Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Punt is dat hij sinds zijn vertrek bij Ajax nooit zichzelf heeft kunnen zijn'

Laatste update:

Süleyman Öztürk zou het niet erg vinden als Frenkie de Jong aankomende zomer van club wisselt. De journalist van Voetbal International is een groot bewonderaar van de Nederlandse controleur, maar ziet De Jong tegelijkertijd worstelen bij FC Barcelona. Mundo Deportivo meldde onlangs dat de Catalanen niet onwelwillend tegenover een vertrek van de middenvelder staan.

Öztürk constateert dat De Jong in bijna vijf seizoenen bij Barcelona bijna elke positie heeft ingevuld onder achtereenvolgens Ernesto Valverde, Quique Sétien, Ronald Koeman en Xavi. "Je zou kunnen zeggen dat hij als voetballer volwassen is geworden en zijn plek heeft gevonden. Alleen knaagt er iets."

De volger van het buitenlandse voetbal legt direct uit waar dat knagende gevoel vandaan komt. "De Jong is in Catalonië een verwaterde versie geworden van de grenzeloze durfal die Luka Modric op de billen dwong en Karim Benzema wilde uitkappen in zijn eigen zestienmetergebied."

"Hij is geen Iniesta, geen Xavi en geen Busquets gebleken. Misschien is dat de moeilijkheid", benadrukt Öztürk hoe moeilijk het is om als speler je stempel te drukken op het spel van Barcelona. "Dat ieder zijn eigen blik heeft en dat hij een voetballer is die niet te kaderen is. Je ziet wat je wil zien."

"Als Koeman meer rendement van hem wil, is hij prompt goed voor zeven doelpunten en acht assists in een seizoen. Omdat Oriol Romeu tekortkomt als vervanger van Busquets, heeft De Jong een grotere verantwoordelijkheid gekregen. Die vult hij naar behoren in, maar er mist iets. De sprankeling van een totaal vrije voetballer."

In de optiek van Öztürk hebben de Spaanse jaren De Jong behoorlijk veranderd. "Het punt is dat hij sinds zijn vertrek bij Ajax nooit zichzelf heeft kunnen zijn. Frenkie de Jong weet waarschijnlijk zelf niet meer wie of wat hij is. Het wordt tijd dat hij op zoek gaat naar een trainer of een club waar hij beter wordt begrepen. Daarvoor is het nog niet te laat", aldus de journalist van het weekblad.

Vertrek uit Barcelona?


Technisch directeur Deco heeft drie maanden geleden een voorstel ingediend om het contract van De Jong met drie jaar te verlengen tot medio 2029, maar daar heeft de entourage van de middenvelder nog niet op gereageerd. Hierdoor denkt de clubleiding voorzichtig aan een tussentijdse verkoop van De Jong.

Kan Frenkie de Jong beter vertrekken bij FC Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat hij weg gaat. Dan krijgen Ajax, wilem 2 en RKC nog wat bijgeschreven. Daarbij heeft hij Barca geholpen en daar heeft hij nu ieder jaar gezeur mee.

Ik zou blij zijn als hij vertrekt. Frenkie wordt dit jaar al 27 en hij hoort in CL finales te spelen. De halve finale met Ajax is nog steeds zijn beste prestatie en dat is veelzeggend. Hij zit al 5 jaar bij Barcelona en zelfs in de EL konden ze geen halve finale halen. Lekker een transferverzoek indienen in de zomer en een mooie stap voorwaarts maken.

Barcelona is Frenkie niet waard in mijn ogen. Hebben nooit het beste uit hem kunnen halen terwijl ze konden zien bij Ajax hoe hij op zijn best is.

Ziet hij hem worstelen bij zijn club? Volgens mij moet deze journalist eens beter naar het collectief van trainer Xavi bekijken. Bijna het complete basiselftal worstelt met de vorm en presteert ondermaats. Frenkie deelt in de sportieve malaise.

13 februari 2024 om 19:59

Dat het hele elftal matig presteert heeft hij vaak genoeg besproken. Dat het toevallig niet in dit item naar voren komt en VZ over alleen dit stuk een artikel schrijft betekent niet dat hij dat niet snapt.

Ik zou zeggen, kom naar Arsenal!

13 februari 2024 om 21:00

Persoonlijk zou ik dat een geweldige stap vinden, misschien wel het laatste puzzelstukje wat arsenal nodig heeft (op misschien een echte topkeeper na). Maar ik ben alleen bang dat alleen city, utd en chelsea zijn transfersom+salaris kunnen/willen ophoesten

13 februari 2024 om 23:01

Kan Arsenal ook makkelijk betalen hoor. Kijk maar hoe ze Rice hebben binnengehaald.

13 februari 2024 om 22:15

Och dat zou me een middenveld zijn met Rice frenkie odegaard, om je vingers bij af te likken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren