Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rapid Wien is klaar voor ontmoeting met Ajax: 'Es wird ein geiles Spiel'

Laatste update:

De laatste keer dat Ajax in Europees verband een Oostenrijkste tegenstander trof, werd het weggespeeld door Red Bull Salzburg. De Amsterdammers hopen een herhaling van dit debacle te voorkomen wanneer zij in de derde voorronde van de Champions League tegenover Rapid Wien staan. Woensdag gaat Ajax eerst op bezoek bij de nummer twee van de Oostenrijkse Bundesliga.

Rapid heeft al bijna 40.000 kaarten verkocht voor de thuiswedstrijd tegen Ajax en hoofdtrainer Zoran Barisic kijkt uit naar het treffen. “Ajax heeft een grote geschiedenis”, zei de oefenmeester volgens Vienna Online op de persconferentie. “Het is fantastisch dat wij tegen zo'n ploeg kunnen spelen. Ajax is zeer aanvallend ingesteld, zet hoge druk en voelt zich sterk in het combinatiespel. Maar Ajax heeft ook zijn zwaktes en we zullen proberen om daarvan te profiteren.”

“Zij zijn favoriet, maar wij zijn zeker niet kansloos”, denkt Barisic. “Es wird ein geiles Spiel.” Rapid speelde zaterdag al zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Oostenrijk en won met 3-0 van SV Ried. “Dat was goed voor het zelfvertrouwen, maar tegen Ajax wacht ons een heel andere wedstrijd”, zei middenvelder Thanos Petsos. “We zullen nu beter voor de dag moeten komen dan vorig jaar.” Toen ging Rapid in de voorrondes van de Champions League onderuit tegen HJK Helsinki.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat erg moeilijk worden voor Ajax. Dit R.wien heet afgelopen seizoen in Oostenrijk gewonnen en gelijkgespeeld tegen RB Salzburg. Dus zeker niet onderschatten en hopen op een goed resultaat voor Ajax en het Nederlands voetbal!

28 juli 2015 om 16:40

Ze hebben ook al hun spelers kunnen behouden, dus niet onderschatten maar Ajax kan zeker winnen, daar heb ik alle vertrouwen in!

28 juli 2015 om 17:39

Ajax heeft tegen elke club kans die er nu inzitten. Toch kan dit vrij lastig worden. We mogen de Oostenrijkse competitie niet meer onderschatten, evenals het nationaal team zijn ze behoorlijk aan een opmars bezig.

28 juli 2015 om 18:59

Je kan ze toch niet afrekeningen op vorig seizoen. Nieuw seizoen nieuwe kansen en hopen dat ze een betere vorm te pakken krijgen dan afgelopen seizoen. dat ze net zo als vorig seizoen gaan presteren kan je nu nog niets over zeggen. Andere spelers die erbij zijn gekomen en de boer Wim ze nu ook anders laten spelen met een Klaassen als een echte 10.

Als ik jouw eerste twee punten lees kan Ajax dan dus nooit meer presteren.

28 juli 2015 om 22:00

De Oostenrijkse competitie hebben we nog nooit mogen onderschatten. Ook niet in de jaren tachtig, negentig etc. Austria, Rapid en Salzburg hebben niet voor niets meerdere EC-finales achter hun naam. Daarnaast hadden Nederlandse teams het ook vroeger vaak heel moeilijk met Oostenrijkse ploegen met regelmatig nederlagen. Feyenoord verloor in de CL-kwalificatie bovendien al eens vrij kansloos van Sturm Graz.

28 juli 2015 om 16:48

Het salzburg van vorig seizoen was ook niet zo ongenaakbaar als de ploeg onder roger schmidt. Dus dat is niet zo heel raar. Het is veelzeggend dat rapid vorig seizoen van Helsinki verloor in de Vcl. Niet per definitie een hoogvlieger...

28 juli 2015 om 19:43

Dat worden dus 2 mooie en spannende duels.
Daar zitten we als liefhebbers toch op te wachten
Maar houdt rekening met het feit dat uitschakeling kan passeren.

28 juli 2015 om 20:32

Het ophemelen van RBS mag nu ook weleens ophouden. Ajax wist zich totaal geen raad met het spel van RBS maar tegelijkertijd vallen de andere resultaten van hen in Europa gewoon tegen. Geen CL gehaald en ook geen aansprekende resultaten in de EL. Wij Nederlanders zijn wel erg gefixeerd op die 2 wedstrijden tegen Ajax.

Niet onderschatten, gewoon winnen ik heb alle vertrouwen in mijn club Ajax!

28 juli 2015 om 21:32

Ik ook. Gewoon een 0-4 overwinning mee naar Amsterdam brengen.

als ik frank was zou ik beginnen met Cillissen (mits hij niet geblesseerd is) tete,veltman,heitinga,dijks
middenveld met bazoer, gudelj, klaassen voorin met schone-milik-el gahzi
ik zou kiesen voor gudelj omdat hij wat meer kracht mee brengt, en ik zou voor heitinga en schone kiezen voor de ervaring

28 juli 2015 om 17:03

Ik ben het met je opstelling eens. Riedewald en Sinkgraven zijn grote talenten maar in de voorronde van de CL wat voor een club als Ajax gezien de inkomsten belangrijk is heb je meer aan power en ervaring. Heitinga weet hoe het is om grote wedstrijden te spelen en kan met zijn ervaring een cruciale rol spelen in deze tweeluik. Gudelj zal ik in deze tweeluik ook boven Sinkgraven kiezen omdat ik denk dat de power van Gudelj nodig is om een team als Rapid Wien te verslaan.

28 juli 2015 om 17:20

Geen heitinga aub. Die komt gewoon tekort. Lekker riedewald laten starten en vertrouwen geven.
Als je hem nu bankt na zijn sterke voorbereiding ben je niet geloofwaardig meer als club die talenten de kans geeft.

28 juli 2015 om 17:28

Jochie van 18 is goed genoeg, maar een 87-voudig international komt te kort. Ik denk dat de Ajax fans blij moeten zijn dat jij niet de Boer bent.

28 juli 2015 om 17:36

Ach 87 voudig international. De boer heeft ook 100 interlands gespeeld. Misschien hem maar opstellen? Johnny heeft al jaren niets laten zien. Dus wat mij betreft staan riedewald en johnny gelijk in de pikorde. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd.

28 juli 2015 om 18:17

@ Mentalist,

Beetje flauw om de Boer als argument te gebruiken. Hij heeft gewoon gelijk, ervaring doet er zeker wel toe. Heitinga heeft in zware competities gespeeld en als hij volledig fit raakt en bereid is hard te werkten en trainen dan kan Ajax veel plezier beleven. Weet niet of hij nu al op het gewenste niveau zit maar dat ziet de technische staf wel.

28 juli 2015 om 19:52

Heitinga vind ik ook nog steeds zeer traag. Hij wordt er te makkelijk uitgelopen, hij doet mij qua 'ren techniek' denken aan Daley Blind. Alle handelingen gaan zeer traag. Ik zou ook gewoon Riedewald opstellen.

28 juli 2015 om 19:58

Sinkgraven is nu al in topvorm. Die moet je dus gewoon opstellen vind ik. Bazoer vind ik ook een prachtige speler maar zou die eerder wisselen voor Gudelj. Dan heb je twee aanvallende middenvelders (Klaassen op rechts en Sinkgraven op links) en Gudelj als ondersteuning voor de achterhoede!

wordt een zeer lastige wedstrijd morgen, maar verwacht een gelijk opgaande wedstrijd, minimaal een gelijkspel proberen te forceren, en het thuis afmaken in een volle arena. geen zwakke tegenstander maar dit moet toch te doen zijn.

Onderschatten zullen ze zeker niet meer doen naar Salzburg. Ik hoop op 2 leuke wedstrijden en dat Ajax het gaat redden.

Es wird sehr geil sein: 1-2 fur Ajax Amsterdam!

Zoals ik al aangeef, een kleine overwinning daar en dan thuis lekker afmaken.

'Beter dan vorig jaar'

28 juli 2015 om 17:01

Precies!

Heb het gevoel dat Ajax niet gaat winnen. Dit zeg ik trouwens omdat mijn gevoel me vaak in de steek laat.

28 juli 2015 om 17:05

Ik denk ook zomaar dat het m niet gaat worden hoor voor Ajax, de onderschatting zit toch weer verborgen in de uitsptaken van De Boer en spelers.

28 juli 2015 om 17:21

Ik heb juist het idee dat ze wél op hun hoede zijn. Ook mede door de onderschatting van eerdere Europese ontmoetingen. Maar eerlijk is eerlijk; Ajax is natuurlijk gewoon favoriet, dus dat De Boer dat ook zegt is ook niet raar of arrogant.

28 juli 2015 om 18:49

Het is ook totaal niet arrogant dat ze dat zeggen, maar ze gaan er alweer bijna vanuit dat ze een ronde verder zijn.
Op hun "hoede" zou je zeggen dat ze dat elk jaar zijn, maar dan komt toch dat "kleintje" weer langs.

Daar zijn we over twee weken ook weer vanaf. Zelfs Oostenrijk is Nederland ontstegen. Red Bull is buitencategorie voor Nederlandse clubs. Rapid 6 punten erachter lijkt me sterker dan Ajax. Ik reken nergens op.....

28 juli 2015 om 18:57

En HJK Helsinki is zeker ook beter dan Ajax, man man man. Ze zijn eerder van het niveau Apoel en minder dan Legia, morgen 0-2, volgende week 3 of 4-0.

off: ik lees ergens dat nederkand bij de beste 12 moet zitten anders volgend jaar geen voorronde ch.

dit is toch bij de beste 15? en kroatie griekenland en zweden moeten we toch voor blijven? weet iemand meer?

Onderschatting door Ajax zou zeer misplaatst zijn. De resultaten in de voorbereiding zijn nu ook niet bepaald geweldig. Desondanks denk ik dat Ajax dit moet kunnen redden. Overigens denk ik dat de onderschatting wel eens bij Rapid kan zitten, als ik hier een daar hun reacties lees...

28 juli 2015 om 17:37

Ik ga er van uit dat Ajax over 2 wedstrijden afrekent met Rapid en uiteindelijk de groepsfase van de CL bereikt. Het is belangrijk dat Nederland dat na het seizoen 2010/2011 geen 2 clubs meer had in de CL weer eens veel punten gaat pakken in het belangrijkste Europese toernooi. Het is vooral belangrijk aangezien Vitesse en AZ een lastige loting hebben in de voorronde van de EL en hun gaan daarom waarschijnlijk niet veel punten pakken. Met Groningen is er nu 1 club in de groepsfase van de EL maar gezien hun selectie gaan zij het ook erg lastig krijgen.

28 juli 2015 om 18:43

Ze moeten hierma nog een ronde he. Ik hool dat ze doorgaan maar het wordt wel lastig

Ik denk dat Ajax prima voor de boeg gaat komen. Hoop ook op een aantal ervaren spelers als Heitinga en Schone in de basis, deze zullen wat meer zelfvertrouwen en rust in het spel houden voor de jonge spelers met geen of weinig CL ervaring. Deze wedstrijd direct afmaken moet lukken zeg ik.

28 juli 2015 om 18:57

Sbs6 zend wel Ajax uit

Bizar, ik als vz lid mag van de mods niet 4 Italiaanse woordjes gebruiken om aan te geven dat Lazio gewoon ineens de volle mep moet betalen voor Kishna (ik schreef 'di burro a pesce', wat neerkomt op 'boter bij de vis' ) en vz quote hier zowel in het artikel als in de titel(!) gewoon Duitse teksten.. Nog afgezien van de reactie die compleet in het Engels geplaatst is en al úren mag blijven staan.. Lekker hypocriet weer, mods!

On: Leuk en aardig dat Ajax 2 jaar geleden onderuit ging tegen Rbs. Dat was een compleet ander RBS dan het RBS van afgelopen jaar en Rapid was en is niet te vergelijken met dat Rbs. Ajax moet overigens zoveel mogelijk met jonkies spelen, die zijn nog het minst geïndoctrineerd door FdB met zijn 'voetballen om doelpunten te voorkomen' instelling, die zijn uit de jeugd nog gewend dat voetballen vooral draait om zélf te scoren. Liever met 5-4 verliezen morgen en thuis met 4-3 winnen, dan met 0-0 uit en 1-1 thuis eruit gemieterd worden!

Cillessen (gewoon fit en anders lekker ff een dikke spuit erin! Kan gewoon niet gemist worden)
Tete, Veltman, Riedewald, Dijks
Bazoer
Klaassen, Sinkgraven
El Ghazi, Milik, Fischer

Angstvoetbal out! Oppurtunisme in! (maar we zullen wel weer teleurgesteld worden door ome Frank)

Met alle respect, maar als ze vorig seizoen verloren van een club uit Finland, zou het echt een schande zijn als Ajax over 2 duels niet kan winnen van Rapid.

Wat mij zo opvalt, is dat de meeste Ajacieden lijden aan hoogmoedswaanzin. Kan iemand dit verklaren? Salzburg zou ook 'eventjes op zij worden gezet'. We weten allemaal hoe die tweeluik uiteindelijk is afgelopen.

Die spits van Rapid schijnt een hele gevaarlijke spits te zijn. Als dat maar goed gaat met Boer in het doel. Vind het wel schrijnend dat er zoveel verschil in kwaliteit is tussen de eerste en tweede keeper van Ajax. Dat zou niet moeten mogen eigenlijk.

Oaah wat schattig. Zelfoverschatting op den top bij Rapid Wien, ze praten alsof ze zo groot zijn. De nummer 2 van Nederland is nog altijd veel beter dan de nummer 2 van Oostenrijk. We gaan het allemaal wel zien, de kans is groot dat Ajax het al in een wedstrijd afrond met een nulletje of 3.

Rapid Wien is er klaar voor. Ajax niet met die gaar elftal. We missen gewoon te veel geblesseerden laat staan kwaliteit. Echt jammer dat we zo'n matige spelers in onze selectie hebben.ik heb er weinig vertrouwen in sterk nog ik denk dat we de eerste ronde niet eens overleven. Ik laat me graag verrassen maar er is geen enkele reden voor om te denken dat we er makkelijk doorheen komen. Met dank aan die Overmars en de Boer. Dit elftal is echt te triest voor woorden. En iedereen maar denken dat die brekebeentje Fisher zo veel gaat spelen en dat die Gudelj zo bijzonder is. Ik hoop eigenlijk voor het sluiten van de transfermarkt dat er nog 3 spelers bijkomen: een verdediger, een middenvelder en een goede spits.

28 juli 2015 om 18:49

Ajax heeft met Klaassen, Gudelj , Bazoer, Sinkgraven, Serero, Andersen en vanuit jong Ajax met Nouri en van de Beek 8 opties voor het middenveld en dat lijkt mij genoeg. Ik ben het met je eens dat er nog een verdediger moet komen die moet gaan concurreren met Dijks, verder ziet de selectie er wat mij betreft goed uit.

Samengevat,tot zover zijn er diverse mensen die Ajax geen schijn van kans geven,dan wel denken dat Ajax het gaat redden.
Bij die tweede groep (verd...) hoor ik dus wel.
Eindelijk weer een wedstrijd die ergens omgaat.
Morgenavond op tijd voor de buis,met een piepke bier,enn bak sjips.
Het Nederlandse clubvoetbal is toch hoe dan ook van een hoger niveau , dan het Oostenrijkse?
Redbull/salzburg is een uitschieter (tijdelijk?) maar voor de rest moet het voor een Ajax toch te doen zijn?
Bovendien wat is er nou niet leuker dan met 2 NL clubs in de groepsfase te zitten.
Ik weet,het is hopen op....
Echter hoop verloren al verloren,niet geschoten is altijd mis!

28 juli 2015 om 19:04

Die mensen die praten de grote menigte maar na zonder ook maar een wedstrijd van Rapid te hebben gezien. Dat ze maar 6 punten achter Red Bull Salzburg zijn geëindigd komt alleen maar door het feit dat Salzburg al heel lang zeker was van de titel en met een jeugdig elftal ging spelen. Salzburg is ook niet meer wat het was: Kampl, Mane en Alan zijn allemaal weg ook hun rechtsback (ook een speler die opviel tegen Ajax) is weg en zo zijn er wel meer. Ajax is op iedere positie beter als dit Rapid wien ook hun spits die hier wordt neergezet als een wereldster is ook niet beter dan Milik. Ik verwacht gewoon dat Ajax makkelijk afrekent met deze ploeg.

28 juli 2015 om 20:26

Haha,ben blij dat jij het ook positief ziet,en alle Ajax/kwaliteiten zorgvuldig in de weegschaal heb gelegd,om zodoende te concluderen,dat er morgenavond wat te halen valt,ik ga er wel vanuit.
Dat Salzburg een stapje terug heeft gedaan,was mij ook al opgevallen ja.
Spijtig dat Youness morgen helaas niet kan laten zien,waarom Ajax hem heeft gehaald.
Anders schreeuwen we morgen voor de tv zelf de ballen in het doel van Rapid toch?

IK Vind Rapid Wien EEN Hele Aardige Tegenstander.
HET Oostenrijks Voetbal IS Zeker VAN EEN Goed Niveau.
DIT Wordt Absoluut Geen Makkie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren