Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Riquelme looft Spanjaard: 'Als hij niet speelt, dan draait Barcelona niet'

Laatste update:

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn de beste voetballers ter wereld, maar Juan Román Riquelme geniet meer van een voetballer als Andrés Iniesta. De oud-voetballer kent de middenvelder nog goed van hun gezamenlijke periode bij Barcelona. "Iniesta blijft de beste. Hij leert je hoe je de bal moet behandelen", zo verzekert de oud-international van Argentinië in een interview met Deportv.

/

"Ronaldo en Messi doen andere dingen dan de rest van de voetballers. Ze zijn sneller. Maar Iniesta doet alles goed. Elke keer als hij speelt, ben ik verplicht om te kijken", stelt Riquelme, die in 2002 van Boca Juniors naar Barcelona ging. Louis van Gaal had echter niet om de komst van de spelmaker gevraagd en zodoende zag de technicus zich gedwongen om een jaar later naar Villarreal uit te wijken. Daar beleefde hij zijn beste periode in Europa.

"Als Iniesta niet speelt, dan draait Barcelona niet", zo verzekert Riquelme zelfs. "Het is een geweldige voetballer. We moeten van hem genieten, nu het nog kan." Ook Riquelme geniet van het oogstrelende voetbal van Barcelona. "Het is genieten geblazen. Je weet pas hoe voetbal gespeeld moet worden als je een wedstrijd van Barcelona hebt gezien."

Denk jij dat Andrés Iniesta zijn loopbaan bij Barcelona afsluit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iniesta wat een legende, ik zie hem zijn carriere alleen maar afsluiten bij Barcelona met nadien een mooie job binnen de club 🙌

Geweldige voetballer, maar Barca draait ook zonder hem. Zie de 6-1 van gisteren.

25 november 2015 om 17:13

Ze zeggen over barcelona vaak dat het team niet draait zonder een bepaalde speler.. afgelopen tijd hebben we kunnen zien dat dit onzin is. Puyol, Xavi, Messi, Iniesta zijn voorbeelden van spelers die weg of afwezig zijn geweest de afgelopen tijd.. team draait nog steeds.

25 november 2015 om 20:11

Sinaasappel7

Ik ben het met je eens!
Maar ik moet wel zeggen, dat barca de laatste jaren goede aankopen heeft gedaan! Dat is wel de verdienste van luis Enrique. Want hij wou Suarez, rakitic, bravo, ter stegen, Mathieu en wat voor een aankopen zijn dat gebleken!

Toch ben ik het niet helemaal eens met riquelme! Want de belangrijkste speler is busquets!!

25 november 2015 om 18:10

Ik wou het net zeggen. Niet bepaald een goed moment om te zeggen na die geweldige wedstrijd gister

Iniesta is zonder meer een legendarische middenvelder in het rijtje Zidane en Bergkamp.
Zo hoort een creatieve middenvelder te spelen, zonder poespas en trucjes maar gezegend zijn met een geweldig inzicht en positioneel fenomenaal je tegenstander de baas zijn.
Ik heb nog nooit een speler gezien die zo goed weet hoe hij de bal in bezit kan houden als Iniesta.

25 november 2015 om 16:52

Idd, ik schaar hem ook in dat rijtje. Zidane, bergkamp, xavi, iniesta en hooguit een paar anderen.

25 november 2015 om 18:14

Was bergkamp een middenvelder? Dacht dat hij een aanvaller was :/

25 november 2015 om 18:37

Berkamp was spits/schaduwspits geen middevelder

Ik had niet anders verwacht van een rasvoetballer als Riquelme dat hij Iniesta zo zou prijzen. Hij overdrijft natuurlijk wel, dat Barcelona zonder hem niet zou draaien, maar verder mooie woorden.

Moet je nagaan wanneer Iniesta snelheid zou hebben.. Dan hebben we het waarschijnlijk over één van de 5 beste spelers aller tijden.

25 november 2015 om 16:50

Beetje meer scorend vermogen had ook lekker geweest haha..
Maar zonder gekheid, hij is natuurlijk gewoon een hartstikke goede speler.

25 november 2015 om 16:55

Scoren bewaart hij voor de echt belangrijke momenten, anders blijft het niet eerlijk

Nee klopt wel, maar met meer snelheid, zou hij ook meer in scoringspositie kunnen komen.

25 november 2015 om 16:51

Dan zou hij ook nog wat meer scorend vermogen moeten hebben!

25 november 2015 om 16:52

Hij heeft ook wel snelheid hoor, dat kan je zien in z'n dribbels, ook gisteren had hij er een. Alleen speelt hij meestal op een positie waar hik die snelheid wat minder hoeft te gebruiken.

25 november 2015 om 16:59

In zijn dribbels zie ik vooral (en bijna alleen) pure genialiteit, en weinig (start)snelheid.

25 november 2015 om 17:14

om een paar citaten te gebruiken van een geniale voetballer uit het verleden.

"als je sneller wilt spelen kun je wel harder lopen maar in wezen bepaalt de bal de snelheid van het spel."

of

"wat is snelheid? Vaak verwisselt de sportpers snelheid met inzicht. Kijk, als ik iets eerder begin te lopen dan een ander, dan lijk ik sneller."

of

"als je een speler ziet sprinten is hij te laat vertrokken."

kortom door Iniesta's geweldige inzicht hoeft hij niet snel te zijn en zelfs al had hij snelheid zou door zijn inzicht het nog niet zo vaak gebruikt worden.

25 november 2015 om 18:22

Het hoeft niet, maar het helpt wel. Messi zou ook minder makkelijk verdedigers passeren als hij niet zo'n enorme startsnelheid had.

Iniesta is echt een legende. Tegen Real was hij veruit de beste speler op het veld en heb echt van hem genoten. Balletjes achter het standbeen, geweldige passes, die goal...

Riquelme was naar mijn idee meer een schopper dan een kunstenaar zoals iniesta. Die heb ik nog wel eens een paar aardige trappen zien uitdelen. De man heeft verder volkomen gelijk.

25 november 2015 om 17:25

Zeker dat je het wel over Riquelme hebt? Want dat is zonder twijfel 1 van de beste balgoochelaars die het voetbal de afgelopen 20jaar gekend heeft. Paste niet zo goed in een topteam zoals Iniesta nu omdat hij een te groot ego heeft, maar als je die zijn ding liet doen achter de spitsen was hij magistraal.

25 november 2015 om 17:59

blabla84 : in deze doe je jouw nickname alle eer aan want Riquelme een schopper noemen is blablabla.

Riquelme kon je qua stijl wel vergelijken met Iniesta : een elegante,sierlijke voetballer, absoluut geen schopper.

Dat zagen we gisteren ja, dat het niet draait zonder Iniesta. Viel erg tegen

Neemt niet weg dat Iniesta een geweldige voetballer is en net zo belangrijk is voor Barca als Messi. Onderhand is Barca echter zo ver dat ze blijkbaar niet meer afhankelijk zijn van Messi of Iniesta.

Zie dat iemand Riquelme een schopper noemt???
Riquelme is de balkunstenaar, da artiest van de laatste twintig jaar daar in zuid-amerika.
De laatste echt '10' zoals een '10' zou moeten spelen en misschien wel iets minder wendbaar dan Iniesta, maar technisch net zo begaafd. Hij was ook veel dominanter op het veld en een echte leider wat iniesta dan minder heeft. Iniesta is dan ook vooral een speler die je ook vooral zn gang moet laten gaan, maar wat was hij geweldig in de afgelopen classico

25 november 2015 om 18:51

Gelukkig zijn er nog mensen met een fris geheugen en verstand van echte kunst.

Iniesta is inderdaad een wonderbaarlijk mooie voetballer, een sieraad, pure elegantie.

Maar dat is een evolutie die Barcelona blijkbaar wel heeft doorgemaakt : iedereen valt blijkbaar in te wisselen.

Iniesta deed gisteren niet mee en toch werd Roma weggeveegd. Messi deed een aantal weken niet mee en toch zorgden Neymar en Suarez er voor dat er eigenlijk vlotjes gewonnen werd.

Persoonlijk vind ik nog altijd Busquets zwaar onderschat : hij is voor mij de échte motor van Barcelona. Hij zorgt heel erg vaak voor een snelle balrecuperatie en bijna altijd speelt hij verticaal, geen balletje breed of achteruit.

Gisteren kwam echter Samper op zijn stek en Barcelona bleef "gewoon" verder draaien.

Let wel : met Messi, met Iniesta, met Busquets : het maakt het allemaal nog wat makkelijker ; altijd leuker dat ze er wel bij zijn aangezien het de winstkansen nog verhoogd maar die winstkansen zijn niet (langer) weg zonder hen.

Had hij zijn mond niet even een paar weekjes kunnen houden? Ik snap heel goed wat hij probeert te zeggen, maar zijn uitspraak raakt op dit moment kant noch wal doordat Barcelona gisteren Roma kinderlijk eenvoudig met 6-1 en de staart tussen de benen naar Rome terug stuurde. Nogmaals, ik begrijp wat hij probeert te zeggen en ik wil de importantie en kwaliteiten van Iniesta echt niet in twijfel trekken, maar de timing is wel heel erg ongelukkig.

25 november 2015 om 18:54

Ze vernederen Real Madrid in Bernabeu, en Roma. Dan kan je toch wel de looftrompet steken voor zijn oude club, of wanneer was nou wel de correcte timing volgens jou?

25 november 2015 om 20:06

Hij zegt dat barcelona niet draait zonder iniesta. Gisteren won barca 6-1 zonder iniesta. Niet logisch wat hij zegt.

26 november 2015 om 09:54

Nou, wanneer Barcelona een keer minder speelt als Iniesta er niet bij is? Want dat is wat Riquelme zegt, dat Barcelona niet draait als Iniesta niet meespeelt. Maar die wedstrijd tegen Roma bewijst toch wel het tegendeel; ook zonder Iniesta draait Barcelona heel goed.

Ik kan me nie of nauwelijks een voetballer bedenken die een man zo voorbij dribbelt alsof hij er niet staat! Het is net alsof hij gewoon een paar pionnen voorbij dribbelt

26 november 2015 om 07:18

Messi.

Roman of Riquelme, Hoe dan ook de laatste van gestorven ras spelers of kunstenaars.

Alleen aan zijn kennis over voetbal kunnen we deze man waarderen, over voetbal kan je niet met woorden uitdrukken hoeveel genot zijn spel had.

Voetbal in zijn esentie, ik kan wel een heel boek schrijven maar mischien begin ik ooit met een klein artikel.

Hoop dat hij ooit hoofdcoach wordt, en zijn mening over Iniesta is compleet waar.

Ik kan me nog herrineren hoe de grote Xavi, Iniesta en zelf Aimar opkeken naar deze vergeten Grootheid.



Top speler en top wedstrijd tegen real

Blijven we ronaldo en messi nou nog in 1 adem noemen? Kom op hee, dat verschil moet je nu toch echt wel kunnen zien hoor vz.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren