Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid niet langer meest waardevolle sportclub ter wereld

Laatste update:
/

Real Madrid is niet langer de sportclub met de meeste financiële waarde ter wereld. In de jaarlijkse ranglijst die het zakenblad Forbes opmaakt is Real Madrid gezakt van de eerste naar de tweede plek. De Spaanse supermacht is voorbijgestreefd door Dallas Cowboys, een ploeg actief in het American Football.

Het zakenblad berekent de waardes van de sportploegen in Amerikaanse dollars en de waarde van de Dallas Cowboys wordt geschat op vier miljard dollar. Omgerekend komt dat neer om 3,53 miljard euro. De waarde van Real Madrid wordt door het vermaarde blad geschat op 3,26 miljard dollar, omgerekend 2,88 miljard euro.

De nummer drie op de ranglijst van Forbes is weer een American Football-ploeg (New England Patriots) en de nummer vier is de legendarische honkbalclub New York Yankees. Op plek vijf staat Barcelona, met een geschatte waarde van 3,16 miljard dollar (omgerekend 2,79 miljard euro).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, in America is de sportwereld zo bizar groot dat het ook logisch is dat clubs daar meer waarde vertegenwoordigen. Ook de matige prestaties van Real afgelopen seizoen dragen daar aan bij.

15 september 2015 om 13:31

Wat mij verbaast is dat de Dallas Cowboys opeens een gigantische sprong hebben gemaakt blijkbaar. Ik bedoel, 0,7 miljard meer waard dan Real en vorig jaar stonden ze nog onder hen. Die doen verdomd goede zaken dan.

15 september 2015 om 13:44

Dat komt waarschijnlijk door de dollar koers

15 september 2015 om 14:39

waarom superknap,voetbal is verreweg de grootste sport ter wereld en american footbal,de naam zeg het al.vind het.juist.knap dat.amerika in hun eigenland zoveel geld kunnen genareren en natuurlijk heeft real madrid veel meer concurrentie ,omdat er veel meer grootte voetbal clubszijn dan football teams.

15 september 2015 om 15:43

Dat komt doordat de dollar veel meer waard is geworden tov de euro de afgelopen maanden.

weet iemand hoe dit berekend wordt? Buiten de VS zijn de Dallas Cowboys toch geen gigantisch marketing icoon of bekend bedrijf? wellicht binnen Zuid en Noord Amerika nog wel en in de American Football wereld, maar daarbij is Real Madrid toch wat bekender?

althans laat ik de vraag zo stellen, hoe kan het zijn dat de Dallas Cowboys qua waarde zo omhoog schieten dat men ook bijna 1 miljard dollar meer waarde hebben, waarbij ik geloof een jaar geleden met nog niet eens top 3 stond?

15 september 2015 om 13:17

Dallas Cowboys heeft een nieuwe stadion en gaat de aankomende jaren ook Wrestlemania organiseren in hun stadion, een grote financiële injectie is de reden dat ze zo hard zijn gestegen.

16 september 2015 om 07:04

Het klopt dat ze wrestlemania gaan organiseren maar niet de aankomende jaren want na elke wrestlemania word pas bekend waar de volgende plaats gaat vinden.

15 september 2015 om 13:20

Belangrijke reden is de Euro die nogal wat waarde heeft verloren t.o.v. de US Dollar.

Verder zijn de sponsorcontracten in de VS nog extremer dan in Europa, en Forbes berekent puur de economische waarde, niet naamsbekendheid. Naamsbekendheid draagt natuurlijk bij aan het binnenhalen van meer sponsorgelden, en ik denk ook wel dat Real iets meer naamsbekendheid heeft wereldwijd, maar kennelijk helpt ze dat niet om in totaal meer economische waarde te vertegenwoordigen.

15 september 2015 om 13:22

Volgens mij vertegenwoordigen alle(!) NFL teams al een waarde van tussen de 1 en 4 miljard. Kortom, de nummer #32 van de American Football League, één van de grote 4 sporten naast baseball, ijshockey en basketbal, is al een veelvoud waard van bijvoorbeeld een Ajax.

Daarnaast speelt de dollarkoers ook wel sterk mee. 5-6 jaar terug kreeg je $1.60 voor je euro, nu is dat nog $1.13. Bijna een derde van het vermogen van het vermogen/de waarde is dus gewoon verdampt. Wat betreft die dollar/euro koers mag je naar onze dure hobbies zoals Griekenland kijken.

Ben ik heel erg wereldvreemd als ik nog nooit van Dallas Cowboys had gehoord?
Ik geloof er niets van dat zo'n American Football-ploeg bekender en meer waard is als Real of Barca.

15 september 2015 om 13:11

Ik had er nooit van gehoord! Maar wel van Patroits (via family guy, Peter is fan ervan).

15 september 2015 om 13:12

Ik ken ze ook niet, dus dat zegt niet al te veel. Echter als Forbes dit naar buiten brengt kan je het maar beter wel geloven. Weinig bronnen die geloofwaardiger zijn.

15 september 2015 om 14:24

Gaat puur om de economische waarde wat Forbes berekend. Naamsbekendheid kun je niet omzetten in economische waarde en speelt dus geen enkele rol in de waardering van Forbes.

15 september 2015 om 14:43

ook niet waar,jaarlijks komt er een lijstje met de rijkste artiesten en vele artiesten hebben als grap gezegd,laat forbes me vertellem waar het geld is,omdat het veel meer was dan,dat ze haden.

15 september 2015 om 16:13

Ik zeg ook nergens dat naamsbekendheid daar een rol in speelt, ik mis de essentie van je comment dan ook.

15 september 2015 om 16:14

Gaat dat om de waarde of de liquide middelen van de artiesten? Daar zit namelijk een gigantisch verschil in. Dat een bedrijf een miljard waard is, betekent het niet dat zij een miljard daadwerkelijk hebben.

15 september 2015 om 13:15

In Europa mag voetbal dan de grootste sport zijn, daarbuiten valt dat best mee hoor.
Vergis je niet in de enorme impact die Amerikaanse clubs hebben op de economie aldaar.

15 september 2015 om 13:36

Voetbal is het grootste in Europa en Latijns-Amerika, en ook in Afrika.

Populairste sporten: Voetbal, Basketbal, Tennis, Cricket, Baseball, American Football, F1, Golf, Atletiek, Ijshockey, Boksen, Volleybal, Badminton, Snooker, Wielrennen, Mma, Nascar, Rugby, Veldhockey, Paardenracen, Tafeltennis, Turnen, Kunstschaatsen en Motorgp.

Voetbal is met afstand de grootste sport, en het is wel vreemd dat American Football, MMA en Nascar in de lijst staan, omdat dat allemaal echt dingen uit de USA zijn die verder nergens worden gedaan volgens mij, al weet ik dat van MMA niet zeker.

15 september 2015 om 13:52

@cyberize

Zuid Amerika vergeten?
Tevens is het zo dat Voetbal met zo'n 3.5 miljard fans de nr1 sport ter wereld is.
American Football komt op plaats 10 met zo'n 400 miljoen fans wereldwijd.
In the US zelf is het de populairste sport idd met zon 110 miljoen fans.

Er zal vast wel een verklaring voor zijn dat de Dallas Cowboys meer waard zijn dan Real Madrid. Maar niet doordat in veel landen American Football populairder is dan Voetbal.

15 september 2015 om 14:31

De sporten die je noemt worden op alle continenten gespeeld en bekeken
ook Mma,football en Nascar

15 september 2015 om 13:25

Het grootste TV scherm ter wereld staat in het stadion van Dallas ( Google maar eens).

Cowboys staan wel bekend als het meest gehate team in de US waarschijnlijk. Stelletje rednecks met een stinkend rijke eigenaar.

Forbes is dan ook een Amerikaans zakenblad. Zeker weten doe ik het ook niet, maar een team als Real Madrid is wereldwijd zo veel bekender en zo veel groter. Enkel binnen America zullen de rollen omgedraaid zijn. Ik hecht hier ook maar niet te veel waarde aan.

15 september 2015 om 13:23

Slaat nergens op wat je zegt Donmaximus waarom zouden zij daar over liegen. Als de Dallas Cowboys nou hele grote sponsors binnen hebben gehaald is het gewoon mogelijk. Volgens mij liggen de salarissen wel iets hoger dan bij voetbal. American Football haalt veel geld in het laadje

15 september 2015 om 13:27

Ze rekenen in dollars/euro. Een euro is nog maar 2/3e waard van wat het 5-10 jaar geleden was. Kortom, een derde van de waarde is verdampt en door de sterke dollar koers zullen de Amerikaanse teams de lijst wel aan blijven voeren.

@voetbalgod, laat dat 'iets' maar weg. American football teams tellen selecties van exact 53 spelers. De 3e kicker (zeg maar de 3e doelman die dus nooit maar dan ook nooit speelt) verdiend al snel 2-3 miljoen dollar. De best betaalde speler (vrijwel altijd de QB) verdienen soms 35 miljoen per jaar. Dat is exclusief sponsering/marketing/reclames wat ze er zelf naast doen. Ik geloof dat Ronaldo en Messi rond de 17-20 miljoen per jaar zitten?

15 september 2015 om 13:58

Heb even wat zitten googlen maar dit klopt volgens mij niet.
Topsalarissen komen niet eens in de buurt van wat jij zegt als ik zo rondspeur.
Toevallig volg ik op HBO nu ook een serie (ballers) en dan hebben ze het over een topcontract van 110 miljoen inclusief bonussen maar dat is wel een contract van 5 jaar.
Jaarsalarissen voor de absolute toppers daar zal dus ook max 15 miljoen zijn.
Die gasten zullen best meer verdienen maar dan wel net als een Messi via sponsorcontracten

16 september 2015 om 05:15

Dan lezen wij totaal verschillende bronnen. Als ik naar Forbes kijk, zit Roethlisberger op 46.6 miljoen dollar basissalaris(!) op jaarbasis(!)

Al werkt het systeem inderdaad wel zoals in de serie Ballers. Vaak wordt er een prestatiecontract afgesproken voor een X aantal jaar en de totale waarde van het contract. Jonge spelers tekenen vaak voor 5-6 jaar en dan bijvoorbeeld 100 miljoen, waarvan 50 miljoen guaranteed en 50 miljoen prestatiegericht (X wedstrijden gespeeld, X tackles, X interceptions, X catches etc). Amerikanen kijken gebruikelijk naar de totale waarde van een contract over meerdere jaren, waar wij meer gewend zijn om naar jaar of weeksalarissen te kijken (voetballers veranderen zovaak van club of krijgen een salarisverhoging o.b.v. 1 goede wedstrijd dat de totale waarde van een contract nietszeggend is).

De absolute toppers verlengen echter vaak maar voor 1 of maximaal 2 jaar. Aangezien je geen transfersom mag vragen in de Nfl, zijn ze aan het einde altijd van hun contract altijd free agents. Dit zorgt ervoor dat clubs extreme bedragen betalen halverwege een 1 jarig contract als bijvoorbeeld de playoffs of Superbowl gehaald wordt.

In de lijst van Forbes gaat het wel om bruto bedragen excl belasting. In Europa praten we vaak over de netto bedragen die voetballers verdienen (die 17-20 miljoen voor Messi en Ronaldo). Kortom, Messi en Ronaldo kunnen prima meekomen in de top. Qua basis salaris staan er 2 boksers ( Mayweather en Pacquiao), 2 NFL spelers ( Suh en Roethlisberger) en Messi en Ronaldo in de top 6.

http://www.forbes.com/athletes/list/2/#tab:
overall_header:source

16 september 2015 om 13:42

Daar ga je dus al. Die 46.6 miljoen is salary en winnings. Dus niet alleen salaris.
Er staat ook een artikel over deze beste man dat hij een contract van 87.4 miljoen heeft getekend en dat voor een contract van 4 jaar. Dat is dus 21.85 miljoen.
Tevens een tekenbonus ontvangen van 31 miljoen maar sec gezien is dit geen salaris maar in dit geval gezien de hoogte moet je hem wel meetellen. Dan kom je op 29,6 miljoen per jaar wat natuurlijk wel een gigantisch bedrag is. Is wel met bonussen dus!
Geen speler tikt dus die 35 miljoen aan, zelfs de best betaalde niet.
Blijft natuurlijk wel gewoon een gigantisch bedrag dus daarover geen discussie ;-)

17 september 2015 om 04:41

Ik reken inderdaad wel met bonussen. Dat doe ik bij Ronaldo en Messi ook (appels met appels vergelijken). Ik maak wel onderscheid tussen wat de club betaald en de sponsoren.

Dallas Cowboys is een behoorlijk grote naam in de Nfl, heeft in het verleden geloof ik 5 keer de superbowl weten te winnen. Denk ook niet dat een Real madrid groter is buiten Europe dan een Dallas Cowboys buiten America. Buiten dat zijn de bedragen die omgaan in de NFL vele malen hoger dan in de voetbal wereld.

man man man...sommige reacties hierboven krijg ik spontaan een louis'tje: Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij nou zo dom?

Dallas cowboys 1 van de beste teams qua geschiedenis van Nfl. Dat mijn ploeg New England Patriots 3de staat komt puur uit het feit dat ze SB winner zijn en de afgelopen decennia gedomineerd hebben.

Maar dat sommige mensen hier niet eens van de cowboys gehoord hebben, ok dat kan. Niet iedereen is een sportsfreak en checkt alles. Maar dat mensen ook nog oprecht verbaast zijn dat de bedragen in amerika niet hoger liggen dan hier in europa. en dat sommige niet het verschil weten tussen naamsbekendheid en de daadwerkelijke waarde van een team. Dat verbaast mij zeer.

Kijk voor de grap eens naar de gemiddelde salarissen in Nfl, MLB en Nhl. en voeg daar ook nog eens sponserships aan toe. zo ook Nascar.
Dan zul je zien dat ons aller heilig voetbal niet de creme de la creme is

Onzin. Net als een Rembrandt het is maar net wat een gek er voor geeft.

Paris SG en Man City hebben ook meer waarde dan b.v. Liverpool en A.C. Milan maar wereldwijd zullen de laatste 2 clubs bekender zijn. Waarde heeft dus niet direct heel veel met bekendheid te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren