Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-talent spreekt twijfel uit: 'Mogelijk met een omweg de top te bereiken'

Laatste update:

Eind 2012 zag PSV toptalent Riechedly Bazoer de overstap maken naar Ajax. Die transfer deed veel stof opwaaien, maar volgens de jongeling liet de club hem weinig andere keus: in Eindhoven zijn de kansen op een doorbraak volgens hem gering. In navolging van Bazoer denkt nu ook een andere parel uit de jeugdopleiding aan een voortijdig vertrek. Mohamed Rayhi overdenkt zijn opties.

/

De negentienjarige vleugelaanvaller was het voorbije seizoen vaak belangrijk voor Jong PSV in de Jupiler League, maar een kans bij het eerste elftal heeft hij nog niet gekregen. Dat vreet aan hem, zo blijkt uit een interview met PSV TV. Rayhi zegt hard te blijven werken, maar heeft niet alle tijd van de wereld. "Als die kans niet komt, dan moet je verder kijken. Het is ook mogelijk om met een omweg de top te bereiken."

De jongeling kijkt bijvoorbeeld naar Youness Mokhtar, die in 2012 de reserves van PSV verliet om zijn geluk te gaan beproeven bij PEC Zwolle. De aanvaller blonk daar uit en verdiende een transfer naar FC Twente. "Ik blijf volgend jaar nog gewoon bij PSV, al moet je wel realistisch blijven", zegt Rayhi. "Je ziet dat Bakkali zelfs niet speelt en ook Jozefzoon komt weinig in actie. Zij staan nog boven mij in de pikorde."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja. Hij zal komend seizoen alles uit de kast moeten halen als hij zijn carriere goed wil beginnen. Tot nu toe heeft hij te weinig gebracht. Bij PSV debuteren tegenwoordig de meeste jongelingen, dus daar ligt het niet aan.

24 mei 2014 om 10:20

Zoals hij zelf al aangeeft, Jozefzoon en Bakkali zitten boven hem in de pikorde, en zelfs hun krijgen weinig speeltijd. De kans dat hij zich dus nog kan bewijzen en basisspeler kan worden is echt klein, of hij moet over veel talent beschikken. Denk dat verhuren wel een optie kan zijn.

24 mei 2014 om 10:51

*zelfs zij

On: ik keek veel jong PSV aan het begin vh seizoen, en destijds was hij toch altijd wel de beste op het veld. Maar we hebben al 2 andere talenten op de flank en daar komen narsingh en josefzoon ook nog bij. Zou het best begrijpelijk vinden als hij vertrekt voor meer speeltijd.

24 mei 2014 om 10:52

Hij bedoelde zij, voor als je het niet begreep! Ga lekker bij grammatica forums verbeteren, niet iedereen heeft hier zo'n hoog intellectueel vermogen als jij, als het om grammatica gaat!

24 mei 2014 om 15:09

@swaf
Hij mag Prosoccr47 prima verbeteren op het gebied van Nederlandse grammatica. Je mag verwachten van een Nederlander dat hij of zij de grammatica onder de knie heeft, dat heeft niets met een "hoog intellectueel" te maken. Je eigen taal hoor je gewoon te beheersen.

24 mei 2014 om 10:27

Bij psv debuteren de meeste jongelingen? Kap even met provoceren man. Die eer is al jaren voor ajax en feyenoord weggelegd.

24 mei 2014 om 10:38

PSV is al sinds jaar en dag een koopclub en daar is niks mis mee. Natuurlijk hebben ze in het verleden jeugdspelers laten debuteren en doorbreken. Maar ook Huntelaar heeft het niet gemaakt bij PSV. Verder is PSV gewoon op de goede weg. Met eindelijk veel jeugd in het eerste elftal. En dan zullen er altijd jeugdproducten elders slagen. Dit gebeurt ook bij Ajax en Feyenoord. Daar is nu eenmaal weinig aan te doen. Wel ben ik van mening dat het halen Ruiz niet echt doordacht was.

24 mei 2014 om 11:26

Hij heeft het toch over nu, en PSV heeft nu een jonger team dan Ajax en Feyenoord.

24 mei 2014 om 11:43

Jong, maar wel gekocht ja

24 mei 2014 om 12:28

het gaat over jonge spelers, niet of ze gekocht zijn? en dat valt nog wel mee, bij PSV is dit seizoen veel eigen jeugd doorgebroken.

24 mei 2014 om 14:04

Snap je wel wat provoceren is kerel? Ik zou het even opzoeken.

Daarnaast debuteren tegenwoordig inderdaad de meeste jongelingen bij PSV met talent. Niet altijd zo geweest maar momenteel wel.

24 mei 2014 om 14:34

Is dat echt zo? Hoeveel jonge spelers debuteren er nu echt bij Psv??

- Hendrix
- Brenet
- Peter van Ooijen (slechts 1 wedstrijd dit seizoen)
- Bakkali (begin van het seizoen)

Zo indrukwekkend lijstje vind ik het niet, zeker niet als je weet dat geen van allen een vaste basis plaats had. Hendrix heeft er met 13 basis plaatsen en 7 invalbeurten het meest gespeeld.

Daarnaast zijn debuteren en doorbreken twee totaal verschillende dingen natuurlijk.

24 mei 2014 om 14:40

Nee, bin Ajax komen al die buitenlanders gratis naar binnen zeker?

Feyenoord en Ajax kopen al jaren evenveel of zelfs meer spelers dan Psv. In de jeugdelftalllen is dat niet anders. Die worden overal weggeplukt. Dat Koeman het over een koopclub had, was dan ook lachwekkend.

Geen team was zo jong als PSV dit seizoen. Daar kreeg de jeugd dus echt een kans.

24 mei 2014 om 15:11

Feyenoord "koopt" niet veel spelers hoor. Ze halen voornamelijk spelers binnen wiens contract afgelopen is, oftewel transfervrij.

PSV heeft nu eindelijk eens wat jeugd doorgelaten en is dan opeens geen koopclub meer?

24 mei 2014 om 16:13

De prijs lijkt mij onbelangrijk als je een schijnverdeling maakt tussen koopclubs en opleidingsclubs zoals Koeman oreerde. Dat was gewoon gelul, want hij haalde meer spelers dan Psv. Inderdaad voor veel minder geld, maar al die spelers kwamen niet uit de opleiding.

24 mei 2014 om 10:36

Je bedoeld dat ook al hebben ze genoeg spelers, ze toch liever Ruiz huren voor een belachelijk bedrag dan een jeugdspeler doorschuiven?

24 mei 2014 om 14:41

Nou, je kan beter een goede speler huren dan een peperdure joker als Bojan die de jeugd blokkeert.

24 mei 2014 om 14:50

Lol welke jeugd?? De sa? Niet goed genoeg, Fischer? Geblesseerd, Kishna? Komt terug van zware blessure, dus wordt rustig gebracht. Lukoki? Verhuurd en mag verkocht worden.
Omdat men verwacht dat er komende jaren pas iets beters uit de jeugd komt hebben ze dus Bojan gehuurd
Dat heet huren omdat het nodig is, ipv een peperdure ruiz halen terwijl je 3 spelers hebt voor die positie.

24 mei 2014 om 14:56

Sorry maar datzelfde geldt voor park of Ruiz bij PSV. Bojan bij Ajax. Ach. Dat gezeur hier altijd over dat de ene club maar een koopclub is en de andere een jeugd club. Verloochen je afkomst niet. Vanaf de jaren '80 was PSV een meester in goede spelers kopen en weer doorverkopen. Zeker met spitsen. Nu hebben ze een ander beleid omdat je in Nederland wel moet. Maar het duurt nog wel even voordat je de cultuur van PSV daarin echt hebt veranderd. Zie de paniek aankoop (huur) van Ruiz. Dat zal met vallen en opstaan gaan. Feyenoord heeft al een jaren goede opleiding en mede door geldgebrek kreeg de jeugd echt de kans. Maar ook toen Feyenoord Europese top was kochten ze goed in en leiden ze op. Net als Ajax. Waar spelers als Cruijff, van Basten en bergkamp doorbraken. En ook wel goede spelers werden gekocht (vasovic, neeskens, Olsen, lerby, litmanen of finidi). Maar tov van PSV de lijst met miskopen veel groter was.


Alles valt of staat toch met het succes dat je behaalt. En momenteel is dat de manier van Ajax. Zoals het een paar jaar geleden dat van Twente en az was. En daarvoor van PSV.

24 mei 2014 om 16:17

Bij PSV zakte Bakkali door het ijs, bleek Jozefzoon ook niet goed genoeg en was Narsingh tot twee weken voor het einde geblesseerd....

Hoezo paniekhuur?

In retrospectief blijkt Ruiz zijn geld dubbel en dwars terug te hebben verdiend. Van degradatiekandidaat tot plek 4 kwam mede door de 12 punten van zijn beslissende goals. Scheelt ook in de onrust/ontslagroep van Cocu en bestuur.

Nee, de huur van Ruiz is vele malen nuttiger gebleken dan die van Bojan.

Hij zal het eerste van PSV niet halen. Sinds de komst van Boljevic is hij ook niet meer zeker van zijn basisplaats bij Jong Psv.

Is dit een beetje een groot talent? Als hij wil spelen moet die weg gaan ja. Voor de positie waar hij speelt heeft psv gewoon erg veel talenten en spelers. Dan kan je wel afwachten tot je een keer een kans krijgt, maar je kan ook gewoon gaan. Zal vast wel een leuke eredivisieploeg zijn die hem wil hebben.

Denk dat Mohamed Rayhi van harte welkom is bij Ajax, heeft nog een contract voor één jaar.

Zal daarom wel PSV wakker willen maken met deze kleine verkapte dreiging dat hij zijn horizon wil verbreden.

Denk dat hij zijn minuten nog wel gaat krijgen in het eerste van PSV komend seizoen.

24 mei 2014 om 10:24

Ik ken Mohamed Rayhi zeer goed van Jong PSV en heb een aantal wedstrijden van hem gezien.
Rayhi is zonder meer als een talent te bestempelen maar niet eentje uit de top-categorie.
Opmerkelijk is dat dit seizoen veel Jong PSV spelers onder Kalezic een groei hebben doorgemaakt terwijl Rayhi daarin wat is blijven steken.
Hij is dan tot op heden nog niet doorgeselecteerd.
Opmerkelijk is dat zijn concurrent, de 18-jarige Boljevic, na een huurperiode definitief is overgenomen van FK Zeta omdat van deze speler meer wordt verwacht.

Ik schat zijn plafond in bij de middenmoot eredivisie mits hij er echt serieus voor gaat.
Een basisplaats bij Psv, Ajax, Feyenoord en Twente is voor hem (veel) te hoog gegrepen dus ik heb niet het idee dat ze bij PSV wakker liggen van zijn "dreiging"..

P.s.
Weliswaar O.t. maar....
Bakkali schijnt het voor hemzelf behoorlijk verpest te hebben in de Zuid-Korea tour. En dan gaat het deze keer niet om een handtekening maar puur sportief.

24 mei 2014 om 10:38

Daar sluit ik mij bij aan; aardige speler maar hij is (net als vele spelers van Jong-PSV) geen speler voor de top. Verhuur aan een middenmotor in de eredivisie klinkt leuk maar daar is hij in mijn ogen ook (nog) niet klaar voor.

24 mei 2014 om 11:03

Oleguapa, Dammie,

En daarmee is de cirkel weer rond, want de grote clubs halen wel veel spelers weg bij andere clubs maar een aantal die niet doorstromen naar het eerste hebben toch een mooie opleiding genoten.

Deze spelers kunnen vaak voor weinig geld aan de slag bij andere teams in de eredivisie, waardoor het niveau van de eredivisie toch langzaam maar zeker omhoog gaat.

Zonde dat Bakkali niet gewoon zijn voeten laat spreken, denk dat als hij dat gaat doen toch nog wel zijn kans in het eerste zou krijgen.

Helemaal als Depay mogelijk verkocht wordt deze zomer.

24 mei 2014 om 14:11

@leeuw,

Volledig mee eens ja. Zulke jongens vertrekken voor anderhalve ton en verslijten wat middenmoot clubs. Prima om dat niveau op pijl te houden.

Bakkali is echt een apart verhaal. Altijd trouw geweest en wat mij betreft samen met Andreas Holgebaum Perreira (United nu) het grootste talent van PSV, ook meer talent dan een Hendrikx en Depay. Toch laat hij het nu afweten, wat heel erg zonde is.

Overigens denk ik niet dat Depay deze zomer vertrekt. Lijkt niet zijn intentie ook. Je weet het echter nooit in de voetballerij. Met een vertrek van Depay en Ruiz zouden de vleugels wel eens bezet kunnen worden door Bakkali en Narsingh met als back ups Jozefzoon en Rayhi/boljevic. Maak je met een transfer toch 4 mensen blij en kansrijk!

Groningen zoekt nog een vleugelspeler. Psv fans, is dit een leuke speler, en bij welke clubs in nederland zien jullie hem wel spelen?

24 mei 2014 om 10:35

Ik twijfel of de stap van Jong PSV naar Groningen nog iets te groot is. Hij zou het wel uiteindelijk aankunnen verwacht ik. Hij is wel aardig, maar geen mega talent. Speelt overigens wel al sinds 2003 bij Psv. Hopelijk zal hij het maken bij Psv, want het is een echte Eindhovenaar!

Ik snap hem wel. Als ik hem was, zou ik inderdaad voor een middenmoter in de Eredivisie gaan. Cambuur of Go Ahead ofzo. Kan hij in ieder geval wat ervaring opdoen. Als PSV nou slim is, verhuren ze 'm komend seizoen.

24 mei 2014 om 10:30

Dat kan hij helemaal niet aan. Hij valt bij Jong PSV al niet meer op en is zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Boljevic. Als PSV zijnde zou ik hem nog een jaar in Jong PSV laten ballen en kijken of hij alsnog komt bovendrijven. Zo niet, dan afscheid nemen van elkaar.

Ideetje? Hij kan misschien ook een jaar rijpen bij Cambuur, zoals Ritzmaier en Manu deden.

Denk niet dat psv daar heel erg van wakker ligt. Heb hem een paar keer zien spelen en is nou geen wereldtopper in wording. Het is geen nieuwe depay, maher of zelfs Locadia. En als psv dan een vleugelaanvaller nodig heeft zou ik als ik psv was een keer gaan kijken naar Elia of Stoch.

24 mei 2014 om 11:44

Laten we nog meer vleugelspelers kopen, en dan ook nog eens met een enorm salaris en transferwaard top idee! Ik denk zelf dat Bakkali,depay,jozefzoon,narsingh,boljevic wel genoeg is hoor .

Verder heb je wel gelijk dat hij zich momenteel niet voldoende ontwikkeld om het te gaan maken bij Psv.

iets voor NAC om te huren misschien ???

24 mei 2014 om 10:47

Jullie krijgen Schalk terug.
Gisteren weer 2x doeltreffend in Korea.
Aan zo'n type heeft NAC veel meer aan en Rayhi is heel misschien over een jaar daar aan toe.

Hoe is het eigenlijk met Bazoer? Is die nog niet doorgebroken bij Ajax? dacht dat hij daar meer kansen zou krijgen. Ik denk dat hij bij PSV afgelopen jaar al wat basisplekken zou hebben gehad

24 mei 2014 om 11:14

Gaat goed met Bazoer, heeft het goed gedaan bij de selectie deze maand in Indonesië.

Frank de Boer heeft al aangegeven dat hij zal toetreden tot de A selectie komend seizoen.

Mocht in 2012 - 2013 niet spelen van de Knvb bij Ajax door de transfer perikelen, heeft het prima gedaan bij jong Ajax, moest uiteraard wennen aan het Ajax systeem.

Riechedly gaat het wel maken bij Ajax.

Deze tekst komt van een filmpje van het youtube kanaal Psv, Daarin zegt hij wel dat hij graag bij PSV blijft en het wil proberen om het 1ste te halen.

Realistisch of niet ik denk dat Rayhi het wel gaat halen

Ik denk dat we hem het beste kunnen verhuren aan Cambuur of een van de promovendi ofzo. Je ziet dat dit leuk kan uitpakken met spelers als Manu en zo'n jongen leert er meer dan bij Jong PSV waarschijnlijk. Het is echt een leuk spelertje, misschien een soortgelijk verhaal als Mokthar, misschien ietsje minder goed. Maar het zou zomaar kunnen dat hij net als Mokhthar naar een kleinere club gaat en dan toch weer boven kunt drijven. Net als Mokthar heeft hij teveel concurrentie op links. Mokthar had Mertens en Depay en Rayhi heeft nu Depay en Bakkali.

Echt iedereen wilt weg uit de opleiding daar, er gaat dus echt wat mis qua doorstroming

24 mei 2014 om 11:25

Inderdaad, twee spelers willen/wilden weg dus de hele opleiding ook.

24 mei 2014 om 11:29

Haha dat is idd overdreven. Maar wie weet zet dit ook andere talenten aan het denken? (Misschien overdreven maar t zou kunnen)

24 mei 2014 om 11:36

Denk het niet.. In dit geval gaat het om een vleugelspleler die weet dat hij (ruiz?), Narsingh, Bakkali en Josefzoon nog voor hem in de pikorde heeft. Op andere posities is de kans om vanuit Jong PSV door te stromen nu wat groter. (tamata, Ritzmaier, Hendrix, en eerder Depay, Willems en Locadia) omdat daar minder concurrentie is/was.

24 mei 2014 om 12:08

helaas meer dan 2, ook Bakkali is niet bepaald gelukkig, en er zijn er meer dus.....

24 mei 2014 om 16:27

Wie dan?
Niet zeveren, gewoon man en paard noemen.

Zelfs Rayhi en Bakkali hebben niet gezegd dat ze nu perse weg willen.

24 mei 2014 om 12:43

Hij wil niet weg, heb het interview letterlijk gezien en hij zegt: Als het niet lukt om door te breken bij PSV moet ik ergens anders gaan kijken, klinkt mij heel logisch in de oortjes.

Ik snap z'n punt, al moet ik wel zeggen dat Jozefszoon net niet het niveau heeft van Psv. Depay is eigenlijk de laatsts vleugelspeler die doorgebroken, voor de rest wordt er gekocht: Ruiz (huur) Narsingh, Jozefszoon. Van een doorbraak van Bakalli kun je niet spreken. Narsingh zal hij er niet zo snel uitspelen en Depay al helemaal niet. Een vertrek is niet onlogisch

Je zou hem eventueel kunnen verhuren, maar kan zich in principe prima ontwikkelen in de juup.
Ik denk persoonlijk dat het lastig gaat worden, het is een leuke speler om te zien met best wel wat talent. Maar ik denk niet dat hij gaat doorbreken bij Psv, heeft opzich wel potentieel om Mokthar na te doen laten we het hopen voor hem.

Aankoop van Boljevic zegt natuurlijk ook wel wat.

Dit is een andere situatie dan het geval Bakkali. Ik vind hem nog niet goed genoeg voor PSV 1. Helemaal omdat PSV natuurlijk Depay, Narsingh, eventueel Park/wijnaldum en uiteindelijk ook nog Ruiz voor hem in de pikorde staan. Wel snap ik en waarschijnlijk hij ook niet dat PSV dan Josefzoon haalt en uiteindelijk ook nog Ruiz maar goed daar heb ik genoeg over gezegd.

Voor hem lijkt het me beter om bij een andere club aan de slag te gaan omdat ik denk dat PSV een aankoop zal doen indien Depay vertrekt en deze aankoop dus zal laten spelen of iig banken. Wat dat betreft is een situatie a la Mokthar zeker mogelijk.

Heel veel blaam treft PSV niet in deze, sommige aankopen zijn voor mij niet echt verklaarbaar maar deze speler is nog niet goed genoeg voor PSV 1. Wat Bakkali betreft is het natuurlijk een ander verhaal, die had in mijn ogen het volledige vertrouwen moeten krijgen!

En bij ajax gaan ze wel spelen denken ze.

24 mei 2014 om 16:19

Bel Vd Hoorn, Sana, Lobotka, Sporkslede, Honer, Tete, Meleg of Andersen even, zou ik zeggen.

Jochies hebben wel snel wat noten op hun zang als er een paar complimentjes over hun prestaties worden gegeven. Wat haalt die Rayhi zich in het hoofd dan? Laat hem een voorbeeld nemen aan Ritzmaier. Hij kan zich beter laten verhuren. Voor pakweg Heracles, Go Ahead, Zwolle of FC Utrecht is hij een mooie aanvulling voor komend seizoen. Speel jezelf daar eens in de basis, ga vlammen en keer dan eens terug. In plaats van nu al schreeuwen voor er geslagen wordt... Ook Menno Koch zou PSV moeten verhuren als hij geen perspectief heeft op een doorbraak komend seizoen. Prima speler die gerust een seizoentje elders kan rijpen. En dat is helemaal geen schande voor zo'n jongen. Er zijn immers al genoeg zelfingenomen talentjes geweest die van een koude kermis thuiskwamen nadat ze vonden dat ze niet op waarde werden geschat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren