dat er een limburgse jongen in het veld staat. Elke punt die we pakken daar zijn wij hartstikke blij mee. Bij ons staat er geen arabier, georgier, rus of wat dan ook voor de deur met miljoenen. Willen wij ook niet. Wij hadden 2 investeerders die al jarenlang met Roda verbonden zijn echter kunnen we daar niet meer op rekenen. M.a.w. we moeten roeien met de riemen die we hebben. En dat er bij jullie niet meer gejuicht wordt, men niet meer tevreden is met het winnen van een wedstrijd maar alleen blij kan zijn als men europa haalt of kampioen wordt, dat is meer een tekortkoming aan jullie kant.

Het erge is gewoon dat jij zelf zegt dat je niet blij bent met de overname maar je reageert precies hetzelfde als elke supporter van een club zonder identiteit.
Vergeten waar jullie vandaan komen? Toen waren jullie nog blij met een overwinning.

21 januari 2013 om 15:53

helemaal mee een de overwinning was terecht en verdiend Nec combineerde misschien wel beter maar er waren niet veel kansen en dat is weer een plus punt voor onze niet altijd zekere verdediging

Hoe speelde Bonovacia

20 januari 2013 om 18:42

Redelijk. Kwam af en toe een beetje onwennig over, maar het spel was over het algemeen bij alle spelers niet denderend vandaag. Hij haalde wel een bal van de lijn bij een 1-0 stand, heel belangrijk!

20 januari 2013 om 18:43

Bonevacia deed het aardig.
Het oogde af en toe wat rommelig maar hij had wel vaak de bal en wist die dan ook bij medespelers te krijgen. In ieder geval beste nummer zes die ik dit seizoen bij roda gezien heb.

Bedankt Sinouh. Eikel.

Na 13 seconden om niks een tegengoal. Ja dan loop je achter de feiten aan, ondanks dat je een stuk beter was. Goede kansen gehad en naar mijn mening is nederlaag geflatteerd, onterecht maar bovenal verschrikkelijk onnodig.

Roda had het geluk aan d'r zijde en sprongen i.t.t NEC wel goed met de kansen om, maar hebben voetballend amper iets laten zien. Zij hadden vandaag gewoon de mazzel.

21 januari 2013 om 14:27

Prima supporter ben jij om eigen spelers uit te schelde na 'n fout. Je hebt gelijk dat het een stomme en onnodige actie was van Sinouh, maar om direct te gaan schelden.

Chappeau!

hahaha lachwekkend natuurlijk dat sinouh erin staat, foor die al tijden dramatisch speelt gewoon george erin ook al is die ook wisselvallig. Er moet gewoon een spits bij om het veldoverwicht te benutten, met platje en ten voorde eindigen we 14e en dat is doodzonde als je de winterstop ingaat als 7e.

Het niveau was vandaag bedroevend van beide kanten, maar voor mij maken de drie punten dat meer dan goed! Heel belangrijk dat de we de laatste twee wedstrijden zes punten hebben te weten pakken. Ook mooi om te zien dat beide spitsen een doelpunt hebben weten te maken. Hopelijk blijft Lebedynski nu in de basis!

De 3 onderste ploegen mogen wat mij betreft zo wel blijven staan, al gun ik Willem 2 door het beleid daar het meeste op lijst behoud.

20 januari 2013 om 21:23

Laat NAC nog maar een plaatsje stijgen en Roda een plaatsje zakken en dan is het mooi zo. Wat een grafvoetbal in Kerkrade.

20 januari 2013 om 23:15

Vriend kijk zelf naar je kak voetbal van nac diep in het rood!!!! Ga lekker faliet roda kan weer zwarte cijfers schrijven!

21 januari 2013 om 12:35

@taranis

Gelukkig is het voetbal van NAC zo oogstrelend mooi, hé . Er viel gisteren niet goed te voetballen op het veld, dus ik vind het niet gek dat het niveau bedroevend was.

21 januari 2013 om 13:20

Zo, zo, boertje, nog lekker gefrustreerd na de wedstrijd tegen Zwolle? Ben geen Nac-supporter, maar als ik moet kiezen zie veel liever NAC in de eredivisie dan Roda. Qua voetbal is het allebei niks dit seizoen, maar qua club en voetbalsfeer heeft NAC een paar streepjes voor.

21 januari 2013 om 19:51

Haha topclub Nac... schei toch uit man. Roda heeft meer europese duels op haar naam staan, is nog nooit gedegradeerd, heeft meer successen behaald dan Nac. En als we kijken naar de afgelopen 4 jaar (ondanks alle perikelen bij Roda) hebben zij constant boven NAC gespeeld.

Om maar niet te beginnen over het feit dat de gemeente het stadion van NAC " eventjes" had overgekocht voor meer dan 10 miljoen anders was het nu al gedaan met de club.

Jij gefrustreerd dat Feyenoord weer van het veld werd geschoten door Ajax? Of nog steeds niet over die 10-0 nederlaag heen van Psv?

Het was echt een ontzettend zwakke wedstrijd van Nec. Geen beleving, geen inzet en gewoon geen overtuiging.
Aanvallend zag het er allemaal zo armoedig uit. Platje is leuk en aardig maar heeft totaal geen creativiteit, scorend vermogen en doelgerichtheid. Van de Velden en Rieks konden weer eens niets klaar spelen voorin en het was maar zelden dat NEC er door kwam. De aanval waarbij Rieks voorlangs schoot, is gewoon een geweldig aanval die gewoon bekroond moet worden met een doelpunt. Zo'n kans moet je benutten, punt!
De kopbal van Rens die van de lijn wordt gehaald is ook pech, gewoon pech.

Ryan Koolwijk, meneer Koolwijk. Een ontzettende zwakke wedstrijd van jouw kant. Je verloor alle kopduels, laat staan duels in 1 tegen 1 situaties. Je was aanvallend niet aanwezig. Je was alleen maar bezig met de tegenstander en het weer, want volgens mij is het daar boven bij jou 5 graden kouder.
Die overtreding op Malki is een zware, mag je van geluk spreken dat Nijhuis gelijk een gele prent uitdeelt anders wordt je door de videobeelden geschorst met 3 of 4 wedstrijden.

Nee, NEC moet echt oppassen dat ze niet ver weg gaan zakken, want als je zo voetbalt zul je nooit een wedstrijd winnen. Geen enkele actie van de voorhoede spelers, geen leuke aanvallen en vreugde in het spel.
NEC heeft mazzel dat ploegen het onder NEC vooralsnog slecht doen en dat NEC mede daardoor nog steeds op een keurige 7e plaats staat, maar de onderlinge verschillen onderin zijn zo nihil dat het gewoon billenknijpen wordt tot de laatste speeldag ben ik bang.

NEC heeft trouwens echt last van de 'wet van Murphy'. Iedere tegenstander waar NEC tegen moet heeft al maanden niet gewonnen, maar wanneer de club uit Nijmegen op bezoek komt, of ze komen in de Goffert op bezoek gaan ze altijd minimaal met 1 punt ervan door. Verschrikkelijk om dit steeds te constateren. Roda had al sinds 3 oktober (!) geen overwinning meer geboekt in een thuiswedstrijd en Groningen - de tegenstander van volgende week - dit ook al weken zonder (uit)overwinning.

Ben benieuwd hoe de koppen er nu mentaal voor staan en wie er nog bereid zijn om door het vuur te gaan voor Nec.

Forza!

Ach ja. Als NEC tegen Roda speelt is het standaard 0 punten. Onbegrijpelijk, maar blijkbaar ligt die ploeg ons gewoon niet. Blijft teleurstellend, maar wel al ingecalculeerd,

20 januari 2013 om 23:06

ik ken het gevoel, roda tegen rkc is precies hetzelfde. Al zou roda met een 5-0 voorsprong beginnen dan nog zouden ze verliezen

idd nec77 het is niet te geloven maar er zijn ploegen waar we het om 1 of andere reden altijd van verliezen Roda uit is bijna een zekerheidje voor verlies .

De wedstrijd in een notendop.
Roda heeft iets wat NEC niet heeft... Scorend vermogen.

Volgende keer graag Babos weer onder de lat en George opstellen.

Alle roda haters hou jullie mond! Roda komt terug van financieel heel diep in het rood afgelopen jaar zwarte cijfers! En roda heeft nou eenmaal niet veel geld over 3 of 4 jaar kan roda ook weer op het niveau van nec of az komen dan hebben ze weer genoeg geld! En ajax psv feyenoord roda nog NOOIT gedegradeerd derest wel dus jullie hebben geen recht van spreken! Meeste hier zijn voor nec en zijn teleurgesteld geen reden om te zeggen dat roda slecht speelt als dat zo was had nec gewonnen ofniet?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren