Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV mag vandaag overwinning met minimaal vier doelpunten verwachten

Laatste update:

Komend weekend wordt de Eredivisie hervat met speelronde achttien. PSV gaat zondagmiddag op bezoek bij promovendus FC Emmen en gaat proberen de drie punten te pakken om nummer twee Ajax achter zich te houden op de ranglijst. Opta blikt vooruit op het duel op De Oude Meerdijk, zondag vanaf 14.30 uur.

O PSV won de vier voorgaande ontmoetingen met FC Emmen in alle competities en kwam in alle vier duels minimaal vier keer tot scoren (totaal doelsaldo van 21-1).

O Geen team incasseerde in de eerste seizoenshelft meer schoten van binnen het strafschopgebied in een Eredivisieduel dan Emmen uit bij PSV (24, gelijk met Emmen tegen Feyenoord).

O FC Emmen verloor alle zeven voorgaande duels met een team uit de traditionele top-3 (alle competities) en kreeg in deze wedstrijden 33 doelpunten te verwerken (gemiddeld 4,7 per duel).

O Emmen hield in de laatste twintig wedstrijden in alle competities slechts één keer de nul; dit Eredivisieseizoen is er geen team met minder clean sheets dan Emmen (1, met Heerenveen).

O PSV scoorde dit seizoen het vaakst uit een standaardsituatie (17 keer), maar ontmoet met FC Emmen de ploeg die relatief het vaakst uit een spelhervatting trefzeker was (53% van de goals - 10 van de 19).

O Michael de Leeuw scoorde drie keer (in zijn laatste 3 basisplaatsen) tegen PSV in de Eredivisie, even vaak als de rest van de Emmen-selectie bij elkaar (Cavlan 1, Bannink 1, Pedersen 1).

O PSV, dat dit Eredivisieseizoen van alle teams het vaakst met het hoofd scoorde (10 keer), ontmoet met FC Emmen het team dat de meeste kopgoals tegen kreeg (10).

O Steven Bergwijn is de enige speler die in december in vier Eredivisieduels tot scoren kwam (4 goals in totaal) en was in zijn laatste dertien competitiewedstrijden goed voor acht treffers en zeven assists.

O Geen verdediger gaf in de eerste seizoenshelft meer assists dan Angeliño (5, met Thomas Ouwejan), terwijl Caner Cavlan op een gedeelde derde plaats staat in dit klassement (4, met Sean Klaiber).

FC Emmen - PSV eindigt in een...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch denk ik dat Emmen gaat stunten. PSV wil nog weleens slapend uit de winterstop komen

17 januari 2019 om 21:22

Laatste 5 jaar PSV na de winterstop:

- 1-2 winst op Heracles (9 punten uit de eerste 3 wedstrijden na de winterstop)
- 2-0 winst op Excelsior (9 punten uit de eerste 3 wedstrijden na de winterstop)
- 0-2 winst op Feyenoord (9 punten uit de eerste 3 wedstrijden na de winterstop)
- 0-1 winst op Vitesse (9 punten uit de eerste 3 wedstrijden)
- 1-0 verlies van Ajax (3 punten uit de eerste 3 wedstrijden)

Met uitzondering van 5 jaar geleden, ook nog tegen Ajax, valt het nog wel mee hoe slaperig PSV uit de winterstop komt En Emmen is nou bepaald geen Ajax..

17 januari 2019 om 22:09

Top dat je even de uitslagen erbij had gezocht. Ik kon me ook niet herinneren dat PSV vaak slecht uit de winterstop was gekomen inderdaad. Toch leuk om te zien hoe sommige mensen hun verbeelding echt heel anders is dan de werkelijkheid soms haha! Zeker tegen een ploeg van het kaliber Emmen wordt dat natuurlijk never nooit een probleem voor jullie.

17 januari 2019 om 22:15

Om eerlijk te zijn leefde dat gevoel van 'slecht uit de winterstop komen' bij mij zelf ook wel hoor! Ten onrechte zo blijkt haha.

Emmen moet normaal gesproken geen probleem vormen inderdaad.. Maar laat ik dat nou ook weer niet te hard roepen.

17 januari 2019 om 23:04

Is waarschijnlijk in sommige gevallen meer hoop dan verwachting. PSV is inderdaad vaak sterk na de winterstop en ik verwacht dan ook een gemakkelijk overwinning.

19 januari 2019 om 21:22

Het is geen verbeelding, het is alleen lang geleden. De vele jaren dat PSV zonder kampioenschap was, met name in de tijd met Rutten, werd het kampioenschap verloren na de winterstop. Zeer pijnlijk aangezien PSV met Rutten tot januari elke keer puik presteerde.

19 januari 2019 om 21:56

Wat is er precies sterk aan;
1-2 winst op Heracles
2-0 winst op Excelsior

..

18 januari 2019 om 22:44

Ja ik denk dat Ermen wel eens een lekker resultaatje kan behalen. In principe zou elke uitslag behalve 0-2 of meer verlies te doen zijn maar gok zelfs op een puntje winst. Maken.de titel strijd weer mooi voor ajax

20 januari 2019 om 10:11

"psv wil nog weleens slapend uit de winterstop komen"

2013-14: 23 punten voor de winterstop, 36 punten na de winterstop
2014-15: 43 punten voor de winterstop, 45 punten na de winterstop
2015-16: 38 punten voor de winterstop, 46 punten na de winterstop
2016-17: 34 punten voor de winterstop, 42 punten na de winterstop
2017-18: 43 punten voor de winterstop, 40 punten na de winterstop*

* 6 Punten verloren in de laatste 3 wedstrijden, PSV was toen al kampioen en liet het lopen,

Geloof mij nou. PSV wint echt niet zomaar aan de Oude Meerdijk. Onderschatting, kunstgras, lange busreis, kou. Wordt gewoon een heel lastig potje.

Tegen FC Emmen verwacht ik ook niks anders dan minimaal 4 doelpunten van dit Psv. Die aanvallers scoren zo makkelijk al het gehele seizoen.

Dit kan nog weleens een listig potje voor PSV worden. Net uit de winterstop, kunstgras, onderschatting. Ik verwacht in ieder geval geen monsterscore.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren