Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ritzmaier keert terug in Oostenrijk na transfervrij vertrek bij PSV

Laatste update:

Marcel Ritzmaier heeft een nieuwe club gevonden. De middenvelder, wiens aflopende contract bij PSV niet werd verlengd, vervolgt zijn loopbaan bij Wolfsberger AC. De club uit de Oostenrijkse Bundesliga heeft Ritzmaier vastgelegd voor een seizoen, met een optie voor een extra jaar. Dat laat Wolfsberger weten via de officiële clubkanalen.

Ritzmaier kreeg begin april te horen dat hij geen toekomst had bij PSV. De 25-jarige Oostenrijker stond sinds februari 2010 onder contract in Eindhoven, maar kwam in acht jaar slechts negen keer in actie voor het eerste elftal. Hij speelde 42 keer voor Jong PSV en werd bovendien verhuurd aan SC Cambuur, NEC en Go Ahead Eagles. Ook die verhuurperiodes leverden voor PSV niet het gewenste resultaat op.

Afgelopen seizoen verdween Ritzmaier uit de A-selectie en speelde hij alleen nog maar voor Jong PSV. De linkspoot keert nu dus terug in Oostenrijk; PSV had hem overgenomen van Austria Kärnten. Overigens koos de landskampioen er ook voor om Dani van der Moot, Philippe Rommens en Bram van Vlerken transfervrij te laten vertrekken na het aflopen van hun contracten.

Zien we Marcel Ritzmaier ooit terug in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch best bizar. Toen hij kwam dacht ik echt dat het een speler was die vrij snel stappen zou maken om zich in de basis te spelen. Helaas heeft hij zijn belofte nooit kunnen waarmaken. Fijn dat hij nu aan spelen komt en dat PSV van hem af is.

18 juni 2018 om 18:36

Gewoon heel erg veel pech gehad, want Hiljemark, Hendrix, Guardado, Propper, Wijnaldum en Schaars waren destijds allemaal beter middenvelders dan hem. Hij had allang eieren voor zijn geld moeten kiezen en niet de hele tijd voor een uitleenbeurt gaan. Na Cambuur had hij best naar Groningen mogen gaan, want ik denk dat hij daar zich kon ontwikkelen tot een betere middenvelder, dan dat hij nu is. Maar hij bleef in de veronderstelling dat hij daar een basisplaats zal krijgen, maar het mocht niet baten.

In de jeugd vond ik hem een goede speler. Hij had een mooie linkertrap en best een goed inzicht. Maar ben blij dat hij weg is. Hij is eigenlijk 3 jaar te laat vertrokken.

Het is toch een wonder dat zo'n speler nog 8 jaar onder contract heeft gestaan. Zal hem vooral herinneren als de speler die zijn collega's van het veld schopte. Niettemin veel succes toegewenst daar in Oostenrijk.

18 juni 2018 om 17:09

Tja, telkens zijn contract verlengen met het oog nog wat te verdienen, maar hem vervolgens niet kunnen verkopen. Pakte niet heel goed uit..

19 juni 2018 om 12:27

Sometimes you win, sometimes you lose

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren