Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘RB Leipzig wil contractplannen Ajax op korte termijn dwarsbomen’

Laatste update:

RB Leipzig is volgens ESPN de belangrijkste gegadigde om Daishawn Redan over te nemen van Ajax. De zestienjarige aanvaller wordt in verband gebracht met Manchester City, Manchester United en Paris Saint-Germain, maar de nummer twee van Duitsland zou de beste papieren hebben om Redan binnen te halen.

De B-junior, die al geregeld uitkwam voor Ajax Onder-19, wordt omschreven als one of the most exciting young talents this season. Hij staat al op negentien doelpunten en dus hoopt Ajax de jongeling spoedig vast te leggen. Redan is vorige maand zestien geworden en mag dus een profcontract tekenen. "Dat contract komt eraan", beloofde de jeugdinternational onlangs.

"De club weet wat ik wil en dat is het eerste halen. Ik wil de vaste spits van Ajax worden", liet Redan verder weten. Leipzig denkt echter dat de belofte op andere gedachten te brengen is. ESPN beroept zich op bronnen in Duitsland, die hebben aangegeven dat die Roten Bullen dicht bij het aantrekken van Redan zijn.

Zie je Daishawn Redan naar RB Leipzig gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat hier niks van klopt, ESPN is al een erg onbetrouwbare bron, en als die gast niet naar United, City, Arsenal etc wil, dan gaat die zeker niet naar een Leipzig alhoewel zewel wat jeugd gebruiken.

6 maart 2017 om 10:32

@ajaxcunian

In de media stond ook dat Redan op bezoek was geweest bij Manu, terwijl hij op dat moment ziek op bed lag. Niet alleen in Amerika is de verspreiding van nepnieuws een hot item.

6 maart 2017 om 10:35

@ajaxcunian

Redan heeft nog geen twee weken geleden aangegeven bij Ajax te blijven en een contract bij Ajax te gaan ondertekenen. Zijn ouders treden op als zaakwaarnemer en die zijn momenteel met Overmars in gesprek. Afgelopen winter zijn onder andere Manchester United afgewezen terwijl die een behoorlijk contract voor schotelden.

Redan blijft lekker bij Ajax en tekent binnen twee weken een contract voor drie jaar. Nothing to worry about.

6 maart 2017 om 10:42

Laten we het hopen. Baal altijd enorm als een talent naar het buitenland gaat.

6 maart 2017 om 11:15

Dat vinden ze in andere landen ook jammer. Bijvoorbeeld in Denemarken

6 maart 2017 om 12:52

Dus?? Daarom hoeft Lekiam het niet jammer te vinden dat talenten weggaan uit NL?!

6 maart 2017 om 13:55

Nee hoor, in Denemarken zijn ze er blij en trots om als er een speler naar een Nederlandse club uit het linker rijtje gaat. In NL werken de clubs namelijk wel aan talentontwikkeling, zonder 80 contractspelers te hebben waarvan de helft vaak meerdere malen wordt verhuurd.

6 maart 2017 om 16:54

Ik geloof er ook weinig van, niet omdat Leipzig geen goede club is voor een talent maar omdat hij zelf aangaf buitenlandse interesse naast zich neer te leggen omdat hij het gevoel heeft dat hij de eerste spits van Ajax kan -en wil- worden. Die jongen zit volgensmij sinds eerste jaar E of laatste jaar F-jes al bij de club en is altijd 1 of 2 jaren doorgeschoven geweest, die voelt dat vertrouwen ook. Is momenteel de grootste reden dat de toch zwakker u17 nu aan kop gaat in de u17 voorjaarscompetitie ( scoorde er 10 in 7 wedstrijden, enkel tegen Utrecht scoorde hij niet maar gaf hij wel de beslissende assist uit een fraaie solo ) Niet voor niets dat hij ook in de YL tegen Juventus ( 45 minuten ) en Kiev ( enkele minuten ) is ingevallen, is de jongste uit de Ajaxselectie en heeft de pech dat Sierhuis topscorer is van de gehele YL anders had hij ook wel eens basis kunnen hebben gestaan.

Niet laten als ik Ajax was, je beste talenten moet je gewoon behouden en verhuur ze bij een JL team dat bovenin meedoet en anders laten stallen bij ploegen als Pec of Nec. Ajax moet ook natuurlijk wat krachtpatsers halen. Zoals Nigel De Jong of Felipe Melo dan zullen elk jaar ver komen in de EL en misschien overwinteren in de CL.

6 maart 2017 om 10:25

Zolang hij dat eerste profcontract niet ondertekend heeft, heeft Ajax weinig te willen in deze kwestie. Tegen een kleine opleidingsvergoeding is hij dan op te halen.

6 maart 2017 om 10:32

Verhuren aan een JL team dat bovenin mee doet. Wat dacht je van de huidige nummer 2 in de JL Jong-Ajax. Ajax gaat echt geen spelers meer verhuren aan een JL team, ze hebben namelijk zelf een JL team.

6 maart 2017 om 10:44

O ja was het vergeten, neem me niet kwalijk.

Nederland moet maar eens stoppen om de kweekvijver te zijn van talenten die te vroeg naar het buitenland gaan.... Ja, natuurlijk zie je successen, maar er zijn er legio maar je niets meer van hoort. De beste jongen is 16.... laat hem lekker in zijn vertrouwde omgeving opgroeien, en dan met 23 jaar ofzo naar het buiteland gaan. Blijf het slavenhandel cq kinderarbeid vinden.

6 maart 2017 om 10:32

Dan heb jij geen flauw benul wat kinderarbeid cq slavenhandel inhoud. Je hobby uitoefenen onder verbeterde omstandigheden kan ik nou niet echt kinderarbeid noemen namelijk.

6 maart 2017 om 10:32

Laat hem lekker zelf kiezen wat hij wilt met zijn leven? Niemand dwingt hem om te verkassen hoor. Keuze is aan hem en zowel binnen- als buitenland hebben voor- en nadelen. Als hij in de voorbereiding zijn meniscus afscheurd (ik noem maar wat) dan ziet de wereld er meteen heel anders uit.

6 maart 2017 om 10:38

@ Graziayes

Het is natuurlijk makkelijk praten vanaf de zijlijn. Om een voorbeeld te noemen is Mink Peeters een goed exemplaar. Deze jongen stapte over vanaf PSV naar Ajax omdat de voorwaarden beter geregeld waren voor hem. Hier werd hij bijvoorbeeld elke dag opgehaald met een busje en dat wilde PSV niet.

Vervolgens speelt hij bij Ajax en komt Real Madrid langs. Iedere jeugd speler weet dat de kans op slagen bij Real Madrid nihil is. Maar Real Madrid bood een contract voor 250.000 euro op jaarbasis op basis van een 6 jarig contract. Terwijl hij bij Ajax tussen de 30 en 50 duizend euro zou verdienen op basis van een 3 jarig contract.

Feitelijk een keuze tussen 1,5 miljoen en 300.000 euro, oftewel een keuze van 1,2 miljoen! Hoe kan je zo een jongen dan veroordelen om te gaan? Iedereen van ons op de website zou voor die 1,2 miljoen euro verschil gaan. Zodra morgen een concurrent van je huidige werkgever jou het dubbele aan salaris bied, dan ga je ook heel snel.

6 maart 2017 om 10:49

D-Bergkamp, je laatste vergelijking gaat niet op, aangezien heel veel bedrijven er contractueel voor zorgen dat je binnen een bepaalde periode niet over kunt stappen naar een concurrent. In de voetballerij is dat heel anders; daar kun je overstappen naar wie je zelf wilt.

6 maart 2017 om 10:54

@smk88

Het beruchte concurrentie beding of zelfs relatie beding (trapje erger) bedoel je neem ik aan. Een leuke tool om werknemers bang te maken maar feitelijk gezien weinig tot geen waarde. Een werkgever heeft namelijk wettelijk geen recht om jou te verbieden ergens anders te werken. Het is dan ook geen wonder dat ruim 75% van de rechtzaken omtrent een concurrentie beding in het voordeel van de werknemer uitvallen.

Deze worden pas daadwerkelijk gewonnen door de werkgever wanneer er echt sprake is van belangenverstrengeling. En meestal komen er dan dingen zoals aandelen/directeur schappen aan te pas. Omdat de werknemer dan daadwerkelijk heeft meebeslist over de te begane paden voor het bedrijf. Elke werknemer die minder verantwoordelijkheden heeft, zoals een account manager bijvoorbeeld. Zal de rechtzaak vrijwel altijd winnen.

6 maart 2017 om 13:32

@ Hangover96

Er spelen inderdaad ruim voldoende Ex Madrid spelers bij topclubs, desondanks doet dat niets af aan mijn stelling dat de kans op slagen bij Real Madrid zelf nihil is als jeugd speler.

Overigens is de kans op een profcarriere bij Ajax op twee clubs na in Europa het grootste. Aangezien Ajax op twee clubs na de meeste prof voetballers heeft geleverd die op het moment actief zijn. Dus een keuze voor Ajax als jeugd speler is een relatief veilige keuze en een van de grootste kansen op een serieuze profcarriere.

Natuurlijk spelen de jeugdspelers van Madrid eerder op een hoger niveau. Zo zal een uitvaller in de Ajax opleiding bij bijvoorbeeld Pec Zwolle terecht komen. Terwijl een afvaller bij Madrid bij Leverkussen (carvajal) Getafe (morata) PSG (jese) Villareal (chersyev)

6 maart 2017 om 10:59

Zolang Nederlandse clubs zelf in het buitenland jeugd weghalen hebben we geen recht van spreken.

6 maart 2017 om 11:13

Wij doen toch exact hetzelfde. Zij halen onze Nederlanders, wij halen Scandinaviã«rs op hun 16e naar Nederland.

6 maart 2017 om 11:42

Daar maken ook Nederlandse clubs zich schuldig aan. Kijk bijvoorbeeld. naar Ajax zelf, waar de supporters hier bij iedere overstap van zo'n jeugdspeler lopen blaten over opgroeien in de eigen omgeving, ouders die dollartekens zien etc. Ajax heeft de afgelopen jaren ook veel spelers uit het buitenland gehaald, door ze veel salaris.te bieden. Bijvoorbeeld. Cerny, Muric, Dover en Onana.

6 maart 2017 om 11:59

Precies. Ajax zegt altijd dat ze beste jeugdopleiding hebben maar veel spelers worden gewoon van elders gehaald.

6 maart 2017 om 12:22

De Fifa moet gewoon de regels scherper maken betreft jeugd! Jongens onder de 18 moet je gewoon beschermen.

6 maart 2017 om 12:41

Nederland kan daar niks aan doen... alleen de speler zelf kan dat bepalen.

Ja, op deze manier gaat er wel veel talent verloren natuurlijk! Hopen voor Ajax dat de jongen verstandig is.

Ik zou vooral bij Ajax tekenen. Aankomende jaren jezelf laten verhuren om aan spelen toe te komen. Eerst een club als willem ll, Roda JC, Sparta, nec. Mocht hij daar bovenuit schieten maar een subtopper als: Fc Utrecht(indien haller vertrekt), Groningen, sc Heerenveen, fc Twente. Mocht hij het dan goed doen (ben je weer twee jaar verder) is dolberg misschien naar het buitenland vertrokken en wordt redan het nieuwe grote talent van Ajax. Maar direct naar het buitenland gaan is niet goed, kleinere kans op slagen. Maar op je 23/24e naar het buitenland is juist goed voor de ontwikkeling denk ik

6 maart 2017 om 12:30

Waarom zouden al die clubs maar meewerken om als opleidingscentrum voor Ajax te fungeren? Clubs als Groningen, Heerenveen en uiteindelijk straks ook Twente behoren gewoon in staat te zijn zelf een fatsoenlijke spits aan te trekken.

Hopen dat hij alsnog zijn contract tekent bij Ajax en als het echt een talent is wij er eerst een aantal jaren van mogen profiteren.

In tegenstelling tot de meeste hier die roepen dat hij aan zijn toekomst moet denken, is RB wel een verstandige keuze. Zij maken veel gebruik van jeugdspelers en ik denk dat hun opleidingsinstituut (met RD Salzburg) wel echt goed is. Daarnaast zal het basis salaris een stukje hoger zijn als bij Ajax.
RB doet wat Ajax ook doet alleen dat met veel meer budget. In de wijde wereld jeugdspelers die talentvol zijn en bij jou speelstijl passen voor een laag bedrag halen ze nog een paar jaartjes kneden en dan gebruiken voor het eerste.
Dit is geen Chelsea of City dat alleen maar handelshuizen zijn.

Is dit toevallig de zoon van Iwan Redan?

6 maart 2017 om 12:14

Lees net dat zijn vader Marvin heet dus nee misschien wel familie..

Familie van Iwan Redan?

Als Ajax wordt voorbij gestreefd door een RB Leipzig is er echt iets fundamenteels mis met hrt Nederlands voetbal en moet er echt zsm ingegrepen worden om talenten binnenboord te houden en trainingsfsciliteiten te verbeteren.

6 maart 2017 om 14:40

Tsja je kunt zeggen wat je wil over leipzig maar ze kopen toch wel slim in jonge talentvolle spelers die ze vervolgens gaan ontwikkelen

Redan heeft er dit seizoen al 20 in alleen de competities inliggen ( 10 in najaarsreeks en 10 in voorjaarreeks 2017 ) Daarnaast heeft hij ook nog in de onofficiële wedstrijden gescoord. Is de laatste 7 wedstrijden in de voorjaarsreeks ( moest je voor bij beste 6 van najaarsreeks eindigen ) er 10 inliggen en minimaal 2 assists ( kunnen er meer zijn maar van 2 ben ik zeker ) waarmee hij een ijzersterk gemiddelde kan overleggen, zeker als je in gedachten houd dat hij al een leeftijdscategorie door is geschoven. Kan dit jaar weer makkelijk de 30 doelpunten aantikken zoals hij jaarlijks ( met uitzondering van vorig jaar toen hij als u15 speler in de u17 speelde ) deed. Bij zijn basisdebuut in de u19 tegen KRC Genk legde hij er in de 45 minuten die hij speelde er 3 in, hele goede spits in potentie. Moet nu de u17 dragen ( wat hij ook doet, scoorde elke wedstrijd behalve tegen Utrecht waar hij de beslissende assist gaf na een fraaie solo ) wat enorm knap is voor een u16 speler. Grootste aanvallende talent in de jeugdopleiding samen met Hansen en Zamani naar mijn mening. Zijn ratio voor de Nederlandse jeugdelftallen is ook bizar goed, zeker als je nagaat dat hij vaker op de flank of zelfs op 10 heeft gestaan bij Oranje u17.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren