Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real wilde Totti weghalen uit Rome: ‘Een legende, die iedereen wilde hebben’

Laatste update:

Francesco Totti hing in de zomer van 2017 zijn voetbalschoenen aan de wilgen, nadat hij zijn gehele loopbaan voor AS Roma had gespeeld. Als het aan Florentino Pérez had gelegen, was de Italiaan in 2006 naar Real Madrid gekomen. “Totti is een legende, die iedereen wilde hebben”, zegt de preses van de Koninklijke in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

“In het begin van mijn voorzitterschap heb ik Totti gebeld en ik vroeg hem naar Real Madrid te komen. Hij vertelde me dat hij niet kon vertrekken bij AS Roma”, vertelt Pérez. Hij was onder de indruk van de reactie van het publiek van Juventus op de fabuleuze omhaal van Cristiano Ronaldo. “Wat in Turijn gebeurde, was heel emotioneel. Het laat de grootheid van Juventus en zijn fans zien. Het doelpunt van Cristiano was een van de beste in de geschiedenis van het voetbal.”

Met Pérez aan het roer heeft Real Madrid reeds vier maal de Champions League gewonnen, waarmee hij de legendarische Santiago Bernabéu nadert. Onder zijn bewind won de Koninklijke zes Europese bekers. “Ik wil graag zijn pad volgen”, beaamt Pérez. “Dankzij Zinédine Zidane is dit succesvolle tijdperk begonnen. Met een nieuwe stijl veroverde hij de wereld. Als trainer heeft hij acht prijzen gewonnen in acht jaar, dat is ongeëvenaard.”

“Hij is een genius, zowel op de bank als op het veld”, vervolgt de preses van Real Madrid, dat woensdagavond een 0-3 voorsprong verdedigt in de return van de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus. “Het zou kunnen gebeuren dat we Barcelona in de finale treffen, maar het belangrijkste is dat we in ieder geval de eindstrijd weten te halen.”

Denk jij dat Real Madrid de Champions League zal winnen dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Totti wat een baas was dat zeg. Je hebt geen 2e Totti. Noch Ronaldo, noch Messi heeft zo een status. Ik ben naar Rome geweest en een wedstrijd bezocht van as roma, dan merk je pas wat een grootheid het is. Xavi zei ook, honderden voetballers die de cl hebben gewonnen, maar nooit herinnerd zullen worden, status van totti is veel belangrijker dan bekers.

10 april 2018 om 11:59

Klopt, maar kwalitatief zou het bij real meer “een van de spelers” zijn geweest en niet meer de drager van roma. In die tijd was Raul daar de legende

10 april 2018 om 12:14

Hij zou bij Real ook zeker de absolute ster zijn hoor. Mensen onderschatten hem, omdat ze hem alleen bij roma hebben zien spelen op zijn oude dag. Maar ik herinner me nog een ek 2000 van Totti. Man wat een fenomeen was het..

Tsja, wanneer Totti was vertrokken bij roma, was het niet de legende geworden die het nu wel is. Sommige legendes moet je gewoon bij een club houden. Zoals lampard bij Chelsea. In principe ook zonde dat Shevchenko, Ballack en kaka ooit bij hun club zijn weggegaan. Heeft de legende van hen geen goed gedaan

10 april 2018 om 13:35

Sheva en Kaka waren gemaakt om bij Milan te spelen. Dat elftal van toen met Ancelotti als trainer naderde perfectie eigenlijk. Blijft te gek voor woorden dat ze een 3-0 voorsprong weggaven in een Champions League finale.

Ballack heeft 'maar' vier jaar bij Bayern gezeten uiteindelijk. Daarvoor nog bij andere clubs gespeeld dus echt heel vreemd was dat niet. Hij was op zijn best bij Bayern, niet normaal soms bij momenten. Die rol kon hij zo goed invullen daar. Bij Chelsea moest hij dan helemaal anders gaan spelen, wat in het begin bijna hopeloos was. Maar hij deed het toch nog goed en groeide ook in zijn nieuwe rol.

Was al lang bekend natuurlijk. Had Totti en Raul zo graag samen voorin zien spelen. Natuurlijk had je Van Gol ook nog maar in die tijd was niets te gek bij Madrid

Vind het wel mooi dat het niet is gebeurd. Totti is een legende bij Roma, maar had met zijn kwaliteiten bij elke club in de wereld kunnen spelen maar besloot zijn jeugdliefde trouw te blijven. Evenals legendes als Del Piero, Maldini, Terry, Gerrard, etc. Deze spelers zullen altijd herinnerd worden als legende's terwijl ze bij bijv. Real of Barca veel meer geld en prijzen hadden kunnen hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren