Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘PSV komt in zoektocht naar nieuwe centrumverdediger uit in Denemarken’

Laatste update:

Nu het aflopende contract van Daniel Schwaab niet verlengd is door PSV, zullen de Eindhovenaren proberen om deze zomer een extra verdediger binnen te halen. Volgens De Krant van West-Vlaanderen denken de Eindhovenaren daarbij aan de 22-jarige Abdul Mumin, die onder contract staat bij het Deense FC Nordsjaelland en binnenkort transfervrij is.

Mumin is een 'voetballende' centrumverdediger van 1,87 meter lang, die in 2016 door Nordsjaelland werd weggeplukt uit een voetbalacademie in zijn thuisland Ghana. De mandekker is een interessante optie, omdat zijn contract bij de nummer vier van de Deense competitie op 30 juni afloopt. Mumin knokte zich dit seizoen in de basis bij FC Nordsjaelland, waarvoor hij in 25 van de 29 gespeelde competitieduels in actie kwam.

Mocht PSV serieus geïnteresseerd zijn in Mumin, dan zal de Eredivisionist snel over moeten gaan tot actie. De Krant van West-Vlaanderen meldt namelijk dat er forse concurrentie is in de strijd om zijn handtekening: in België zijn Zulte Waregem, Club Brugge en KV Kortrijk geïnteresseerd, terwijl Leicester City en Brighton & Hove Albion vanuit de Premier League lonken. Ook het Franse Nîmes Olympique en de Spaanse clubs Getafe en Almería zouden belangstelling hebben, net als Celtic.

Technisch manager John de Jong van PSV is op zoek naar defensieve versterkingen, omdat de Noord-Brabanders momenteel slechts over drie pure centrumverdedigers beschikken. Nick Viergever en Timo Baumgartl speelden daarvan dit seizoen ook al in Eindhoven, terwijl Armando Obispo terugkeert van een huurperiode bij Vitesse. Ook Olivier Boscagli kan centraal achterin spelen, maar is van origine meer een linksback.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan iemand iets meer vertellen over deze speler? Klinkt namelijk niet als een directe versterking maar kan het mis hebben.

26 juni 2020 om 22:47

Niet te veel van verwachten van deze jongen, bij PSV hebben ze de afgelopen jaren patent op het aantrekken van matige centrale verdedigers. Goede centrale verdedigers boeit hun al jaren niet. De laatste die er wat van kon is Moreno en die vertrok in 2017.

26 juni 2020 om 22:59

Het slaat natuurlijk nergens op om op basis van dat al te zeggen dat deze jongen er niks van kan. Het lijkt me dat als Leicester mogelijk interesse heeft, je echt niet alleen geschikt bent voor fc bal op t dak

26 juni 2020 om 23:02

Het lijkt me vrij normaal om twijfels te hebben bij de eerst volgende centrale verdediger als je de afgelopen jaren naar Ismait, Luckassen, Schwaab, Baumgartl en Viergever hebt moeten kijken.

26 juni 2020 om 23:17

Nou nee, Isimat voldeed aan de volwachtingen , degelijk maar kon verder niks. Schwaab en Viergever precies hetzelfde verhaal. Je wist wat er gehaald werd en inderdaad, het was alles behalve spannend wat ze deden. De enige twee waar er meer van werd verwacht zijn Luckassen en Baumgartl. al denk ik dat er in Baumgartl nog wel enige rek zit, al het zal nooit een uitblinker worden. Met Bruma, Rekik en Moreno hebben ze prima cv’s gehad die stabiel waren in de champions league

26 juni 2020 om 23:45

Dus omdat de vorige aankopen niet altijd waren wat van te voren verwacht mocht worden (al kun je daar over twisten), is het 'vrij normaal' om twijfels te hebben over een volgende aankoop? Dat is een bijzondere redenering haha. Ik ken deze jongen totaal niet, maar jij ook niet zo te horen. Dan is het bij voorbaat constateren dat je er niet te veel moet van verwachten nogal voorbarig. Buiten dat is dit slechts een gerucht natuurlijk.

27 juni 2020 om 03:09

Echt niks mis met Viergever. Gewoon een solide CV zeker in de eredivisie. Schwaab heeft het redelijk gedaan. Baumgartl voldoet nog niet. Luckassen is de Magallan van PSV.

Olivier Boscagli moet het zijn, niet Oscar. Verder een interessante optie deze Mumin voor PSV. Hebben zeker versterking nodig.

Transfervrij klinkt lekker, maar PSV moet denk ik toch af en toe de buidel trekken. De aanval is prima, middenveld kan iets beter, maar een stevige, moderne defensie lijkt mij ook wel lekker.maar misschien gaat onze nieuwe coach zo ver vooruit spelen dat ie 3-4-3 gaat spelen?

27 juni 2020 om 00:52

De nieuwe gaat waarschijnlijk 4-2-2-2 spelen gok ik, gezien zijn verleden

27 juni 2020 om 13:08

Als het leuk is om te zien vind ik dat prima!

Transfervrij. Ik kan alleen maar denken 'goedkoop is duurkoop'. Nick Viergever, die nooit beter of slechter speelt dan een 6 is onze beste CV. Op die positie moet echt een kanon komen. Onze beste periodes waren met jongens als Alex en Moreno. Dat was niet voor niets. Maar goed, misschien leuk voor 'erbij'. Maar zeker geen transfernieuws waar ik gelukkig van word en dat wordt ook weer eens tijd, want op de verlengde contracten na heb ik me nog niet één keer in de handen gewreven om een aankoop sinds het tijdperk Guardado.

26 juni 2020 om 23:56

Al onder Brands werd er schandalig hard beknibbelt op een behoorlijke verdediging. De man zadelde fans op met grabbelbakkoopjes als Manolev, Marcelo, Dereijck en liet het zelfs gebeuren dat een tweederangs rechtsback als Brenet een seizoen lang op linksback doorbracht. Isimat was evenmin een doorslaand succes en zelfs de transfervrije Schwaab vind ik persoonlijk een blijk van genoegen nemen met 'minder.' Dat Schwaab ook de opvolger van Schwaab werd tekent de armoede onder het bewind van De Jong, die niet kan voorkomen dat ik met schaamrood op de kaken al seizoenen lang moet toezien dat met Nick Viergever het gratis afdankertje van de rivaal de minst slechte verdediger is van Psv. Diezelfde De Jong vond het niet verdacht dat de Franse middenmotor OGC Nice voor slechts 2,5 miljoen de club geen strobreed in de weg ging leggen om van lulletje lampekatoen Olivier Boscagli af te komen en met Baumgartl wist De Jong zijn voorganger Brands te overtreffen door Luckassen niet langer de duurste verdedigende miskoop ooit te laten zijn. Ik vind het echt ongehoord als PSV zich weer vergrijpt aan dit soort 'buitenkansjes', zeker als later deze zomer wel weer veel geld in een middenvelder of aanvaller wordt gestoken. Zeker na de oproep tot solidariteit met de club vind ik het een regelrechte trap in de ballen van je supporters als je met deze jongen opnieuw bouwt aan een krakkemikkige kutverdediging die in de Eredivisie wederom middelmaat betekent en PSV Europees weer voor lul zet. Een 22-jarige Ghanees met een geschatte marktwaarden van 625k euro, actief bij een Deense subtopper: reken maar dat dat glorie wordt komend seizoen! Nee, die structurele Top 32-status is geen loze ambitie hoor...

27 juni 2020 om 08:15

Daar kun je wat vinden, maar haalbare alternatieven zie ik ook niet echt. Wie zou jij halen? De enige die ik kan bedenken waar we je veilig wat geld op stuk kunt slaan is Rick van Drongelen

27 juni 2020 om 08:17

Zo'n drama was Brenet ook weer niet. Hij deed het echt niet slecht als linksback in de succesvolle CL campagne van PSV destijds. Het is geen spectaculaire speler, maar op dat moment haalde hij wel altijd een ruime voldoende. Het is niet voor niks dat hij voor oranje werd opgeroepen (al was het toen wel een andere tijd). Ik ben het wel eens met de strekking van je betoog. Het kan niet de bedoeling zijn om een rechtsback op linksback te moeten plaatsen.

27 juni 2020 om 08:26

Ben het eigenlijk met heel je verhaal eens Gomes. We moeten alleen niet vergeten dat Schwaab 2017/18 ijzersterk speelde toen we kampioen werden. Verder en dat zeg ik ook al jaren is het jammer dat er bij ons nooit serieus gekeken wordt naar de verdediging. Laten we hopen dat we die bij schmidt niet nodig hebben. Verlang wel terug naar de jaren van Gomes en Alex qua verdediging.

27 juni 2020 om 08:38

Ik hoop dat Obispo de kans gaat krijgen dikkebeer, is nog jong. Zie liever hem fouten maken dan de middelmaat die we doorgaans van buitenaf halen.

27 juni 2020 om 13:01

@dikkebeer: hoewel PSV dit seizoen 37 miljoen door het putje spoelde aan miskopen, kwam er 96 miljoen aan transferinkomsten binnen. Een positieve balans van bijna 60 miljoen. Nu weet ik ook dat dat geldt niet in volledigheid wordt hergebruikt voor selectieversterking, maar het wil er bij mij echt niet in dat PSV door de coronacrisis direct op zwart zaad zit om dit soort B-spelers te moeten halen. Vorig jaar had De Jong kans om Lyanco, die al enthousiast was geworden van een bezoek aan De Herdgang, vast te leggen. Door getreuzel van de TD en een glorieus verlopen Wko20, waar de Braziliaanse captain een van de uitblinkers was, werd die jongen geen haalbare kaart. In Italie is hij door blessures niet onomstreden en Torino zit in geldnood, dus de prijs voor Lyanco zal intussen gezakt zijn. Maak dan eens prioriteit van de komst van zo'n beer van een verdediger en je hebt werkelijk iemand met wie Obispo een nieuw, fris en talentvol blok kan vormen. En als de tering echt naar de nering moet worden gezet, rommel dan gewoon een seizoen aan met Baumgartl en desnoods Luckassen. Ik krijg dat nauwelijks mijn strot uit, maar je gaat me niet vertellen dat een 22-jarige Ghanees van Nordsjaelland veel meer te bieden heeft dan de eigen armoede die we nu al voor die plek hebben rondlopen. 'breedteversterkingen' lopen er genoeg bij Psv, zeker achterin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren