Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real Madrid? Juventus? Hij moet zich eerst nog meer bij Ajax verbeteren’

Laatste update:

Matthijs de Ligt ging afgelopen zondag, twee dagen na zijn uitnodiging voor het Nederlands elftal, flink in de fout in de competitiewedstrijd tegen Excelsior (1-1). De piepjonge verdediger van Ajax meldde zich een dag later bij Oranje en stond de pers gewoon te woord. "Dat hoort erbij", zo stelt Barry Hulshoff, de man die de tiener op allerlei gebieden adviseert.

"Ja, hij heeft zondag een kostbare fout gemaakt tegen Excelsior. Nou en?", zo vraagt Hulshoff zich in gesprek met het NRC Handelsblad af. "Wij vonden dat hij gewoon zijn verhaal moest doen. Zie het als persoonsvorming. En daarna lekker naar binnen, de sfeer opsnuiven en genieten van de entourage."

Hulshoff wilde na zondag vooral weten hoe De Ligt met een dergelijke misstap omspringt én hoe hij het verwerkt. De oud-voetballer wil dat de verdediger zijn loopbaan zorgvuldig opbouwt. Een salarisverhoging is de volgende stap, zo was al met Ajax afgesproken. "De meeste spelers maken elk jaar een stap voorwaarts, maar Matthijs maakt elk half jaar een stap. Maar we willen niet te veel zwaaien met de worst die er is. Real Madrid, Juventus? Allemaal nicht im frage. Hij moet zich eerst nog meer verbeteren."

Matthijs de Ligt is het grootste defensieve talent van Nederland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu maar hopen dat hij niet weg gekocht wordt maar gewoon zeker 2 stabiele seizoenen draait bij Ajax want het lijkt me een nuchtere jongen en kan een goeie worden

25 maart 2017 om 13:04

Deze jongen heeft zich al lang en breed bewezen in Nederland. Hij zou in Engeland bij elke club met twee vingers in zijn neus mee kunnen draaien. Dat heeft gij tegen Excelsior wel bewezen. 10 wedstrijden in Nederland is natuurlijk de beste graadmeter voor internationaal niveau.

Ben wel benieuwd naar de uitslag van de poll. Ik verwacht eigenlijk een meerderheid die 'ja' gaat stemmen en dat zegt voor mij alles over het opportunisme in het voetbal. Van de stemmers heeft het merendeel die jongen minder dan 300 minuten in actie gezien.

Je kan prima zien in die tijd dat hij absoluut potentie heeft, maar gelijk omdopen tot grootste (defensieve) talent slaat weer zo ver door. Net als zijn selectie voor Oranje...

25 maart 2017 om 10:04

Wie vind jij op dit moment een groter talent dan?

25 maart 2017 om 10:08

wat dacht je van fosu-mensah

25 maart 2017 om 10:15

Aké?, Fosu-Mensah?, Karsdorp?

In ieder geval iemand die het op een hoger niveau heeft laten zien en/of een langere periode.

25 maart 2017 om 10:24

Dus Fosu-Mensah laat het op een hoger niveau zien terwijl De Ligt knock-out wedstrijden in de EL speelt terwijl Fosu-Mensah af en toe 5 minuten krijgt in de fa cup?

25 maart 2017 om 10:29

Fosu-Mensah heeft ook in de EL gespeeld. En ja, ik vind spelen bij United een hoger niveau dan spelen bij Ajax. De concurrentie is daar wel van een iets ander niveau.

Bovendien noem ik een aantal voorbeelden. Als er 1 bij zit die je wel beter acht, dan is De ligt dus niet het grootste defensieve talent.

En dan hebben we Kongolo, Tete, Willems, Rekik etc nog niet eens genoemd. Je kan toch niet op basis van de beperkte speeltijd van De Ligt stellen dat hij een groter talent is dan al die gasten?

25 maart 2017 om 10:34

Dat jij hem nog nooit in de jeugd en voor Oranje's jeugdelftallen heb gezien is jouw probleem. Iedereen die jeugdvoetbal volgt weet dat zij op dergelijk leeftijd lang niet zo goed waren. Karsdorp was toen nog een nummer 10 bovendien. Noet dat potentie lineair is maar de Ligt is al jarenlang een van de grootste talenten in Nederland, je doet alsof potentie pas komt als je id Eredivisie minuten maakt of elders.

25 maart 2017 om 10:40

De Ligt heeft in de EL zich het kaas van het brood laten eten! Fosu heeft vorig seizoen ook genoeg EL wedstrijden gespeeld en zeker meer dan de Ligt...

25 maart 2017 om 10:42

Hoeveel talenten worden altijd als de beste of de nieuwe gezien? Laat de Ligt eerst maar zien of hij echt stappen kan maken. En als jij vindt dat de genoemde namen geen grote talenten waren dan heb jij het jeugdvoetbal niet gevolgd...

25 maart 2017 om 10:56

Hoezo is dat 'mijn probleem'? Ik geef juist aan dat dat hoogstwaarschijnlijk geldt voor de grote meerderheid van de stemmers.

Daarnaast kun je discussieren over hoe representatief prestaties in jeugdelftallen zijn.

25 maart 2017 om 12:04

Fosu-mensah is toch geen pure verdediger? Hij werd altijd opgesteld als defensieve middenvelder

25 maart 2017 om 10:13

Als je op je 17de al als zo'n klasbak speelt in Ajax 1, op 1 foute pass na, ben je gewoon een groot talent. Zou niet zo een groter "talent" kunnen aanwijzen. Maar het woord "talent" zegt ook alles. Hij moet zich eerst nog doorontwikkelen tot dat je hem een topspeler mag noemen, maar hij heeft zeker wel heel veel talent. 17 jaar, 190 cm, 2-benig, fantastische tackle en voetballend ook zeer aardig. Jongste aanvoerder in het Nederlandse profvoetbal ooit, misschien de jongste naoorlogse debutant en ga zo maar door. Ken weinig jongens van 17 die al zo'n indruk maken.

25 maart 2017 om 10:44

Hoe jonger je je debuut maakt hoe groter talent je dan bent? Hij heeft niet structureel in de basis gespeeld! Veel Ajax supporters praten alsof hij al vast in de basis speelt dit seizoen. Hij doet het leuk wanneer hij invalt, maar in de basis op het echte niveau al twee keer betrokken bij een tegengoal

25 maart 2017 om 12:06

Jij had eens moeten opletten toen Vilhena als 16jarige doorbrak. Dat was ook zogenaamd de nieuwe Messi, en ja ik vind het een hele goede speler op dit moment maar die verwachtingen zijn toch niet helemaal uitgekomen

25 maart 2017 om 13:00

Geldt dat ook voor Nouri?

25 maart 2017 om 10:26

@weef het weegt dan ook bij velen wel mee dat ze De Ligt éã©n van de grootste talenten vinden en in de poll alleen maar 'ja' of 'nee' kunnen stemmen. Een poll 'wie is het grootste verdedigende talent van Nederland?' zou een betere weergave geven. Velen zullen 'ja' klikken omdat ze niet alle verdedigers langs gaan en vooral De Ligt nu voor zich zien, die iedereen uiteraard wel tot éã©n van de grotere talenten rekent.

De tijd zal het leren. Je hebt mensen die op jonge leeftijd al boven komen drijven. De een blijft maar groeien en wordt een wereldster, en de ander is na een paar jaar al op zijn top.

Alleen tijd zal het leren hoe goed deze jongen is. Vind het lachwekkend hoe iedereen zijn potentie al weet te meten en hoe ver hij gaat reiken. Ja, hij is jong en kan goed mee in Ajax 1. Maar dat vonden we van Jetro Willems ook, die is beter geworden maar niet dusdanig dat hij een transfer naar een topclub zal maken. En na de gevallen Tete, Bazoer, Riedewald en El Ghazi houd ik mijn hart vast, ze kunnen gewoon niet allemaal slagen

25 maart 2017 om 10:57

Bij De Ligt heb ik een veel beter gevoel dan bij de jongens die jij noemt.
Is nu al behoorlijk sterk en goed en maakt een heel volwassen indruk.
Hopelijk lost hij een belofte in, zowel voor Ajax als Oranje!

25 maart 2017 om 11:13

@Rodybboss. Heeft ook alles te maken met vertrouwen en de coach die nu bij Ajax zit. Tete doet niets onder voor Veltman maar die wordt op de bank gehouden met aanvallende smoesjes. Viergever is de allerbeste back die we hebben, maar die moet zonodig in het centrum om daar vervolgens een jaar lang te experimenteren met Sinkgraven. El Ghazi is niet minder dan Traore, maar goed inmiddels is drie kwart van de supporters dat tomeloze vertrouwen in hem zat. Bazoer is verkast naar een zwaardere competitie en voila binnen twee maanden had hij al meer minuten gemaakt dan hij ooit onder Bosz zou maken en stevende hij af op een basis positie. Ik denk dat Bosz meer en meer badend in zweet wakker wordt. Als twee van de vier slagen is Bosz zijn carrière over. Wie neemt je dan nog serieus. Iedereen kan een speler verkeerd inschatten, maar twee drie in een seizoen wordt veel. En vergis je niet de kans is niet gering he dat twee van die spelers uiteindelijk toch doorstoten. En het is helemaal pijnlijk als ze dat doen vanuit een stap opzij

25 maart 2017 om 19:35

Zullen het smoesjes zijn of is Bosz gewoon een andere mening toebedeeld dan jou? Of denk jij dat hij Veltman opstelt omdat hij het zo'n aardige jongen vindt?

Komt van de zomer vast wel weer een Engelse club met een zak vol geld. Waar dat toe leidt weten we allemaal en deed Gareth Southgate de noodklok luiden. Engeland A verloor deze week van Duitsland C.

Wees blij dat er in Nederland eindelijk eens goede verdedigers doorbreken.
Naast Karsdorp is ook De Ligt een jongen waar Oranje hoogstwaarschijnlijk
veel plezier aan kan beleven. In de reacties hier proef ik meer clubvoorkeur
dan een objectieve benadering. Hopelijk kan ook van Beek op termijn de weg
omhoog terug vinden, al lijkt die een beetje blessuregevoelig te zijn, gezien
zijn lange afwezigheid. Edoch, laten we niet wanhopen, er komen meerdere
talenten aan, die het grote werk op termijn ook moeten aankunnen.
Nou nog een flinke reorganisatie bij de Knvb en we kunnen weer vooruit;-)).

25 maart 2017 om 11:09

De verdediging is (misschien op de linksback na dan) ook zeker een probleem niet de komende jaren. Daar hebben we nu al De Vrij en Van Dijk lopen (dat is gewoon een duo waar 90% van de landen jaloers op is) en daar achter loopt ook genoeg. Het zijn meer de plekken ervoor waar ik me wat meer zorgen over maar. Opzich is er genoeg talent maar dat had de generatie die nu 26-30 is ook. We moeten er gewoon voor oppassen dat er niet nog een generatie grotendeels verloren gaat.

Als ik hem was zou ik bij ajax blijven tot hij echt de grote man bij ajax is. Dan heb je gewoon de kans om je op een goed niveau te ontwikkelen en mag je ook een paar keer een foutje maken zonder direct op de bank te komen. Ik zou dus nog lekker 2 of 3 jaartjes blijven. En als hij echt weg wil mag hij natuurlijk altijd naar De Ligtstad komen

ik dacht dat Riedewald al het grootste verdedigend talent was. En daarna was Tete het. Wie is het nu? Ik ben het even kwijt.

De verdediging is niet het probleem. We hebben geen robben , van persie of sneijder over 3 jaar. Aanvallen is moeilijker fan verdedigen. Creativiteit daar ontbreekt het aan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren