Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV houdt nu al spectaculair bedrag over aan Champions League-campagne

Laatste update:

PSV kan zich met een gerust hart opmaken voor de volgende ronde van de Champions League. De Eindhovenaren weerden zich dinsdagavond kranig tegen Arsenal en boekten een knap gelijkspel (1-1). De inkomsten uit de huidige Champions League-campagne lopen nu al in de tientallen miljoenen euro's.

PSV eindigt de groepsfase van het grootste Europese clubtoernooi met negen punten, vier punten minder dan groepswinnaar Arsenal. Alles bij elkaar opgeteld kunnen de Eindhovenaren nu al zo'n 56 miljoen euro bijschrijven. Dat is een recordbedrag.

Een zege in het miljardenbal is goed voor een premie van 2,8 miljoen euro vanuit de UEFA. Een gelijkspel levert 930.000 euro op. PSV won twee groepswedstrijden, speelde er drie gelijk en verloor er één. Totale opbrengsten: 8.390.000 euro.

Met de kwalificatie voor de groepsfase was PSV al verzekerd van ongeveer 30 miljoen euro aan inkomsten. Alle deelnemers ontvingen namelijk een startpremie van 15,64 miljoen euro. Door inkomsten uit de coëfficiëntenranking en marketingpool kwam daar nog een flink bedrag bovenop.

Door de overwinning op Sevilla van twee weken geleden was PSV al verzekerd van de volgende ronde. Daarvoor ontvangt de club een premie van 9,6 miljoen euro. De teller van PSV staat op dit moment op ongeveer 56 miljoen euro aan inkomsten. Naarmate het toernooi vordert zijn er voor de koploper van de Eredivisie nog grotere bedragen te verdienen.

Een plek in de kwartfinale is namelijk goed voor nog eens 10,6 miljoen euro, terwijl de halvefinalisten 12,5 miljoen euro ontvangen. Voor de twee finalisten ligt 15,5 miljoen euro klaar en de winnaar van de Champions League ontvangt een bonus van 20 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig bedrag waar PSV echt verder mee kan, zoals het vastleggen van onder andere Tillman. Belangrijker misschien nog wel is de ontwikkeling en transferwaarde van spelers als Saibari en Bakayoko. Die spelen zich echt in de kijker.

12 december 2023 om 21:25

Veerman zou ik verkopen bij een mooi bedrag en dan Tillman vastleggen. Schouten-Tillman-Saibari lijkt me echt een heerlijk middenveld.

12 december 2023 om 21:28

Dat middenveld mist denk ik een stukje balans tegen sterkere tegenstanders. Tillman en Saibari zijn samen wellicht wat te aanvallend

12 december 2023 om 22:24

@Psv-er! Die 12.000.000 voor Tillman ligt denk ik al klaar. Een middenveldVeerman-Tillman-Saibari is ook echt Boszbal en dan kan Schouten centraal achterin naast Boscagli.

13 december 2023 om 01:37

Veerman moet je zo snel mogelijk doorselecteren goede speler maar duidelijk komt hij fysiek te kort.

12 december 2023 om 21:57

Inderdaad ja, maar dat is sowieso het mooie van de Champions League. Je kan spelers, zeker als ze uitblinken, goed verkopen. Mooi om te zien hoe PSV tot op heden heel goed presteert.

12 december 2023 om 22:26

Het lijk mij dat er nog veel belasting ervan af gaat,reizen hotel premie’s

12 december 2023 om 22:34

Oh, dan kunnen we er niks mee en moeten we alsnog de lucht boven het stadion gaan verkopen.

12 december 2023 om 23:09

Klopt, dan is het bedrag een stuk lager. Maar het valt me op dat jij ook nooit ergens het positieve kunt zien wat betreft PSV.

13 december 2023 om 00:28

Nee klop maar ook bij andere clubs en, ik gun ze niks . Allemaal leuk en aardig maar ik ga niet staan te springen omdat psv weer wat geld Europees verdien

13 december 2023 om 06:34

Prima, dan weten we dat en kun je vanaf nu net zo goed wegblijven uit PSV topics. Daar voeg je namelijk nul komma nul toe.

Scheelt weer een heleboel “Maar hoe kan PSV nou spelers kopen, ze hebben toch geen geld” aankomende zomer.

12 december 2023 om 21:38

Kunnen we de lucht boven het stadion weer terugkopen.

12 december 2023 om 22:25

Haha heerlijk die luchtigheid

12 december 2023 om 22:29

@sitostick En de grond onder het stadion en vooral ook de parkeerplaats niet te vergeten.

13 december 2023 om 07:51

Man man man wat een babbels weer. Niet van jullie gewend itt Amsterdam. Je had afgelopen zomer amper geld en hebt een enorm risico genomen door op de pof spelers aan te trekken. Geen CL, dan had je spelers moeten verkopen. Ajax heeft dat 5 jaar geleden ook gedaan met aantrekken van o.a. Tadic en Blind. Gegokt en gewonnen.

Mijn club heeft dat ook ooit gedaan (was Bosz toen TD?) met terughalen naar NL van Makaaij, Hofland e.d. Dat was geen succes en kostte bijna het faillissement.

Dat ik en anderen zich afvroegen waar PSV het geld vandaan haalde was echt niet raar daar Gakpo in de winter verkocht moest worden om het lopend tekort te dekken. De andere transfer in de winter was bonus en daar moest PSV nieuwe spelers voor aantrekken 20 miljoen + nieuwe begroting. Je heb voor zo’n 50 miljoen aan spelers aangetrokken. Dat wordt wel gespreid betaald, maar de ontvangsten van Gakpo e.d. ontvang je ook niet in 1x.

13 december 2023 om 10:17

Nadat ze Gakpo voor 42m hebben verkocht hadden ze een week later Madueke verkocht voor 35m. Transferbalans van het seizoen 22/23 was +83.75m. Het klopt dat je daarna zal zeggen dat ze wat gaten moesten vullen en er natuurlijk ook lasten vanaf gaan. Maar in feb 2023, zag het er al rooskleuriger uit.

Vervolgens heeft PSV afgelopen zomer voor 50m verkocht en voor 53m aangekocht. Conclusie is dat PSV er momenteel goed voor staat. Zowel op transfergebied als inkomen vanuit de Champions League (+56m).

13 december 2023 om 13:31

Dit is echt onzin hoor.

Door de verkoop van Gakpo was het gat, dat opgevuld moest worden voor zomer 2023, gedicht. Daarnaast ook nog Madueke verkocht, Champions League gehaald en daarna Sangaré ook nog eens verkocht. Dat is zo'n 100 miljoen. Er is voor iets meer dan 50 miljoen ingekocht. Er is dus nog ruim genoeg over om het gat (dat er voor zover ik weet bij elke Nederlandse club elk jaar is) voor volgend seizoen te dichten, ook als er verder niks meer in het laatje zou komen dit seizoen.

Er is grof geïnvesteerd, maar dat er een enorm risico genomen zou zijn slaat nergens op.

13 december 2023 om 18:55

Maar de verkopen waren in het begin niet spectaculair en je diende ook een aantal flinke verliezen af te schrijven zoals de keeper, die Argentijnse spits en dergelijke. Sangare was pas op het eind. T

Daar gaat nog een flinke duit vanaf aan belastingen en premies. Maar alsnog een geweldige tijd voor de penningmeester van PSV. Deze inkomsten icm spelers die meer waard worden en volgend seizoen gegarandeerd CL voetbal beloven mooie tijden voor PSV.

Ik herinner nog goed dat vooral Sirius het hier goed beschreef als een enorm risico die PSV in de zomer nam door zoveel geld uit te geven terwijl er niet bijzonder veel eigen vermogen was. Het kon twee kanten op. Met het overleven van de voorrondes en daardoor CL inkomsten, de ontwikkeling van de spelers en de stand op de ranglijst laat zien dat het gelukkig een hele goede kant op gaat. Het enige jammere vind ik dat er in de jeugd niet veel parels meer rondlopen. Dan heb ik het meer over Jong PSV. Voorheen kon je Mertens opvolgen door Depay, Depay door Bergwijn, Bergwijn door Gakpo en kwamen Madueke en Bakayoko ook nog eens door. Het constant aanleveren van uitstekende (vleugel)spelers lijkt even onderbroken te worden. Maar je kan niet alles hebben in het leven..

12 december 2023 om 22:08

Het kan toch maar zo zijn dat Simons en of Kwaaitaal echt een doorbraak maken? Bakayoko is ook eigenlijk zo het eerste ingerold. Kwaaitaal lijken ze meer een back van te willen maken, maar zie best wat in Simons

12 december 2023 om 22:32

@master1000 Ik heb ook nog veel vertrouwen in Tygo Land en Jason van Duiven.

12 december 2023 om 22:42

Ik ook zeker hoor, maar hield het vooral bij vleugelspelers ;-) Zie het zelfs nog wel gebeuren dat Uneken nog een paar goals gaat maken voor PSV 1, maar zal geen vaste waarde worden

13 december 2023 om 00:17

Dat zijn niet de talenten waar je mond van open valt. Tygo Land en in wat mindere mate Jason van Duiven en dan houdt het een beetje op. Dat is jammer. Van de Blaak werd heel veel van verwacht maar na zijn blessures is daar ook weinig van overgebleven. Een Bakayoko schoot de hele KKD aan flarden en de andere jongens waren zo goed dat ze Jong oversloegen. Dat soort buitencategorie talent is er niet.

VZ PSV staat incl. plaatsing 1/8 finale op 49 Miljoen , niet op 56 Miljoen , even na rekenen

12 december 2023 om 22:33

Die 56 is mogelijk inclusief recettes.

Heerlijk. Goed voor het Nederlandse voetbal dat nu eens andere clubs succes hebben in de CL, dan dat het steeds Ajax is. Nu blijven ze zich aan elkaar optrekken en wordt alles verspreid.

Mooi bedrag om niet te investeren in de verdediging.

12 december 2023 om 22:34

We hebben in eerste instantie een 10 nodig

13 december 2023 om 10:22

Die 10 zal tilman worden. Ik denk dat ze ook een linksback gaan halen van Aanholt gaat vertrekken, neem ik aan althans. Een nieuwe 6 en een centrale verdediger is ook geen overbodige luxe. Ook zal Bakayoko vertrekken en wellicht een Veerman daar zal ook vervanging voor moeten komen.

13 december 2023 om 15:25

Op 6 hebben ze al Schouten. Ze moeten een box to box halen.

12 december 2023 om 22:40

Ach je kunt ook honderd miljoen uitgeven en na 15 wedstrijden in de eredivisie 28 goals om de oren gekregen hebben

Een mooi bedrag maar Psv zal dit grotendeels moeten gaan gebruiken om schulden af te lossen. Lijkt mij een onverantwoord scenario om des ajax volgend jaar al dit geld te investeren in de ploeg

13 december 2023 om 09:52

Welke schulden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren