Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rakitic verdedigt Piqué na gênante belediging: 'Was niet kwaad bedoeld'

Laatste update:

Ivan Rakitic hoopt de tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond over het hart strijkt bij het bepalen van de strafmaat voor Gerard Piqué. De stopper werd maandagavond in het Super Cup-duel van Barcelona met Athletic Bilbao met rood van het veld gestuurd omdat hij de assistent-grensrechter ernstig beledigde. “Me cago en tu puta madre (Ik schijt op je hoerenmoeder)”, riep hij.

/

De Spaanse bond neemt het voorval hoog op, maar volgens Rakitic hoeft het niet te worden overdreven. “Ik weet niet of hij geschorst wordt. Hij riep het in het heetst van de strijd, maar had geen kwade bedoelingen”, zegt de middenvelder. “Het was echt niet persoonlijk aan de grensrechter gericht. Als alles zo strikt behandeld zou worden, hadden er zeven of acht spelers van het veld gestuurd moeten worden.”

Rakitic erkent wel dat het slimmer was geweest als Piqué zijn mond had gehouden. Barcelona stond op het moment van de uitsluiting met 1-0 voor en was vol in de jacht op een tweede treffer om de 4-0 verliespartij van het heenduel weg te poetsen. “Ik hoop dat we ervan leren en dat een eventuele straf uiteindelijk meevalt. Gerard is een belangrijke speler voor ons.” Het duel in Camp Nou eindigde uiteindelijk in 1-1, waardoor Athletic de prijs veroverde.

De Spaanse bond moet Gerard Piqué flink straffen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kwade bedoelingen of niet, Piqué verdient gewoon een aardige schorsing als je dit soort dingen zegt. Zoiets kan je gewoon niet maken.

18 augustus 2015 om 19:36

Inderdaad. Ik heb die Pique altijd een man met een laag denkvermogen gevonden. Vroeger werdt hij dan vaak verbeterd, en terechtgewezen door Puyol, maar sinds hij weg is krijg je het ene naar het andere voorval.. Eerst dat met de politie, daarna meermaals de verwijten naar Ronaldo/Madrid. Shakira is hem naar het hoofd gestegen volgens mij.

19 augustus 2015 om 12:54

Jij duikt alleen op als het slecht gaar met Barcelona is het niet?

OT: Pique moet dit soort digen afleren wil hij in de voetsporen van Puyol treden.

18 augustus 2015 om 19:37

Dit wordt veel vaker in het voetbal gezegd. Het is natuurlijk niet goed maar omdat het een scheids is het heel erg. Spaanse bond is al tegen Barcelona. Als Catalonie onafhankelijk wordt dan speelt Barca niet meer in Spanje. Daar verander je veel stemmen

18 augustus 2015 om 19:40

Barcelona zal denk ik echt wel in de Liga blijven. Barcelona ligt aan de kust. Ik zie ze niet elke week honderden kilometers reizen om een competitie-wedstrijd in Noord-frankrijk te spelen. Het zal zowieso nog wel een tijdje duren totdat Catalonie onafhankelijk wordt.

18 augustus 2015 om 20:12

De president van La Liga zei: als Catalonië onafhankelijk wordt zal barca niet in la liga spelen

18 augustus 2015 om 20:17

Dat hij dat heeft gezegd geloof ik wel, klinkt ook wel logisch. Echter, wat heeft dat met dit topic te maken?

Dit gaat over wat Piqué heeft gezegd tegen die assistent-grensrechter. Piqué moet daarvoor gewoon geschorst worden (dat zou ik ook vinden als het een speler was van Real, Valencia etc.)

18 augustus 2015 om 20:46

Het gaat over de band tussen Barcelona en de Spaanse bond waarover meningen verschillen

18 augustus 2015 om 19:52

Wel grappig dat spelers in Spanje 9x per wedstrijd puta madre tegen de scheids mogen roepen, maar zodra je gaat schijten op zn moeder sta je een maand langs de kant.

6 wesstrijden doei je kan en moet je onder alle omstandigheden fatsoenlijk gedragen. Dit gaat nergens over.

18 augustus 2015 om 19:51

Het is menselijk om je geduld te verliezen. We kunnen het niet accepteren maar om 4 matches te geven...

18 augustus 2015 om 21:36

Tuurlijk vind jij dat veel, je bent een Barca supporter.

Dit soort dingen horen niet en hij mag van mij wel 4 westrijden op de tribune zitten. Onbeschoft naar de scheidsrechter toe.

18 augustus 2015 om 21:39

Het is niet menselijk om iemand zijn moeder een hoer te noemen waar je op schijt. Wat zou jij doen als grensrechter, dat is toch ook een mens, waarom scheld hij niet terug? Omdat hij een prof is en een voorbeeld moet geven, Pique zou daar nog wat van kunnen leren!

18 augustus 2015 om 23:09

Heeft niet alles met Barça supporter zijn te maken. Op het veld gebeuren continu dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. of wil je soms anders beweren?!

De straf moet gewoon blijven zoals hij is (3-4 wedstrijden, tenzij ik het mis heb). Misschien zelfs hoger, dan flikt hij het geen tweede keer.

18 augustus 2015 om 19:55

De straf voor dit soort akties is 4 tot 12 wedstrijden. Ik hoop natuurlijk 4. Vorig jaar was er een andere speler die eerst zijn handen op zijn edele delen zette en tegen Mateu Lahoz zei; lo quieres? (Wil je hem). Die speler kreeg voor die aktie niets. Later sloeg hij een speler van de tegenpartij en toen pas kreeg hij rood. Dat waren ergere vergrijpen dan dit, maar die speler kreeg slechts 2 wedstrijden aan zijn broek. Dat was volgens een bepaalde aanhang ook voldoende. Als Pique 4 wedstrijden krijgt is dat meer dan genoeg.
En laten we het niet hebben over het denkvermogen van Pique. Er is een andere speler die op zijn twitter de Engelse fans vrolijk kerstfeest wenst met: Morry Crismas. En diezelfde speler zit de finale waterpolo dames te kijken waarbij Spanje wereldkampioen werd en feliciteerd de dames via twitter en instagram. Heel attent van hem. Ware het niet dat de finale een herhaling was (wat ook in beeld stond) die 3 maanden eerder gespeeld was.

18 augustus 2015 om 20:30

Haha ik gok dat t iemand van madrid is maar ben heel benieuwd wie. Niets van meegekregen namelijk, volg voetballers niet op sociale media

18 augustus 2015 om 20:45

Je hebt me door. Ja het was een speler die nu 10 miljoen per jaar krijgt. En waar ik overigens ook een grote fan van ben omdat ik hem de beste verdediger van de wereld vind. Net zoals ik een grote fan ben van; Iker, Isco, Jese, James en oudere sterren van Real. Mijn commentaar was puur vanwege het feit dat @Isco hard uithaalt naar Pique, terwijl hij vergeet dat dit soort akties bij alle grote clubs voorkomen; ook bij Real. En ik vind ook dat als Pique dat werkelijk gezegd heeft, dat hij een schorsing moet krijgen.

18 augustus 2015 om 20:48

Weet je het al? Als ik zeg de beste verdediger van de wereld weet je het wel toch? 2 x Europees kampioen, wereldkampioen, heroe de la decima...

18 augustus 2015 om 21:14

Ja dat was Ramos. En eerlijk is eerlijk, Ramos zegt ook veel te vaak dingen zonder na te denken. Daar worden door veel Spaanse media en vooral comedians vaak grappen over gemaakt, best grappig eigenlijk.

18 augustus 2015 om 22:19

Haha ja had het door, echt geen idee dat Ramos zo slecht bedeeld is wat verstand betreft. Best grappig dat ie nu kapitein is dan. Naja, gelukkig kan die man geweldig goed voetballen he, je kan niet alles hebben.

Overigens is het niet zo vreemd dat ie spelfouten maakt in het Engels, ik ken heel weinig Spanjaarden die Engels spreken. Zeker als ze nooit in het buitenland hebben gewerkt of iets dergelijks

Het was natuurlijk een domme actie maar om 4 of meer wedstrijden schorsing geven is ook overdreven. Vergelijk dit maar als een speler dat te horen krijgt

18 augustus 2015 om 19:37

Als je dit tegen een scheidsrechter zegt krijg je gewoon een grotere straf. 4 wedstrijden moet het ook minimaal zijn.

18 augustus 2015 om 20:31

Zoals Barcelona203 hierboven al aangaf, 4-12 wedstrijden is gewoon de vastgestelde straf voor dit soort dingen

Waarom zeggen mensen altijd ' Het was me niet bedoeling ' met welke intentie zeg je dat dan ?

18 augustus 2015 om 19:36

Blijkbaar was het ook niet persoonlijk. Voor zover ik weet is "je" een persoonlijk voornaamwoord, of ze hebben me in school blaasjes wijsgemaakt.

18 augustus 2015 om 19:50

Precies. Hoe kan iemand uitschelden niet met kwade bedoelingen zijn? Vreemde uitspraak

18 augustus 2015 om 19:56

Helemaal met je eens. Hij zegt het recht in zijn gezicht. Het wordt tijd dat ze dit soort gedrag eens goed gaan aanpakken.

Hebben ze Rakitic nooit geïnterviewd na de beet van Suarez? "ik weet niet of hij geschorst wordt. Hij beet in het heetst van de strijd, maar had geen kwade bedoelingen, gewoon honger".

18 augustus 2015 om 19:37

Wederom zitten de anti-barca fans onzin te kramen en zich onnodig uit te laten over Rakitic. Een ploeggenoot verdedigt je te allen tijde. Rakitic zegt ook dat het domme actie was en dat hij beter zijn mond moest houden. 4 wedstrijden lijkt mij voldoende. Wordt het meer dan 4 dan verliest de Spaanse bond al haar geloofwaardigheid.

18 augustus 2015 om 19:44

Anti-Barca fans? Wat een onzin. Iemand met een neutrale kijk, heet dat dan.
Natuurlijk verdedig je normaal altijd je ploegmaats, maar niet bij zo'n uitspraak, hij weet zelf ook wel dat hij een straf verdient, hoop ik.

Als hij nou een scheldwoord naar hem had geslingerd was het nog iets anders, maar dit? Nee, beheers je nou, je bent een volwassen man en je bent een voorbeeld voor je zoon en bij uitbreiding elke jonge supporter. Vier wedstrijden, zoiets verdient hij, ja. Moet ook geen 12 zijn natuurlijk.

18 augustus 2015 om 19:47

Waarom denk je dat zogenoemde 'anti-barcelona' supporters op voetbalzone zo vaak kritisch zijn op Barcelona? Omdat een grote meerderheid van de actieve Barcelona-supporters naast zijn schoenen is gaan lopen na het kampioenschap, en al helemaal na de CL. Je kan zeggen wat je wilt, maar vorig jaar bij Real, en het jaar daarvoor bij Bayern was het veel minder.

18 augustus 2015 om 19:48

Ik vind het trouwens onzin dat alles en iedereen dat wel eens kritiek heeft op Barcelona, meteen een hater is

18 augustus 2015 om 19:49

Waarom anti barca gelijk? Iedereen die niet voor Barcelona is, is automatisch tegen? Kleine kinderenlogica maat. Piqué is een professional, het minste wat hij kan doen is zich zo gedragen. Bovendien wat voor andere bedoeling kan je hebben als je zegt dat je op iemand zijn hoerenmoeder gaat schijten? Dit verdedigen als teamgenoot is net zo verwerpelijk, je collega heeft een fout gemaakt, je hoeft hem niet te veroordelen maar je hoeft dit ook niet af te zwakken. Zeg gewoon: piqué is dom geweest en de emoties werden hem te veel, hij had dit niet moeten doen. Klaar, dan verdedig je hem ook en kom je niet over als een wereldvreemde

18 augustus 2015 om 19:53

@Belgunner, ik dacht dat je impliceerde dat hij nog meer wedstrijden schorsing moest krijgen dan 4-5. Ten tweede hij zegt ook dat het onhandige actie was en dat hij beter zijn mond moest houden. Hij kan moeilijk zeggen : Pique verdient 6 wedstrijden schorsing, dat zal m leren... In een ideale wereld zouden ze dat moeten doen ja, maar helaas werkt t niet zo.

18 augustus 2015 om 19:59

Hij moet zich dan ook niet uitspreken over het aantal schorsingsdagen, maar gewoon zoals Esbjerg FB hier boven mij aangeeft, gewoon zeggen dat het dom was van Piqué die z'n zelfbeheersing verloor.

En feitelijk gezien zegt hij niet echt dat hij beter z'n mond had gehouden, in de tekst staat dat hij dit gewoon erkent. Hij zat dus vooral Piqué te verdedigen.

18 augustus 2015 om 20:05

@IscoDisco

Ben je nou serieus? Waren Real fans minder arrogant? Over Bayern ben ik t met je eens, maar dat komt omdat er op deze site minder Bayern fans dan Barca en Real fans zijn. Bovendien smaakte het extra lekker dat heeeel veeeel Real fans al jarenlang roepen dat Barca-tijdperk over was bla bla. Dan is het natuurlijk extra zoet als ze treble pakken. Tenslotte noem je dat gezonde rivaliteit. Totdat er constant negatief over barca spelers gesproken wordt. Dan wordt t haten.

Rakitic verdedigt zijn ploeglaat, logisch, je moet er nog een heel jaar mee door en waarschijnlijk nog langer. Maar dit valt niet te verdedigen, zulke dingen roep je niet, nooit! Pique had zich maar moeten beheersen en een fikse schorsing is zeker op zen plaats hier.

Tjaa moet gewoon dik geschorst worden dan. Anders kan je straks alles doen onder het mom van het was in het '''heetst van de srijd''.

Dan nog. Dat je in het heetst van de strijd een keer iets roept is normaal, maar iemand uitschelden is wat anders. Zeker als je er naartoe loopt en dit in z'n gezicht schreeuwt.

Lekker lang schorsen.

18 augustus 2015 om 19:42

Vooral wat hij roept is respectloos en kan echt niet, die omhooggevallen (niet allemaal natuurlijk) voetballers mogen eens leren respect te tonen voor anderen, dit is zo ongelooflijk respectloos en bruut, ik heb er geen andere woorden voor. Bah.

18 augustus 2015 om 20:43

Nee precies, ongelooflijk. Hekel aan dit soort spelers. Vaak zijn het ook net spelers met weinig intelligentie. Jammer genoeg kunnen we er niks aan doen.

Enerzijds kan Rakitic weinig anders dan zijn teamgenoot verdedigen, maar het zou natuurlijk te gek voor woorden zijn als Pique niet gewoon voor minimaal 4 wedstrijden geschorst wordt. Belachelijk dat hij, voor de tweede keer in een week tijd,verhit verbaal de strijd aan gaat met een scheidsrechter. En dat voor zo'n ervaren speler. Bovendien geeft de scheidsrechtersbond bij het geven van een stevige straf gelijk aan dat een dergelijk feit niet getolereerd wordt. Ik zie de straf nog wel relatief hoog uitvallen.

Als je zoiets zegt is het zwz kwaad bedoelt

Pique is altijd al een beperkte verdediger geweest die zowel fysiek als snelheid gwoon te kort komt. Zijn slechte kwaliteiten worden toch vaak gcamoufleerd door de goede middenveld en aanval van Barca.

K vind gewoon dat je je emoties onder controle moet hebben. De scheids uitschelden kan nooit goed gekeurd worden. Straffen en niet weer doen

Makkelijk praten van Rakitic, en hoe bedoelt ie niks persoonlijks?
Van mij mag ie 10 wedstrijden geschorst worden. Moeders zijn heilig daar blijf je van af.
Lekker makkelijk om eerst iemand zo zwaar beledigen en dan zeggen dat het allemaal wel meevalt en dat het niks persoonlijks is.
Hoe zou Pique en Rakitic het vinden als iemand zo over hun moeder praat? Vooral Rakitic die uit de Balkan komt zou helemaal gek worden.

4 maar.. als amateur speler krijg je zo 8 wedstrijden..

Dat raketic dit nog wilt verdedigen rot toch een eind op

Ondanks dat ik Barcelona fan ben, ben ik het er absoluut mee eens dat hij gestraft wordt, want het slaat natuurlijk nergens op wat hij gedaan heeft. Ook heb je als speler een voorbeeld functie naar jonge kinderen toe, als zij dit zien dan gaan ze dit misschien nadoen, omdat Pique, een van de beste verdedigers op de wereld, het ook doet. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom vind ik het ook goed dat hij zwaar gestraft wordt!

"ik schijt op je hoerenmoeder"; maar ik bedoel het echt niet kwaad. Ok dan...een kansloos figuur als Piqué verdedigen is misschien wel nog zieliger dan Piqué zelf in dit geval.

Kijk, hoe de scheids reageerde met rood was 100% terecht. Dit is een sein naar al die arrogante kwallen die denken dat ze zoiets kunnen flikken gewoon omdat ze thuis spelen. Hoe dan ook, ik hoop dat Piqué hier lessen uit trekt want dit gedrag hoort niet thuis bij een club als Barca. Tegen Sevilla was ie ook weer lekker bezig. Ik begrijp dat je speciale krachten krijgt na een nachtje Shakira, maar probeer toch normaal te doen.

Ach iedereen zegt uit emotie toch wel eens dat je op zijn/haar hoerenmoeder schijt. Het ook daadwerkelijk doen zou ik vervelender vinden

Wat een stel wijven zijn die Barcelona spelers zeg. Het is echt elke x hetzelfde. Zeuren zeuren en nog eens zeuren bij de scheidsrechters. En dan is de grootste diva ster, Alba er nog niet eens bij

Pique draait de drol met liefde zeker pffff misselijkmakend al die barca fans hier die het goed praten enz barca mag alles enz net als die kopstoot van messi ook allemaal verdedigen dat het niks was enz stel dat ronaldo dat deed dan was de wereld te klein slechte verliezer enz hehe

18 augustus 2015 om 20:50

Inderdaad dat mensen het proberen goed te praten. Echte fans op onze Facebooksite Barca Holanda hebben zijn gedrag juist veroordeeld.

Het gaat hier niet over madrid maar over pique die zijn club en medespelers ernstig benadeeld en een slecht voorbeeld is voor de jeugd met dit soort gedrag. Ongelooflijk dat die domkop van rakitic hem verdedigd.

18 augustus 2015 om 23:17

Ja, ik vind het ook belachelijk. Rakitic hoeft er niks over zeggen, het is gewoon oliedom van Pique. Waarom loop je naar de lijnrechter? Dan ben je totaal niet met de wedstrijd bezig én je laat je ploeg enorm in de steek. Onbegrijpelijk dat hij zich zo laat gaan, hij is geen 20 jaar meer...

Deze uitspraak richting de grensrechter en de uitspraken van Mourinho naar zijn medische staf kunnen gewoon echt niet. Schandalig.

Ik snap heel die commotie om dit eigenlijk niet. Er worden zovaak beledigende dingen geroepen naar de scheids of grensrechter. Kijk bijvoorbeeld naar de Copa America, daar werd om het minuut puta madre tegen een scheidsrechter gezegd bij wijze van spreken. Ik weet dat dit geen Copa America is maar ook in la liga is het niet gek om een paar keer per wedstrijd zoiets te roepen naar de scheids. Ik praat niet goed wat Pique heeft gedaan, een schorsing is prima, maar snap niet hoezo mensen doen alsof hij iemand dood heeft geschoten ofzo, doe normaal man.

Het is ook niet dat je ' puta madre' zegt... je zegt letterlijk dat je op zijn moeder schijt en je noemt haar meteen ook maar een prostituee. Ik snap dat sommigen dit hier niet erg vinden maar dit soort uitspraken die moeten natuurlijk hard aangepakt worden. Weet niet wat erger is, dit zeggen of dit ook nog eens gaan verdedigen.

19 augustus 2015 om 00:39

Het moet ook zeker bestraft worden, dat geef ik ook aan. Maar of hij nou puta madre zegt of dat hij gaat schijten op iemand zijn moeder die een prostituee is, dus als hij dat schijten erbij haalt is het ineens 2x zo erg als alleen puta madre? Slaat toch nergens op. Als je dit bestraft bestraf dan ook iemand die puta madre zegt met rood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren