Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid start zoektocht naar opvolger ongenaakbare Florentino Pérez

Laatste update:

Real Madrid gaat nieuwe presidentsverkiezingen houden voor de periode 2021-2025, zo laat de club donderdag weten via de officiële kanalen. Het is de eerste aanzet in de zoektocht naar een eventuele opvolger van Florentino Pérez. De huidige voorzitter van Real lijkt onomstreden, daar hij bezig is aan zijn tweede periode bij de Koninklijke. Pérez heeft sinds 2009 de voorzittershamer in handen in Madrid. Verwacht wordt dat de verkiezingen eind juni gaan plaatsvinden.

Pérez is momenteel bezig aan zijn vijfde termijn als voorzitter van Real. In 2017 werd de 74-jarige Spanjaard automatisch herkozen toen er zich geen tegenkandidaten aandienden. Eerder zwaaide de voormalig bouwondernemer tussen 2000 en 2006 de scepter. Pérez nam destijds de voorzittershamer over van Lorenzo Sanz, deed een aantal spectaculaire beloftes en stond daarmee aan de basis van een nieuw tijdperk bij de Spaanse grootmacht.

In zijn tweede periode als voorzitter verbrak Pérez het ene na het andere transferrecord. Zo werd Cristiano Ronaldo voor een bedrag van 94 miljoen euro naar het Santiago Bernabéu gehaald en kwam Gareth Bale voor 100 miljoen naar de Spaanse hoofdstad. De monsteruitgaven die Pérez deed leidden onder andere tot de felbegeerde La Decima, de tiende Champions League-titel in de clubhistorie. Pérez' grootste uitdaging voorafgaand aan zijn vijfde termijn was het behouden van Ronaldo, waar hij uiteindelijk niet in slaagde.

Mocht er zich wederom geen tegenkandidaat melden voor het voorzitterschap bij Real, dan kan Pérez zich opmaken voor zijn zesde termijn. Daarmee is hij overigens nog lang geen recordhouder. Die eer is toebedeeld aan Santiago Bernabéu, die de rol van clubpresident vervulde tussen 1943 en 1978 en daarmee over een periode van liefst 35 jaar de leiding had. Bernabéu turnde Real om van de tweede Madrileense club tot een van de meest succesvolle clubs in Spanje en Europa

Denk jij dat er een opvolger komt van Florentino Pérez?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 april 2021 om 13:35

Perez mag zeker nog aanblijven. Financieel alles op orde en sportief heeft real heel goed gepresteerd onder hem. Ik zie enkel zidane vertrekken en dan Pep komen. Ik koop direct een seizoenskaart en ik zal alle weekenden vliegen naar Madrid, zo en ik werd toen wakker!

2 april 2021 om 17:32

Lol, Pep nog wel! En dan volgt Laporta de voorzitter op als die vertrekt zeker? En ze nemen Messi mee. 😉

Hopelijk betekent dit het einde van Perez. Goede president maar het is tijd voor iets nieuws. Ook het feit dat hij voetbal wil verpesten met een potentiële superleague zegt genoeg over hem.

1 april 2021 om 13:27

Wat betekent 'tijd voor iets nieuws' eigenlijk? Waarom iets veranderen wat werkt? Perez is een geweldige president gebleken voor Real. Financieel goed beleid en successen op het veld zijn kenmerkend geweest onder hem. Van mij mag ie nog een termijn blijven zitten.

1 april 2021 om 13:51

Financieel goed beleid? 50 miljoen voor Militao die nauwelijks gebruikt wordt, 60 miljoen voor Jovic die na 1 seizoen terug gehuurd wordt, Llorrente voor 20 miljoen verkopen aan je stadsrivaal, Hakimi verkopen, Hernandez verkopen, wat goed zeg. De enige goede transfers die hij gemaakt heeft zijn Modric en Kroos voor ~50 miljoen en meer recent Mendy en Courtois voor ~60 o.i.d.

En dan heb ik het nog niet over dat Galactico tijdperk waar spelers als Makelele verkocht werden en Ronaldinho geweigerd werd vanwege zijn uiterlijk.

1 april 2021 om 13:55

Llorente werd voor 40 miljoen verkocht. Daarnaast vergeet je al de prijzen die onder zijn voorzitterschap gewonnen zijn op te noemen.

1 april 2021 om 14:16

Tijd voor iets nieuws, maar al Perez iets nieuws wil proberen zegt dat al genoeg. Dus is het meer tijd voor wat jij wil

2 april 2021 om 01:50

120 voor griezmann fout gebruikt heel lang coutinho 120+ mag niet meer spelen omdat ze te gierig zijn voor de bonus uit te betalen. 140mil dembele zijn wel grotere fouten dan militao en dergelijke. Pjanic wisselen voor arthur nog zo een topmove.

2 april 2021 om 09:19

Transfers zijn nou eenmaal een moeilijk iets, je kan moeilijk inschatten of iemand het daadwerkelijk gaat maken. Wat Lierse zegt is natuurlijk waar het om draait, de prijzen. Naast de prijzen om hoe je er financieel voor staat. Concurrent Barcelona doet al jaren mee om de prijzen maar gaat ten onder gegaan aan de financiele malaise.

1 april 2021 om 15:35

Ik hoor dat bartomeu een club zoekt. Wellicht kan je hem aannemen. Deed het leuk bij barca.

Vrij bijzonder om te lezen dat er bij Real Madrid dus een voorzitter voor vrij lange periodes mag en kan blijven zitten. In schril contrast met Barcelona, waar sinds 2000 7 verschillende voorzitters aan het roer stonden. Kan iemand me uitleggen hoe dit komt? En worden er deze keer wel tegenstanders verwacht voor Perez?

1 april 2021 om 13:33

Bij Barcelona zijn er toch twee moeten opstappen? Het ligt eerder aan de voorzitters van Barcelona dat er zoveel geweest zijn want als Bartomeu goed werk geleverd had dan zou die nu nog wel voorzitter geweest zijn denk ik.

1 april 2021 om 13:42

@lierse nee dat was ie niet. Bij Barca kan je maar 2 termijnen achter elkaar blijven als voorzitter. Bartomeu had dus zich zelf niet nog keer verkiesbaar kunnen stellen.

1 april 2021 om 13:43

Verschillende factoren. Allereerst is Perez gewoon een fantastische voorzitter die zowel financieel als sportief geweldig beleid voert. In zijn eerste periode was het vooral financieel en marketingtechnisch heel goed. Gelukkig heeft hij sindsdien van zijn fouten geleerd. Daarnaast heeft Perez een aantal jaar geleden ook de regels veranderd waardoor een potentiele voorzitter een bepaald kapitaal moet kunnen aantonen en beschikbaar moet stellen aan de club zodat dat geld gebruikt kan worden wanneer de club door zijn toedoen in zwaar weer terecht komt. Dat bedrag was echter zo hoog dat er geen mogelijke kandidaten waren in 2017 en hij dus niet eens een tegenstander had.

1 april 2021 om 14:05

Thanks voor de toelichting. Dan lijkt het er dus sterk op dat Perez zijn uitdagers onschadelijk maakt door er forse financiële eisen aan te hangen. Daarbij zijn de regels dus ook anders zoals barcalover hierboven schetst.
Perez heeft in ieder geval Real Madrid naar een nóg hoger niveau getild. Absoluut een clubicoon geworden.

1 april 2021 om 18:43

Nee enkel als je het zo wil zien. Je kan ook zeggen dat hij de club in bescherming neemt voor buitenlandse inbreng waarvan men totaal geen affiniteit heeft met de club en enkel wil binnen komen voor eigen belang. Bedoel als je voorzitter wil zijn en je moet jarenlang socio zijn en een goed eigen vermogen, wat is daar mis mee? Daarnaast is Perez een absolute topper. Nu ook weer de club toekomstbestendiger maken middels de stadion renovatie e.d. Nee hij verricht top werk. Hij wordt wel ouder maar nog een keer voorzitter blijven en daarna later plaats maken, lijkt me meer dan prima.

1 april 2021 om 20:31

En ook niet onbelangrijk moet je al wel redelijk wat jaren socio zijn om kandidaat te zijn. Er kan dus niet plots ineens een rijke sjeik opduiken die nul voeling heeft met de club.

1 april 2021 om 20:35

De belangrijkste kandidaat zou de Spanjaard Enrique Riquelme zijn. Is slechts 32 jaar, CEO van een bedrijf van hernieuwbare energie (in Zuid Amerika dacht ik). Is ook van goede komaf en stond recent nog op Forbes dacht ik. Zou vooral het merk en de club willen moderniseren (aka minimalistisch logo? :D ). Denk dat hij voor nu nog geen kans maakt, maar wie weet in de toekomst.

Hopen dat hij nog eens 4 jaar president blijft. Onder het is het altijd rustig en je hoort nooit gekke dingen zoals bij barca waar het altijd rommelt. Perez is een uitstekende voorzitter en geniet respect van alle andere voorzitters. We hebben in het verleden mendoza gehad of Sainz maar Perez is uitmuntend.

1 april 2021 om 14:06

Enige nuance is hier wel op zijn plaats. Het rommelt de afgelopen jaren inderdaad behoorlijk op bestuurlijk vlak bij Barcelona, maar om dan te zeggen dat het er "altijd rommelt" is vrij overtrokken.

1 april 2021 om 15:02

Ik volg het Spaanse voetbal al vanaf de jaren 80. Het heeft er bijna altijd gerommeld. Al vanaf die jaren onder Gaspart en de nunes periode. Altijd verschillende kampen Onrust en oorlog ..Gaspart had ik echt medelijden mee. De periode voor bartomeu vergeten met rosell? Rosell eindigde zelfs in de bak. En toen rosell het overnam van laporte had hij beschuldigd van verduistering waardoor de 2 jaren een juridisch strijd hebben uitgevochten. En dan moeten straks nog alle beschuldigingen en rechtszaken starten tegen bartomeu Dus tja ...

Ik weet niet hoe Vz aan de volgende zin komt "pã©rez' grootste uitdaging voorafgaand aan zijn vijfde termijn was het behouden van Ronaldo, waar hij uiteindelijk niet in slaagde" maar het lijkt me een verzonnen stuk aangezien Perez zelf ervoor zorgde dat Ronaldo bij Real vetrok en niet op een of andere manier is weggekaapt door Juve. Maar ik zie nu graag ook een andere voorzitter bij Real die zich veel meer focust op het voetbal en de prestaties ipv commercie.. Perez heeft bergen werk verzet voor Real maar geeft naar mijn inziens weinig prioriteit aan de sportieveprestaties van de club..

1 april 2021 om 13:47

vandaar 4 cl bekers op 5 jaar? Dat behaal je niet zomaar zonder aan het sportieve te denken hoor. In zijn eerste termijn had ie nooit Casemiro, Modric en Kroos op het middenveld gekocht. Die jongens leveren immers bijzonder weinig marketing op. Dan liep er op het middenveld Pogba en Havertz. Dan had je voorin ook al lang geen Benzema meer lopen die de uitstraling van een concierge heeft. Dan had je oa Pulisic die met zijn Amerikaanse nationaliteit een marketing goudmijn is...

1 april 2021 om 14:10

Ga je nou echt beweren dat 4 CLs in 5 jaren tijd de verdienste van Perze is? De 4 CLs heeft de club voor een heel groot deel aan Zidane en Real te danken.. Casemiro is voor Real Castilla gehaald en is bij Porto gestald en teruggehaald na een uitleenbeurt.. Modric speelt als sinds Mourinho zijn tijd bij Real ( voor Ance & ZZ) Kroos was kwam nadat FCB niet meer salaris wou bieden. Bij geen van deze transfers waren het moeizame ondehandelingen of recordbedragen die daar toe hebben geleid. Benzema heeft gewoon geluk dat ZZ de coach is bij Real anders was hij echt geen onbetwiste spits bij Real. Zn cijfers vergeleken met topspitsen in Europa zijn niet bijzonder en het aantal kansen die hij nodig heeft voor die scoort is vaak ronduit schandalig. Hij is een hele goeie voetballer maar geen aanvalsleider.. Commercie zit niet alleen in spelers. Als Perez niet op commercie gefocust was weet ik echt niet waarom hij voor de nieuwe Europese Super League is. Zoals de geruchten de ronde doen is hij nu bezig met een deal bij Amazon..

1 april 2021 om 14:53

Ik zeg toch niet dat het moeizame onderhandelingen zijn? Lees je uberhaupt wel wat ik zeg? Ik zeg dat deze jongens niet in het wit hadden gespeeld als commercie zijn grootste focus was omdat er andere spelers veel meer waarde hebben wat betreft marketing. Dan waren die jongens allang gedumpt op een Makelele wijze. Vandaar dat ik zeg dat hij uit zijn fouten heeft geleerd

Hopen dat deze Madrid legende er minstens nog 1 termijn bij plakt. De jaartjes beginnen natuurlijk wel te tellen dus het lijkt me sterk dat hij het nog lang volhoudt maar ik geloof wel dat hij de ambitie heeft om nog 5 jaar te blijven zitten. Die man wil een nieuwe gouden periode voor Madrid in gang zetten en zijn opvolger in een gespreid bedje verwelkomen

1 april 2021 om 13:48

Perez is wel echt de eindbaas van Europa als het om voorzitters van clubs gaat in Europa. Heb het gevoel dat iedereen respect voor hem heeft en volgens mij heeft hij nooit gezeik gehad met andere clubs. Verder is hij denk ik goed in staat om nog een keer Real naar een goude periode te helpen ( wat ik niet hoop). Denk dat hij vroeg of laat Mbappe wel naar jullie haalt, ik vraag me alleen af hoe hij Modric, Kroos Marcelo, Benzema en Ramos gaat vervangen. Denk dat het groepje max 2 seizoenen nog mee gaat.

1 april 2021 om 18:48

Dat hoop ik ook idd. Nog 1 termijn. De club ready maken voor de toekomst. Wat een eindbaas. De veranderingen betreft de voorwaarden om voorzitter te kunnen zijn vind ik ook gewoon top. En dan de stadion renovatie wat voor de toekomst zeer positief zal zijn. En idd nog even een selectie vernieuwing inbrengen komende jaren en daarna plaats maken in de volgende verkiezingen na deze.

Niks plaatsmaken. Perez moet als grote baas aan de top van de club staan in de eerste jaren van het nieuwe Bernabeu. Een betere leider had Real zich niet kunnen wensen. En wat hij voor elkaar heeft gekregen doet niemand hem na. Voorzitter van deze en de vorige eeuw, niemand komt zelfs maar in de buurt.

2 april 2021 om 11:51

Wat maakt dat hij zo'n goed leider is nu dan want Real is geen schim meer van wat het was?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren