Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV krijgt opnieuw boete van UEFA en tikte al kleine 40.000 euro af

Laatste update:

PSV moet opnieuw geld overmaken naar de UEFA. De club ontving een boete van de Europese voetbalbond wegens het blokkeren van de trappen door supporters. Dat gebeurde in de thuiswedstrijd tegen Panathinaikos. Na de Europa League-voorrondewedstrijd tegen Sachter Soligorsk was dat ook al het geval.

/

Dit keer moeten de Eindhovenaren 20.000 euro betalen en dat is het dubbele van de vorige boete, die om dezelfde reden werd opgelegd. Vorig seizoen na de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem moest de club al eens 8.000 euro betalen. "PSV riep twee maanden geleden op tot begrip en medewerking van de supporters, maar heeft dus opnieuw financiële schade opgelopen", luidt het statement op de website.

In totaal heeft PSV dus al 38.000 euro moeten overmaken aan de UEFA. "Of we het leuk vinden of niet, de UEFA is streng als het gaat om deze veiligheidsmaatregel", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. "Die spelregels moeten we daarom naleven met z’n allen." De club hoopt dat de fans hun les nu geleerd hebben. "Als er bij de wedstrijd tegen Dinamo Moskou weer supporters op de trappen staan, zal de UEFA-waarnemer opnieuw rapport maken en ons een nieuwe boete sturen", waarschuwt hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kinderachtig gedrag van de Uefa. Ze staan daar altijd op de trappen voor zover ik weet en dat gaat ook niet zomaar veranderen.

Zo kan je bij Feyenoord ook iedere thuiswedstrijd een boete gaan uitschrijven omdat er mensen op de trappen staan..

21 november 2014 om 16:29

Klopt, is altijd. Maar de UEFA is een corrupte zooi zoals iedereen wel weet... er wordt met twee maten gemeten. AMF!

21 november 2014 om 16:43

Dit is niet kinderachtig en heeft ook niets met corruptie te maken.
Dit zijn gewoon de regels zoals ze zijn afgesproken en waar iedereen zich aan moet houden. Ook Psv. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.

21 november 2014 om 16:52

De Uefa geeft zelfs boetes als er spandoeken met Uefa Mafia of Against Modern Football in het stadion hangen, dat gaat helemaal nergens meer over. Net een dictatuur.

21 november 2014 om 17:08

Volledig mee eens, grote clubs durven ze niet aan te pakken, maar kleinere clubs wel.
Ik snap de frustratie ook wel bij Psv, de uefa zijn een stelletje corrupte zakkenvullers.
(namens een ajaxfan)

21 november 2014 om 17:09

AMF?

21 november 2014 om 17:11

Uefa is wel currupt! Zelfs Ajax supporters mogen niet met 2200 erheen, maar met z'n 850.. en als je wel gaat krijgje 6 maanden cel, jaar niet in voetbal stadions in Frankrijk en een vette dikke boete van 30.000 (belachelijk).

21 november 2014 om 17:13

Ook die grotere clubs krijgen gewoon die boetes als er op de trappen word gestaan. Alleen is die boete zodanig laag dat dat niet nieuwswaardig is voor die clubs.

21 november 2014 om 18:00

Coopers ondanks dat dit belachelijke maatregelen zijn, heeft dit niks met de uefa te maken maar met de Franse regering

21 november 2014 om 19:05

Neen, dat heeft zo zijn redenen dat die trap vrij moet zijn.

Tot er eens brand of wat dan ook uitbreekt en de massa wil vluchten, maar het niet kan omdat er wat onnozelaars op de trap willen staan...

De club zou gewoon de boete moeten verhalen op de enkelingen die daar weer eens staan. Dan leren ze het wel af.

21 november 2014 om 21:43

Tuurlijk wel Gimmert, want de Uefa moet dit ook goed keuren. Voetbal is voor ons allemaal, toch(?) Of de regering er niet mee eens is, ja jammer dan.. dit moet je gwn accepteren als land zijnde, want die lui mochten ook gewoon in Amsterdam hangen in een kroegje.

Ze hebben het dus niet gedaan en daarom vind ik dat de Uefa een straf moet uit delen, want nu weer je supporters van de tegenstander. Ik moet er ook bij zeggen dat ze dit vorige jaar ook tegen Anderlecht deden met 850 toelaten in Parijs (plus) zelfde regels (gewoon belachelijk).

22 november 2014 om 11:40

Die zien/horen dat op hetzelfde moment en daardoor zijn ze juist eerder buiten hoor

21 november 2014 om 16:42

Ik vind het helemaal niet kinderachtig veiligheid boven alles. zie het zo, als jouw kind wat doet bijv wat sloopt of een boete krijgt moet jij als verantwoordelijke ervoor opdraaien zie de supporters nu als het kind van psv. Psv zou als goede ouder hun kind ervoor moeten straffen in dit geval erg moeilijk maar psv heeft niets voor niets stewards rondlopen die de supporters op hun plek moet wijzen.

21 november 2014 om 19:11

Veiligheid voor alles? Net alsof er wat kan gebeuren als de fans op de trappen staan, als het stadion gewoon in goede staat is.

21 november 2014 om 20:42

Ooit nagedacht over het feit dat een fakkel een brandje kan doen ontstaan en er als gevolg paniek uitbreekt iedereen rent dan als jij op de trap staat kunnen mense niet snel genoeg weg dan kunnen er 2 dinge gebeuren of de mense verbrandend jij word van de trap afgedonderd en met jouw tientallen andere

22 november 2014 om 00:26

@amsterdamadrid

Veiligheid boven alles? Waarom houdt de Uefa de invoering van safestanding dan zo krampachtig tegen? Dat is echt vele malen veiliger dan het gedogen van staan in zitvakken.

22 november 2014 om 02:44

Als het echt zo ernstig is kan je vanaf Oost gewoon het veld op geloof ik

Oei!

Zou het toch zoveel mooier vinden als precies die groep supporters zou aangepakt worden in plaats van de club zelf.

21 november 2014 om 16:34

Hoe wil je een compleet vak gaan aanpakken? Iedereen een stadionverbod geven? Ze staan er altijd, ook tijdens competitiewedstrijden. Alleen dan is het geen probleem.

Je hoort er ook niemand over klagen, alleen bij de Uefa.

21 november 2014 om 16:47

Je hebt tegenwoordig camera beelden gwn de mensen eruit pikken wat voor straf er dan zou volgen zou in mijn opinie geen stadionverbod moeten zijn maar een boeten of een taakstraf bijv iets binnen de club moeten zijn haha lekker in de spoelkeuken maar zonder dolle iets binnen de club wat het besef vergroot en zijn liefde voor de club

21 november 2014 om 17:32

Kennelijk moet je dus iets veranderen in het stadion waardoor de supporters wel gaan luisteren. Of gewoon lekker negeren en die boetes betalen.

21 november 2014 om 16:36

Het zou helemaal mooi zijn als ze stoppen met dit soort kansloze regels.

21 november 2014 om 17:04

Gelukkig kunnen er nooit onverwachte dingen gebeuren.........

Als er eens wat gebeurt en deze regels zijn niet nageleefd, dan krijg je dan zeker het gezeur dat er eerder had moeten worden ingegrepen. Veiligheidsregels zijn al jaren aangescherpt. Dat niemand in de competitie daar problemen van maakt, is eigenlijk alleen maar raar.

21 november 2014 om 17:34

Precies voor mensen als jij worden regels gemaakt. Voor mensen die niet na kunnen denken. Veiligheid boven alles. Mensen op de trap? Dat zorgt voor blokkades waardoor een stadion minder snel leeg gaat als er een calamiteit is.

21 november 2014 om 17:29

Als het echte supporters zijn dan kun je het beste aanpakken door de ploeg gewoon te verbannen van Europees voetbal voor een jaar of 2/3 dan weten ze dat hun acties consequenties hebben voor hun club.

Lekker eerlijk wordt er weer gekeken. Kijk naar het stadion van Panathinaikos, man! Staat op instorten, iedereen staat.

21 november 2014 om 16:37

@daniel_vb22

Het gaat hier om het staan op de trappen. Als je voor/op je stoeltje gaat staan is er niks aan de hand.

21 november 2014 om 18:19

Ja klopt maar ook een geheel stadion moet voldoen aan de regels en ik betwijfel of dat bij pana wel nageleefd wordt.

Grappig! er zit geen hond in het stadion tijdens de europa league wedstrijden...

21 november 2014 om 18:07

Ze krijgen de boete omdat er mensen op de oost tribune op de trappen staan. Het grappige is dat dit vak altijd uitverkocht is, ook tijdens Europese wedstrijden. Gaat dus niet op wat je zegt.

21 november 2014 om 23:06

1 vak op een heel stadion.... Het lijkt alsof de bezettingsgraad bij Vitesse hoger is dan bij een Europese wedstrijd van PSV

22 november 2014 om 00:28

@ttiborr

Gaat het hier niet om de vakken T en U? Daar is al vaker gedoe mee geweest namelijk.

Ik krijg steeds meer het gevoel dat de Nederlandse clubs Europees benadeeld worden, Ajax tegen Barcelona ook al, weer 2! buitenspeldoelpunten tegen, tegen Real Madrid ook twee doelpunten onterecht afgekeurd toen, het Dynamo Zagreb verhaal natuurlijk, AC Milan die echt veel meer rode kaarten verdiende en geen penalty, het is echt ongelofelijk en opzichtig.

Zelfs in Engeland valt het ze op dat Ajax opvallend veel benadeeld wordt.

Neymar verdiende in zijn laatste wedstrijd tegen Ajax op een gegeven moment ook rood, maar kreeg dit nooit, sterker nog hij kreeg een vrije trap in zijn voordeel?!!!

21 november 2014 om 17:03

Dit heeft niks met Ajax te maken. Ook niet over spelsituaties die jij nu allemaal opnoemt. Hoewel ik je een klein beetje gelijk geef over de opsomming die je maakt. Maar ff serieus dit is toch allang bekend? Clubs als Ajax zijn niet belangrijk in Europa. Het draait allemaal om de grote clubs. Hierin passen de kleinere competities niet in.

Maar dan nog is wat jij allemaal zegt overbodig.

OT: Niet zo aanstellen Uefa. Oke veiligheid. Laat de club dit lekker zelf regelen. Zij worden er toch op nagekeken wanneer er iets fout gaat. Niet jullie. Gewoon een slechte reden om te cashen..

21 november 2014 om 17:08

De Nederlandse clubs worden aan alle kanten genaaid. In Italië vallen de doden en hebben alle clubs schulden en fluiten de scheidsrechters elke keer in hun voordeel. Dat soort dingen hebben we helemaal niet in Nederland! Ik snap echt niet dat de Nederlandse clubs elke keer boetes krijgen?!

Verder vind ik dit nogal een rare boete, vanaf hoeveel stappen per minuut vinden ze eigenlijk dat er stil gestaan wordt? Zijn er beelden van? Is er ook maar iemand in gevaar geweest?

21 november 2014 om 17:16

Snap niet helemaal wat je bedoeld met stilstaan? Als ik denk wat je bedoelt:
Ik sta zelf ook op de Oost-tribune. Tijdens competitie en Euro league wordt er altijd gestaan tijdens de wedstrijden. Dit is al heel lang zo. Snap ook niet waarom PSV er geen 'echte' staantribune van maakt. Zónder stoeltjes. Ongelukken gebeuren wel eens. Als er iemand boven struikelt dan valt iedereen mee. Dit gebeurt wel eens maar of er doden vallen? Nee tuurlijk niet!

21 november 2014 om 18:09

Een staantribune mag tijdens Europese wedstrijden niet, kijk maar bij Dortmund, tijdens Europese wedstrijden moet het worden aangepast.

Kreeg Feyenoord ook een boete voor volgens mij. Uefa kan zich ook wel met belangrijkere zaken bezighouden.

Uefa deelt nou eenmaal snel boetes uit. Feyenoord kreeg deze week ook nog een boete van 5000 euro omdat supporters 1 hekje van de Uefa op een plein omver hadden gelopen.

Slaat allemaal nergens op. De Uefa stuurt ook geen mensen meer om de wedstrijd en scheidsrechters te beoordelen, maar is gewoon puur op zoek naar dingen waar ze een boete voor kunnen uitschrijven.

Ik snap best dat er een bepaalde maat van veiligheid gecreëerd moet worden. Ik vind het statement van Toon Gerbrands dan ook zwak. Leg de verantwoordelijkheid maar neer bij de supporters. Verder lijkt mij een boete van maximaal €5000,- meer op zijn plaats.

Al met al een zwaar overtrokken besluit van de Eufa.

21 november 2014 om 17:18

Dit is ook de schuld van de fans. Staan altijd op de trappen terwijl ze gewoon in de rijen kunnen staan. Alleen is het zicht wat minder en hebben ze hun ''eigen'' plekken in de vakken.

Maar goed wat ik me dus afvraag is PSV de enige club waar men wel eens op de trappen staat?
Gebeurd bij Sporting ook altijd maar die hebben nog nooit een boete gehad?

Zouden PSV gewoon moeten verbannen uit Europa. Dit is weer de zoveelste keer dat ze terecht gestraft worden. Wanneer houdt het toch is een keer op. Misschien als PSV een speel verbod in Europa voor 3 jaar krijgt dat de supporters er is een keer iets van leren. Dat ze nietalleen zichzelf er mee hebben maar ook de liefde van hun leven.

21 november 2014 om 18:13

Tuurlijk niet specifiek voor het op de trap staan. Het is gewoon een optelsom van meerdere dingen over de afgelopen jaren. Hetzelfde geld eigenlijk voor Ajax en Feyenoord.

21 november 2014 om 18:21

Dan houden we geen club meer over in Europa haha

Ik heb tegen panathinaikos tientallen supporters van de trap gestuurd, maar toen er een groep van 20 ging staan, was ik ook klaar. De stewards staken geen vinger uit. Dus psv mag ook wel naar zichzelf kijken en niet alleen naar de supporters wijzen.

En zo raak je uiteindelijk failliet, met dank aan je supporters die wel weer commentaar hebben op een verhoging van de prijs van een kaartje.

Snap dat de bedragen als buitensporig worden gezien , maar zal wel de club aanzetten om maatregelen te nemen, Gerbrands weet toch ook wel dat je van harde kernsupporters geen verstand/begrip hoeft te verwachten. Overigens geldt dat voor harde kernen van elke club.

Zo ontzettend kansloos van de Uefa, ongelofelijk. Dat er een paar man op de trappen staat brengt absoluut niets in gevaar, waarom zou de Knvb het dan wel toelaten? Die doen hier niets aan. Daarnaast is het zo hypocriet als maar kan, bij andere grote clubs doen ze hier niets aan.. Lekker de Eredivisie clubs aanpakken, kunnen ze die boetes nog meer in die corrupte Fifa diknekken van hun steken.

21 november 2014 om 20:18

Het is inderdaad erg kinderachtig, maar dan gaat het vast onder het mom van de veiligheid.
Zelfs als het er maar enkele zijn geweest.

Bij Ajax werd een spandoek: " verboden voor oliesjeiks" al bestraft.
Dat ging onder het mom van ongepast en uitlokkend.

Iedereen met een heel klein beetje humor snapt dat dit slechts een ludieke grap was van supporters, maar de Uefa geeft ook voor dit voorval een boete.

Er is bij de Uefa naar mijn mening sprake van willekeur. De grote clubs worden bij de loting al beschermd en incidenten worden veel makkelijker door de vingers gezien en zelfs de scheidsrechters doen er aan mee(misschien onbewust). Er zijn genoeg voorbeelden van overtredingen die door een speler van een "kleine" club bestraft worden, maar bij een speler van een "grote" club niet.

Kan aan mij liggen hoor, maar hier heb je toch de stewards voor? Deze moeten er toch voor zorgen dat deze toeschouwers op de juiste plekken zitten/staan. 1 steward per vak aanwijzen die daarvoor zorgt en het probleem is opgelost! Ik snap niet dat een ezel zich vaker aan deze steen stoot, jammer geld!

UEFA wat zijn ze toch kinderachtig

Stewards en supporters moeten de mensen die op de trappen staan bij europese wedstrijden even wegsturen. Het is gewoon ontzettend zonde van het geld om dit naar zulke organisaties te sturen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren