Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

RB Leipzig slaat toe en maakt 25 miljoen euro over

Laatste update:

Dani Olmo mag zich speler van RB Leipzig noemen. De koploper van de Bundesliga maakt zaterdag via de officiële kanalen de komst van de 21-jarige middenvelder officieel. Met de komst van de Spaans A-international is naar verluidt een bedrag van 25 miljoen euro gemoeid. Olmo heeft zich tot medio 2024 aan die Rote Bullen verbonden.

Nenad Bjelica, trainer van Dinamo Zagreb, liet afgelopen donderdag al weten dat Olmo op weg was naar de ambitieuze Bundesliga-club. "Uit alle aanbiedingen is de keuze op RB Leipzig gevallen. Ik denk dat hij zich daar ook het beste kan ontwikkelen." RB Leipzig bood initieel 16 miljoen euro, maar Dinamo Zagreb hield vast aan de vraagprijs van 25 miljoen euro. Volgens de laatste berichten is er nu sprake van een vaste transfersom van twintig miljoen euro, exclusief vijf miljoen euro aan, relatief makkelijke, variabele bonussen.

Olmo was gebrand op Champions League-voetbal nadat Dinamo Zagreb eind vorig jaar Europees werd uitgeschakeld in Groep C van het miljardenbal. De middenvelder wil graag in beeld blijven bij bondscoach Luis Enrique van Spanje in aanloop naar het EK komende zomer. Olmo lag nog tot de zomer van 2021 vast bij de Kroatische club.

Olmo werd op negenjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Barcelona opgenomen en maakte zeven jaar later de opmerkelijke overstap naar Dinamo Zagreb, dat zodoende een bijzonder lucratieve transfer heeft afgerond. In het tenue van de Kroatische topclub kwam de enkelvoudig A-international tot 134 duels in alle competities, waarin hij goed was voor 34 goals en 26 assists.

RB Leipzig noemt Olmo 'een juweeltje met buitengewone technische vaardigheden'. "Een aantrekkelijke club die mij heeft overtuigd met de filosofie van het ontwikkelen van spelers en het geven van vertrouwen aan talent", zegt de Spanjaard op zijn beurt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koopje voor Leipzig, doen ze toch goed elke keer.

25 januari 2020 om 12:22

Prima aankoop voor een niet al te duur prijsje. Als ik Ajax was had ik Olmo al gehaald ter vervanging van Ziyech. Mocht er aankomende zomer concrete interesse zijn van een mooie club zie ik Ziyech vertrekken en was Olmo de perfecte vervanger geweest

25 januari 2020 om 12:57

" Als ik Ajax was had ik Olmo al gehaald ter vervanging van Ziyech" . Dan zou je dat toch echt uit eigen zak hebben moeten betalen, het maximum bedrag dat Ajax voor een enkele speler kan en wil uitgeven, is gesteld op 20 miljoen. Die jongen zal ook wel een flink salaris willen opstrijken en het salarisbudget van Ajax wordt momenteel al overschreden waardoor de club niet het risico kan lopen om nog meer vette salarissen uit te delen voordat duidelijk is wie er volgend jaar blijft en vertrekt. Ajax heeft veel geld op de bank, maar dat kan en mag de club niet gebruiken om salarissen van betalen en dus moet dat uit de begroting komen. En Van der Sar heeft onlangs nog maar eens aangegeven dat die in de Arena behoorlijk onder druk staat.

25 januari 2020 om 13:17

@wieanders dan had Olmo zelf ook moeten willen en ik denk dat die een stap omhoog wilde maken. dan ga je denk ik niet in de Eredivisie spelen maar naar een topcompetitie. die 6 CL wedstrijden die hij normaliter bij Ajax speelt die kan hij met Zagreb ook spelen

25 januari 2020 om 14:11

Hij wilt Champions League spelen, Ajax speelt geen CL.

25 januari 2020 om 12:34

Blijft het jammer vinden dat Ajax deze Olmo niet gehaald heeft, als je daadwerkelijk bij de top / subtop aan wilt sluiten zijn dit pareltjes die je moet pakken. Als Donny vertrekt voor 55 miljoen en je Olmo haalt voor 30 miljoen ga je er niet bepaald op achteruit.

25 januari 2020 om 12:39

Vraag me wel af of Olmo dat zelf ook zou willen. Deze zomer moest hij voor de CL niet naar Ajax komen en het lijkt me dan ook dat hij de tussenstap naar Ajax niet meteen nodig vond. Daarnaast heeft een club als Leipzig alles te bieden wat Ajax te bieden heeft (zelfs meer want ze spelen in een topcompetitie).

Echt een koopje als je het mij vraagt, super getalenteerde speler

Verassend! Mijn gevoel zei dat ie naar Spanje zou gaan...
Mooi aankoop voor RB zeg

25 januari 2020 om 12:56

Mooi dat gasten als Haland en Olmo voor Dortmund en Leipzig kiezen. Niet telkens weer Barcelona of Real Madrid.

25 januari 2020 om 13:08

Dat juich ik ook van harte toe! Wat meer spreiding zou wel leuk zijn.

25 januari 2020 om 15:57

Je zou het zelfs moeten verplichten doormiddel van een internationaal salaris plafond met daarboven de optie om 4/5 spelers als uitzondering te bestempelen.

Tot 2024 nog wel, Leipzig gaat echt veel geld vangen voor deze jongen, geweldig talent maar speelt al zo volwassen

Jemig wat een aankoop. Geweldig! Als ik het goed heb moet deze Olmo gaan concorreren met Forsberg en Sabitzer? Allemaal geweldige spelers, maar denk dat Olmo een enorm grote wordt.

25 januari 2020 om 14:35

Leipzig speelt inderdaad normaal met 2 spitsen en 2 aanvallende middenvelders. De laatste weken komt Nkunku ook veel meer aan bod ten faveure van Forsberg. Zou me ergens ook niet verrassen als Leipzig op een gegeven moment toch met drie aanvallende middenvelders achter 1 spits gaat spelen a la Ajax. Aangezien je nu met Forsberg, Sabitzer, Olmo en Nkunku toch wel echt 4 gigantisch getalenteerde jongens hebt die allemaal vanaf de flank naar binnen kunnen of op 10 kunnen spelen

25 januari 2020 om 13:20

Zulke jongens zijn denk alleen haalbaar als Ajax weer hoge ogen gooit in Europa én er duidelijk een basisplaats vrij komt. Er is Ajax alles aan gelegen om minimaal de halve finale van de Europa League te halen, anders wordt het erg moeilijk spelers te behouden/toppers binnen te halen.

25 januari 2020 om 13:27

Zulke spelers zijn haalbaar voordat ze echt internationaal doorbreken. Ik denk dat je in de zomer van 2018 voor veel minder had kunnen halen.

25 januari 2020 om 13:43

Er zijn veel clubs hoor in EL die minimaal evenveel kans hebben denk ik hoor

25 januari 2020 om 13:51

@Stravven, Olmo zat voor mij in een vergelijkbare categorie als Lozano toen PSV hem kocht; spelers die zich al duidelijk hebben bewezen op een goed niveau, maar blijkbaar nog te weinig om de absolute top te overtuigen en die toch een stap(je) willen zetten in hun loopbaan. Daarvan zijn er niet veel, omdat de meeste spelers wel worden opgepikt door de grote jongens of al eerder terecht komen bij een andere grote subtopper in een topcompetitie. Het gebeurt niet vaak dat zulke spelers op hun 21ste nog in Mexico of Kroatië spelen. Wanneer dat wel het geval is, maakt Ajax zeker kans op het moment. En ja, in de zomer van 2018 was Olmo ongetwijfeld goedkoper, maar daar kopen we nu niks voor.

25 januari 2020 om 13:53

@Hoogindeconcen, natuurlijk gaat Ajax voor de winst. Dat moet het uitgangspunt zijn, maar er zijn meer clubs met dat doel en veel kwaliteit. Daarbij is het altijd de vraag of de geblesseerde spelers op tijd terug, fit en in vorm zijn. Ook kunnen er nog andere spelers geblesseerd raken. Als wij de halve finale halen, heeft Ajax het goed gedaan. Alles meer is mooi meegenomen.

Jammer, er waren geruchten dat Ajax ook hem wou kopen inde zomer. Dit is echt een koopje.

Lekker aankoop! Top voor de BL, competitie wordt sterker en sterker & voor talenten de allerbeste competitie

Welkom bij de kampuoen van de Bundesliga.

25 januari 2020 om 12:43

Zou toch wat zijn als het Nagelsmann lukt. Zou wel prachtig zijn voor Leipzig want dan is de kans groter dat jongens als Upamecano, Werner, Klostermann en Konate blijven. Als Leipzig deze selectie weet te behouden en nog een goede CVM als Tonali, Maier of Berge kunnen halen hebben ze echt een fantastisch team staan.

25 januari 2020 om 13:21

Je opmerking komt een paar jaar te vroeg. Bayrn zal zijn volgende stap zijn zodra de nood hoger is om een opvolger voor Lewandowski te vinden.

Leipizg doet het goed, hoop ook dat ze nog 1 of misschien 2 ronden verder komen in de CL

Even bij Leipzig acclimatiseren aan de Bundesliga, daarna mag hij meteen naar Bayern komen.

25 januari 2020 om 13:07

Leipzig is geen uitverkoop a la Dortmund en Schalke.

25 januari 2020 om 13:29

Schalke ook niet, die laat iedereen gratis gaan. En Dortmund verkoopt spelers meestal niet heel goedkoop. Wat me wel opvalt is dat Duitse clubs minder ontvangen en minder betalen voor spelers dan je zou verwachten.

25 januari 2020 om 14:09

Omdat ze beheerd worden door Duitsers, niet door Amerikanen die de marktwerking van het voetbal niet kennen.

25 januari 2020 om 14:49

Jeetje wat een onzin weer, van onze Leverkusen Leipzig fan. Ga even naar de transferwinst van BVB kijken van de laatste jaren en dan nog eens misschien proberen een zakelijke commentaar te geven.

25 januari 2020 om 14:53

Je kunt toch niet ontkennen dat Dortmund in het verleden makkelijk spelers heeft laten gaan?

25 januari 2020 om 15:04

Dat was in een ander tijdperk, toen was BVB nog niet in staat concurrerende Salarissen te betalen. Dat is door slimme transfer politiek inmiddels anders. De winst uit de transfers van Aubameyang en Dembele bijvoorbeeld waren de financiele basis voor het BVB dezer dagen. Inmiddels kan BVB qua begroting prima mee met Leipzig Zij zijn Werner kwijt in de zomer, dus zij deden alles om Haaland in te lijven, maar de Westfalen Stadion entourage en het kapitaal was dan uitslaggevend voor Bvb.

25 januari 2020 om 16:02

Vooral de belachelijke eisen van Haaland hebben de transfermogelijkheid naar Leipzig doen afketsen. Hij kost er misschien maar rond de 20 miljoen maar in vele media komt naar buiten dat de vader 10 miljoen tekengeld vroeg en Raiola iets van een 15 miljoen. Dat is dus in totaal 45 miljoen euro en verscheidene media vertellen over een clausule van rond de 60 miljoen.

De Bundesliga is erg goed bezig. Haland en Olmo zijn toekomstige sterren. Leuk om te zien dat zij naar Duitsland trekken.

Wat is dat Leipzig goed bezig zeg, ze hebben al een geweldige team met jonge talentvolle spelers en halen vervolgens nog een van de grootste talenten in Europa met Olmo. Dit had ook voor Arsenal een versterking geweest en zou voor veel creativiteit gezorgd hebben.

25 januari 2020 om 14:05

Mee eens. Voor dit geld liggen heel erg veel clubs te slapen. Zo'n kwaliteitsspeler voor maximaal 25 miljoen... Clubs als Dortmund, Leverkusen, Ajax, Lyon, Sevilla, Atletico Madrid, Valencia, Roma, Napoli, Inter, Everton, Arsenal, Leicester etc. hebben echt een grote kans gemist hier. Uitstekend werk van Leipzig.

2 leuke spelers erbij in de Bundesliga
Haaland en olmo.
Hoop eerlijk gezegd ook op een titel voor leipzig. Even een keer geen München.
Haaland doet het ook geweldig bij Dortmund. 5 goals in 57 minuten .. Die waren voor de winterstop heel wisselvallig. Misschien kunnen ze nu wel blijven meedraaien bovenin

Had eerst een beetje wat tegen RB Leipzig, Maar ik begin toch wel respect voor die club te krijgen. Hebben dezelfde filosofie als Salzburg, Halen veel jonge spelers die echt in de speelstyle passen, Plus dat ze nooit te veel betalen. 25 miljoen is echt een prima bedrag!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren