Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robben maakt kans op plaats in UEFA Team van het Jaar

Laatste update:

Arjen Robben is de enige Nederlander die kans maakt op een plek in het UEFA Team van het Jaar. De Europese voetbalbond maakt dinsdagochtend een lijst met veertig genomineerden bekend en Robben is de enige speler uit Nederland waarop gestemd kan worden.

/

De aanvaller van Bayern München komt in aanmerking voor het middenveld en op het moment van schrijven is hij de 'middenvelder' die de meeste stemmen heeft gekregen. Robben staat in 67 procent van de teams (bericht geschreven om 10.20 uur). Robbens concurrenten zijn Xabi Alonso, Arda Turan, Ángel Di María, James Rodríguez, Koke, Toni Kroos, Luka Modric, Paul Pogba, Ivan Rakitic, Marco Reus en Yaya Touré.

De dertigjarige Robben heeft een uitstekend jaar achter de rug en won met Bayern de Bundesliga en de DFB Pokal, terwijl hij met het Nederlands elftal uitblonk op het WK in Brazilië. Oranje eindigde op dit toernooi als derde. Vorig jaar waren er 6,3 miljoen voetballiefhebbers die een Team van het Jaar samenstelde; in het uiteindelijke elftal stond toen geen Nederlander.

Stel hier je Team van het Jaar samen.

Arjen Robben hoort in het Team van het Jaar

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Robben hoort echt in het team van het jaar! Beste speler voor de rechterflank naar mijn mening!

25 november 2014 om 10:35

Inderdaad

25 november 2014 om 11:19

Dit is mijn wereldelftal, smullen!

Courtois
Ivanovic
Kompany
T. Silva
Alaba
Vidal
Modric
Robben
J Rodriguez
Ronaldo
D Costa
25 november 2014 om 11:23

@leo

Mooi elftal maar was Rodriguez echt zo goed dat hij daarbij hoort?

25 november 2014 om 11:55

Thiago Silva? Serieus? Die heeft werkelijk een dramatisch jaar gehad. Echt een overschatte verdediger

25 november 2014 om 12:07

Heb je James zijn WK gemist ofzo?

25 november 2014 om 12:13

Net Als james is Robben overschat. Robben heeft nog nooit 20 plus goals gescoord. Ook heeft Robben nog nooit 10 assits gegeven. Sterker nog, Robben heeft nog nooit meer dan 16 goals gescoord. Wat dit betreft kan Robben onmogelijk vergeleken worden met de grote goden.

25 november 2014 om 12:20

Robben scoort weliswaar minder dan Ronaldo en Messi, maar is wel continu een plaag voor iedere defensie vanwege zijn constante dreiging. Bovendien vergt het altijd 2 man (1 rugdekking) om hem voldoende te verdedigen, wat anderen in het elftal in staat stelt om uit te blinken. Dit zie je vooral goed terug bij Bayern. Veruit de beste rechtsbuiten op dit moment, alleen Bale komt daar momenteel enigszins in de buurt.

25 november 2014 om 12:21

@darryl

Ik vind James overhyped door zijn transfer naar Real wat veel mensen hun keuze beïnvloed. Was hij bij Monaco gebleven dan stond hij er compleet anders voor.

25 november 2014 om 12:28

Als dat het enige criterium is. Laten we het dan ook nooit meer over Ribery hebben. Die heeft er namelijk nooit meer dan 12 gescoord. Ik denk echter dat het niet alleen om goals gaat, maar meer over hoe belangrijk je bent voor het team. Robben was voor Nederland en Bayern zeker zéér belangrijk.

25 november 2014 om 12:29

Wat praat je onzin man

25 november 2014 om 12:54

Robben overschat? Gast voel eens aan je hoofd!

25 november 2014 om 13:11

Duitsland is wereldkampioen en je hebt niet 1 Duitser erin staan. Courtois was afgelopen jaar heel goed hoor maar Neuer hoort daar natuurlijk op de goal te staan. Ook mis ik de beste middenvelder van de wereld op het middenveld, Kroos. Tot slot vond ik dat Thiago Silva een heel matig seizoen achter de rug heeft. Ging regelmatig gigantisch in de fout, daar zou ik dan op zeker Ramos zette, die het met Madrid natuurlijk fantastisch gedaan heeft en erg belangrijk was bij het winnen van de CL.

25 november 2014 om 13:16

Robben speelt ook maar 20 wedstrijden per seizoen in de competitie.
Jij bent ook echt typisch een gozer die alleen naar de basis stats kijkt.

Hij had vorig seizoen in 54 wedstrijden, 26 goals en 21 assists. Kortom, hele goede cijfer. Geen andere vleugelspeler die leeft op Ronaldo na heeft deze nummers.

25 november 2014 om 13:27

Arjen Robben 2010/2011, 14 wedstrijden, 10 assists.

Wat het betreft goals en assist kan hij inderdaad niet vergeleken worden.
Maar gelukkig bestaat voetbal uit meer dan die 2 aspecten.

25 november 2014 om 14:16

@matthaus Op letterlijk al je punten zit je ernaast. Echt een dom betoog.
Ten eerste, in het seizoen 2009/2010, 24 wedstrijden, 20 goals 6 assists.
En over die assists, heeft hij toevallig vorig seizoen in 30 wedstrijden 15 keer geprikt voor Bayern en 10 assists gegeven. Zal ik ook nog even het WK erbij halen anders, eenmansleger Robben in elke wedstrijd behalve tegen Argentinië toen hij 3 dubbele dekking had? Robben is op dit moment, en zeker als je de laatste paar jaren kijkt de beste rechtsbuiten ter wereld. Bale komt er wel aan though.

25 november 2014 om 17:24

ik zou er toch dit van maken

neuer
lahm
hummels
ramos
alaba
kroos
di maria
modric
robben
messi
ronaldo
25 november 2014 om 23:11

Ook qua assists is Robben ontzettend matig.

26 november 2014 om 13:41

sterke opstelling! mijne dit toch wel denk ik:

Neuer
De Sciglio
Chiellini
Sokratis
Rodriguez
Sneijder
Gotze
Robben
James
Neymar
Ibrahimovic

Gezien zijn concurrentie, verwacht ik alleen moeilijkheden vanuit de Real Madrid hoek met Modric en Kroos. Persoonlijk vind ik Robben er toch wel met kop en schouders boven uitsteken. Het zou een mooie erkenning zijn zeg!

Edit: Natuurlijk zijn er meerdere middenvelders die gekozen worden, dus Robben staat er ongetwijfeld bij.

25 november 2014 om 10:44

Modric en kroos als vleugelaanvaller?

25 november 2014 om 10:57

Ik heb net gestemd, robben staat tussen de middenvelders zoals kroos en modric

25 november 2014 om 12:13

Net Als james is Robben overschat. Robben heeft nog nooit 20 plus goals gescoord. Ook heeft Robben nog nooit 10 assits gegeven. Sterker nog, Robben heeft nog nooit meer dan 16 goals gescoord. Wat dit betreft kan Robben onmogelijk vergeleken worden met de grote goden.

25 november 2014 om 12:26

Prima dat jij de statistieken bijhoudt. Menig voetbalkenner weet dat Robben één van 's werelds beste voetballers is momenteel. Robben overschat noemen, alsjeblieft zeg. Wat Robben zijn cijfers ook zeggen, hij is 9 van de 10 keer betrokken bij een doelpunt. Om dat te zien, moet je natuurlijk wel de wedstrijden bekijken.

25 november 2014 om 12:48

Uhm ok...? Robben overschat? Al jaren een van de beste voetballers in de Bundesliga. En we kunnen wel stellen dat we vooral dankzij een uitblinkende Robben zo ver zijn gekomen afgelopen WK. Zelfs nu hij de leeftijd van 30 heeft bereikt wordt hij door velen tot een van de betere vleugelaanvallers op de wereld gerekend. Je moet niet zo zwaar wegen aan de statistieken. Robben is zijn halve leven geblesseerd geweest en kijk hoe goed hij is. Dat mag je ook meenemen in je statistieken. Sinds hij bij Bayern Munchen speelt heeft hij in 149 wedstrijden 89 keer gescoord. Dat is 0,6 goals per wedstrijd. Niet slecht voor een vleugelaanvaller, of wel soms?

25 november 2014 om 13:41

Ik heb een dejavu. Oh nee je zegt hetzelfde gewoon nog een keer. Als je het maar vaak genoeg zet, wordt het de waarheid?

25 november 2014 om 23:11

Niet slecht voor een vleugelaanvaller, maar te weinig om de beste van de wereld te zijn.

Als iemand het verdiend is hij het wel. Deze man is al maanden in vorm bij Bayern en heeft daarnaast ook persoonlijk een geweldig WK gekend. Deze man hoort bij de 3 beste spelers ter wereld en verdiend deze onderscheiding dubbel en dwars

Hij hoort daar zwaar in met uitstek beste rechtsbuiten van dit jaar.

Modric vind ik beste middenvelder maar robben hoort er ook zeker in!

Deze man is al ongeveer het hele jaar de meest complete, belangrijkste speler van de wereld. Doet niks onder aan Messi of Ronaldo. Zowel bij Nederland of bij Bayern betrokken met veel goals, assist en is een duidelijke leider in het veld. Hopelijk kan hij dit nog een aantal jaar volhouden want het is echt onwijs genieten van zijn spel. Het lijkt af en toe oh zo simpel maar is het alles behalve.

25 november 2014 om 11:49

@sjoerd

Robben heeft een fantastisch seizoen gedraaid, maar Ronaldo en Messi scoren 2x zoveel doelpunten en geven even veel assists.

25 november 2014 om 12:20

Vergeet niet dat Ronaldo en Messi in de aanval spelen en Robben op het middenveld en vaak veel verder van de goal af speelt. Daarnaast spelen Real en Barca helemaal in dienst van Ronaldo en Messi en Bayern niet in dienst van Robben. Wat uberhaupt niet kan wanneer je als rechtshalf opgesteld staat.

Heb zelf ook maar even mijn team samen gesteld. Met natuurlijk Robben erin ! Hopen dat er in de toekomst meer van zulke spelers opstaan in Nederland. Wat een speler!

Robben hoort er gewoon bij!

Mijn team van het jaar zou zijn:
Lahm moet RB zijn en Alaba LB.

Courtois
Alaba
Sergio Ramos
J. Boateng
Lahm
Modric
Kroos
Robben
Messi
Ronaldo
Neymar
25 november 2014 om 13:03

Ik had dan toch Diego Costa als diepe spits gebruikt, met die spelers om hem heen is Neymar niet de beste spits.

Ik heb deze zo ingevuld

Neuer
Lahm
Ramos
Alaba
Robben
Alonso
Modric
Reus
James
Messi
Ronaldo

Robben en Ronaldo zijn 2 spelers die er 100% zeker in staan

Boateng vond ik erg goed tijdens het WK. Verder logische keuzes zoals Duitsers en Real spelers vanwege de wereldbeker en de Champions League. Bovendien is Real nu ook heerlijk bezig.

Neuer
Carvajal
Ramos
Boateng
Robben
Modric
Kroos
James
Bale
Müller
Ronaldo

Supervoetballer. Een van de beste van de wereld.

Dit is mijn favoriete opstelling:

Neuer
Ramos
Kompany
Silva
Lahm
Modric
Kroos
Robben
Messi
Ronaldo
Benzema

Als ik zo obectief probeer te zijn als ik kan krijg ik dit:

Ramos kan evt hummels ofzo zijn, hij was verdedigend echt niet de beste maar zijn goals leveren hem sowieso een plekje op uiteindelijk.

Neuer
Lahm
Ramos
Godin
Alaba
Muller
Kroos
Modric
Robben
Messi
Ronaldo

dit is hem voor mij ook al heeft ibra natuurlijk geen wk gespeeld

courtois
lahm
ramos
alaba
robben
modric
kroos
di maria
messi
ibra
c. ronaldo

Dit is mijn favoriete wereldelftal van dit jaar.

Neuer
Lahm
Godin
Kompany
Alaba
Robben
Modric
Pogba
Ibrahimovic
Diego Costa
Ronaldo

Mooi tog, Alleen dan Lham met puntje naar achteren

Neuer
Ramos
Kompany
Hummels
Robben
Modric
Kroos
Reus
Lham
Messi
Ronaldo

Puur op basis van wie ik vond dat het afgelopen jaar uitblonk, is dit mijn opstelling. Moet er wel bij zeggen dat mijn keuze voor Arda Turan subjectief is, alhoewel het niet veel verschilt. Enige twijfelgeval was bij mij Ronaldo, dit omdat hij het individueel wel verdient maar hij is, naar mijn mening, niet het geschikte speler voor dit formatie. Dan heb ik liever een Lewandowski, Müller of Benzema.

Neuer
Lahm
Ramos
Boateng
Alaba
Robben
Kroos
Modric
Arda
Ronaldo
Messi

Neuer
Lahm ramos boateng marcelo
Di maria kroos
Messi
Robben zlatan ronaldo

Bank Courtois,Buffon,miranda,kompany alaba,Dani alves,godin,modric,pogba,koke reus,vidal,toure,james,neymar,lewandoski bale,d.costa suarez rooney

25 november 2014 om 15:21

Grote bank zeg

Hoe is nou Beto genomineerd? Dacht toch dat het Bravo was..

25 november 2014 om 13:48

Winst Europa League en nu weer goed bezig

25 november 2014 om 14:47

Ik begrijp dat ja.

Maar ik had dan toch wel de 4 van 5 keepers verwacht die ook als keeper van de jaar genomineerd zijn. Niet Beto met alle respect. (goede doelman is het wel, maar wel een top class klootzak)

25 november 2014 om 16:46

Ik vind het juist leuk dat Beto er bij zit, bij de Fifa en Uefa zien ze het liefst de meest bekende en gehypte spelers...

goed?

neuer
lahm
ramos
hummels
alaba
toure yaya
modric
kroos
robben
D. costa
cr7

Er zullen spelers zijn die een "beter" seizoen hebben gehad, maar dit zou mijn top 11 zijn op dit moment.

Neuer
Lahm
Kompany
Ramos
Alaba
Robben
Modric
Kroos
Reus
Messi
Ronaldo

Mening over dit team?

Alleen apart dat Tevez en Soriano gekozen kunnen worden , ipv Aguero en Suarez

Courtois
kompany , miranda , boateng
yaya , di maria , robben , pogba
Ibra, neymar , Sanchez

25 november 2014 om 13:46

Godin boven miranda sowieso al. Yaya touré is dit jaar echt niet geweldig geweest en heeft ook veel kritiek gehad op zn werk ethiek. I

k zou di maria vervangen voor kroos. Pogba, die ook wat terechte kritiek heeft gehad eruit voor modric.

Aanval zijn goede spelers maar allemaal geen exceptioneel seizoen gehad. Messi en ronaldo horen daar sowieso in natuurlijk.

Waar is Messi in iedereen's opstelling? Hij is misschien niet in topvorm, maar loopt ook de afgelopen twee jaar ongeveer één op één. Dat is beter dan Costa die bij de meeste mensen in de spits staat.

Best wel bizar dat Pepe er niet bij staat. Hij heeft nog steeds last van zijn oude reputatie, onterecht.

25 november 2014 om 15:48

Inderdaad. En dan dan staat iemand als Hummels, die een slecht jaar heeft gehad, er toch wel bij.

Mijn opstelling

Courtois
Lahm
Ramos
Godin
Alaba
Robben
Modric
Kroos
Bale
Ronaldo
Zlatan

Dit is mijn opstelling

M. Neuer
J. Boateng
V. Kompany
S. Ramos
A. Robben
P. Pogba
T. Kroos
A. Di Maria
L. Messi
Zlatan
C. Ronaldo

Mijn opstelling.

Zoals Geert VS al zei vind ik het ook heel bizar dat pepe er niet tussen staat. Het zal wel iets met zijn reputatie te maken te hebben. Maar hij was dit seizoen zeker één van de beste verdedigers.

Neuer
Lahm
Sergio Ramos
Godin
Boateng
Robben
Modric
Kroos
Di Maria
Messi
C.Ronaldo

Naar mijn idee de beste opstelling.

Neuer
Lahm
Ramos
Godin
Alaba
Muller
Kroos
Modric
robben
messi
ronaldo

Toty is altijd een 433 formatie. Aanval lijt me duidelijk: Robben-Messi-Ronaldo. Neymar hoort er helaas net niet bij. Middenveld moet zijn Di Maria-Kroos-Modric, Muller zou ook een goede kans maken. James heeft naast het WK te weinig laten zien. De beste backs zijn Lahm en Alaba, geen discussie mogelijk, ook al speelt Ivanovic ijzersterk de laatste tijd. Centraal flink getwijfeld tussen Boateng, Hummels, Ramos en Godin, maar uiteindelijk toch voor die laatste twee gekozen. Voor de postitie keeper hadden ze maar 1 iemand te hoeven selecteren. Neuer is met afstand de beste keeper ter wereld.

Neuer
Lahm
Ramos
Godin
Alaba
Modric
Kroos
Di Maria
Robben
Messi
Ronaldo

Over Toure en Courtois kun je twijfelen.

Courtois
Lahm
Godin
Ramos
Alaba
Toure
Modric
Di Maria
Robben
Messi
Ronaldo

Mijn wereld elftal in het jaar op die uefa site was Neuer Lahm (stond gwn als rb vermeld) Boateng Ramos Alaba kroos Di maria robben (die stond als middenvelder aangegeven) Ronaldo messi Müller. Wat vinden jullie wie ik vergeten ben of wie er bij zou moeten?

Robben goeie speler alleen valt soms te dramatisch te vaak

Ronaldo---Müller--- Robben
--------------Messi---------------
---------Touré----modric--------
Coentrao-hummels-Terry-zabaleta
-------------courtois-----------------

25 november 2014 om 21:28

Coentrao? Mag ik de reden weten waarom Coentrao bij jou een plekje heeft in het team van het jaar? Want naar mijn mening heeft Coentrao te weinig wedstrijden gespeeld en soms te matig gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren