Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rangers FC grijpt landstitel en voorkomt historische prestatie Celtic

Laatste update:

Na negen jaar heeft Schotland een nieuwe landskampioen. Rangers FC stootte Celtic zondagmiddag van de troon zonder zelf in actie te komen: de concurrent verloor punten op bezoek bij Dundee United (0-0) en is daardoor niet meer in staat om de koppositie over te nemen. Het verschil tussen beide topclubs is twintig punten, met nog zes duels te gaan.

Celtic moest winnen om het onvermijdelijke titelfeest van Steven Gerrard en consorten uit te stellen. Voorafgaand aan de wedstrijd lieten supporters van Rangers een spandoek met de tekst 'Can you see us now?! #55Titles' rondvliegen boven het stadion van Dundee. Celtic vuurde liefst 27 schoten af, waarvan 12 op doel, maar wist niet te scoren tegen de nummer acht. Als dat wel was gelukt, had de beslissing kunnen vallen tijdens de wedstrijd tussen Celtic en Rangers op zondag 21 maart. De Old Firm zal die extra lading echter niet krijgen.

Celtic blijft zodoende verstoken van een tiende opeenvolgende landstitel, een prestatie die ongeëvenaard zou zijn in Schotland. Rangers, dat dit seizoen 28 wedstrijden won, 4 keer remiseerde en nog geen enkele nederlaag leed, pakt de 55ste landstitel uit de clubgeschiedenis, tegenover 51 titels voor Celtic. De club werd in 2012 teruggezet naar de vierde divisie en keerde in 2016 terug op het hoogste niveau.

Rangers, dat zaterdag al met 3-0 won van St. Mirren, maakt dit seizoen nog kans op meerdere prijzen. De ploeg van Gerrard zit nog in het nationale bekertoernooi en behoort in de Europa League tot de laatste zestien ploegen. Donderdag wacht in Schotland de eerste achtstefinalewedstrijd tegen Slavia Praag; een week later staat de return in Glasgow op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig. Eindelijk de hegemonie verbroken! En dan ook nog door rangers Gerrard!

7 maart 2021 om 16:55

Volgens mij is Gerrard de eerste katholieke trainer die Rangers kampioen maakt. Prachtige club en een lange neus naar andere clubs in Schotland die de Rangers hebben laten degraderen naar de 4e klasse.

7 maart 2021 om 17:15

Andere clubs die Rangers hebben laten degraderen? Wat een belachelijke uitspraak. Ze mogen blij zijn dat ze nog bestaan. Niks anders dan de corruptie van hun eigen bestuur die ze toen in de problemen heeft gebracht en uiteindelijk heeft doen zakken via gerechtelijke procedure.

7 maart 2021 om 22:00

Buiten Kilmarnock om, hebben alle clubs gestemd om Rangers buiten de competitie te houden. Dit zijn keiharde feiten. Los of het wanbeleid was van de club, uiteindelijk konden de clubs in de competitie beslissen of Rangers bleef of naar de 4e klasse moest.

Gerrard naar Liverpool na de zomer? Zou wat zijn toch?

7 maart 2021 om 15:25

Het zou ongeveer dezelfde carrieresprong zijn als die van Sir Alex Ferguson naar Manunited. Ferguson werd namelijk kampioen met Aberdeen vooraleer hij naar de Engelse grootmacht ging. Sowieso schuilt er in Gerrard een goede coach. De Europese prestaties zijn ook gewoon uitstekend.

7 maart 2021 om 15:53

Fervuson won prijzen in Europe met Aberdeen, waaronder tegen Real Madrid. Gerrard heeft het geweldig gedaan, maar toch iets anders. Bovendien was United sportief toen een beetje in een mindere periode, Liverpool is toch wel top 5 van de wereld op z'n minst maar er zijn gelijkenissen.

7 maart 2021 om 16:30

Toch een beetje Appels en Peren vergelijken. Ferguson had eigenlijk geen binding met Mat Utd in 1986. Gerrard met Liverpool natuurlijk wel. Bovendien was Man Utd geen Europese topclub in die tijd, wat Liverpool nu wel is.

Leuk voor de Schotse competitie deze verschuiving van de macht! Gerrard ook lekker bezig en zeker een toekomsite LFC manager.

Zou me niets verbazen als ze het bewust een beetje minder hebben gedaan. De eerste titel van de grote aartsvijand in iets van 10 jaar is al erg genoeg. Als ze dat dan ook nog in je stadion komen vieren is dat extra pijnlijk.

7 maart 2021 om 15:54

Had het ook wel een beetje aan zien komen dat zoiets zou gebeuren. Extra pijnlijk inderdaad als je aardsrivaal in je eigen stadion de titel pakt. Ik vraag me af of er over twee weken een guard of honour te zien is van Celtic. Zal een flinke schop wedstrijd worden van de Celtic kant verwacht ik.

Mooi en dan ook de manier waarop

Met een bescheiden budget heeft Gerrard er echt een mooi stukje werk geleverd met Rangers. Nog steeds ongeslagen in de competitie, in Europa en maken ook nog kans op de beker. Zoals ik eerder aangaf zou het me niet verbazen als Rangers dit jaar de laatste 8 of zelfs de laatste 4 van de EL haalt. Met Slavia Praag als tegenstander is er wel een reële kans dat het eerste kan gebeuren.

Eindelijk weer, na al die jaren! Rangers is echt een fantastische club, ik hoop ooit een keer naar een wedstrijd te gaan op Ibrox.

Bah, nooit begrepen hoe je enige sympathie kan hebben voor een club als Rangers. Ik blijf een rothekel aan ze hebben. Shame of Scotland, althans een deel van hun aanhang. Zal altijd zo blijven. Maar goed. Sevco FC viert z'n eerste titel in z'n officieel bestaan. Dat er nog weinige mogen volgen. Ook al is het goed voor de competitie zelf, ze mogen vanaf nu altijd op 1 punt achter de toekomstige kampioen eindigen.
The Bhoys vernieuwen hun team beter wat in de zomer, zeker op enkele posities. En nu Lennon buiten ligt, is het voor hun hopen op een betere manager. Wie z'n plaats best kan innemen is geen evidentie. Is niet alsof competente trainers staan te springen om in de Schotse competitie te gaan coachen.

7 maart 2021 om 21:17

Fijne avond!

8 maart 2021 om 08:14

Heel eenvoudig, een club 10x kampioen zien worden is kapot saai

Kan me nog goed herinneren dat Wim Jansen met Celtic in de jaren 90 de hegemonie van Glasgow Rangers met Walter Smith doorbrak na 9 landstitels van de Rangers op rij.

Prachtig! Mooie clubs Rangers en Celtic. Geweldig dat Rangers weer een echte rivaliserende concurrent is geworden voor Celtic. En niet dat het ieder jaar Celtic is. Gerrard heeft het geweldig gedaan. En nu kijken of hij naar Liverpool gaat of dat hij in Glasgow blijft.. Ben benieuwd..

Ongeslagen in de eigen competitie en bij de laatste 16 van de Ecl...maar vele spraken er wel schande van dat Willem II niet van Rangers won deze zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren