Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV profiteert van monsterzege Arsenal en overwintert in Champions League

Laatste update:

Arsenal heeft zich woensdagavond verzekerd van groepswinst. In eigen huis was de ploeg van manager Mikel Arteta veel te sterk voor RC Lens: 6-0. Het was eveneens een gunstige uitslag voor nummer twee PSV, dat dankzij een beter onderling resultaat niet meer te achterhalen is voor de Franse ploeg en overwintert in de Champions League.

Arsenal zou aan een gelijkspel voldoende hebben gehad om zich te verzekeren van een plek in de knock-outfase van de Champions League, maar vanaf de eerste speelminuut zochten de Londenaren volop de aanval.

De score werd al geopend in de dertiende speelminuut, toen Kai Havertz op aangeven van Gabriel Jesus doelman Brice Samba passeerde. De 2-0 viel zeven minuten later. Saka bediende op de rand van het zestienmetergebied Gabriel Jesus, Kevin Danso uitkapte en op overtuigende wijze raak schoot.

De derde treffer kwam op naam van Saka, die bediend werd door Martinelli. De aanvaller sneed vanaf de linkerkant naar binnen en maakte op overtuigende wijze de 3-0. Nog voor het verstrijken van de 27ste speelminuut gaf het scorebord al een 4-0 tussenstand aan.

Ditmaal kwam Martinelli zelf in balbezit aan de linkerkant van het veld en ook hij kreeg alle tijd en ruimte om naar binnen te snijden. Met een geplaatst schot in de verre hoek verschalkte hij vervolgens Samba.

In de tweede helft nam Arsenal duidelijk gas terug en spaarde de ploeg van Arteta zich voor komende speelronde in de Premier League. Het scorebord kwam nog wel in beweging. Jorginho mocht enkele minuten voor tijd aanleggen voor een strafschop na een handsbal van Abdukodir Khusanov en maakte geen fout: 6-0.

In de laatste speelronde gaat Arsenal op bezoek bij PSV, waar er voor beide teams behalve het prijzengeld niets meer op het spel staat. The Gunners eindigen met twaalf punten bovenaan in Groep B; PSV volgt op de tweede plek met acht punten. Lens (vijf punten) en Sevilla (twee) treffen elkaar in de laatste groepswedstrijd in Frankrijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig voor het Nederlands voetbal. PSV is de enige Nederlandse ploeg die Europees potten kan breken.

29 november 2023 om 23:03

Daar doe je Feyenoord wel mee tekort. Die hebben toch ook wel laten zien een hoog niveau te kunnen halen in de champions league. Ontbrak een beetje aan geluk. Desalmiettemin een geweldige prestatie van PSV.

29 november 2023 om 23:05

Feyenoord heeft ook gewoon een veel lastigere poule. Sevilla en lens kunnen er helemaal niets van

29 november 2023 om 23:06

Hij is gewoon blij
. Dus devalueren.. E zijn door goed voor Nederland daar gaat het om.

29 november 2023 om 23:08

@Aubazette, Beetje zielige reactie van je, of moet ik nu gaan zeggen dat lazio en celtic nog slechter zijn?

29 november 2023 om 23:08

Feyenoord heeft helemaal geen lastigere poule, vind Sevilla vergelijkbaar met Lazio en Lens is beter dan Celtic.

29 november 2023 om 23:08

Celtic en lazio kunnen er ook geen hout van

29 november 2023 om 23:11

Niet mee eens. Atletico en Arsenal zijn vrij vergelijkbaar in niveau. Lazio, Lens en Sevilla ontlopen elkaar ook niet veel. En Celtic vind ik wel echt beduidend minder.

29 november 2023 om 23:11

Aubazette, stop gewoon met die kinderachtige vergelijking.
En ja Hans Crey doet het ook bewust.
Maar wat boeit het nou welke poule sterker was?
Psv is door knap gedaan.
Wij niet, enorm jammer. Maar misschien kunnen we ver komen in de EL en wordt het toch nog een mooi seizoen

29 november 2023 om 23:12

Arsenal is in mijn ogen sterker dan Atletico (in ieder geval niet minder). Sevilla en Lazio is om het even en Lens en Celtic ontlopen elkaar nou ook niet enorm veel, Lens misschien zelfs wel sterker. Lastiger wellicht maar niet heel veel verschil hoor. Je zou kunnen beargumenteren dat de poule van PSV zelfs beter is.

29 november 2023 om 23:13

Haha aubazette. Ik vind Arsenal beter dan Atletico, Sevilla beter dan Lazio en Lens beter dan Celtic. Op voorhand gedacht dat Feyenoord het ging redden en dat het voor PSV moeilijk zou worden. Bleek verkeerd om te zijn.

Arsenal trouwens een machine als het loopt. In mijn ogen nog net iets dynamischer dan city. Als ze dit beleid vasthouden zit een PL en/of CL winst er zeker in op korte termijn!

29 november 2023 om 23:13

Ik denk dat het qua niveau ongeveer gelijk is inderdaad. Al met al vind ik wel dat Feyenoord beter heeft gespeeld in de champions league dan PSV. Maargoed het gaat uiteindelijk om het resultaat en dat heeft PSV fantastisch gedaan.

29 november 2023 om 23:15

Celtic en Lazio kunnen er ook niks van alleen is Arsenal wel beter als een Atletico

29 november 2023 om 23:20

Lazio speelt in de competitie iets beter dan Sevilla en alle ballen vallen goed voor ze in de CL. Jammer maar helaas. Ze hebben in 3 wedstrijden te veel gekregen waar Sevilla wel punten verspeelde. Vorm van de dag zullen we maar zeggen.

29 november 2023 om 23:20

Oke, ik laat me toch verleiden, omdat ik het niet eens ben met wat iedereen roept.Arsenal voetballend beter, Atletico even moeilijk te verslaan (komen ook altijd verder in de CL), Lazio en Sevilla gelijkwaardig, waar Sevilla ondanks de hoge leeftijd toch heel naïef en dom speelde, had Lazio vooral veel geluk en voorin Immobille. Lens en Celtic stellen allebei weinig voor.Maar wij laten ons dus verslaan door Lazio zijn slimmigheid en Psv dwingt het af tegen Sevilla, dus welke poule ook sterker was....psv deed het beter

29 november 2023 om 23:22

En wat dacht je van lazio en celtic aubazette? Atletico is minder dan Arsenal, sevilla gelijk aan lazio waar sevilla wel veel meer ervaren is en celtic komt nieteens een beetje in de buurt van Lens. Feyenoord heeft het gewoon hard verzaakt tegen Lazio

29 november 2023 om 23:27

FR10FRDAM, Lazio kan er helemaal niets van. Die hebben een kans en een penalty gehad. Daar heeft Feyenoord het gewoon laten liggen. Waar PSV er wel in slaagt vanuit geslagen positie (Thuis en uit) volledig gefocust te blijven tegen Sevilla.

Ik vraag me af waar dat aan ligt. Misschien toch nonchalance na die hele goede thuiswedstrijd tegen Lazio. Zonde blijft het.

29 november 2023 om 23:28

Het zit je hoog he om het in ieder topic te roepen? Sevilla een compliment geven voor de ervarenheid? Die hebben ze goed verborgen weten te houden. Het zegt ook genoeg over de poule dat PSV 1 wedstrijd voor t einde geplaatst is met 8 punten op zak. De omstandigheden waren goed en ze hebben het gehaald. Bij ons pakte Lazio helaas veel meer.

29 november 2023 om 23:32

@ mentalist,

Ik denk net iets meer gepokt en gemazeld over het algemeen. Met een De Jong die al een hoop heeft meegemaakt, Lozano uit het buitenland, Schouten die bij Bologna meer wedstrijden onder weerstand heeft gespeeld. Onze jongens (en trainer) zitten voor het eerst op dit niveau te spelen. Daar worden soms andere dingen gevraagd. Zie de wedstrijd van gister na de 1-2 of uit bij Lazio.

29 november 2023 om 23:41

Feyenoord heeft zelfs een hoger niveau laten zien.
Na de eerste paar wedstrijden zei men nog het tegenovergestelde, je moet ook een beetje geluk hebben.

Poules vrij gelijkwaardig wat opvallend is aangezien Feyenoord in pot 1 en PSV in pot 3, die laatste hebben wel echt gunstig geloot wat dat betreft.

29 november 2023 om 23:44

@FrDirk ik ben het met je eens. Inclusief Bosz die in het buitenland ogenschijnlijk wat meer wetten van het topvoetbal tot zich heeft genomen. Ook al presteerde hij bij Ajax ook Europees.

Beetje zelfde onorthodoxe wijze gebeurt nu bij PSV. Je krijgt 4 goals tegen tegen Sevilla maar maakt er 5 en pakt 4 punten hahaha.

Hopelijk kan Feyenoord een mooie reeks neerzetten in de EL en is deze campagne daarvoor een mooie blauwdruk tot succes.

29 november 2023 om 23:50

Ik hoop het ook van harte. Het waren mooie potten en win je van Celtic verlaat je de CL gewoon met 9 punten. Zelfs kleine dingen als speelschema kan gunstig uitpakken. Maar voor een rentree genoeg positiviteit voor mij. Wij hebben ook gewoon nog niet het budget dat PSV wel heeft. Maar door dit soort tijden krikg je wel mogelijkheden om verder te groeien. Door extra punten te pakken in de EL kan dat ook helpen! Behouden we hopelijk nog wat langer de tweede CL stek.

30 november 2023 om 00:09

😳 Arsenal is echt next level , kom je vergelijken met wie ? 😂

30 november 2023 om 00:30

ze zeggen soms wel eens verbeter het milieu en begin bij jezelf.
Wat zegt hij nu verkeerd?
Begrip voor een andere mening is soms zoveel moeite voor een ander.
feyenoord en Psv hadden allebei een redelijke poule maar de een heeft geluk met de uitslagen en de ander niet. dus gewoon hopen dat de andere verder komt.

Maar goed dat is mijn mening.

30 november 2023 om 00:39

@stefan feyenoord heeft juist laten zien dat het te kort komt voor de cl. Was niet best. Verde niet erg, hopelijk komen ze ver in de el. En psv die pas voor de 5e x overwintert in de cl.... dan mag je wel wat minder hoog vd toren blazen, of ben je de wedstrijd tegen arsenal al vergeten?

30 november 2023 om 10:09

Zijn allebei matige poules. Al is Arsenal wel een stuk beter dan al die andere ploegen.

30 november 2023 om 10:14

In een notendop! Goed beschreven. We hebben het echt aan ons zelf te danken dat we niet door zijn. Na 3 wedstrijden eerste staan in de poule, na 5 uitgeschakeld. Echt niet te geloven.

29 november 2023 om 23:11

Feyenoord kan met opgeheven hoofd de Europa league in. Poule is net iets te sterk

29 november 2023 om 23:18

Dit is natuurlijk onzin. Het zit qua poule ook gewoon mee met PSV. Als die volgende ronde verliezen van Arsenal gaan ze overwinteren met 8 punten. Wint Feyenoord bij Celtic eindigen ze derde met een punt meer. Het ligt gewoon dicht bij elkaar. Zelf niet volwassen en geslepen genoeg. Niet toegeslagen op de juiste momenten. En wij hadden de pech dat Lazio het geluk wel aan hun broek had hangen. In de eerste twee rondes 4 punten dankzij een doelpunt van de keeper en buitenspeldoelpunt. Allebei diep in blessure tijd. Maarja, you win some you lose some. Volgend jaar beter. Voor nu gefeliciteerd PSV! Jullie hebben iets gepresteerd wat wij niet konden. Een kansloze wedstrijd spelen en het momentum oprapen wanneer het er lag. Diep respect om er niet eens een gelijkspel maar zelfs nog winst uit te slepen.

30 november 2023 om 09:01

Dirk, dat is logisch als je naar de verdeling van de poules kijkt. In de poule van Feyenoord is Celtic brandhout waar iedereen standaard 4 of 6 punten van pakt. Gaat daar tussen Lazio en Feyenoord voor plek 2. Bij PSV heb je Lens Sevilla en dus PSV die allemaal aan elkaar gewaagd zijn.

29 november 2023 om 23:40

Tja ze eindigen waarschijnlijk op 8 punten en feyenoord misschien op 9.

30 november 2023 om 02:01

Ja, omdat Feyenoord gratis 6 punten krijgt omdat Celtic wel echt een hele zwakke broeder was. PSV heeft voor elk punt moeten strijden omdat een echte zwakke opponent er niet bij zat.

30 november 2023 om 07:29

Vond jij Lens en Sevilla zo sterk dan? Die zijn allebei niet in grootste vorm en Lens werd volledig afgedroogd door Arsenal. Ik denk nog steeds dat het ongeveer gelijkwaardig is

30 november 2023 om 09:03

Niet geweldig sterk, maar die twee ploegen rollen Celtic gewoon eenvoudig op hoor. Dat 8/9 punten verhaal is echt onzin.

29 november 2023 om 23:45

Dankzij een rode kaart want daarvoor had PSV helemaal niks te zoeken in de CL. We gaan het zien na de winter waar ze staan, ik ben bang eerstvolgende ronde dat ze eruit liggen.

30 november 2023 om 07:32

Zeker prachtig voor het Nederlandse voetbal, maar laten we wel met beide benen op de grond blijven staan. Alles viel precies goed voor PSV. Naast een gunstige loting ook gunstige resultaten op de andere velden en alleen al tegen Sevilla had het zomaar gekund dat ze over twee wedstrijden met lege handen stonden. Veerkracht, doorzettingsvermogen en individuele klasse speelde daarin een rol, maar geluk en toeval minimaal een evengrote rol.

Heerlijk voor PSV dit! Wie had ooit gedacht dat we na 5 potjes al op overwinteren stonden?
Top!

29 november 2023 om 23:07

Vrijwel niemand, maar geweldig gedaan. En het niveau zal omhoog moeten in de volgende ronde. Zou daarom tegen Arsenal niet te veel mensen rust geven maar die wedstrijd gebruiken als training naar de volgende ronde.Kijk als je de echte topploegen dan tegenkomt (ze zijn natuurlijk allemaal goed, ze zijn niet voor niks door), maar ik bedoel City, Madrid, Bayern, dan wordt het vrijwel onmogekijk, maar bij alle andere ploegen heb je een kans over 2 wedstrijden

29 november 2023 om 23:10

Ja jij bent vast voor feyenoord om geen mensen rust te geven...

29 november 2023 om 23:11

Als nummer twee treft PSV automatisch een poulewinnaar, vrij kansloos maar de 5 bonuspunten zijn mooi binnen voor de ranking.

29 november 2023 om 23:12

Een potje tegen Arsenal en PSV zakt in elkaar, verdomme dat jij FR010 doorhebt..

29 november 2023 om 23:12

@hazardinho, is vlak voor de winterstop geloof ik

29 november 2023 om 23:13

@kironi,
Och ja klopt. Dat wordt lastig, maar een kans heb je altijd

29 november 2023 om 23:20

De enige die je kan hebben is misschien Real Sociedad maar de rest is denk ik te hoog gegerepen.. Barca en Dortmund verlies je normaliter ook.

30 november 2023 om 07:49

Sociedad tikt PSV ook scheel.

30 november 2023 om 08:04

Geweldige prestatie van PSV! Die moesten punten pakken tegen de andere teams en dat hebben ze gedaan. Zo zie je dat je opgerold kan worden zonder dat dit gevolgen hoeft te hebben!

Gefeliciteerd PSV’ers, top 16 van Europa

29 november 2023 om 23:06

Sterker nog. Top 16

29 november 2023 om 23:07

Top 16. Fantastisch zeg.

Pff, Arsenal haalt wel een heel hoog niveau hoor. Zowel tegen PSV als tegen Lens de tegenstander niet eens een kans geven. Mega geoliede machine tijdens hun campagne. Ik ben benieuwd welk team ze kan afstoppen (of niet) in de CL.

29 november 2023 om 23:04

Sevilla had vrijwel ook geen kans uit en thuis. Ik hoop dat het een beetje meezit met de loting en dat we ver kunnen komen

29 november 2023 om 23:07

Haha dat lijkt me ook vrij logisch toch als Arsenal zijnde in deze poule… met een tegenstander van formaat zie ik ze niet zomaar doorgaan

30 november 2023 om 00:58

Want Arsenal heeft dit seizoen gelukkig nog geen lastige tegenstanders gehad zoals bijvoorbeeld Manchester City. Oh wacht.

29 november 2023 om 23:16

Als je tegen Arsenal met een hoge lijn speelt dan gebeurd er dit. Ze hebben veel meer moeite met een team dat zich ingraaft. Maar met ruimte, hoort Arsenal absoluut bij de beste ploegen van Europa..

30 november 2023 om 08:12

Ik acht Arsenal in staat van iedere ploeg op de wereld te kunnen winnen in deze vorm. Dit team is zo ontzettend lastig te verslaan dat het bijna niet leuk is om tegen ze te spelen.
Zelfs Man City heeft 0,0 aanspraak kunnen maken op een overwinning. Heerlijk dat de voetbalwereld nog altijd denkt dat dit het Arsenal is van een aantal jaren terug, Europe we are here !!

COYG!

Een prachtige prestatie van Bosz en zijn mannen. Ze verdienen een grote pluim voor de wilskracht en teamspirit. Daarnaast zal de boekhouder in Eindhoven ook morgen vrolijk zijn dag beginnen. Fantastisch voor het Nederlands voetbal. Morgen ook nog de andere teams winnen....Een gezegende avond.

Arsenal toch wel terecht een van de kanshebbers op cl winst. Hebben een ongelofelijk sterke verdediging, minst gepasseerde in de pl trouwens. Als partey weer snel fit wordt een top middenveld, en die 3 voorin kunnen er ook wel wat van. COYG!!

29 november 2023 om 23:13

Een van de kanshebbers op de cl? Even normaal doen hoor. Sinds 2004 geen hoofdprijs meer gewonnen, alleen een paar fa cups. Ze spelen goed voetbal maar schat City, Bayern en Real sowieso hoger in en tegen een Barca, Atletico of Inter zijn ze ook geen topfavoriet

29 november 2023 om 23:17

Als je een beetje de pl volgt weet je dat arsenal gewoon een veel sterkere ploeg heeft dan al die jaren terug. Ze staan niet voor niets weer bovenaan en in topwedstrijden wel gewoon weer perfect gespeeld niet seizoen

29 november 2023 om 23:18

Alleen tegen Real en City zie ik zie niet direct winnen. Tegen Barca, Atletico en Inter zie ik ze zeker we als topfavoriet.

29 november 2023 om 23:18

Snap niet zo goed wat de prijzen in het verleden te maken hebben met het feit dat ze nu goed zijn? Net of een team zich niet kan ontwikkelen. Altijd maar dat verleden erbij halen. Juventus is de afgelopen 10 jaar bijna altijd een van de favorieten in de CL geweest maar spelen er nu niet in bijvoorbeeld. Chelsea heeft hem in 2021 gewonnen maar werden vorig seizoen 12de. Als je Bayern vandaag weer zag, allesbehalve overtuigend dit seizoen. Barca trouwens ook totaal niet.. Arsenal was vorig seizoen de enige ploeg die een treble winnend City het lastig maakte. Daarnaast staan ze nu weer bovenaan in de beste competitie van de wereld en zijn ze 1ste in hun CL poule.. ik zeg niet dat Arsenal de CL gaat winnen maar je kan toch wel stellen dat ze een goede kanshebber zijn. Overigens heeft Arsenal al twee keer gewonnen van City dit seizoen.

29 november 2023 om 23:38

F010

FA Cup is gewoon een hoofdprijs dus je mag zelf ff normaal doen.

30 november 2023 om 01:02

En wat hebben prijzen in het verleden te maken met dit seizoen? Volgens die logica zou Ajax dit seizoen ook kanshebber moeten zijn om de Eredivisie te winnen, en dat is op het moment niet bepaald het geval.

Op dit moment behoort Arsenal, samen met Barcelona, Real, Bayern, Liverpool en City, gewoon bij de beste clubs in de wereld.

30 november 2023 om 07:53

Barca hoort daar echt niet bij. Eerder clubs als Leverkusen of Inter.

PSV gaat met Boszball die treble gewoon ophalen dit seizoen, kan Noano 7K daarna vast een mooie track over maken.

Geweldig voetbal voor Arsenal fans. Na jaren eindelijk weer CL voetbal en dan kwalificeren voor de volgende ronde met nog een wedstrijd te spelen. Voelt echt goed om met zo'n grote uitslag te winnen nadat wij een off day hadden in Lens.

Alle basisaanvallers hebben gescoord en goede besluit van Arteta om Saka eruit te halen voor de wedstrijd tegen Wolves.

Alleen jammer dat Arteta op het eind niet een jeugdspeler die laatste tien minuten had gegunt ipv Nketiah. Nketiah gaat toch starten tegen PSV.

30 november 2023 om 07:48

Nwaneri was leuk geweest. Anderzijds is de selectie breed en wil je goed presterende A-selectiespelers ook gewoon speeltijd geven. Die jonge jongens krijgen hun kans nog wel, bijvoorbeeld met invalsbeurt tegen PSV.

Hoe de Arsenal-goals in dit artikel zijn omschreven slaat trouwens nergens op. Ze vielen totaal anders.

Waanzinnig. Heerlijk man. Peter regelt het even.

Gefeliciteerd PSV! Maar ik kan er niet aan ontsnappen dat dit ook ongelooflijk zuur voelt als Feyenoorder. En dit artikel gaat niet over PSV, evenmin over Feyenoord, maar is gerelateerd aan beiden door de competitie waar dit over gaat. Dus dat mag ik zeggen, hoop ik. Op naar zondag. Echt een oppermachtig PSV dit seizoen. Wie had dat vooraf verwacht. Ik hoop op een verrassing, al het hele seizoen. Hoe gek het ook voelt om dat te zeggen over een wedstrijd tussen de nummer één en twee.

He vervelend, nu kunnen we niet meer eerste worden in de poule

Blij dat die Ocampos het bij Ajax niet kon maken, bij Sevilla komt die beter tot zijn recht 😏

Ik zeg het eerlijk na de 2-0 had ik de neiging om mijn tv maar gewoon uit te zetten. Blij dat ik het niet gedaan heb!

Heel zuur dat Feyenoord het niet gered heeft. Had graag 2 clubs in CL zien overwinteren. Desalniettemin, mag Feyenoord met opgeheven hoofd de EL in. Ik hoop dat ze daar nog iets kunnen maken!

Geweldige avond, eerst die comeback van PSV en nu deze heerlijke afslachting. Jesus in een champions league avond is magisch. Tomiyasu ook 2 lekkere assists. Laatste wedstrijd zonder enige druk lekker wat jonkies de kans geven.

Voor PSV hoop je toch echt dat er nog een verdediger bijkomt in de winterperiode, aanvallend loopt er genoeg kwaliteit rond.

Naast 2 punten voor de overwinning krijgt PSV 5 bonuspunten voor de UEFA coefficient ranking na het bereiken van de achtste finale. PSV verdient met deze pot dus 7 punten wat gedeeld door 5 1,4 ranking points oplevert. Daarmee is Nederland weer Frankrijk voorbij en staat dus vijfde.

Het gelukt lacht PSV toe dit seizoen, met de 3e rode kaart achter elkaar. En ze gaan door met een doelsaldo van -2 😂

Wat een manier om je te kwalificeren en groepswinst te pakken. Heb met name de eerste helft een oppermachtig Arsenal gezien. Scheelt natuurlijk ook dat Lens niet vanaf minuut 1 met 11 man het strafschopgebied verdedigt, in tegenstelling tot 80% van de tegenstanders in de PL maar goed.

Had graag Nwaneri of MLS nog willen zien. Hopelijk dat zij minuten kunnen maken in de wedstrijd tegen PSV die toch nergens meer om gaat

Het is als Feyenoorder nogal zuur, maar psv heeft het geluk gehad dat feyenoord heeft gemist deze campagne. Ik hoop op een mooie pot zondag, en verwacht dat feyenoord deze wint.

Gefeliciteerd psv’ers!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren