Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rai Vloet levert NAC Breda 1123 dagen na dato alsnog drie ton op

Laatste update:

NAC Breda heeft er drie jaar op moeten wachten, maar heeft alsnog recht op een transfersom voor Rai Vloet. Die werd in de zomer van 2018 afgesproken met het Zwiterse FC Chiasso, dat weigerde te betalen. NAC is donderdag in het gelijk gesteld door het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) en dient alsnog ongeveer 300.000 euro te krijgen.

Vloet speelde in het seizoen 2017/18 voor NAC en werd daarna verkocht aan Chiasso. De Zwitserse club besloot de aanvallende middenvelder binnen een maand alweer door te verkopen aan het Italiaanse Frosinone en maakte vervolgens geen geld over aan NAC. De Bredanaren spanden een zaak aan bij de FIFA en werden in april al in het gelijkgesteld. Chiasso ging in beroep bij het CAS, maar haalde donderdag bakzeil.

NAC eist de transfersom inclusief gemaakte kosten alsnog op bij Chiasso, zo communiceert de club uit de Keuken Kampioen Divisie via de officiële kanalen. Voor Vloet werd het avontuur bij Frosinone, destijds bespeler van de Serie A, overigens geen succes. De voormalig PSV'er liet na een half jaar zijn contract ontbinden en belandde vervolgens in het volgende mislukte avontuur bij Sint-Truiden. Via Excelsior vond hij de weg omhoog en afgelopen jaar werd hij opgepikt door Heracles Almelo, waar hij met 17 goals en 7 assists in 35 wedstrijden veel indruk maakte.

Rai Vloet in een interview met Voetbalzone: 'Ik mik op de top van Nederland'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar wat was de reden dat die club niet betaalde en waarom gaan ze in beroep? Je hebt toch een contract getekend?

19 augustus 2021 om 19:21

Als ik het goed hebt werd die Zwitserse club gebruikt door die Italiaanse om financiele redenen. Was redelijk complex. Ik denk dat die Italiaanse club niet heeft betaald en die Zwitsers betalen dan NAC niet. Redelijk onnavolgbaar maar dat is de situatie.

Chiasso is als ik het goed heb uit het betaald voetbal verdwenen en heeft helemaal geen middelen om alsnog te betalen.

Dus leuk zo'n overwinning, maar dat geld krijgen we echt niet terug.

19 augustus 2021 om 20:03

@inzekerezin, tsja, van een kale kip kun je geen veren plukken. Hopenlijk kan NAC desondanks op niet al te lange termijn de 300.000 Euro tegemoet zien. Wellicht kan de Bredase club ook nog wat geld tegemoet zien als Rai Vloet voor het eind van deze maand door Heracles Almelo wordt verkocht aan Az........

19 augustus 2021 om 20:53

Van een kale kip kun je niet plukken, maar je kunt hem wel een poot uitdraaien

19 augustus 2021 om 21:40

Maar hoe kunnen ze dan alsnog in beroep gegaan zijn? Als je niet bestaat dan kan je ook niet veroordeeld worden of überhaupt in hoger beroep gaan lijkt me

20 augustus 2021 om 09:20

Dat zou wel erg vervelend zijn, echter bestaat de club nog. Betaald of geen betaald voetbal, het lijkt me een verplichting om te betalen. Desnoods in termijnen etc.

Ze spelen in de Promoton League, het 3e niveau in Zwitserland. Dat is inderdaad geen profcompetitie. Mocht je promoveren dan dien je een licentie voor het profvoetbal te krijgen. Echter zijn ze vorig jaar gedegradeerd uit de Challenge league (laatste geëindigd).. De prof licentie hebben ze nog wel.

20 augustus 2021 om 15:10

Het zou uiteraard geweldig zijn als ik ongelijk krijg, maar acht de kans veel groter dat de club failliet gaat en we naar het geld kunnen fluiten. Weet ook niet of alleen NAC zo'n probleem heeft met die club.

Hoezo is Vloet zonder eerst een transfersom (of een bankgarantie) naar die Zwitserse club getransfereerd? Dat is ook wel erg amateuristisch. Anders begrijp ik niet waarom NAC nog geld zou krijgen. Ik bedoel, als die club Vloet na een maand verkoopt heeft dat niks met NAC te maken. Of mis ik iets? Als die club inderdaad niet meer in het (professioneel) voetbal opereert dan is dit een leuke overwinning maar daar heb je niks aan.

19 augustus 2021 om 22:48

Ik gok dat er een betalingstermijn van ongeveer een maand was en dat Vloet binnen die maand al was doorverkocht. Zou zonde zijn als NAC dit geld uiteindelijk niet krijgt. Volgens mij kunnen ze het goed gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren