Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robben brengt Bayern op de valreep achtste zege op rij

Laatste update:
/

Arjen Robben heeft Bayern München vrijdag ternauwernood weten te behoeden voor een gelijkspel in de Bundesliga. De schier onklopbare machine van Josep Guardiola trof in FSV Mainz 05 een pittige tegenstander, die de mouwen opstroopte en er vol voor ging. Die Nullfünfer kwamen zelfs op voorsprong, maar lang duurde dat succes niet. Bayern kwam vlot terug tot 1-1 en die stand bleef tot de negentigste minuut staan. Toen brak het moment van Robben aan: hij schoot zijn club op aangeven van Franck Ribéry nog naar een zeer late 1-2 overwinning.

Bayern zette de laatste zeven wedstrijden in de Bundesliga stuk voor stuk om in een overwinning en nam daarmee fors afstand van de concurrentie. De laatste club die der Rekordmeister punten wist af te snoepen in de Duitse competitie was Borussia Mönchengladbach, op 26 oktober. Van meet af aan werd vrijdag echter duidelijk dat FSV Mainz 05 ook uit was op iets positiefs tegen de regerend kampioen en het was de ploeg ook van harte gegund. De thuisclub scoorde al na vier minuten, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

/

De openingsfase werd verder kleur gegeven door Robben, die in de basis stond en dacht te scoren. Na de lange bal van Dante omspeelde hij de doelman en scoorde hij, maar Robben werd teruggefloten wegens buitenspel. Kort daarop, toen er 21 minuten op de klok stonden, zette Elkin Soto het Stadion am Bruchweg in vuur en vlam. Hij bracht zijn team verdiend aan de leiding. Pierre-Emil Höjbjerg ging in de fout, Ja-Cheol Koo stak door en gaf een prima bal richting de tweede paal. Daar kwam Soto inglijden en met een flinke krachtsinspanning schoof hij de bal met links door de benen van Manuel Neuer heen, het doel in: 1-0.

Het was pas de tweede keer (!) dit seizoen dat Bayern in de eigen competitie op een achterstand kwam. Lang duurde het niet, want nog geen drie minuten na die openingsgoal maakte Bastian Schweinsteiger er op fraaie wijze 1-1 van voor de kampioen. De middenvelder ging achter een vrije trap staan en zwaaide die over de muur en in de linkerkruising. Schweini maakte zo zijn eerste goal van dit seizoen en liet zien over een specialiteit te beschikken: drie van zijn laatste negen directe vrije trappen gingen er in.

/

FSV Mainz 05 raakte niet echt van de kaart van de vlotte gelijkmaker en bleef dapper de weg naar voren zoeken. Bayern wist zich daar niet zo goed raad mee en had het aan doelman Neuer te danken, dat de 2-1 van de thuisclub niet viel. Zowel in het tweede deel van de eerste helft als in de drie kwartier na de rust hield de Ballon d’Or-genomineerde keeper zijn team fier in de strijd. Yunus Malli en Soto kregen Neuer niet klein. Aan de overkant dacht Franck Ribéry het een keer te proberen met een bekeken schot, maar Loris Karius liet zich er niet door verrassen.

De keeper van FSV Mainz 05 was ook scherp en alert op een volley van Jerome Boateng; middenvelder Johannes Geis hield Höjbjerg later af van een treffer, nadat Robben het voorbereidende werk deed. Guardiola wachtte geruime tijd met het inbrengen van Claudio Pizarro: die mocht het de laatste vijftien minuten nog laten zien. De routinier werd echter niet het goudhaantje, maar Robben wél. Tot grote teleurstelling van alle Mainz-supporters schoot hij in de eerste minuut van de blessuretijd tegendraads de 1-2 binnen: daarmee bezorgde hij Bayern de achtste zege op rij.

Vind jij dat FSV Mainz 05 minstens een punt verdiende?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo, winterstop en geen moment te vroeg zeg. Behalve voor Bernat die eet volgens mij cornflakes met batterijen. Fantastische aankoop is dat gebleken.

19 december 2014 om 22:31

Had ik van te voren niet gedacht, dat die Bernat zo goed zou zijn!
Robben gaf het idd eerder al aan; ze zijn gesloopt allemaal!
Logisch ook, meeste spelers hebben belachelijk veel gespeeld laatste maanden!
Heerlijk weer trouwens, Robben met dit late doelpunt... Die man is echt on fire!
Ik had eigenlijk verwacht dat hij na het WK juist wat in zou kakken, hij bewijst het tegendeel. Volgens mij is hij met dit doelpunt ook topscorer van de Bundesliga geworden... als ik het goed heb?

Hopen dat hij dit hierna nog 1 seizoen vol kan houden; nog 1 keer vlammen op een Ek...

19 december 2014 om 22:35

Robben kan zeker nog 3 á 4 seizoen door hoor daar twijfel ik echt niet aan. Arjen Robben is een beest!!!!

19 december 2014 om 22:36

Meijer van Frankfurt heeft er 12. Robben staat nu wel in zijn eentje 2e met 10 goals.

19 december 2014 om 22:38

Hij kan wel 3 á 4 seizoenen door; maar op dit niveau?
Ik kan het alleen hopen dromen....
Een beest is hij sowieso, wie had dat gedacht.. Na al zijn blessures?
Die man lijkt alleen maar sterker en sneller te worden.

19 december 2014 om 22:42

Ja uiteraard het moet nog blijken inderdaad of hij op dit niveau kan blijven gaan zo'n 3 á 4 seizoen, sowieso 2 seizoen!!!! Maar als hij zo door blijft gaan dan maakt hij denk ik toch wel 3 of 4 seizoen bij Bayern nog wel vol

19 december 2014 om 23:59

Met Robben weet je het nooit denk ik. Hij kan ook zo maar weer met allemaal blessures lopen sukkelen wanneer hij de eerste weer te pakken heeft ben ik bang. Maar man man, wat is deze gast in vorm zeg. Jammer dat hij niet altijd even top fit was dan hadden we nog veel meer van hem kunnen genieten!

20 december 2014 om 08:01

Rink, juist daarom, hij heeft voor het eerst in zijn carriere geen blessures meer. Daarom lijkt hij alleen maar beter te worden, maar het crue is dat hij nooit zijn echte top heeft kunnen halen door die breekbaarheid. Beetje zoals met Van Basten eigenlijk, hoewel die echt enorm veel tegenspoed heeft gehad op dat vlak.

19 december 2014 om 22:33

Ja gebleken wel want de eerste paar weken/maanden was het toch 3x niks met die Bernat en ik was ook totaal geen fan van hem maar wat heeft die jongen mij even het ongelijk bewezen. De laatste 2 á anderhalve maand speelt hij ongeveer echt elke wedstrijd geweldig, onvermoeibaar en echt een geweldige verdediger echt een blok beton ondanks zijn lengte.

19 december 2014 om 22:38

Dat was ook al ongelovelijk in die Europa League wedstrijden van vorig jaar. Ik dacht Sevilla - Valencia? De gehele verlenging bestreek hij als linksback de gehele linkerflank. Niet als iets tactisch, a la Dani Alves, maar gewoon omdat hij kon blijven gaan en de linksvoor van Valencia niet meer xD

19 december 2014 om 22:39

Bernat werkt volgens mij op batyerijen hij sprint eve snel als de eerste start signaal

Wat een einde. Mainz verdiende hier sowieso een punt. Bayern speelde best wel slecht, vooral de aanval. Wat is Bernat goed trouwens! Echt onder de indruk van hem

19 december 2014 om 22:50

Hij is het hele seizoen al zo aan het spelen, beste lb van de wereld in potentie. Wat keuze tog heeft pep met alaba en bernat

Robben is echt aan een geniaal seizoen/jaar bezig. Deze man wordt de volgende na de bronze Bergkamp.

19 december 2014 om 23:57

Robben moet bepalend worden in deel 2 van de CL. Dat zou echt werelds zijn!

Die bernat heeft een power zeg. Wat een conditie en snelheid

-Iedereen viel tegen behalve Bernart. Speelde heerlijke wedstrijd.

-Mainz verdiende hier minstens een punt en had het ook niet erg gevonden. Even weer met de neus op de feiten Bayern. Geen goede passing, onnodig balverlies. De 1-0 voor Mainz foute pas Hojberg en Robben die denkt van bekijk t maar..
-Nu uitrusten en na de winterstop weer fris en scherp ertegen aan.

19 december 2014 om 22:38

Nou Hojbjerg en Schweinsteiger vond ik ook erg goed vandaag vooral die goal van Schweinsteiger fenomenaal gewoon maar de winterstop komt op een perfect tijdstip, iedereen is vermoeid en na de winterstop komen ook een aantal geblesseerde terug zoals Alaba en Badstuber!!!!! Ook kan Alonso, Benatia en Lewandowski na de winterstop weer spelen en dan kunnen we weer het beste team opstellen (op Lahm na dan die komt denkelijk pas in februari of maart terug).

19 december 2014 om 23:09

Ja idd winterstop is nodig. Benetia voor Dante en Alonso + Lewa gaat hopelijk weer vlammen.

19 december 2014 om 23:56

Precies Dante was weer zwak vandaag (op sommige acties na) en Alonso en Lewandowski gaan zeker weten weer vlammen dat gaat zeker goed komen

20 december 2014 om 11:27

Ik heb alleen de laatste 20 minuten gezien maar daar speelde Schweinsteiger echt waardeloos. Leverde elke bal in. Alleen verdedigend deed hij het goed.

Bayern word kampioen dat is wel zeker wie kan hun nog wat aandoen

Wat kan ik zeggen? Geluk? Of pech voor Mainz? Wat een slechte wedstrijd voor adhd'ers haha die stonden vast op ontploffen, bayern zou niet wakker liggen van deze prestatie de 3 punten zijn binnen en de heren gaan nu naar restaurant brenner grill-pasta-bar. Verder guten abend

Hoezo was er zoveel blessuretijd?

19 december 2014 om 22:43

Er was 2 minuten blessure tijd, dat is toch niet zoveel?

Arjen Robben is toch na Ronaldo en Messi veruit de beste speler ter wereld. Deze man kan Oranje in zijn eentje nog naar een prijs schieten in deze vorm!

Die Robben is serieus niet te stoppen! Elke wedstrijd laatste tijd een hoofdrol, ongelofelijk!

Waarom krijgen de Bayern spelers zulke hoge cijfers? Zo goed ging het niet toch? Lijkt wel alsof allemaal mensen stemmen die geen minuut van de wedstrijd gezien hebben.

En ja ik weet dat die cijfers niet zoveel zeggen, maar toch!

19 december 2014 om 22:51

Er wordt blind gestemd en dan pas kijken ze naar de herhalingen.

Robben verdient een standbeeld. Wat een baas. En dat op die leeftijd nog.

19 december 2014 om 22:51

Hij komt sowieso in de Bayern Hall of Fame.

19 december 2014 om 22:54

Wat bedoel je? Hij is 30 jaar, dan zijn spelers meestal op hun top normaal gesproken. Iemand als Robben moet het vooral van zijn snelheid hebben, maar dat kan hij nog wel 1-2 jaar volhouden.

Bayern speelde vandaag een zwakke pot. Dat is te wijten aan blessureleed en de vele wedstrijden in de afgelopen weken. Abnormaal dat er Bundesliga wordt gespeeld op een vrijdagavond nadat de vorige speeldag midden in de week plaatsvond.

Ow ow Bernat beste op het veld. Ik vond hem eerst totaal niks maar nu bewijst ie het. Matige Bayern maar dat had ik al verwacht Guardiola speelde iets meer verdedigend om dat iedereen toch "kapot" was

Grrr mascherano en je gescheurde anusssss... Word nog steeds gillend wakker door die sliding van javier tijdens het wwk. Robben had en heeft nog steeds het niveau wat ons, op zn duits, wereldkampioen had gemaakt. Maarjaaa had had..

Er is natuurlijk ook 0'0% competitie in de Bundesliga he! Vergeet dat niet. De Bundesliga is simpelweg een One Man Team Show!

20 december 2014 om 11:14

Dat zegt meer over Bayern dan over de rest. Wolfsburg, leverkusen en Mönchengladbach zijn ook prima teams. Maar, dat zullen ze in europa wel even showen.

Ik hoop dat er in de knockout fase van de CL een complete bayern staat, Kunnen we ze weer effe eruit kegelen, nee maar zonder dollen, Bayern en Chelsea zijn de clubs waar ik dit CL seizoen bang voor ben,

Fijne Nachtrust

20 december 2014 om 09:45

Indd Chelsea en BM zijn de enige die Real Madrid kunnen stoppen. Ik kijk er zo naar uit

Robben is weer eens goud waard!

Kan iemand me vertellen hoe Hoejbjerg speelde?

Wat heb ik een respect voor die Robben zeg, echt een machine en buitengewone kwaliteiten.

Wat me vooral opviel was hoe hij de bal met rechts binnenschoot terwijl met zijn goede linkse been een betere optie scheen te zijn. Topspeler!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren