Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV naar Schotland in Europa League bij nederlaag tegen Galatasaray

Laatste update:

PSV weet wie de tegenstander wordt als de tweede voorronde van de Champions League tegen Galatasaray niet wordt overleefd. De loting in het Zwitserse Nyon wees maandagmiddag uit dat de verliezer van het tweeluik tussen PSV en Galatasaray in de derde kwalificatieronde van de Europa League te maken krijgt met St. Johnstone, dat in het afgelopen seizoen de Schotse beker won en als vijfde eindigde in de Premiership. De heenwedstrijden in de derde voorronde van de Europa League worden op 5 augustus afgewerkt, waarna een week later op 12 augustus de returns wachten. PSV of Galatasaray begint met een thuiswedstrijd tegen St. Johnstone. AZ stroomt pas bij de play-off in en krijgt zijn tegenstander op 2 augustus te horen.

Bij de loting voor de derde voorronde van de Europa League hadden het Tsjechische Jablonec, het Schotse St. Johnstone en het Cypriotische Anorthosis Famagusta een geplaatste status. St. Johnstone en Anorthosis Famagusta plaatsten zich allebei als bekerwinnaar direct voor de derde voorronde van de Europa League, terwijl Jablonec als nummer drie van de Tsjechische competitie een plek verdiende. Deze drie clubs konden de verliezers van de tweede voorronde van de Champions League loten: PSV of Galatasaray, Celtic of FC Midtjylland en Rapid Wien of Sparta Praag.

Nu was het al uitgesloten dat St. Johnstone de winnaar van het duel tussen Celtic en FC Midtjylland zou treffen, terwijl Jablonec niet Rapid Wien of Sparta Praag uit de koker kon krijgen. Om de derde voorronde van het league path van de Champions League te bereiken, moet PSV eerst zien af te rekenen met Galatasaray. De Eindhovenaren staan woensdagavond eerst in het eigen Philips Stadion tegenover de nummer twee van het afgelopen Süper Lig-seizoen, waarna een week later de return op het programma staat. Eerder op de dag werd al duidelijk dat de winnaar van het treffen tussen PSV en Galatasaray een ronde later stuit op Celtic of FC Midtjylland.

Als PSV verliest van Galatasaray en ook in de derde voorronde van de Europa League onderuit gaat tegen St, Johnstone, is er nog één kans om een hoofdtoernooi van een Europees toernooi te behalen. In dat geval moeten de Eindhovenaren via de play-off een plek in het hoofdtoernooi van de Conference League zien te bemachtigen. Die play-offs worden afgewerkt op 19 en 26 augustus en ook Feyenoord en Vitesse hopen daarin actief te zijn. Feyenoord en Vitesse krijgen later vanmiddag te horen wie de mogelijke tegenstander in de derde voorronde van de Conference League is.

De volledige loting voor de derde voorronde van de Europa League:

Champions Path
Dinamo Zagreb (Kro)/Omonia Nicosia (Cyp) - Leagia Warschau (Pol)/Flora Tallinn (Est)
Mura (Slv)/Ludogorets (Bul) - Ferencvaros (Hon)/ Žalgiris (Lit)
Kairat (Kaz)/Rode Ster Belgrado (Ser) - Alashkert (Arm)/Sheriff Tiraspol (Mol)
Lincoln Red Imps (Gib)/CFR Cluj (Roe) - Slovan Bratislava (Slw)/Young Boys (Zwi)
Olympiacos (Gri)/Neftçi Baku (Aze) - Malmö FF (Zwe)/HJK Helsinki (Fin)

League Path
Jablonec (Tsj) - Celtic (Sch)/FC Midtjylland (Den)
Rapid Wien (Oos)/Sparta Praag (Tsj) - Anorthosis Famagusta (Cyp)
PSV/Galatasaray (Tur) - St. Johnstone (Sch)

Denk je dat PSV de groepsfase van de Champions League zal halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Denk niet dat psv van gala wint en al helemaal niet van celtic.

19 juli 2021 om 13:22

heb je Celtic gezien afgelopen seizoen? Dat was echt een drama. Gala schat ik een stuk hoger in.

19 juli 2021 om 13:23

Scheelt dat PSV voor de Europa league ook niet tegen Celtic hoeft. Misschien meer dan alleen de titel lezen?

19 juli 2021 om 13:27

Denk dat Celtic en Galatasaray ongeveer gelijkwaardig zijn. Celtic zijn aanvoerder Brown is na jaren weg. Toch een belangrijke leider, en Elyounnousi is terug ( was gehuurd) hebben 2 vleugel aanvallers gehaald. Een Japanner voor 6 miljoen en een Israëlisch talent voor 4 miljoen. Voor de rest is de selectie hetzelfde gebleven. Denk dat elk mogelijke confrontatie tussen deze teams 50/50 zal zijn

19 juli 2021 om 13:52

Daarentegen zijn er al langere tijd voldoende geruchten over uitgaande transfers van sterkhouders als Ajer (brentford), Edouard (brighton) en Christie (o.a. Burnley).

19 juli 2021 om 16:32

Beide ploegen moeten in principe te doen zijn. Celtic werd afgelopen seizoen uit de CL-kwalificatie gegooid door Ferencvaros en daarna laatste in de EL-poule. Seizoen daarvoor in de CL-kwalificatie uitgeschakeld door Cluj en daarna in de EL door Kopenhagen. Galatasaray haalde vorig seizoen niet eens de poulefase in de EL en werd het seizoen daarvoor laatste in de CL-poule met 2 punten en een doelsaldo van 1-14.

20 juli 2021 om 01:35

Ik schat Galatasaray hoger in dan Psv, PSV gaat het zeker lastig krijgen...

Laten we toch hopen dat dit niet gaat gebeuren voor Psv. De route naar CL ligt helemaal open als je de tegenstanders ziet (gezien de andere tegenstanders die je had kunnen hebben), zou toch mooi zijn als we 2 clubs in de CL hebben.

19 juli 2021 om 13:24

Ik vindt Gala en Celtic of midytseland echt geen walk-over voor Psv. Zijn gewoon drie clubs waar je zomaar van kan verliezen. Celtic staat zelfs hoger op de ranking. Dus waar dat vertrouwen vandaan komt is mij een raadsel.

19 juli 2021 om 13:41

Als dit de tegenstanders zijn en je hebt er geen vertrouwen in, dan hoort PSV er ook niet thuis, in de Champions League. Tuurlijk is er nu vertrouwen, puur omdat alle vier de clubs min of meer op eenzelfde niveau zitten waardoor ik denk dat alle vier de clubs redelijk tevreden zijn met de loting.

19 juli 2021 om 14:43

Er is een verschil tussen de club en de supporters hè.. Geloof niet dat wij als supporters heel veel vertrouwen uit het verleden kunnen tanken voor dit soort potten. Daarnaast hoort PSV ook niet in de CL thuis, de naam zegt het al én het gevraagde niveau is er simpelweg niet.

19 juli 2021 om 13:28

Na evt celtic volgt nóg een ronde he.

19 juli 2021 om 13:51

Met wel als kanttekening dat indien PSV deze twee rondes overleeft ongetwijfeld in de Play-off ronde een zwaargewicht kan treffen. Daar is het dan nog hopen voor de Eindhovenaren dat ze daarin ook enigszins gunstig loten. Maar absoluut deze eerste 2 rondes kan PSV zeker vertrouwen kweken en zeker overleven.

19 juli 2021 om 13:58

Helemaal open weet je nog niet he. Stel ze winnen van Gala en daarna van Celtic of Midjeland, dan volgt er nog een play off duel, voordat de groepsfase is bereikt.

19 juli 2021 om 14:41

Onzin, alsof Midtjylland / Celtic / Gala ff te doen zijn. Tevens moet PSV daarna alsnog de playoffs in als het allemaal wél de goede kant op valt.

Dat psv van galatasaray verliest zou nog kunnen gebeuren,maar als ze daarna van deze Schotse middenmotor verliezen kunnen ze gelijk terug naar de KKD worden gezet. Hetzelfde met Feyenoord die tegen de nummer 2 van Kosovo moeten.

19 juli 2021 om 13:23

Moet PSV gewoon winnen inderdaad. Als Feyenoord niet 2x wint van Drita zou het een schande zijn.

19 juli 2021 om 13:24

Hij heeft het niet over Celtic maar over St Johnstone

St.johnstone een club die ik nog nooit heb zien spelen. Het lijkt wel alsof ik overal lees dat PSV favoriet is tegen Gala maar ik moet het allemaal nog zien. Ik zou niet weten welke prestatie PSV de afgelopen 3-5 jaar (ouder is vanwege totaal andere selectie) in Europa heeft geleverd die die gedachtegang rechtvaardigt.

Misschien dan maar verliezen, Psv? St Johnstone lijkt me wel overbrugbaar.

- PSV is qua voorbereiding momenteel ijzersterk; zowel conditioneel als tactisch.
- Daarnaast is de waarde van het elftal 3x meer dan die van G.saray.
- G.saray heeft een slecht voorbereiding; geen serieus transfer kunnen afdwingen en moraal is ook niet top.
- Ik schat een overwinning voor PSV in beide wedstrijden.
- Naam van G.saray doet mensen een beetje voorzichtig. Maar wordt een potje PSV - Groningen.

19 juli 2021 om 14:24

Baklava,

Psv kon afgelopen seizoen niet winnen in Groningen, dus is niet zomaar een gelopen koers.

Als de Psv-ers zich als kerels gaan gedragen zal het zeker lukken, afwachten dus maar.

Het voordeel is dat de kans nu wel heel groot is dat we in ieder geval Conference Leauge gaan spelen. Ervan uitgaande dat we toch niet doorgaan tegen PSV en St.Johnstone wel te doen is, eindigen we in ieder geval in de playoffs van de EL. Als we die verpesten zitten we in de groepsfase CfL

Voor de Uefa-ranking is het beter dat PSV niet de CL in gaat. Dan zullen ze veel meer punten halen. Wie weet ligt een plek met 2 vaste CL-deelnemers dan in het verschiet...

19 juli 2021 om 14:45

Dan kan je dus beter eerst gaan pleiten voor geen deelname door Nederlandse ploegen in de CL, aangezien de kans veel groter is dat er dan punten gepakt worden. CL is een gedrocht voor PSV, maar het levert knaken op. Ik vind het verschrikkelijk, maar de centen kunnen prima worden gebruikt dacht ik zo.

19 juli 2021 om 15:37

vanuit het perspectief dat je twee (vaste) CL-plekken wilt, kan PSV nu beter de CL niet halen. Maar goed mi is de huidige positie op de ranglijst een goede afspiegeling en zijn we in de breedte eigenlijk al te zwak om 5 ploegen af te vaardigen. Op het moment dat we straks weer zes ploegen mogen afvaardigen liggen FC Utrecht en Vitesse ofzo er weer na de voorronde uit of halen ze nul punten in de poule.

Misschien heb ik onder een steen geleefd hoor, maar kan iemand me uitleggen waarom Kazachstan en Azerbeidzjan meedoen in de Europa League? Ik weet het, Rusland doet ook al jaren mee en ligt grotendeels in Azië, maar toch. Met name Kazachstan is nogal nieuw voor me qua deelname.

19 juli 2021 om 14:42

Azerbeidzjan ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië.
Een klein deel van Kazachstan, het grondgebied ten westen van de rivier de Oeral, wordt tot Europa gerekend.
Meedoen aan Europees voetbal is in vele opzichten aantrekkelijker dan met de Aziatische toernooien.

19 juli 2021 om 15:14

Heeft daar niks mee te maken hoor. Alle ex Sovjet staten mochten kiezen of ze bij Azie of Europa wilden spelen. Kazachstan heeft jaren geleden de switch van AFC naar Uefa gemaakt

19 juli 2021 om 16:06

De Sovjet-Unie is in 1991 uit elkaar gevallen, waarna beide landen onafhankelijk werden.
Kazachstan kwam in eerste instantie bij de Afc, maar deed pas in 2000 het verzoek om bij de Uefa aangesloten te mogen worden.
Zij gebruikten daarbij als motivatie dat 12% van hun grondgebied in Europa ligt en dat Turkije en zelfs Israël aangesloten zijn.
Vanaf het seizoen 2002/03 nemen de clubs aan de UEFA-toernooien deel.
Azerbeidzjan speelde voor het EK van 1996 voor het eerst kwalificatiewedstrijden.
In het seizoen 94-95 deed er voor het eerst een club uit dat land mee aan een Europees toernooi.

Groet.

Dat is grappig, bij sommige clubs zetten ze juist neer tegen wie ze moeten als ze winnen.
Selectieve verontwaardiging troef bij mij.

19 juli 2021 om 13:53

Dat is toch al duidelijk in het andere artikel over PSV toegelicht?

Galatasaray, Celtic, Midtjyland, het zijn allemaal ploegen waar PSV niet wakker van zou mogen liggen. Maar het zal wel weer spannend zat worden. De wedstrijden moeten gewoon gewonnen worden, het Nederlandse voetbal mag niet verder afglijden. De Nederlandse clubs in Europa moeten nu leveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren