Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-icoon doet stap terug en wordt vervangen door oud-doelman Roorda

Laatste update:

Mart van den Heuvel doet na dit seizoen een stap terug bij PSV. De Eindhovenaren melden zondagavond via de officiële kanalen dat de 66-jarige clubicoon zijn functie als teammanager aankomende zomer neerlegt. Van den Heuvel zal wel aan de club verbonden blijven.

Van den Heuvel is al een jaar of veertig werkzaam bij PSV en vervulde de afgelopen elf jaar de functie van teammanager. Over twee weken bereikt hij de pensioengerechtigde leeftijd, maar Van den Heuvel is nog niet van plan om het bijltje erbij neer te gooien. Hij zal in de komende tijd zijn opvolger ondersteunen en inwerken en hij blijft enkele taken rondom het eerste elftal vervullen.

Van den Heuvel wordt opgevolgd door Bas Roorda. De oud-doelman stond in het verleden als speler drie seizoenen onder contract bij PSV en begon acht jaar geleden als teammanager bij FC Groningen. Roorda treedt na dit seizoen toe tot de staf van PSV en zal in de toekomst diens taken op zich nemen. Het Eindhovens Dagblad weet overigens toe te voegen dat het vertrek van Van den Heuvel niet samenhangt met het aantreden van trainer Roger Schmidt. PSV is al langer in gesprek met de teammanager over een andere rol.

De club meldt verder dat de contracten van keeperstrainer Ruud Hesp en videoanalist Wim Rip niet worden verlengd. Ook fysiotherapeut Falk Louwers en cameraman videoanalyse Jean-Paul Boomgaart hebben te horen gekregen dat hun aflopende verbintenissen niet worden vernieuwd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blij dat Mart aan de club blijft verbonden, echt een topper!

29 maart 2020 om 21:48

Daar verschillen de meningen over. Mark van Bommel wilde Mart vervangen door Taco van der Velde. Gelukkig voor PSV was iemand zo verstandig om dit te blokkeren.

29 maart 2020 om 23:29

Mart verdient een groot afscheid ondanks dat hij minder gaat werken. Ik ben ervan overtuigd dat de supporters een sfeeractie gaan verzorgen voor deze topper, als er weer gevoetbald wordt. Ik ben benieuwd hoe Bas Roorda zal zijn in de omgang met spelers. PSV is internationaal een grote club dus ik hoop dat Roorda ook goed om kan gaan met andere culturen zoals Mart dat ook altijd moeiteloos deed.

Mooi dat het op deze manier gaat. Mart is echt een icoon. Hopen dat Roorda het net zo goed gaat doen.

Alleen maar respect voor Mart van den Heuvel. Echt een clubman, alles meegemaakt bij PSV. Ik kan me voorstellen dat een jonger iemand als Roorda toch op een andere manier in een groep komt te liggen. Werd het leeftijdsverschil misschien té groot?

29 maart 2020 om 22:21

Misschien gaat de beste man gewoon met een verkapt pensioen?

Wat een clubheld deze man. Al het beste is hem gegund.

Wat ik me eigenlijk al langer afvraag, wat doet een teammanager nu? Wat is de toegevoegde waarde in het team met coach en trainers? Je hoort super veel goede dingen over Mart van alle spelers, dus hij heeft zeker de toegevoegde waarde, vraag me alleen af wat dat dan is?

29 maart 2020 om 23:20

Mart is/was een ster in het laten thuis voelen van buitenlandse spelers, om maar iets te noemen. Hij ging vaak in de eerste weken mee boodschappen doen, huizen kijken, stad laten zien, dat soort dingen. Een teammanager is er in eerste instantie om alles rondom het team te regelen. Dus kleding op orde, bij Europese wedstrijden de paspoorten, hotels en reizen regelen, en bij Mart is het ook zo dat hij iedereen op z'n gemak laat voelen. Een soort opa van de groep zeg maar.

29 maart 2020 om 23:23

Mart van den Heuvel zorgt er voor dat spelers zich snel op hun gemak voelen. Helpt bijvoorbeeld nieuwe spelers met het zoeken van een huis, boodschappen doen etc. Gewoon een hele fijne man waar de spelers altijd bij terecht kunnen. Is eigenlijk de verpersoonlijking van de gemoedelijkheid bij Psv.

Flink wat wisselingen in de staf, dat is wel opmerkelijk.

29 maart 2020 om 23:35

Niet echt?hoofdcoach was al lang en breed bekend en die neemt een eigen assistent mee.de teammanager die bijna met pensioen gaat.vier trainers die niet aan de verwachtingen voldoen.

30 maart 2020 om 07:00

wopsurvivor noemt flink wat wisselingen en jij reageert met "niet echt" om vervolgens de hele staf of toch in ieder geval 7-8 personen op te noemen. Het zal wel even duren om iedereen weer op elkaar af te stemmen. Ook in het eerste zal wel e.e.a. gaan veranderen.

Een geweldige clubman!!
Als supporter weet ik niet beter dan dat Mart bij PSV hóórt. Ik zie hem nog het veld oprennen. Niet al te snel rennend, de wonderspons, spuitbusje erover en hupsakee..... de wei weer in. Volgens mij ook een vertrouwenspersoon onder de spelers.

Dit is wel echt een clubicoon, hoor. Hij moest vorige maand door een operatie een wedstrijd missen en daardoor zat hij voor het eerst sinds 1987 niet op de bank bij een wedstrijd van Psv. Hij was er al bij toen Gullit nog bij PSV speelde. zat er met z'n neus bovenop toen PSV in 1988 de Europa Cup I won en maakte 16 van de 24 landstitels uit de clubgeschiedenis van dichtbij mee. Ik hoop van harte dat iemand nu snel met hem een biografie gaat schrijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren