Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid weet hoogte afkoopsom voor gedroomde opvolger Ancelotti

Laatste update:

Xabi Alonso mag komende zomer voor vijftien tot achttien miljoen euro vertrekken bij Bayer Leverkusen, zo meldt de Süddeutsche Zeitung. Bekend was al dat de Spaanse succestrainer een clausule in zijn contract had laten opnemen. Die geldt speciaal voor als Real, Liverpool, of Bayern München zich in Leverkusen meldt. In Madrid is Alonso in in ieder geval topkandidaat.

De Madrilenen zijn druk bezig met de opvolging van Carlo Ancelotti, die eind juni uit zijn contract loopt in Santiago Bernabéu. Idealiter treedt Alonso in zijn voetsporen.

De oud-middenvelder van van de club boekt grote successen in Duitsland, waar hij na elf speelronden fier aan kop gaat in de Bundesliga met Leverkusen. Die Werkself verloor dit seizoen bovendien nog niet één keer, in welke competitie dan ook.

Dat is ook Real opgevallen, en Florentino Pérez wil Alonso dolgraag 'terug naar huis' halen. Het moet daarvoor dus wel een flink bedrag ophoesten.

Zinédine Zidane, het alternatief, is wat dat betreft een goedkopere optie. De Fransman zit nog altijd zonder club, na zijn vertrek bij nota bene Real in 2021.

Alternatief nummer twee
Ook José Mourinho zou in beeld zijn, meldde el Mundo Deportivo begin deze maand al. De trainer van AS Roma loopt in juni uit zijn contract, en is dan dus net als Zidane gratis op te pikken.

Mourinho heeft net als de twee overige kandidaten een verleden in Madrid: tussen 2010 en 2013 zwaaide de Portugees er al eens de scepter.

Alonso komt pas net kijken in trainersland, maar wat hij aanraakt, verandert in goud. De 41-jarige oefenmeester won 33 van zijn 54 wedstrijden als manager, met een puntengemiddelde van 2.04 per wedstrijd.

Voor zijn aanstelling bij Leverkusen trainde Alonso de beloften van Real Sociedad. Ook was hij al eens jeugdcoach bij Real Madrid.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou aftikken en hopen dat hij Frimpong meeneemt en aan de wereld (voornamelijk Koeman) kan laten zien wat hij kan

13 november 2023 om 11:26

Laat hem Grimaldo ook direct meenemen dan, wat een topspeler is dat in wording. Snel, sterk, verdedigend goed, vrije trappen specialist en een uitstekende vervanger voor Mendy op linksback.

13 november 2023 om 11:36

Mourinho als optie ja? Lijkt me toch niet.

13 november 2023 om 11:52

Ik weet dat het nog ochtend is Sjaak, maar ik begrijp niet waar je Mourinho ziet staan in mijn reactie en vraag me dan ook af wat je precies bedoelt te zeggen.

13 november 2023 om 12:01

@sterkejerke, Steijn lijkt me niets als optie hoor..

13 november 2023 om 12:09

Denk dat Sjaak vooral bovenaan wilde staan in de comments (p.s. ik niet hoor haha).

On: Idd Grimaldo is op dit moment 1 van de beste verdedigers die er rond loopt + die daarnaast ook nog mega veel scoort! Wat een speler is dat zeg!

13 november 2023 om 13:18

Real gaat al voor Alphonso Davies volgend seizoen dus dat lijkt me sterk dat het Grimaldo gaat worden. Ook moet je eerst natuurlijk proberen Mendy of Fran Garcia te verkopen. Want 3 linksbacks is wel teveel van het goeie. Zeker omdat Camavinga ook uit nood daar kan spelen.

13 november 2023 om 13:18

In wording? Grimaldo wordt volgende zomer 29 jaar he. 🙃

13 november 2023 om 16:17

@modricmagic

Is het al zeker dan dat Real voor Davies gaat en de verdere opties niet meeneemt? Zo ja, dan is het goed nieuws voor Leverkussen. Wie vind je zelf beter of heb je er geen zicht op? Ik vind zelf Grimaldo completer dan Davies. Vooral verdedigend sterker en durft ook wel een bijter te zijn.

@sociofan
Haha, ik dacht laat ik het voorzichtig brengen, maar prima, dan is hij nu al een wereldtopper.

Wel een zeer hoog bedrag. Lijkt me toch speciaal voor een trainer die net voor een aantal clubs een optie wil hebben. Want dan ben je de tweede duurste coach ooit.

13 november 2023 om 11:05

@lierse1997

Ja dat is waar, maar Xabi doet het geweldig bij Leverkussen en speelt daar mooi voetbal ook.

13 november 2023 om 11:20



Ik weet nog dat jaren terug Crystal Palace iets van 10 miljoen aan Newcastle betaalde om Alan Pardew over te nemen. Ik moet daarom dus altijd wel een beetje lachen wanneer we ons verbazen over de afkoopsommen van coaches haha.
Nu lijkt Alonso mij wel echt een droomtrainer. Een legendarische carriere als speler en nu ook bij Leverkusen laat hij gewoon zien dat hij alle potentie heeft om een legendarische coach te worden.

13 november 2023 om 15:29

@ajax/barca2014, 3,5 miljoen pond? Dat is toch niet zo heel erg gek veel?

13 november 2023 om 16:59



Je hebt gelijk. Mijn geheugen was een beetje vervormd. Geen idee hoe ik op dat bedrag kom, maar ik weet wel dat het verassend was dat Palace een som voor Pardew betaalde aangezien Pardew door de aanhang van Nexcastle compleet werd uitgekotst.

13 november 2023 om 19:53

Volgens mij kreeg Pardew 1 van de hoogste salarissen destijds.

13 november 2023 om 23:15

Sterker nog, hij kreeg na een paar maanden een 7 jarig contract, om na ik dacht 9 maanden ontslagen te worden.

13 november 2023 om 13:05

@lierse1997: Aan de andere kant, we moeten het belang van een goede trainer ook niet onderschatten. We hebben hier in Nederland de afgelopen maanden met Ajax een perfect voorbeeld gehad van hoe erg het mis kan gaan als een trainer niet goed is.

En als je dan kijkt naar het aankoopbeleid van Real Madrid, dat toch vooral bestaat uit hele gerichte aankopen waarbij ze niet bang zijn om een hoge prijs te betalen, vind ik de aankoop Xabi Alonso voor 18 miljoen best binnen dat beleid passen

13 november 2023 om 13:07

Dat zeker. Maar ik had het eerder over Xabi zijn standpunt. Hij wil naar die clubs kunnen vertrekken. Is het dan niet vreemd dat je een clausule laat opnemen die je de tweede duurste trainer ooit maakt?

Xabi Alonso zou een geweldige trainer zijn voor Real, misschien dat hij Frimpong kan meenemen en het met Carvajal kan uitvechten op de rechtsbackpositie.

Wel benieuwd naar deze combo. Weet Real daar nog Mbappé aan toe te voegen met het huidige elftal, een RB (frimpong) zoals sommige hier opperen dan heeft Real echt wel een gruwelijk elftal en een coach die een bepaalde filosofie uitstraalt. Waar ik van Ancelotti en Zidane minder vind dat ze tacticus zijn, vind ik dat bij Alonso veel meer het geval. Het zou Real een voetballende identiteit geven.

Ik vraag me wel af of hij nog steeds met een 3 mans verdediging zou spelen of een 4 mans.

13 november 2023 om 11:22

3 Achterin kan je niet echt maken vind ik. Oftewel speel je dan zonder flankspelers (wat niet kan voor Vinicius) of in een soort 3-4-3, maar dan heb je dus maar 2 ‘centrale’ middenvelders, wat dan weer niet kan met Camavinga, Bellingham, Tchouameni en Valverde.

13 november 2023 om 12:35

Hij speelt gewoon met flankspelers hoor alleen is Frimpong er daar 1 van. Op papier is het een 3421/343 met Wirtz en Hoffman achter de spits, 2 middenvelders als blok, wingbacks en 3 centrumverdedigers maar in de praktijk is het gewoon een 4231. Dat wordt ook duidelijk als je naar de heatmaps kijkt of de spelers' gemiddelde positie. Dan zie je Wirtz-Hofmann-Frimpong in 1 lijn achter Boniface, een dubbele pivot daarachter en een 4-mans verdediging met Kossounou die uitschuift naar rechtsback.

Mij persoonlijk lijkt dat vrij ideaal voor de selectie van Madrid. Vini en Bellingham achter de spits, Cama-Tchou als dubbele pivot en dan achterin Mendy/Garcia(/Davies?)- Rudiger - Militao/alaba -Carva - Fede waarbij Fede in balbezit doorschuift naar rechtsbuiten en Carvajal naar rechtsback. Die 2 hebben dit seizoen ook een geweldige wisselwerking op rechts. Enige nadeel zou zijn dat Rodrygo buiten de boot valt, tenzij hij de spits is. Maar goed, als Madrid een spits aantrekt moet er sowieso iemand uit het lijstje Rodrygo, Bellingham, Fede, Cama, Tchou buiten de boot vallen dus dat heb je sowieso los van het systeem.

13 november 2023 om 12:53

Ik doelde eerder op een offensieve opstelling met drie achterin (en de varianten die ik dan voor ogen had zijn het inter van nu als een 3-5-2 en de 3-4-3 van Conte bij Chelsea) want zoals je al aangeeft zijn defensieve opstellingen tegenwoordig vaak anders dan de offensieve. Met heel dynamische systemen moet dat wel goedkomen inderdaad.

Al denk ik niet dat Alonso een coach is als Conte die altijd hetzelfde wil spelen, die past zich wel aan aan wat hij heeft.

13 november 2023 om 11:24

Is dat nog steeds een dingetje? Zidane (en sinds wanneer Ancelotti dan?) geen tacticus noemen is echt onzin. Je wint niet zomaar zoveel prijzen door alleen maar een people manager te zijn. Tactisch gewoon een sterke trainer, anders flik je niet wat hij flikt.

13 november 2023 om 12:32

Haha ja, alsof je 3 x de champions league met beetje people management en geluk. Zonder twijfel heb je een dosis geluk nodig, maar deze mannen kunnen echt wel wat meer dan wat mensen tevreden houden.

13 november 2023 om 12:39

@RMCF-AFC

Dat is nog steeds een dingetje, dat klopt. Zidane is een uitstekende trainer die weet hoe hij zijn team moet laten excelleren. Ik heb hem echter nog niet op een tactische variant weten te betrappen waardoor ik mijn hoed voor zou afdoen. Meester tactici zijn trainers zoals Simone Inzaghi, Roberto de Zerbi, Pep Guardiola, Jurgen Klopp , Marcelo Bielsa, Antonio Conté, José Mourinho.

Dat zijn trainers die kaas hebben gegeten van hoe je een team neerzet en hoe je de zwakheden van de tegenstander bespeelt.

Zidane wist hoe hij een team moest voorbereiden op een zware wedstrijd, en hij heeft ze vooral geleerd hoe ze moesten ondergaan om op het juiste moment toe te slaan. Ik noem Zidane eigenlijk een momentum trainer. Iemand die van het momentum weet te profiteren en daar zijn slag thuis haalt. Real werd vaak afgetroefd op het veld, wist vaak geen antwoord te hebben op tactische ploegen tot de individuele klasse het overnam en ze daaruit momentum uithaalden.

Ik noem Zidane geen slechte coach hé, absoluut niet. Het is gewoon een ander type coaches dan de coaches die ik hierboven opnoem. Ancelotti idem dito, na 2,5 jaar tegen Xavi te concurreren weet hij nog steeds niet hoe hij zijn team moet neerzetten tegen Barcelona. Je kan misschien wijzen naar de vorige Clasico, de reden dat Real die wedstrijd won was puur op individuele klasse (en deels geluk) van Bellingham.

Je kan toch erkennen dat er geen typische voetballende identiteit is bij Real Madrid? Bij City en Arsenal heb je de inverted wingbacks, bij Liverpool heb je het hoog pressen en het fullgass voetbal, bij Bayern heb je de snelle omschakeling, bij Barcelona heb je het langdurig en veelvuldig balbezit, bij Brighton heb je die typische opbouw met 2-4-3-1 opstelling...

13 november 2023 om 12:40

@deutscher Meister

Op individuele klasse en ervaring ook. Vergeet niet dat die selectie destijds vol met CL-winnaars zat.

Ga je me zeggen dat ze tactisch de bovenhand hadden in de vorige CL-winst?

13 november 2023 om 12:42

Naja als je ziet hoe Ancelotti al meerdere (4 of 5) El Clasico's op rij Vinicius uit de wedstrijd laat spelen door een simpel trucje van Xavi met Araujo op rechtsback, ben je niet bepaald een tactisch meesterbrein volgens mij.

13 november 2023 om 12:54

@ RMCF-AFC: Je zou bijna denken dat een tacticus eigenlijk overrated is, want een Guardiola en een Klopp die altijd als tactische meesterbreinen worden bewierrookt en bestempeld, die lopen qua resultaten toch wel behoorlijk achter op een Zidane en een Ancelotti die er populair gezegd ' tactisch weinig van bakken '. Mensen als Shevschenko, Pirlo, Modric, Cannavaro, Trapattoni en Sacchi zijn een totaal andere mening toegedaan over Don Carlo, maar ja, wat weten zij nou, nietwaar?

Ooit heeft iemand (en hier bedoel ik niet Fcbinsider mee) die onzin geroepen over Ancelotti en dan gaat het een eigen leven leiden in deze tijden van X, Instagram, VZ, Voetbal Inside en dat soort media.

Zo heb je bijvoorbeeld ook schreeuwers die beweren dat Pepe zoveel rode kaarten verzameld heeft in zijn carriere, maar over Dani Alves en Javier Mascherano hoor je ze dan weer nooit ... en die hebben er net zoveel verzameld. Het is zo gemakkelijk om iets de ether in te gooien en zo gemakkelijk om het ook klakkeloos over te nemen.

13 november 2023 om 13:03

Hangt er van af wat hoe je het ziet. Pep wordt bijna altijd kampioen met zijn elftallen. Dat doen Ancelotti en Zidane niet. Dat zegt volgens mij iets over het verschil tussen beide.

13 november 2023 om 13:08

@ Lierse: Ja, ik heb het meer over wanneer ze tegen elkaar uitkomen. En Pep zijn kampioenschappen zijn een mooie prestatie hoor, maar hij erfde het Barcelona van Rijkaard (de man die Messi deed debuteren), het Bayern van Heynckes (die kon hij echt niet evenaren) en het City met de onbeperkte miljarden-portemonnee waarbij hij toch behoorlijk wat jaartjes en 120 aanklachten wegens malversaties aan zijn broek (de broek van de club) nodig had om eindelijk die CL te winnen.

13 november 2023 om 13:15

Ancelotti en Zidane zijn echte topcoaches, maar ancelotti is bij bijvoorbeeld Napoli en Bayern toch wel stevig door de mand gevallen vind ik.

Verder kan je ook niet zeggen dat de huidige ancelotti nog echt een absolute wereldcoach is op tactisch gebied vind ik. Tactisch is het al twee/drie seizoenen slecht in La Liga en in dat seizoen waarin real de CL won werd het middenveld keer op keer volledig kapot gelopen totdat Camavinga er in kwam. Zidane vind ik moeilijk in te schatten. Die heeft het alleen nog maar bij Real gedaan.

13 november 2023 om 13:22

Zidane heeft 4 volledige seizoenen gecoached en in 2 daarvan is hij kampioen geworden. Neem even de tijd met hem, wil je? Daarnaast echt ongelofelijk dat Zidane geen tacticus wordt genoemd. Het is een hele strategische coach. Ancelotti juist niet, Zidane won vrijwel elke topwedstrijd de afgelopen jaren door trainers als Simeone en Valverde simpelweg tactisch af te troeven. Dat Zidane de dubbel niet won in 2021 is volledig te wijten aan de waslijst aan blessures waarmee hij te maken had.

13 november 2023 om 13:28

Daarom is Zidane moeilijk in te schatten. Zo vreemd is dat toch niet om te stellen?

13 november 2023 om 13:46

Helemaal mee eens.
Voeg daarbij toe dat Zidane zowat bijna elk wedstrijd met een andere formatie speelde en heel veel rouleerde. Het was op een gegeven moment zelf een hele ding geworden op Real forums dat Zidane zowel de fans als de tegenstanders helemaal de bos instuurde met zijn formaties en spelers.
Zidane heeft alleen het bizare seizoen met 62+ blessures geen echte prijs gepakt, maar was toen op de laatste dag in de laatste 20 minuten na geek kampioen geworden en in de CL was Chelsea degene die Real eruit had geknikkerd en vervolgens ook de CL won.

Ik begrijp echt niet waar de narrative vandaan komt dat die man het alleen maar doet met zn charisme echt een onzin die in het leven is geroepen.
Mensen hebben het over Guardiola maar vergeten dat die man gewoon teams uit kiest waar hij kan bouwen(uitgeven) en alles naar zn hand kan zetten en daar voor ook de tijd krijgt. Zidane heeft meerdere malen aangegeven dat hij kieskeurig is en ik geef hem gelijk waarom zou hij een Tottenham of Everton moeten kiezen om te bewijzen wie hij is, een legendarische voetballer een legendarische coach (3x champions league) om vervolgens een team te gaan coachen die ergens in het rechter rijtje staat om zijn ongelijke te bewijzen, die narrative gaat niet op voor Guardiola.

13 november 2023 om 14:51

Hoe vaak is Guardiola wel niet eruit gekegelt in de CL, Met Man City tegen Monaco, Lyon en Real Madrid. Met Bayern en ook met Barca.. is Guardiola dan zo een meester tacticus die wordt weggecounterd tegen clubs als Monaco en Lyon met kwart van de budget van Manchester City.

13 november 2023 om 14:55

@r.madridista

Zidane is een top trainer daar niet van, Maar hij is nou niet echt een trainer die mooi voetbal speelt zoals wat Leverkussen doet of Pep bij City.

13 november 2023 om 15:02

@rm1335

Euhm, Guardiola loopt achter op Zidane en Ancelotti? Je hebt het wel over de enige coach die 2x een treble wint met 2 verschillende ploegen. Je hebt het over een coach die het voetbal heeft gerevolutioneerd met invloeden van Johan Cruyff.

Zidane heeft een fantastisch record in de CL, dat klopt en dat wil ik hem gerust toegeven hoor. Alleen zie ik niet in wat dat te maken heeft met een tacticus te zijn? Zidane heeft vooral mentaal van die jongens een groep winnaars gemaakt, daar ligt de kracht van Zidane. Niet in het neerzetten van spelers, Real speelde altijd hetzelfde spel. In de CL gingen ze met het middenveld iets lager spelen zodat de tegenstander hoger ging spelen en er zo meer ruimte lag in de rug. In La Liga gingen ze gewoon uit van eigen kracht en bracht de individuele klasse meestal soelaas voor Real.

Ik kan me genoeg reacties herinneren destijds van Real-fans die het spel echt bagger vonden en dat ze graag wat meer variatie of een tactische ingeving wouden. Nu nog steeds zitten fans op Ancelotti te zeiken om beterschap, er zit geen lijn in het spel van Real. Desondanks doet hij het gewoon goed, met de 1ste plek in de CL en op 2 punten van leider Girona.

13 november 2023 om 15:04

@footballcr7

Dat is tegenlijk ook de zwakte van Pep. Dat hij begint over te denken en teveel begint te wijzigen aan zijn elftal. Dat heeft hem genekt in de vorige jaren, en daar heeft hij blijkbaar uit geleerd want in de vorige twee edities was dat niet meer aan de orde.

Vorig seizoen waren ze imo met afstand de beste ploeg ter wereld.

13 november 2023 om 15:25

@fc

Een meester tacticus als Guardiola kon met een oneindige bron aan opties niet winnen van Zidane en won na hoe lang de CL?

Daarbij hadden ze de CL al gewonnen en waren enkelen spelers al titel winnaars, WK winnaars en EK winnaars voor Zidane kwam.

Real Madrid had geen vaststaande tactiek, omdat ze op elke manier konden spelen en dit tijdens wedstrijden op basis van momentum de wedstrijd volledig naar hun kant konden trekken.

Als er iets is wat getuigd van tactische perfectie is dat het. Vergelijkbaar met Busquets waarvan altijd leek alsof hij weinig deed, maar als je hem heel de wedstrijd volgde, begreep waarom Barca zo moeilijk te verslaan was.

13 november 2023 om 19:14

Dat hangt imo voor een groot stuk samen met hoe je tactiek definieert of welk aspect van tactiek in jouw ogen primeert.

Zidane is een van de besten ter wereld in het analyseren van de tegenstander en daar op te anticiperen als ook het analyseren van de wedstrijd en in te grijpen. De wedstrijd in en tegen Parijs in zijn eerste periode in 2018 oid, waar Madrid als ik het me goed herinner bij rust 1-0 achter staat en compleet gedomineerd wordt om de 2e helft na een wissel en met het toepassen van een ander systeem, een platte 442 met Asensio en Vazquez op de vleugels de wedstrijd vrij probleemloos omdraait een perfect voorbeeld van. Hij is ook, net als Ancelotti overigens, ijzersterk in het systeem tactisch aanpassen om de kracht van zijn sterspelers optimaal te benutten. Hij was degene die Case in balbezit hoger liet spelen naast Modric om in transitie beter te kunnen pressen en de bal vaker en sneller te kunnen veroveren terwijl Kroos lager ging staan zodat hij meer controle kon uitoefenen met zijn passing. Hij was ook degene die van Ronaldo quasi een 2e spits maakte en hem dichter bij Benzema liet spelen. Zowel in een asymetrische 433 met Bale/asensio op rechts als in zijn 4312 met isco in een vrije rol.

Om te zeggen dat hij geen tacticus is vind ik dus nogal frappant. Hij is een ander type tacticus dan Pep die zelf met nieuwe en specifieke systemen komt die hij dan verfijnd tot in het oneindige. Dat vind ik echter meer een systeemcoach en niet de definitie van een tacticus.

Het type tacticus waar Zidane onder valt zie je doorgaans meer bij middenmotors en degradatiekandidaten in de hoogste competities omdat het daar zo belangrijk is en een systeemcoach doorgaans flopt. Iemand als hem op het allerhoogste toneel is tegenwoordig vrij uitzonderlijk. Wat mij betreft zijn die managers bij kleinere teams overigens de echte tactici, niet de systeemcoaches bij de topclubs.

Dit is inderdaad een gedroomde opvolger, ik zie hier meerdere mensen suggereren dat Alonso Frimpong moet meenemen. Maar kijk voor de grap eens naar Grimaldo (ook nog eens Spaans), wat een geweldenaar is dit.

Dit seizoen al goed voor 8 goals en 3 assists.. en dit is een linksback!
Voorgaande jaren deed hij hetzelfde bij Benfica en lijkt dit zelfde niveau in Duitsland te behalen.

Ik vond het van de zomer al onbegrijpelijk dat hij met alle respect 'slechts' naar Leverkussen ging.

Dacht dat het over Arne Slot zou gaan maar Xabi Alonso is natuurlijk een goed alternatief

13 november 2023 om 16:51

Ik zie Slot dan best wel eens naar Leverkussen gaan eigenlijk.

Real Madrid heeft het goed voor elkaar. Een team met veel jonge spelers met gigantisch potentieel. Vinicius, Rodrygo, Camavinga, Bellingham, Valverde, Tchouameni en Militao. Petje af voor Perez, die heeft een team voor de toekomst weten te bouwen zonder al te veel afbreuk te doen aan de resultaten van nu. Zeer geleidelijk proces geweest, dat lukt niet elke club na een zeer succesvolle periode.

Kijk naar Ac Milan, Inter Milan, Barcelona, Manchester United, Arsenal. Allen hadden/hebben het moeilijk in zo’n transitiefase.

Met Xabi Alonso zal de deur naar een nieuwe succesperiode van Real Madrid opengaan, gok ik zo. Kampioenschap, CL-winst en gouden-bal winnaar in de selectie.

Xabi Alonso, een spits en Simakan heb ik op mijn wensenlijstje. Als de club niet voor Mbappe gaat is er heel veel financiele ruimte.

13 november 2023 om 12:30

Wie is de ideale spits voor Real Madrid in jouw ogen? Wellicht Haaland in 2025? Of een meer technische spits? Type Benzema bv.

Naast een nieuwe, talentvolle cv nog een vervanger voor Carvajal. Frimpong wordt genoemd. Lijkt me een logische optelsom mocht Xabi Alons daadwerkelijk bij Real Madrid tekenen.

13 november 2023 om 13:06

Mbappe of Haaland zou nog steeds ideaal zijn want die 2 zijn de beste van de wereld. Op termijn hoop ik toch dat Endrick dat stokje overneemt en ik zie in hem dan van deze drie namen toch als degene die Benzema z'n spel nog het meest benadert. Ik ben benieuwd hoe hij in de ploeg past als hij aansluit in juni. Daar kijk ik toch het meest naar uit.

Overigens: Simakan kan ook uitstekend als rechtsback uit de voeten, maar Carvajal speelt nagenoeg als vanouds uitstekend dit seizoen. Hij verkeert in blakende vorm, alleen hij moet niet geblesseerd raken (rode draad). Frimpong lijkt me geen verkeerde keus idd.

13 november 2023 om 14:58

@rm1335

Mbappe speelt veel liever via links ipv in de spits, dat heeft ie aangegeven ook al bij PSG en dat is ook een van de redenen dat Neymar weg is daar.

Ik zie Mbappe niet naar Madrid komen maar zal wel mooi zijn, als Endrick het meteen goed kan doen daar is er denk ik geen plek meer voor Mbappe want een rechtsbuiten dat is die ook niet meer.

13 november 2023 om 15:51

Carvajal speelt erg goed dit seizoen. Echter is hij ook al 31. Zou goed zijn als ze van de winter een potentiele vervanger halen (simakan) zodat hij rustig kan worden gebracht. Of in de zomer vol voor Frimpong gaan, die zal denk ik de strijd met Carvajal winnen.

Endrick zal vast nog moeten wennen, maar ik zie hem zeker een basisplaats veroveren na een aanpassingsperiode. Speelt erg goed bij Palmeiras, topspeler in wording. Haaland zou goed passen, maar als je zo'n speler haalt verdwijnt het perspectief voor Endrick de komende jaren.

13 november 2023 om 16:43

@carrasco

Ja precies, Frimpong laat hem het maar uitvechten met Carvajal die ondanks dat Carvajal dit seizoen geweldig bezig is, is een vervanger wel nodig want hij is niet meer de jongste al 31 en best blessuregevoelig ook.

Haaland zal zeker goed passen bij Real maar als hij echt ooit naar Madrid komt dan zie ik Endrick 0 minuten maken. dan heb je hem net zo goed voor niks gekocht als je begrijpt wat ik bedoel

13 november 2023 om 16:59

@messi_123

En als Carvajal een rol als tweede rv accepteert heeft Real die positie goed bezet.

Ik zou voor de spitspositie toch wachten op Endrick. Hij speelt erg goed bij Palmeiras, daar gaat Real veel plezier aan beleven. Real heeft nu Joselu, wellicht houden tot Endrick komt.

Xabi Alonso past met zijn speelstijl niet bij Real Madrid. Alonso speelt swingend en aanvallend voetbal. Ancelotti speelt wat afwachtend. Zidane en Mourinho staan ook niet bepaald bekend om hun aanvallende speelstijl en passen beter bij Real

13 november 2023 om 12:11

Real heeft geen speelstijl. Dat is waarom ze zo succesvol zijn.

13 november 2023 om 14:15

Tuurlijk heeft Real wel een speelstijl, het is alleen niet gefocused op het team als geheel met een startpunt vanuit de coach. Het heeft meer een reversed speelstijl. De spelers hebben kwaliteiten en daar vloeit een bepaalde speelstijl uit voort wat flexibel is. Het is fluid zegmaar.

En door dat je vaak de beste spelers hebt en je systeem laat afhangen aan je spelers, met een manmanager (die tactisch ook flexibel is en niet eenzijdig/koppig) aan het roer krijg je een sterk geheel wat successen behaald.

13 november 2023 om 16:06

Het is dus geen speelstijl. Zoals je zegt is het afhankelijk van spelers en coaches. Het enige dat relatief constant is bij Real is, is het succes. De manier waarop is minder van belang dan bij andere teams.

13 november 2023 om 16:19

Dan heb je niet veel begrepen van mijn post. Ja is goed, Real heeft helemaal geen speelstijl, ze spelen cricket op het veld. Jij je zin.

13 november 2023 om 16:54

Altijd lachen hoe Sociofan een volslagen andere draai aan een bericht van een ander geeft.

Dat Lierse vindt dat ze geen vaste speelstijl hebben, betekent toch niet dat hij zegt dat ze maar wat doen? Ik vind Real ook niet echt een herkenbare speeltijl hebben. Juist omdat ze nergens ideologisch aan vastzitten zorgt dat ze het vertrek van bepalende spelers als Benzema of Ronaldo vrij gemakkelijk verwerken denk ik.

13 november 2023 om 17:07

Real Madrid heeft toch niet 1 duidelijke speelstijl zoals bijvoorbeeld een Ajax of Manchester City wel heeft?

Want als ze een duidelijke speelstijl hebben dan moet je die toch eenvoudig kunnen uitleggen?

13 november 2023 om 19:19

Madrid heeft dus geen typerende speelstijl. Ze spelen de stijl die op dat moment het beste aansluit bij de selectie en de coach. Ik heb zeer offensief voetbal gezien van Ancelotti in 2012 en 2013, ik heb gruwelijk counter voetbal gezien daarvoor met Mourinho, ik heb cross and inshallah voetbal gezien onder Zidane in zijn 2e periode, ik heb redelijk passief en toch dominant momentumvoetbal gezien waar men perfect wist wanneer toe te slaan, wanneer te absorberen en wanneer de wedstrijd dood te maken onder zowel Ancelotti als Zidane, ik heb alles zo'n beetje gezien. Maar een specifieke speelstijl over de jaren heen? Nee die heb ik niet gezien. Madrid is op dat vlak een kameleon en zoals Lierse aangeeft, dat is een van de redenen waarom de club zo succesvol was de laatste 15 jaar.

13 november 2023 om 12:17

Zidane en Mourinho stonden niet voor aanvallend voetbal? Wat is dat nou weer voor grap. Real heeft ontzettend veel goals gemaakt onder die 2. Onder Mourinho in 11/12 zelfs het record aantal goals in La Liga met maar liefst 121 goals in 38 wedstrijden.


De gedroomde opvolger van Ancelotti natuurlijk. Speelt modern en goed voetbal en kan met spelers zoals Camavinga, Valverde, Bellingham, Vinicius etc veel uithalen. Ook als ex-Real Madrid speler is het natuurlijk dat hij aardig wat krediet heeft onder de aanhang. Hopelijk een concurrent voor Carvajal en een topaanvaller erbij en je hebt als Real zijnde een topselectie. Zeker omdat Endrick ook gaat komen.

Ik neem zulke teksten altijd met een korreltje zout. Geloof mij dat als Leverkusen een serie nederlagen neerzet dan Xabi meteen wordt bedankt voor de geweldige maanden en is hij gratis af te halen. Wat dat betreft is het net hoe de wind staat dus hoe serieus moet je dit nemen?

Het is een toptrainer in wording, als je ziet wat hij met Leverkusen doet is het knap. Of hij dit ook weet te bewerkstelligen bij een grotere club is nog maar de vraag, maar mijn zegen heeft ie. Ik vind het een sympathieke gozer die heel ''normaal'' voor zover je normaal kunt definiëren in het leven staat. Kan mij nog goed herinneren dat ik hem tegenkwam in Madrid.

Als je het lijstje ziet met potentiele Real trainers dan is het niet mis. Alonso, Raul, Arbeloa of toch Zidane. Het zijn niet de minsten.

Dat is een aardig bedrag .. 15 tot 18 miljoen ….. lekker 2 jaar met zidane verder en daarna gratis Alonso. Als er iemand Mbappe kan overtuigen is het legende Zidane wel als grootste Franse voetballer ooit

13 november 2023 om 15:06

Dat zou ook mooi zijn inderdaad.
En volgens mij is Mbappe ook uitgesproken groot fan van Zidane.

Of zou Zidane wachten op het Franse nationale elftal?

13 november 2023 om 15:58

Zidane is alleen niet realistisch. Die is weggegaan omdat hij niet meer genoeg steunde voelde van het bestuur in 2021. En datzelfde bestuur zit er nog steeds. Ook is er in mijn ogen wel tijd voor wat ander voetbal. De hele tijd Ancelotti en Zidane over en weer gaat ook wel wat oud voelen. Je hebt een gloednieuwe generatie die moet worden geleid naar mijn mening met een moderne coach zoals Alonso.

Xabi Alonso moet je direct halen. Een bobtailed noemen ze dit!
José Mourinho geloof ik niets van. Waarom zou je die gek halen. Je hebt de spelers niet eens voor het parkeren van een bus. Daar maak je deze talentvolle lichting waarschijnlijk diep ongelukkig mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren