Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV zwaar bestraft voor vuurwerk afsteken in Abe Lenstra Stadion van sc Heerenveen

Laatste update:

PSV wordt flink bestraft voor de de actie van de eigen supporters eind april tijdens het officieuze kampioensduel met sc Heerenveen (0-8 winst). De Eindhovenaren moeten het volgend seizoen tijdens de eerste uitwedstrijd stellen zonder supporters.

PSV speelde in het Abe Lenstra Stadion zijn beste wedstrijd van het seizoen. Met de drie punten die in de slotfase al ruimschoots zeker waren zou PSV het officieuze kampioenschap in de Eredivisie gaan vieren.

De supporters van PSV in het uitvak staken op de regenachtige avond in Friesland massaal fakkels aan. Daardoor ontstond een gigantische rookpluim.

Scheidsrechter Danny Makkelie voelde zich genoodzaakt om de wedstrijd in de absolute slotfase een tijdje stil te leggen. Onder meer Luuk de Jong en Joey Veerman liepen naar het uitvak toe om de supporters tot kalmte te manen. Daarna werden de laatste minuten uitgespeeld.

Een week later haalde PSV tegen Sparta Rotterdam (4-2 winst) in eigen huis het officiële kampioenschap binnen.

PSV heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal inmiddels geaccepteerd. "Het was een geweldige galavoorstelling van ons team, maar helaas werd deze in de slotminuten overschaduwd door het vuurwerk van onze supporters", aldus algemeen directeur Marcel Brands tegenover het Algemeen Dagblad.

"We hebben de schikking geaccepteerd, want de feiten waren overduidelijk. We moeten met z'n allen voorkomen dat dit nogmaals gebeurt voordat de gevolgen nóg erger zijn."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Welkom terug! | PSV
Reacties

Kosten verhalen op de betreffende supporters. Word tijd dat die raddraaiers eens aangepakt worden.

10 juni 2024 om 19:06

Raddraaiers kom aan zeg. Studenten die op de uni bewust slopen, boeren protesten die bewust uit de hand lopen, dat zijn raddraaiers. Vuurwerk mag niet, maar ik heb er geen moeite mee. Zolang het maar als “vreugdevuur” bedoeld is en niet om slopen. Welke kosten heb je het over trouwens? Die 3 minuten vertraging dat een wedstrijd kan beginnen?

10 juni 2024 om 19:17

Eindigen zelfs..

Je hebt helemaal gelijk. De protesten op universiteiten wordt door raddraaiers uitgevoerd. Het is nou niet zo dat PSV fans het thuisvak ermee bekogelde ofzo.

10 juni 2024 om 19:22

De kosten van de boete wellicht? Ze weten dat vuurwerk niet toegestaan is en toch wordt er veel afgestoken.

Eerste wedstrijd dan maar FC Utrecht thuis tegen PSV doen? Is er ook geen enkele discussie of er wel uitpubliek bij deze wedstrijd aanwezig mag zijn.

10 juni 2024 om 20:14

Die paar fakkels op het veld waren erover denk ik.

Nee het was niet slim, maar als de bekroning kan volgen na een superseizoen bij een van je angstgegners van een historische heroïsche 0-8 zege en de sfeer onderling is goed dan had ik gehoopt op een mildere straf. Nee het zijn geen verzachtende omstandigheden als je kijkt naar feiten...Ik zie het meer als een scheidsrechter die een wedstrijd moet aanvoelen. Soms moet je geen blessuretijd toevoegen of een gele kaart trekken. Conclusie 1 leeg uitvak, helaas maar het is wat het is

10 juni 2024 om 21:20

Vooral de timing was een beetje onhandig, had 3 minuten gewacht en de wedstrijd was voorbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren