Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC boekt eerste uitzege in Keuken Kampioen Divisie sinds eind augustus

Laatste update:

Roda JC heeft maandagavond voor het eerst sinds 30 augustus (toen 0-4 tegen Jong Ajax) weer een uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie weten te winnen. De ploeg van Jurgen Streppel, die zelf ontbrak omdat hij in quarantaine moest, was met 0-1 te sterk voor de beloftenploeg van AZ. Roda trad in Wijdewormer aan zonder aanvaller Jordy Croux, die ‘ruimte kreeg om een transfer af te ronden.’

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de thuisploeg, dat via basisdebutant Tijmen Wildeboer het Limburgse doel onder vuur nam. De aanvaller leek een vlotte Alkmaarse aanval te belonen met een doelpunt, maar zag zijn inzet ternauwernood worden gered door doelman Jan Hoekstra. Roda liet voor het eerst van zich horen na een klein half uur spelen. Na een steekpass van Benjamin Bouchouari kon Patrick Pflücke door aan de linkerkant. De Duitse middenvelder had medespelers voor het uitkiezen, maar schoot zelf en zag zijn poging naast het doel van Sem Westerveld gaan.

Westerveld, zoon van oud-doelman Sander Westerveld, maakte maandagavond zijn debuut onder de lat bij Jong AZ. De sluitpost trad na een half uur spelen goed op nadat Bouchouari op aangeven van Thijmen Goppel de openingstreffer op de schoen leek te hebben. De beste mogelijkheid voor rust werd genoteerd door Soulyman Allouch. De aanvaller van AZ creëerde ruimte voor zichzelf, maar zag zijn schot via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren.

Tien minuten na rust pakte de ploeg van Streppel de leiding. Op aangeven van Goppel zette Pflücke met het hoofd de 0-1 op het bord. Even daarvoor had Goppel zelf de paal geraakt nadat hij verdediger Fons Gemmel van AZ te snel af was. AZ probeerde in het restant van de tweede helft een gelijkmaker te forceren en werd gevaarlijk via Des Kunst en Richonell Margaret, maar zag Roda met de overwinning aan de haal gaan. Het betekende de eerste overwinning sinds eind augustus voor de Limburgse formatie. Aan de stand in de Keuken Kampioen Divisie verandert niks. Roda blijft tiende, AZ achttiende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

mooi resultaat vind het altijd leuk als Roda het goed doet dit komt omdat ik jaren in Kerkrade heb gewoond. en af en toe naar een wedstrijd ging

Heb de wedstrijd niet helemaal kunnen zien maar een mooie overwinning en ook weer eens de 0 gehouden. Hoekstra erg belangrijk met een paar goede reddingen. Ook mooi dat Croux gaat vertekken. Na Alberg nog een grootverdiener de deur uit die tevens niets heeft toegevoegd de afgelopen 1,5 jaar.

4 januari 2021 om 21:33

Helemaal met je eens. Croux is echt een F Garnituur Arjen Robben. Ook Milts nog slijten en dan hopen dat we met een gemotiveerd team kunnen werken naar een top 5 plaats. Jammer dat Hoekstra gehuurd is. Ik zie het met spelers als Pflucke, Goppel, Absalem en als kers op de taart Benji toch wel positief in.

4 januari 2021 om 21:43

Inderdaad, Streppel heeft gelukkig ingezien dat Goppel en Benji in de basis hoorden, vanaf het moment dat die twee erin staat is het spel echt vooruit gegaan. Hopen op één of twee leuke versterkingen en dan maken we er maar het beste van.

4 januari 2021 om 22:26

Waae gaat Croux heen dan? Is dat al bekend?

4 januari 2021 om 22:35

Meer dan hetgeen in de tekst staat is niet bekend, Roda gaf alleen een korte mededeling dat hij een transfer aan het afronden was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren